Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Grillipihvi uudistuu raikkaalla marinadilla, johon tulee purkkiananasta, soijakastiketta ja inkivääriä. Kun muistat pari niksiä, pihveistäsi tulee takuulla meheviä.

Mehukkaiden pihvien salaisuus on ehdottomasti se, että ne paistetaan aina huoneenlämpöisenä, eikä koskaan suoraan jääkaapista. Liha kannattaa paistaa isoina paloina ja tarvittaessa voi käyttää paistomittaria apuna. Grillatun lihan tulee antaa vetäytyä vielä 15 minuuttia ennen syömistä. Nämä säännöt pätevät niin lihaan kuin lihaan. Noudata näitä ohjeita niin pihvit pysyvät suussa sulavan mehukkaina. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ananasmarinoitu entrecôte

Ainekset

600
g
entrecôte-pihviä
MARINADI
1
tlk (227/139g)
ananasta
2
valkosipulinkynttä
40
g
inkivääriä
2
rkl
soijaa
2
rkl
öljyä
2
tl
fariinisokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita liha suljettavaan muovipussiin.
  2. Valuta ananas ja laita hedelmät sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulit ja inkivääri. Soseuta. Lisää soija, öljy ja sokeri.
  3. Kaada marinadi lihan päälle muovipussiin ja annan marinoitua huoneen lämmössä 15–30 minuuttia. 
  4. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnalta ja paista pihvit kuumassa grillissä tai parilalla molemmin puolin 2–3 minuuttia, pihvien paksuudesta riippuen. Ripottele pinnalle suolaa ja kääri pihvit folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pehmeät ja makeat oluessa haudutetut sipulirenkaat maistuvat parhaalta kunnolla maustettujen makkaroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bissesipulit

Ainekset

3
sipulia
2
rkl
voita
5
tl
ruokosokeria
½
tlk (reilu 1 ½ dl)
olutta

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla. Paahda sipulirenkaita miedolla lämmöllä voissa 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Ripottele sokeri päälle ja pyöräytä kaikkialle. Kaada olut päälle ja keitä kokoon, kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat ihanan pehmeitä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Jos rakastat tomaatti-mozzarellasalaattia, sinun kannattaa kokeilla sitä myös grillattuna. Ekstramehevässä caprese-versiossa tomaatit käväisevät tulisilla hiilillä, minkä jälkeen niiden päälle revitään juustot ja lisätään muut ainekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Caprin salaatti grillistä

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
400
g
mozzarellaa
½
ruukkua
basilikaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamico-viinietikkaa
2
rkl
pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jos käytät isoja tomaatteja siivuta ne. Keskikokoiset tomaatit voi puolittaa ja kirsikkatomaatit jättää kokonaisiksi.
  2. Kuumenna grilli. Grillaa tomaatteihin kauniit pinnat. Nostele ne tarjoiluastialle.
  3. Revi tomaattien päälle mozzarella. Riivi basilikan lehtiä salaatin päälle. Pirskottele öljy ja balsamico hyvin koko salaatin päälle. Ripottele suola ja rouhi mustapippuri myllystä. Viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Teriyakimarinadi tekee grillibroilerista herkullista. Tarjoa se lämpimänä kesäkaalista valmistetulla salaattipedillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

4
broilerinfileetä
3
rkl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
siirappia
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
Kaalisalaattipeti
½
kesäkaalia
1
ruukku
korianteria
100
g
vuonankaalia
2
limettiä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyakikastike, siirappi, seesamiöljy ja soijakastike isossa kulhossa. Taputtele broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi ja pyöräytä ne marinadin joukkoon. Anna broilerin marinoitua huoneenlämmössä puoli tuntia tai jääkaapissa pari tuntia. (Jos marinoit broilerin jääkaapissa, nosta se takaisin huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.)

  2. Valmista kaalisalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Riivi yrttiruukusta lehdet. Purista limeistä mehu kulhon pohjalle. Mittaa öljy ja suola mehun joukkoon. Sekoita kaalisuikaleet, vuonankaali ja korianteri joukkoon.

  3. Kuumenna grilli. Grillaa broilerinfileet parilalla tai ritilällä niin, että ne saavat kauniit grillausraidat. Sivele kerros marinadia kypsennyksen aluksi broilerinfileiden pintaan. Heitä loppu marinadi pois ja anna broilerin kypsyä läpikypsäksi grillissä epäsuoralla lämmöllä. Voit varmistaa broilerin kypsyyden halkaisemalla yhden fileen paksuimmasta kohdastaan.

  4. Jaa salaattipohja neljälle lautaselle. Viipaloi broilerinfileet ja nosta ne salaattipedille. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 127 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillaa ylijäänyt pullapitko makeaan salaattiin, joka on saanut inspiraationsa italialaisesta panzanellasta. Tässä ohjeessa pulla pääsee hyvään seuraan marjojen ja ricottavaahdon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullapanzanella

Ainekset

1
l
marjoja (esimerkiksi mansikoita, mustikoita ja vadelmia)
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
sitruunamehua
6
viipaletta
pullapitkosta
2
rkl
voisulaa tai kirkastettua voita
1
tl
kanelia
4
rkl
rouhittua pistaasia tai muuta pähkinää
1
dl
mintunlehtiä
RICOTTAVAAHTO
250
g
ricottajuustoa
100
g
mautamatonta tuorejuustoa
4
rkl
tomusokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin ricottavaahto. Laita ricotta, tuorejuusto, tomusokeri ja hunaja tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Seos on valmis tarjottavaksi saman tien, mutta voit laittaa sen tasaantumaan viileään noin 30 minuutiksi.
  2. Paloittele mansikat, jos ne ovat isoja. Laita marjat kulhoon. Ripottele päälle sokerit ja sitruunamehua. Anna maustua huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
  3. Grillaa pulliin parilaraidat. Sipaise päälle voisulaa ja ripottele kanelia. Leikkaa kuutioiksi.
  4. Sekoita marjat ja pullat. Viimeistele pähkinöillä ja mintulla. Tarjoa ricottavaahdon kanssa.

Kommentit (0)