Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä karitsankaretta ja kevätkasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karitsankare ja kevätkasvikset

Ainekset

600
g
karitsankaretta
muutama valkosipulin kynsi
timjamia
voita
Kastike
1-2
oksaa
timjamia
1
valkosipulin kynsi
1 1/2
dl
balsamiviinietikkaa
3
dl
vasikanlientä tai lihalientä
suolaa
mustapippuria
nokare voita

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Viillota karitsan rasvapuoli terävällä veitsellä ja paista pannulla valkosipulin kanssa kovalla lämmöllä ensin rasvapuoli alaspäin, sitten ruskista pinta myös toiselta puolelta. Lisää paistamisen loppuvaiheessa timjamia ja nokare voita antamaan makua, lusikoi vaahtoavaa voita lihan päälle.
  3. Kypsennä kare loppuun 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia.
  4. Valmista kastike karitsan paahtuessa. Käytä samaa pannua kuin missä paahdoit karitsan. Lisää pannulle hieman voita ja hienonnettu valkosipuli sekä pari oksaa timjamia, paista hetken aikaa. Lisää balsamiviinietikka ja keitä kunnes seos on melkein siirappia. Lisää liemi ja keitä kunnes on noin puolet jäljellä, noin 5 minuuttia. Siivilöi valmis kastike, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Leikkaa levännyt karitsan kare paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja kokoa annokset.

Kevätkasvikset

Ainekset

1
kuorittu palsternakka
4
pientä kuorittua porkkanaa
200
g
vihreitä kasviksia, esim. ruusukaalia tai parsaa
2
varsisellerin vartta
1
dl
valkoviiniä tai omenamehua
suolaa
mustapippuria
(hunajaa)
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko kasvikset suupaloiksi. Paista kaikki muut paitsi varsisellerit pannulla rypsiöljyssä kunnes saavat väriä: aloita palsternakalla ja porkkanalla, jotka kypsyvät pisimpään.
  2. Lisää viini tai omenamehu, ja anna kiehahtaa (1-2 min) mutta jätä juurekset hieman napakoiksi. Lisää varsisellerit. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit makeuttaa kasviksia kevyesti hunajalla. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)