10:12 | 27.11.2017
Italialainen tortellinilaatikko
Lehtikaali ja kurpitsa mehevöittävät italialaisen pikaversion makaronilaatikosta. Ilmakuivattu kinkku tuo nopeaan arkiruokaan ripauksen luksusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Italialainen tortellinilaatikko
Ainesosat
2
pkt (á 250 g) tortellinituore-pastaa (esim. kinkkutäytteinen)
1
ps
(125 g) suikaloitua lehtikaalia
½
myskikurpitsaa
1
rkl
öljyä
1
pkt (100 g) ilmakuivattua
kinkkua
4
dl
maitoa
2
kananmunaa
1½
dl
parmesaania raasteena
2
rkl
tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan ensin 2 minuuttia, lisää lehti-kaalisuikaleet ja keitä vielä 2 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele pasta-kaaliseos kylmän veden alla. Valuta hyvin.
- Pastan kypsyessä kuori kurpitsa ja suikaloi se kuorimaveitsellä.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Yhdistä pasta-lehtikaaliseos, kurpitsa ja kinkku vuoassa. Sekoita kulhossa maito ja munat. Raasta juusto ja hienonna timjami, lisää ne muna-maitoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä ruokaa uunissa 20 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.