Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Häikäise pikkujouluvieraasi upealla suklaaputouskakulla. Suklaakakun putous saadaan helposti luotua esimerkiksi pikkulusikkaa apuna käyttäen, ja näyttävän koristelun viimeistelyssä voit hyödyntää erilaisia glitterivärejä sekä kaupan suklaakonvehteja. 

Hyydytetty juustokakku on monen suosikkivalinta juhlaan, koska kakun voi ja se kannattaa valmistaa jääkaappiin päivää ennen tarjoamista. Ennen h-hetkeä riittää, kun kakun irrottaa vadille ja viimeistelee haluamallaan tyylillä.

Oheiseen suklaamoussekakkuun ei käytetä lainkaan tuorejuustoa. Sen sijaan täytettä varten keitetään paksu maitokiisseli, joka tekee moussen rakenteesta erittäin pehmeän. Kiisseli jaetaan kahteen osaan suklaa- ja valkosuklaatäytettä varten. Tämän jälkeen seokset annostellaan kerroksittain vuokaan.

Tyylikäs viimeistely syntyy suklaakuorrutuksesta, jota valutetaan varovasti kakun reunoille. Koristeeksi kakun päälle sopivat erilaiset suklaat ja leivontahyllyltä löytyvät kimalteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + 30 min + hyydytys yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen

Överi-ihana suklaaputouskakku

Ainekset

Pohja
150
g
Domino- tai Oreo-keksejä (kaakaotäytteisiä)
50
g
voita
Maitokiisseli
2
dl
hienoa sokeria
6
keltuaista
2
dl
maitoa
Tumma kerros
puolet
maitokiisselistä
150
g
tummaa suklaata
3
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
Valkoinen kerros
puolet
maitokiisselistä
150
g
valkosuklaata
3
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
Putous
1
dl
kuohukermaa
125
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Tee ensin maitokiisseli. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita ½ dl sokeria keltuaisiin. Yhdistä loput sokerista (1½ dl) maitoon. Kiehauta maitosokeriseos, ja lisää joukkoon keltuaissokeriseos. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksuhkoa kiisseliä. Anna jäähtyä. 
  2. Tee pohja. Murskaa keksit käsin kaulimen avulla pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Taputtele keksipohjaseos mieluiten korkeareunaisen ja kapean irtopohjavuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle. Laita kylmään. 
  3. Tee tumma suklaakerros. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa 6 dl kermaa vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilan päällä. Anna jäähtyä hieman. Lämmitä kattilan pohjalla tilkka maitokiisseliä, purista liivatteet kuiviksi ja anna niiden liueta kuumaan kiisseliin. Lisää joukkoon loput kiisselistä sekä sulatettu suklaa, muista sekoittaa koko ajan. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Yhdistä lopuksi seokseen puolet kermavaahdosta. (Varo, ettei seos ole enää liian kuumaa ja sulata kermavaahtoa.) Kaada tummasuklaaseos keksimurupohjan päälle vuokaan, ja laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun teet valkosuklaakerroksen.
  4. Tee valkosuklaakerros samalla tavalla. Kaada valkosuklaaseos tummasuklaapohjan päälle vuokaan ja laita vuoka takaisin kylmään jäähtymään. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. 
  5. Irrota kakku vuoasta esimerkiksi terävää veistä apuna käyttäen. 
  6. Tee kuorrutus. Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, älä kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.
  7. Anna kuorrutteen jäähtyä, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi. Kaada kuorrute kapeasuiseen pulloon tai pursotinpussiin tai käytä lusikkaa. Levitä kuorrutetta ensin kakun reunalle ja anna valua siitä rennosti yli. Kierrä koko kakku. Levitä loppu kuorrute päälle ja siirrä takaisin kylmään.
  8. Koristele suklaakoristeilla. 

Kommentit (2)

Vierailija

Minkä kokoista irtopohjavuokaa tässä on käytetty?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tämä kakku oli tehty halkaisijaltaan 18–20-senttiseen, korkeaan irtopohjavuokaan. Lisään tiedon ohjeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Pitkinä pyhäaamuina on hyvää aikaa paistaa pannari. Sen kanssa maistuvat glögissä kylpeneet hedelmät ja raikas jugurttivaahto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja glögihedelmät

Ainekset

2
dl
riisipuuroa
2
munaa
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
2
rkl
voita
GLÖGIHEDELMÄT
1
pss (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
dl
sokeroimatonta glögiä
1
kanelitanko
2
tähtianista
dl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita hedelmistä. Laita sekahedelmät, glögi ja mausteet kattilaan. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia.

  2. Siivilöi hedelmät pois liemestä, palauta liemi kattilaan ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua hiljaa poristen 15–20 minuuttia, kunnes liemi tiivistyy siirappimaiseksi. Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita riisipuuroon munat, maito, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää taikinaan. Vuoraa valurautainen paistinpannu (ø 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jugurtin joukkoon.

  5. Nauti lämmin pannukakku hedelmien, glögisiirapin ja jugurttivaahdon kanssa.

VINKKI! Voit tehdä glögihedelmät edellisenä päivänä. Jos riisipuuroa ei ole keitettynä, voit käyttää valmista annospuuroa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.