Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä karitsankaretta ja kevätkasviksia.
Karitsankare ja kevätkasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
- Viillota karitsan rasvapuoli terävällä veitsellä ja paista pannulla valkosipulin kanssa kovalla lämmöllä ensin rasvapuoli alaspäin, sitten ruskista pinta myös toiselta puolelta. Lisää paistamisen loppuvaiheessa timjamia ja nokare voita antamaan makua, lusikoi vaahtoavaa voita lihan päälle.
- Kypsennä kare loppuun 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia.
- Valmista kastike karitsan paahtuessa. Käytä samaa pannua kuin missä paahdoit karitsan. Lisää pannulle hieman voita ja hienonnettu valkosipuli sekä pari oksaa timjamia, paista hetken aikaa. Lisää balsamiviinietikka ja keitä kunnes seos on melkein siirappia. Lisää liemi ja keitä kunnes on noin puolet jäljellä, noin 5 minuuttia. Siivilöi valmis kastike, mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa levännyt karitsan kare paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja kokoa annokset.
Kevätkasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista ja pilko kasvikset suupaloiksi. Paista kaikki muut paitsi varsisellerit pannulla rypsiöljyssä kunnes saavat väriä: aloita palsternakalla ja porkkanalla, jotka kypsyvät pisimpään.
- Lisää viini tai omenamehu, ja anna kiehahtaa (1-2 min) mutta jätä juurekset hieman napakoiksi. Lisää varsisellerit. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit makeuttaa kasviksia kevyesti hunajalla.