Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Häikäise pikkujouluvieraasi upealla suklaaputouskakulla. Suklaakakun putous saadaan helposti luotua esimerkiksi pikkulusikkaa apuna käyttäen, ja näyttävän koristelun viimeistelyssä voit hyödyntää erilaisia glitterivärejä sekä kaupan suklaakonvehteja. 

Valmista kakku jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii hyytyä yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + 30 min + hyydytys yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen

Överi-ihana suklaaputouskakku

Ainekset

Pohja
150
g
Domino- tai Oreo-keksejä (kaakaotäytteisiä)
50
g
voita
Maitokiisseli
2
dl
hienoa sokeria
6
keltuaista
2
dl
maitoa
Tumma kerros
puolet
maitokiisselistä
150
g
tummaa suklaata
3
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
Valkoinen kerros
puolet
maitokiisselistä
150
g
valkosuklaata
3
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
Putous
1
dl
kuohukermaa
125
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Tee ensin maitokiisseli. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita ½ dl sokeria keltuaisiin. Yhdistä loput sokerista (1½ dl) maitoon. Kiehauta maitosokeriseos, ja lisää joukkoon keltuaissokeriseos. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksuhkoa kiisseliä. Anna jäähtyä. 
  2. Tee pohja. Murskaa keksit käsin kaulimen avulla pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Taputtele keksipohjaseos mieluiten korkeareunaisen ja kapean irtopohjavuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle. Laita kylmään. 
  3. Tee tumma suklaakerros. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa 6 dl kermaa vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilan päällä. Anna jäähtyä hieman. Lämmitä kattilan pohjalla tilkka maitokiisseliä, purista liivatteet kuiviksi ja anna niiden liueta kuumaan kiisseliin. Lisää joukkoon loput kiisselistä sekä sulatettu suklaa, muista sekoittaa koko ajan. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Yhdistä lopuksi seokseen puolet kermavaahdosta. (Varo, ettei seos ole enää liian kuumaa ja sulata kermavaahtoa.) Kaada tummasuklaaseos keksimurupohjan päälle vuokaan, ja laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun teet valkosuklaakerroksen.
  4. Tee valkosuklaakerros samalla tavalla. Kaada valkosuklaaseos tummasuklaapohjan päälle vuokaan ja laita vuoka takaisin kylmään jäähtymään. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. 
  5. Irrota kakku vuoasta esimerkiksi terävää veistä apuna käyttäen. 
  6. Tee kuorrutus. Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, älä kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.
  7. Anna kuorrutteen jäähtyä, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi. Kaada kuorrute kapeasuiseen pulloon tai pursotinpussiin tai käytä lusikkaa. Levitä kuorrutetta ensin kakun reunalle ja anna valua siitä rennosti yli. Kierrä koko kakku. Levitä loppu kuorrute päälle ja siirrä takaisin kylmään.
  8. Koristele suklaakoristeilla. 

Kommentit (2)

Vierailija

Minkä kokoista irtopohjavuokaa tässä on käytetty?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tämä kakku oli tehty halkaisijaltaan 18–20-senttiseen, korkeaan irtopohjavuokaan. Lisään tiedon ohjeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Punajuuri ja feta ovat täydelliset yhdessä, myös joululaatikossa. Tämä joulupöydän upeimman värinen kasvisvuoka saa herkullisen koostumuksensa kvinoasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 45 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Feta-punajuurilaatikko

Ainekset

800
g
punajuuria
1
hapokas omena
1
sipuli
7
dl
vettä
rkl
kasvisfondia
2
dl
kvinoaa
200
g
fetaa
2
rosmariininoksaa
2
rkl
tummaa balsamietikkakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja omena. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondi ja kvinoa ja hauduta 5 minuuttia. Lisää raasteet ja sipuli ja hauduta vielä 5 minuuttia.

  4. Murustele feta ja hienonna rosmariini. Lisää ne balsamietikkakastikkeen ja suolan kanssa raasteseokseen. Sekoita tasaiseksi.

  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Nämä suolaiset sormisyötävät on kuin tehty kuohuviinin tai samppanjan seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
60–70 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gougères eli juustotuulihatut

Ainekset

6
rkl (90 g)
voita
dl
vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
muskottipähkinää
dl
vehnäjauhoja
70
g
vahvaa Comté-juustoa
4
isoa kananmunaa (L-koko)
½
tl
mustapippuria
Voiteluun
1
kananmuna
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Kuutioi voi pinnoitettuun kattilaan. Lisää vesi, suola ja muskottipähkinä. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot.

