Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 184 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Näillä ohjeilla saa grillikemujen järjestäjä ottaa rennosti, sillä kaikki täytteet voi tehdä jo edellisenä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
2 t + 7 t
Vaikeustaso
Vaikea

Revitty possu eli pulled pork

Ainekset

1 ½
kg
luutonta possunkylkeä
1
rkl
savustettua paprikajauhetta
1
rkl
suolaa
1 ½
rkl
muscovadosokeria
Maustekastike
2
dl
possun paistolientä
2
dl
inkivääriolutta (esim. Fentimans Ginger Beer)
½
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Yhdistä lihan mausteet seokseksi ja hiero lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan. Jos käytät kylkipalaa, laita rasvainen pinta päällepäin. Anna lihan maustua 1 tunti huoneenlämmössä.
  2. Kypsennä lihaa 225-asteisen uunin ylätasossa 20 minuuttia, jotta pinta saa väriä. Säädä uunin lämpö 100 asteeseen ja jatka kypsennystä uunin keskitasossa noin 6 tuntia eli kunnes lihan sisälämpö on 90 astetta. Jos haluat possusta erityisen mureaa, peitä vuoka foliolla ja anna lihan hautua uunissa yli 6 tuntia, vaikka yön yli. Lihan pitää olla reilusti ylikypsää ja irrota rasvasta.
  3. Nosta liha uunista. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 1 tunti huoneenlämmössä.
  4. Valmista maustekastike. Valuta 2 dl paistolientä kattilaan ja kuumenna se. Lisää inkivääriolut, etikka ja sokeri. Anna hautua vähintään 30 minuuttia.
  5. Revi lihasta rasvainen pinta. Revi liha syiden suuntaan pieniksi paloiksi. Parhaiten se onnistuu reilusti sormilla tai kahdella haarukalla repien. Halutessasi poista ylimääräinen rasva.
  6. Valele revityn lihan päälle noin ¾ dl maustelientä. Lopun voit säästää esimerkiksi grillaukseen. Käytä liha heti tai laita jääkaappiin odottamaan. Voit valmistaa lihan tähän saakka vaikka edellisenä päivänä. Jos tarjoat lihan myöhemmin, kuumenna se uunissa tai paistinpannussa.

 

Juomasuositus: Ylikypsän possun ja karamellisoitujen ananasten makeuden rinnalla maistuu täyteläinen olut, jossa on riittävästi makeutta myös tulisen kastikkeen pehmentäjäksi. Kokeile esimerkiksi täyteläistä tummaa lageria Lapin Kulta Arctic Maltia,n. 3,30 e/0,5 l. (Sanna Maskulin)

 

Inkiväärimajoneesi

Ainekset

3
dl
täysmajoneesia (ks. ohje)
3
rkl
raastettua inkivääriä

Työvaiheet

Sekoita ainekset keskenään.

Tulinen tomaattikastike

Ainekset

1
solovalkosipuli tai 4 kynttä
1
rkl
ruokaöljyä
500
g
paseerattua tomaattia
½
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
ruokosokeria
1
rkl
Worcestershire-kastiketta
½
tl
hilihiutaleita (esim. Santa Maria)
½
tl
suolaa
2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli kuullottumaan. Lisää paseerattu tomaatti sekä loput kastikkeen ainekset. Hauduta kastiketta vähintään 30 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen.
  2. Maut tekeytyvät, kun kastike saa olla kylmässä seuraavaan päivään. Kastike säilyy jääkaapissa neljä päivää.

Hod dog -sämpylät

Ainekset

2 ½
dl
vettä
35
g
tuorehiivaa
25
g
voita
tl
kurkumaa)
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
4
dl
vehnäjauhoja
1 ½
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
Siirappivesi
3
rkl
siirappia
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sulata voi. Jos haluat sämpylöihin kellertävän sävyn, lisää kurkumaa sulan voin joukkoon. Lisää voi, sokeri ja suola kulhoon. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Vaivaa taikinaa joko yleiskoneella 10 tai käsin 20 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile sämpylät pitkulaisiksi jauhotetulla leivinpöydällä. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna kohota liinan alla vielä 20 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  3. Sekoita siirapista ja vedestä seos. Voitele sämpylöiden pinta siirappivedellä. Paista sämpylöitä uunissa noin 10 minuuttia.

     

    Vinkki! Voit käyttää myös valmiita hot dog -sämylöitä tai muita ehmeitä sämpylöitä. Esimerkiksi Uudenmaan Herkun pitkät grahamsämpylät maistuvat hot dogeissa.

     

 

 

Etikkaporkkanat

Ainekset

2
porkkanaa
½
dl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa ohueksi nauhaksi esimerkiksi julienne-terällä tai kotikonstein karkealla raastinterällä.
  2. Pirskota riisiviinietikka päälle. Anna porkkanoiden marinoitua vähintään 20 minuuttia.

