Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Häikäise pikkujouluvieraasi upealla suklaaputouskakulla. Suklaakakun putous saadaan helposti luotua esimerkiksi pikkulusikkaa apuna käyttäen, ja näyttävän koristelun viimeistelyssä voit hyödyntää erilaisia glitterivärejä sekä kaupan suklaakonvehteja. 

Hyydytetty juustokakku on monen suosikkivalinta juhlaan, koska kakun voi ja se kannattaa valmistaa jääkaappiin päivää ennen tarjoamista. Ennen h-hetkeä riittää, kun kakun irrottaa vadille ja viimeistelee haluamallaan tyylillä.

Oheiseen suklaamoussekakkuun ei käytetä lainkaan tuorejuustoa. Sen sijaan täytettä varten keitetään paksu maitokiisseli, joka tekee moussen rakenteesta erittäin pehmeän. Kiisseli jaetaan kahteen osaan suklaa- ja valkosuklaatäytettä varten. Tämän jälkeen seokset annostellaan kerroksittain vuokaan.

Tyylikäs viimeistely syntyy suklaakuorrutuksesta, jota valutetaan varovasti kakun reunoille. Koristeeksi kakun päälle sopivat erilaiset suklaat ja leivontahyllyltä löytyvät kimalteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + 30 min + hyydytys yön yli
Vaikeustaso
Kohtalainen

Överi-ihana suklaaputouskakku

Ainekset

Pohja
150
g
Domino- tai Oreo-keksejä (kaakaotäytteisiä)
50
g
voita
Maitokiisseli
2
dl
hienoa sokeria
6
keltuaista
2
dl
maitoa
Tumma kerros
puolet
maitokiisselistä
150
g
tummaa suklaata
3
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
Valkoinen kerros
puolet
maitokiisselistä
150
g
valkosuklaata
3
liivatelehteä
3
dl
kuohukermaa
Putous
1
dl
kuohukermaa
125
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Tee ensin maitokiisseli. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita ½ dl sokeria keltuaisiin. Yhdistä loput sokerista (1½ dl) maitoon. Kiehauta maitosokeriseos, ja lisää joukkoon keltuaissokeriseos. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes seos on paksuhkoa kiisseliä. Anna jäähtyä. 
  2. Tee pohja. Murskaa keksit käsin kaulimen avulla pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Taputtele keksipohjaseos mieluiten korkeareunaisen ja kapean irtopohjavuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle. Laita kylmään. 
  3. Tee tumma suklaakerros. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa 6 dl kermaa vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa kattilan päällä. Anna jäähtyä hieman. Lämmitä kattilan pohjalla tilkka maitokiisseliä, purista liivatteet kuiviksi ja anna niiden liueta kuumaan kiisseliin. Lisää joukkoon loput kiisselistä sekä sulatettu suklaa, muista sekoittaa koko ajan. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Yhdistä lopuksi seokseen puolet kermavaahdosta. (Varo, ettei seos ole enää liian kuumaa ja sulata kermavaahtoa.) Kaada tummasuklaaseos keksimurupohjan päälle vuokaan, ja laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun teet valkosuklaakerroksen.
  4. Tee valkosuklaakerros samalla tavalla. Kaada valkosuklaaseos tummasuklaapohjan päälle vuokaan ja laita vuoka takaisin kylmään jäähtymään. Hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli. 
  5. Irrota kakku vuoasta esimerkiksi terävää veistä apuna käyttäen. 
  6. Tee kuorrutus. Mittaa kuorrutteen kerma kattilaan. Lämmitä, älä kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.
  7. Anna kuorrutteen jäähtyä, kunnes se on sopivan paksua levitettäväksi. Kaada kuorrute kapeasuiseen pulloon tai pursotinpussiin tai käytä lusikkaa. Levitä kuorrutetta ensin kakun reunalle ja anna valua siitä rennosti yli. Kierrä koko kakku. Levitä loppu kuorrute päälle ja siirrä takaisin kylmään.
  8. Koristele suklaakoristeilla. 

Kommentit (2)

Vierailija

Minkä kokoista irtopohjavuokaa tässä on käytetty?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, tämä kakku oli tehty halkaisijaltaan 18–20-senttiseen, korkeaan irtopohjavuokaan. Lisään tiedon ohjeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paista kakku pikkuvuoissa jokaiselle juhlijalle omaksi, söpöksi yllätykseksi. Tämän tumman kakun salaisuus on voin korvaaminen oliiviöljyllä, se pitää kakun pitkään mehevänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 5 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-oliiviöljykakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
¼
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
75
g
maidotonta tummaa suklaata
dl
sokeria
3
dl
fariinisokeria
dl
oliiviöljyä
dl
rasvaista kauramaitoa
3
kananmunaa
1
rkl
appelsiininkuorta raastettuna
1
tl
vaniljatahnaa
dl
kiehuvaa vettä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka (vetoisuus 2,4 l) tai kaksitoista pientä vuokaa (vetoisuus 2 dl).

  2. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa. Rouhi suklaa pieniksi hipuiksi ja lisää sokerin ja fariinisokerin kanssa jauhoseokseen.

