
Raparperikeikauskakku on kuin taideteos, jos raparperit asettelee vuoan pohjalle geometriseen kuvioon. Mantelinen taikina on mehevä ja gluteeniton.
Raparperi-mantelikeikaus
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa tasapohjaisen kakkuvuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala ja laita se vuokaan. Voitele vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-
Leikkaa raparperinvarret viistoon noin 2 cm:n viipaleiksi ja lado ne vuoan pohjalle vieri viereen mosaiikkimaiseksi kuvioksi. Ripottele päälle sokeri. Sulata voi ja lusikoi vuokaan. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
-
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
-
Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Lusikoi taikina raparperien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä kakkua uunissa noin 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
-
Keikauta kakku vadille ja tarjoa lämpimänä jäätelön kanssa.
Vinkki Kakun valmistukseen sopii parhaiten tavallinen kakkuvuoka, sillä voi-sokeriseos saattaa valua irtopohjavuoan pohjan ja reunan välistä.
Hieno keikauskakku, iso peukku sille :)
Tuota pystyy leikkaamaankin, toisin kuin sellaisia jotka on koristeltu pitkillä koko kakun mittaisilla raparperinvarsilla. Niitähän ei leikkaa mikään kakkulapio vaan sellaiseen tarvitaan sahateräinen veitsi eikä sittenkään tule siistiä leikkausjälkeä.