
Peittele ihana vadelmasato pehmeän vaahtopilven alle! Tälle paistokselle riittää muutama minuutti todella kuumassa uunissa. Tarjoa se heti uunista ottamisen jälkeen.
Aromikkaat puutarhavadelmat kuuluvat odotetuimpiin marjoihin. Parhaimmillaan ne ovat sellaisenaan, sillä kuumennettuina vadelmat menettävät aina hieman raikkauttaan.
Oheisella ohjeella valmistuva vadelmapaistos tekee kuitenkin poikkeuksen. Siinä vadelmat vain käväisevät uunissa, pehmeää marenkia muistuttavaan vaahtoon peiteltyinä. Vaahtopilven alla vadelmat eivät ehdi juuri kuumentua, vaan pysyvät raikkaina ja mehevinä.
Vadelmapaistoksen pohja valmistetaan keksimuruista ja voista. Pinnalle tuleva vaahtokerros saa puolestaan pehmeytensä joukkoon lisätystä kermaviilistä.
Paistos kannattaa tarjota saman tien uunista ottamisen jälkeen, jolloin sen koostumus on kuohkeimmillaan.
Pilvenpehmeä vadelmapaistos
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 1½ l) voilla.
-
Sulata pohjaan tuleva voi. Murskaa keksit ja sekoita voi ja tomusokeri joukkoon. Painele seos kevyesti tasaiseksi kerrokseksi uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle 3 dl vadelmia.
-
Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita keltuaiset, kermaviili, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen täytteeseen. Lusikoi täyte vuokaan vadelmien päälle. Kypsennä paistosta uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea.
-
Laita loput vadelmat kuuman paistoksen pinnalle ja siivilöi tomusokeria viimeistelyksi. Tarjoa heti.
Sitruunankuoriraasteki lisätään..?
Kyllä, kermaviiliseoksen joukossa. Lisään tiedon ohjeeseen!
Voiko tässä käyttää pakastettuja vadelmia
Olisi mukavaa jos näihin resepteihin jaksettaisiin laskea valmiin tekeleen ravintoarvot.
Tämäkin näennäisesti muka "pilvenpehmeä" kevytherkku sisältää yli 500 kCal energiaa per annos. Kaikki ylimääräistä...
Kuulostaa herkulliselta mutta millähän tomusokerin voisi korvata tai yleensäkin, mikä sen tarkoitus (makeuden lisäksi)?
Millähän logiikalla tässä on 500kcal per annos? Suurin määrä energiaa tulee tässä digestiivikekseistä ja tomusokerista
3 rkl voita tekee suunnilleen 300 kcal, 12 digestivekeksiä painaa paketin mukaan 178 g x 510 kcal = yli 900 kcal, tomusokeria tuossa on noin desi eli 55 g joten siinä on 220 kcal jne että kyllä tuosta tosiaankin taitaa tulla koko reseptille yhteensä tuollaiset parituhatta kilokaloria. Digestivekekseissä on yllättävän paljon kaloreita ja sitäpaitsi niiden valmistuksessa käytetään palmuöljyä, jonka viljely tuhoaa sademetsiä.
"Pilvenpehmeä", viitannee koostumukseen. Eikä tarkoita, että tämä olisi jokin kevythöttö terveysruoka
minäkin kyselisin sopiiko tähän pakastevadelmat ?
Tuoreiden vadelmien tilalla voi käyttää myös kohmeisia (ei ihan jäisiä, vaan vähän sulaneita) pakastevadelmia. Lopputulos on todennäköisesti ihan hyvä! Kohmeisiksi jätetyt pakastevadelmat eivät kostuta pohjaa, joten ne toimivat tässä paremmin kuin kokonaan sulatetut.
Kannattaa valita kotimaiset pakastevadelmat, joita ei tarvitse kuumentaa ennen käyttöä: tässä ajassa vadelmat eivät ehdi kuumentua riittävästi uunissa.
Kiitoksia :) juu ainakii mulla on vadelmia jo viime vuodesta ( ite kerättyjä ) pakkasessa eli jos tätä haluaa laittaa vaikka sesongin ulkopuolella niin wauu mutta ei siis perunajuhoa ns kiinteyttää ?? vai mitähää tuon lisäys tekisikään ;) ?
Perunajauho ei varmaankaan ehdi sitoa tuota marjoista irtoavaa kosteutta, koska kypsennysaika on niin lyhyt! Eli siksi kannattaa tehdä ehkä ilman ja syödä herkku saman tien kun se on tullut uunista :)
Voi herranjumala mitä taivastelijoita taas 😁 miksi tehdä jälkiruokaa jos kalorit ovat päänvaiva? Syö ne vadelmat ihan yksinään niin ei tarvi tänne tulla arvostelemaan näennäisesti "pilvenpehmeää" jälkiruokaa. Onko pehmeys ja terveysruoka sun mielestä sama asia?
Kommenteista tulin etsimään kommentteja ruuan mausta, mutta niitä täällä ei sitten ollutkaan..