  3. Yhdistä toisessa kulhossa öljy, kauramaito ja munat. Raasta appelsiinista 1 rkl oranssia kuoriosaa hienoksi raasteeksi ja lisää se vaniljatahnan kanssa öljyseokseen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  4. Kaada taikina vuokaan. Paista isoa kakkua 45–50 minuuttia ja pieniä noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Parasta joulussa: espresso-taatelikakku ja tuorejuustohuntu. Smetana antaa taikinalle ihanan miedon happaman maun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–14 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-espressokakku

Ainekset

½
ps (100 g)
pehmeitä, kuivattuja taateleita
¾
dl
espresso-kahvijuomaa
75
g
pekaanipähkinöitä
200
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
piparkakkumaustetta
½
prk (60 g)
smetanaa
KUORRUTUS
25
g
huoneenlämpöistä voita
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
(koristeluun: Bonne Maman-karamellikastiketta tai kinuskikastiketta)

Työvaiheet

  1. Kuutioi taatelit ja laita ne kulhoon. Kaada päälle kuuma kahvi ja anna taateleiden pehmentyä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm).

  3. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa muruksi. Lisää joukkoon taateli-espressoseos ja soseuta tahnaksi.

  4. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää seos taikinaan smetanan kanssa. Lisää taatelitahna ja sekoita taikina tasaiseksi.

  5. Lusikoi taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

  6. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku ja poista leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Tee kuorrutus. Vatkaa voi, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeri ja vaniljatahna. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle. Koristele halutessasi karamellikastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kahvila kuin kahvila, ovella tuoksuu mantelicroissant! Kestohitin supersimppeli kotiversio syntyy valmistaikinasta ja nopsaan sekoitettavasta täytteestä. Leivonnainen maistuu parhaalta melko pian uunista tultuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pelticroissant

Ainekset

2
tlk (à 240 g)
valmista croissant-taikinaa (Danerolles)
MANTELITÄYTE
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tomusokeria
50
g
voita huoneenlämpöisenä
1
kananmuna
muutama tippa karvasmanteliaromia
LISÄKSI
1
kananmuna voiteluun
1
dl
mantelilastuja
(tomusokeria)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi.

  2. Avaa yksi croissantpurkki ja irrota siinä oleva taikina katkoviivoja pitkin kolmeksi kahden croissantkolmion palaksi. Nipistele kaksi palaa pitkiltä sivuiltaan yhteen ja laita kolmas taikinapala näiden päätyyn pitkittäin, jolloin lopputuloksena on suorakaiteen muotoinen levy. Nipistele vielä kaikki näkyvissä olevat katkoviivat kiinni, niin että levystä tulee yhtenäinen ja tiivis.

  3. Levitä 2/3 mantelitäytteestä pohjalle niin, että reunoille jää kauttaaltaan 1½ cm:n täyttämätön kaistale. Nostele reunat keskustaa kohden ja painele ne kevyesti sormin kiinni täytteeseen. Sivele reunat munalla.

  4. Avaa toinen croissantpurkki ja irrota taikina 6 croissantiksi. Leikkaa jokainen kolmio edelleen puoliksi joko saksilla tai taikinapyörällä niin, että saat 12 pitkää ja kapeaa kolmiota. Jaa loppu täyte kolmioiden leveään päähän lusikalla. Rullaa kolmiot sarviksi. Sivele jokainen minicroissant munalla ja nosta sitten pohjalle mantelitäytteen päälle. Jätä croissanttien väliin noin 2–3 cm kohoamisvaraa. Ripottele mantelilastuja minicroissanttien päälle.

  5. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pelticroissant on kauniin ruskea ja kypsä. Tarjoa vastapaistettuna.

Kommentit (2)

Vierailija

Voisko tästä tehdä korvapuusteja?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Moikka,

onnistuu varmasti myös korvapuustin mauilla. Kerro jos kokeilet!

Helsingin Sanomat on lisännyt 414 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Sveitsiläisen marengin tapaan valmistetut suklaiset marengit ovat koostumukseltaan ihanan tasaisia. Maltillinen lämpö jo vatkatessa ehkäisee marengin lässähtämistä, kun suklaa lisätään joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 isoa tai 15 pientä
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaamarengit

Ainekset

3
kananmunan valkuaista
2
dl
sokeria
30
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Aloita marengin valmistaminen erottelemalla valkuaiset keltuaisista puhtaaseen, kuivaan kulhoon. Kulhoksi sopii metallinen tai lasinen kulho, joka kestää lämpöä.
  2. Lisää valkuaisten joukkoon sokeri.

  3. Laita kattilaan hieman vettä. Kiehauta vesi. Aseta kulho kattilan päälle niin, että vesi ei koske kattilan pohjaa. Anna veden poreilla hiljalleen. Sekoita samalla valkuais-sokeriseosta ja jatka sekoittamista, kunnes sokeri alkaa sulaa ja seos on kädenlämpöä reilusti lämpimämpää. Tämä vie viitisen minuuttia.

  4. Nosta kulho pois vesihauteesta, kuivaa kulhon pohja ja kaada seos yleiskoneen kulhoon. Voit vatkata marengin myös sähkövatkaimella.

  5. Vatkaa seosta, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.

  6. Sillä aikaa kun marenki vatkautuu, pilko suklaa puhtaaseen kulhoon. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä.

  7. Sekoita suklaa varovaisesti marengin joukkoon. Mitä vähemmän maltat sekoittaa, sitä tummemmat raidat saat aikaiseksi.

  8. Nostele marenkeja lusikalla leivinpaperin päälle pellille haluamasi kokoisiksi keoiksi.

  9. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa parisen tuntia. Käännä uunin lämpö pois ja jätä marengit vielä kuivumaan uuniin kunnes ne ovat täysin jäähtyneitä.

Kommentit (0)