Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 230 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Peittele ihana vadelmasato pehmeän vaahtopilven alle! Tälle paistokselle riittää muutama minuutti todella kuumassa uunissa. Tarjoa se heti uunista ottamisen jälkeen.

Aromikkaat puutarhavadelmat kuuluvat odotetuimpiin marjoihin. Parhaimmillaan ne ovat sellaisenaan, sillä kuumennettuina vadelmat menettävät aina hieman raikkauttaan.

Oheisella ohjeella valmistuva vadelmapaistos tekee kuitenkin poikkeuksen. Siinä vadelmat vain käväisevät uunissa, pehmeää marenkia muistuttavaan vaahtoon peiteltyinä. Vaahtopilven alla vadelmat eivät ehdi juuri kuumentua, vaan pysyvät raikkaina ja mehevinä.

Vadelmapaistoksen pohja valmistetaan keksimuruista ja voista. Pinnalle tuleva vaahtokerros saa puolestaan pehmeytensä joukkoon lisätystä kermaviilistä.

Paistos kannattaa tarjota saman tien uunista ottamisen jälkeen, jolloin sen koostumus on kuohkeimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Pilvenpehmeä vadelmapaistos

Ainekset

Pohja
2
rkl
voita
12
digestive-keksiä
2
rkl
tomusokeria
Täyte
2
kananmunaa
2
tl
(luomu)sitruunankuorta raastettuna
1
prk (200 g)
kermaviiliä
½
dl
tomusokeria
Lisäksi
1
rkl
voita vuoan voiteluun
3 + 2
dl
vadelmia
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 1½ l) voilla.

  2. Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit ja sekoita voi ja tomusokeri joukkoon. Painele seos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle 3 dl vadelmia.

  3. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita keltuaiset, kermaviili, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen täytteeseen. Lusikoi täyte vuokaan vadelmien päälle. Kypsennä paistosta uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea.

  4. Laita loput vadelmat kuuman paistoksen pinnalle ja siivilöi tomusokeria viimeistelyksi. Tarjoa heti.

Kommentit (14)

Vierailija

Sitruunankuoriraasteki lisätään..?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kermaviiliseoksen joukossa. Lisään tiedon ohjeeseen!

Vierailija

Voiko tässä käyttää pakastettuja vadelmia

Vierailija

Olisi mukavaa jos näihin resepteihin jaksettaisiin laskea valmiin tekeleen ravintoarvot.

Tämäkin näennäisesti muka "pilvenpehmeä" kevytherkku sisältää yli 500 kCal energiaa per annos. Kaikki ylimääräistä...

Vierailija

Kuulostaa herkulliselta mutta millähän tomusokerin voisi korvata tai yleensäkin, mikä sen tarkoitus (makeuden lisäksi)?

Gugu

Millähän logiikalla tässä on 500kcal per annos? Suurin määrä energiaa tulee tässä digestiivikekseistä ja tomusokerista

Vierailija

3 rkl voita tekee suunnilleen 300 kcal, 12 digestivekeksiä painaa paketin mukaan 178 g x 510 kcal = yli 900 kcal, tomusokeria tuossa on noin desi eli 55 g joten siinä on 220 kcal jne että kyllä tuosta tosiaankin taitaa tulla koko reseptille yhteensä tuollaiset parituhatta kilokaloria. Digestivekekseissä on yllättävän paljon kaloreita ja sitäpaitsi niiden valmistuksessa käytetään palmuöljyä, jonka viljely tuhoaa sademetsiä.

Hejdo

"Pilvenpehmeä", viitannee koostumukseen. Eikä tarkoita, että tämä olisi jokin kevythöttö terveysruoka

Vierailija

minäkin kyselisin sopiiko tähän pakastevadelmat ? 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Tuoreiden vadelmien tilalla voi käyttää myös kohmeisia (ei ihan jäisiä, vaan vähän sulaneita) pakastevadelmia. Lopputulos on todennäköisesti ihan hyvä! Kohmeisiksi jätetyt pakastevadelmat eivät kostuta pohjaa, joten ne toimivat tässä paremmin kuin kokonaan sulatetut.

Kannattaa valita kotimaiset pakastevadelmat, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä: tässä ajassa vadelmat eivät ehdi kuumentua riittävästi uunissa.