  3. Kuumenna seosta keskilämmöllä voimakkaasti puulastalla sekoittaen noin 2 minuuttia, kunnes seos muodostuu taikinaksi ja irtoaa kattilan reunoilta. Jatka sekoittamista vielä 2 minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetken.

  4. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan taikinan joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mustapippuri.

  5. Laita pursotinpussiin tasapäinen tylla (Ø n. 12 mm). Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperien päälle taikinasta pieniä palloja (Ø 2½ cm). Jätä pallojen väliin kohoamisvaraa.

  6. Erottele voitelua varten keltuainen kuppiin. Lisää vesi ja vatkaa sekaisin. Voitele taikinapallot munavesiseoksella.

  7. Paista uunissa pellillinen kerrallaan, 18–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 289 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Joulun helpoin ja täydellisin uuniruoka on tässä. Kermainen mascarpone, aromikas maa-artisokka ja hienostunut tryffeliöljy antavat uunilohelle uskomattoman hienon maun. Valmiin lohen pinnalle ripoteltu sitruunatimjami antaa raikkaan säväyksen, mutta sen voi korvata myös tavallisella timjamilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tryffelillä ja maa-artisokalla kuorrutettu uunilohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä
1
tl
suolaa
200
g
mascarponejuustoa
2
rkl
sitruunamehua
250
g
maa-artisokkaa
½
tl
suolaa
1–2
rkl
tryffeliöljyä
Lisäksi
2–3
rkl
sitruunatimjamia hienonnettuna
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Pyyhi lohifileen pinta. Nosta lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola.

  2. Sekoita mascarpone ja sitruunamehu tasaiseksi. Levitä seos lohifileen päälle.

  3. Pese maa-artisokat huolellisesti niin, että pinta on mullasta täysin puhdas. Viipaloi maa-artisokat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle puolet tryffeliöljyn määrästä.

  4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Valuta päälle loput tryffeliöljystä.

  5. Ripottele päälle hienonnettua sitruunatimjamia ja rouhittua mustapippuria. Tarjoile lisäksi paahdettuja perunoita tai joulun kasvislaatikoita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylvetä maksat marsalaviinissä ja tee jauhemaksapihvejä, jotka tarjoat pikkuisilla paahtoleivillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
40 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerinmaksatoastit

Ainekset

300
g
(tuoretta) broilerinmaksaa
½
dl
marsalaviiniä
1
salottisipuli
1
rkl
öljyä
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
2
rkl
ranskankermaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
12
viipaletta vehnäpaahtoleipää
1
dl
ranskankermaa
25
g
voita paistamiseen
12
salvian lehteä
Karamellisoidut sipulit ja puolukat
3
salottisipulia
1
rkl
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Kääntele broilerinmaksat marsalan kanssa kulhossa ja anna maustua jääkaapissa noin tunti.
  2. Kuori ja viipaloi 4 salottisipulia. Kuullota ne öljyssä pannussa miedolla lämmöllä pehmeiksi, 5–10 minuuttia. Ota ¼ sipuleista pois pannusta ja jatka karamellisoimalla pannuun jäävät sipulit. Lisää fariinisokeri ja suola pannuun ja kuumenna noin 5 minuuttia tai kunnes fariinisokeri on sulanut. Lisää puolukat ja siirrä pannu pois liedeltä. Lusikoi sipulipuolukkaseos pieneen kulhoon ja pyyhkäise pannu talouspaperilla puhtaaksi.

  3. Valuta broilerinmaksat talouspaperin päällä. Murenna kuivahtanut leipäviipale muutamaan osaan ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää maksat, erikseen otettu paistettu sipuli, ranskankerma, muna, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.

  4. Ota paahtoleipäviipaleista muotilla tai juomalasilla pyöreitä leipäsiä. Paahda ne halutessasi uunissa tai leivänpaahtimessa. Sipaise leiville ohuelti ranskankermaa.

  5. Kuumenna voi pannussa. Jaa maksaseos pannuun reilun ruokalusikallisen kokoisiksi minipihveiksi. Paista noin ½ minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvit leiville sellaisinaan tai puolitettuina. Lusikoi karamellisoitua sipulia ja puolukkaa päälle. Viimeistele tuoreella salvialla.

Kommentit (0)