Karamellisoitu ananas

Ainekset

½
tuore ananas
25
g
voita
2
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja halkaise ananas. Leikkaa kova keskusta pois ja leikkaa hedelmä viipaleiksi ja viipaleet edelleen hot dogin väliin sopiviksi paloiksi.
  2. Kuumenna voi paistinpannussa ja lisää sokeri. Ruskista palat kummaltakin puolelta voi-sokeriseoksessa.

Majoneesin perusohje

Ainekset

1
huoneenlämpöinen kananmunankeltuainen
1
rkl
valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua
½
tl
sinappia
½
tl
sokeria
¼
tl
(sormi)suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 1/2–2
dl
huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita keltuainen, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.
  2. Lisää öljyä ensin tipoittain, samalla vatkaten. Kun seos alkaa paksuuntua, valuta öljyä ohuena nauhana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Tuttu maku uudessa muodossa! Lämmittävän tex mex -keiton maku vain paranee ajan kanssa – seuraavana päivänä se on superherkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tortillakeitto

Ainekset

2
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
3
valkosipulinkynttä
½
(oranssi) paprika
tl
jeeraa eli juustokuminaa
dl
(noin 400 g ) (mietoa) salsaa
1
l
kasvislientä
1
rkl
hunajaa
1
tlk
kypsiä mustapapuja
1
tlk
maissia
200
g
naudan jauhelihaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
maissilastuja, tuoretta korianteria, avokadoa ja limeä

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet, kuutioi paprika. Kuullota noin 5 minuuttia.
  2. Lisää jeera ja chilijauhe ja pyöräytä. Lisää salsa, kasvisliemi ja hunaja ja kiehauta. Valuta ja huuhdo mustapavut ja maissi ja lisää keittoon. Alenna lämpöä ja keitä 30 minuuttia.
  3. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää keittoon lopuksi.
  4. Tarjoa maissilastujen ja muiden täytteiden kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (3)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Kirla

Receptet är mycket klart och tydligt på finska. Svårt att förstå vad du menar med översättningen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Porsaan lehtipihvit maistuvat herkullisilta bataattimurskan ja rapeiksi paistettujen ruusukaalien kanssa. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupihvit ja sinappiset ruusukaalit

Ainekset

4
porsaan lehtipihviä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Bataattimurska
800
g
bataattia
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
¼
tl
neilikkaa
Sinappiset ruusukaalit
300
g
ruusukaaleja
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
kokojyväsinappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön. Tee bataattimurska. Kuori ja paloittele bataatit 5 cm:n kuutioiksi. Siirrä bataatit kattilaan, lisää vesi ja suola. Keitä 10 –13 minuuttia.
  2. Siisti ruusukaaleista kannat ja poista huonokuntoiset lehdet. Leikkaa kaalit kiekoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista kaaleja ja valkosipulia pannussa öljyssä 5–6 minuuttia. Lisää sinappi ja suola.
  3. Paista pihvit pannussa voi-öljyseoksessa molemmin puolin 1–2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  4. Valuta bataatit ja murskaa ne kevyesti survimella tai lusikalla painellen. Sekoita joukkoon öljy ja neilikka. Tarjoa pihvit ruusukaalien ja bataattimurskan kanssa.

Kommentit (0)

Voisiko olla mitään herkullisempaa kuin pitsa? Nämä pitsat ovat aivan taivaallisia, ihanan suolaista ja maukasta. Täytteistä suurin osa laitetaan päälle tuoreena, eikä juustoa ole liikaa vaan juuri sopivasti. Pitsa olisi oiva valinta myös uudenvuoden herkutteluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h + kohotus 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pitsat ricotalla, serranokinkulla ja rucolalla

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
12
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
durumvehnäjauhoja
Tomaattikastike
200
g
tomaattimurskaa
1
rkl
tuoretta oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
2
kpl
valkosipulin kynsiä
1
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Täytteet
250
g
ricottajuustoa
50
g
kivettömiä kalamataoliiveja
1
pkt
buffalomozzarellaa
1
pkt
serranokinkkua
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Sekoita veteen suola ja öljy.
Alusta jauhot taikinan joukkoon.
Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti.
Lisää tarvittaessa lisää jauhoja, jotta taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
Anna kohota vähintään kaksinkertaiseksi, noin 1,5 h.

Hienonna yrtit ja valkosipuli.
Sekoita kaikki tomaattikastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Lämmitä uuni 240-asteiseksi. Laita uuniin myös tyhjä pelti.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle.
Jaa taikina neljään osaan, ja muotoile haluamasi muotoiset pitsat.
Ota kuuma pelti uunista.
Laita pellille leivinpaperi ja asettele sille pitsapohjat.
Jaa tomaattikastike pohjille, ja levitä tasaisesti.
Ripottele tomaattikastikkeen päälle oliivit.
Laita ricotasta pieniä nokareita teelusikan avulla pitsoille.
Paista n. 15 minuuttia.

Valuta mozzarella.
Revi mozzarellaa kuumien pitsojen päälle.
Viimeistele serranokinkulla ja rucolalla.
Tarjoile heti.

Kommentit (0)