Vierailija

Kiitoksia :) juu ainakii mulla on vadelmia jo viime vuodesta ( ite kerättyjä ) pakkasessa  eli jos tätä haluaa laittaa vaikka sesongin ulkopuolella niin wauu mutta ei siis perunajuhoa ns kiinteyttää ??  vai mitähää tuon lisäys tekisikään ;) ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Perunajauho ei varmaankaan ehdi sitoa tuota marjoista irtoavaa kosteutta, koska kypsennysaika on niin lyhyt! Eli siksi kannattaa tehdä ehkä ilman ja syödä herkku saman tien kun se on tullut uunista :)

Uskomatonta

Voi herranjumala mitä taivastelijoita taas 😁 miksi tehdä jälkiruokaa jos kalorit ovat päänvaiva? Syö ne vadelmat ihan yksinään niin ei tarvi tänne tulla arvostelemaan näennäisesti "pilvenpehmeää" jälkiruokaa. Onko pehmeys ja terveysruoka sun mielestä sama asia?

Miltähän maistuu

Kommenteista tulin etsimään kommentteja ruuan mausta, mutta niitä täällä ei sitten ollutkaan..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ilmavan ja kevyen gnocchitaikinan niksit ovat mahdollisimman vähän kosteutta sisältävät perunat. Siksi ne kannattaa keittämisen sijaan paahtaa tai höyryttää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5–6
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perunagnocchit ja salviavoi

Ainekset

500
g
puikulaperunoita
½
tl
suolaa
1
iso kananmuna (L-koko)
n. 1½
dl
vehnäjauhoja
SALVIAVOI
100
g
voita
20
salvian lehteä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Kuumenna kattilassa vettä ja laita perunat siivilään tai kattilan höyryosaan kiehuvan veden päälle. Höyrytä ne kannen alla kypsiksi, 18–25 minuuttia.

  2. Kuori ja halkaise kuumat perunat. Laita ne perunaprässiin ja paina perunalumi kevyesti jauhotetulle työtasolle. Levitä keko varovasti haarukalla tasaiseksi kerrokseksi. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia.

  3. Ripottele päälle suola. Riko muna lasiin, vatkaa sen rakenne rikki haarukalla ja valuta perunalumelle. Siivilöi päälle ½ dl jauhoja. Sekoita leipurinlastalla käännellen, kunnes kananmuna imeytyy perunoihin. Lisää jauhoja muutamassa erässä ja vaivaa muotoiltavan kiinteäksi taikinaksi. Vältä liikaa vaivaamista ettei taikina sitkisty. Myös liika jauho tekee gnoccheista raskaita.

  4. Anna taikinan levätä muutama minuutti. Leikkaa se neljään osaan. Rullaa taikinapalat kämmenillä työtasoa vasten pitkiksi tangoiksi (n. 37 cm). Lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina tarttuu työtasoon kiinni.

  5. Leikkaa tangot 1½–2 cm:n paloiksi. Ripottele hiukan jauhoja palojen väliin.

  6. Pyöritä taikinapala halutessasi soikeaksi ja pyöräytä se gnocchilautaa tai haaru- kan koveraa puolta vasten. Laita gnocchit odottamaan jauhotetulle tarjottimelle.

  7. Laita vettä kuumenemaan isoon kattilaan. Mausta suolalla (1 tl suolaa/1 l vettä).

  8. Sulata voi isossa pannussa. Voi saa hieman kuohahtaa ja ruskistua. Nypi salviasta lehdet pannulle. Ota pannu pois liedeltä.

  9. Laita gnocchit veteen ja pyöräytä vettä reikäkauhalla, jotta gnocchit eivät tartu toisiinsa. Kun gnocchit kohoavat veden pinnalle, odota vielä noin 25 sekuntia ja nosta ne reikäkauhalla suoraan pannulle.

  10. Paista gnoccheja salviavoissa noin minuutti. Heiluttele pannua, jotta voi peittää gnocchit kauttaaltaan. Rouhi päälle pippuria. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.

Vinkki Valmista gnocchit heti, sillä taikina ei kestä pitkää säilyttämistä. Kypsentämättömät gnocchit voi pakastaa leivinpaperin päällä leikkuulaudalla. Siirrä jäätyneet gnocchit varovasti pakastusrasiaan. Keitä ne jäisinä kiehuvassa vedessä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiskahviloissa sitruunatortut tehdään nyt huikean korkeiksi. Sitruunan tilalla täytteessä toimii myös kotimainen kirpakka tyrni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-marenkitorttu

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
2
keltuaista
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
3
keltuaista
2
dl
sokeroimatonta tyrnimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
sitruunamehua
25
g
voita
MARENKI
5
valkuaista
2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Erottele keltuaiset kattilaan (säästä valkuaiset marenkia varten). Lisää kattilaan tyrnimehu, sokeri ja perunajauhot. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Laita valkuaiset muiden valkuaisten joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele piirasvuoka (Ø noin 22–25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä täyte pohjalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lusikoi marenki korkeaksi pyramidiksi piirakan päälle. Ruskista marengin pinta kauttaaltaan joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella eli tohottimella tai käyttämällä piirakkaa noin minuutin ajan uunin grillivastusten alla.

Kommentit (0)