
Fondantissa lumoaa tahmeana valuva suklaasydän. Kypsennys on tarkkaa puuhaa, ja onnistumisen tae on usein testipaistaminen omassa uunissa.
Paistoaika vaihtelee fondantin koon ja uunin mukaan. Fondantin keskelle muodostuva pieni kohouma yleensä kertoo, että se on valmis. Riittävän kypsä fondant ei hölsky vuoassa.
Onnistuneen suklaafondantin sisus valuu leikattaessa lautaselle tahmeana massana. Löysä sisus kertoo, että fondant on jäänyt hieman raa’aksi. Jos taas sisus on täysin kiinteää, fondant on kypsynyt yli.
Suklaafondantit
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna suklaa tai raasta karkeaksi raasteeksi. Laita se kulhoon.
-
Sulata voi pannulla tai kattilassa. Jatka kuumentamista keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes voi muuttuu kullanruskeaksi. Kaada kuuma ruskistettu voi ohuena nauhana suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti vispilällä. Sekoita kananmuna-sokeriseos hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen.
-
Siivilöi vehnäjauhot ja mantelijauhe kulhoon. Lisää leivinjauhe. Kääntele jauhot huolellisesti taikinaan.
-
Kaada taikina isoon pursotinpussiin. (Pursotinpussi pysyy kätevästi pystyssä, kun laitat sen isoon lasiin ja avaat pussin suuaukon lasin reunoille.) Sulje pussi esimerkiksi kuminauhalla.
-
Voitele vuoat huolellisesti. Jauhota ne sen jälkeen kevyesti mantelijauheella. Pursota taikina vuokiin.
-
Kypsennä fondanteja 200-asteisen uunin keskiosassa noin 8–10 minuuttia riippuen fondantien koosta.
-
Anna kypsien fondantien vetäytyä hetki ennen kuin irrotat ne vuoista lautasille. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa lämpimänä jäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa.
Vinkki Fondant-taikina säilyy jääkaapissa jopa yön yli esimerkiksi suljetus- sa pursotinpussissa tai muotteihin pursotettuna.
Ei kai herranjesta puolta desiä leivinjauhetta?
Hei,
kiitos tarkkanäköisyydestä! Ei tosiaankaan puolta desiä, vaan puoli teelusikallista. Ohje on nyt korjattu!