Soppakokki Antti on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Antti Lukkari

Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä karitsankaretta ja kevätkasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karitsankare ja kevätkasvikset

Ainekset

600
g
karitsankaretta
muutama valkosipulin kynsi
timjamia
voita
Kastike
1-2
oksaa
timjamia
1
valkosipulin kynsi
1 1/2
dl
balsamiviinietikkaa
3
dl
vasikanlientä tai lihalientä
suolaa
mustapippuria
nokare voita

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
  2. Viillota karitsan rasvapuoli terävällä veitsellä ja paista pannulla valkosipulin kanssa kovalla lämmöllä ensin rasvapuoli alaspäin, sitten ruskista pinta myös toiselta puolelta. Lisää paistamisen loppuvaiheessa timjamia ja nokare voita antamaan makua, lusikoi vaahtoavaa voita lihan päälle.
  3. Kypsennä kare loppuun 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 55 astetta. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia.
  4. Valmista kastike karitsan paahtuessa. Käytä samaa pannua kuin missä paahdoit karitsan. Lisää pannulle hieman voita ja hienonnettu valkosipuli sekä pari oksaa timjamia, paista hetken aikaa. Lisää balsamiviinietikka ja keitä kunnes seos on melkein siirappia. Lisää liemi ja keitä kunnes on noin puolet jäljellä, noin 5 minuuttia. Siivilöi valmis kastike, mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Leikkaa levännyt karitsan kare paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja kokoa annokset.

Kevätkasvikset

Ainekset

1
kuorittu palsternakka
4
pientä kuorittua porkkanaa
200
g
vihreitä kasviksia, esim. ruusukaalia tai parsaa
2
varsisellerin vartta
1
dl
valkoviiniä tai omenamehua
suolaa
mustapippuria
(hunajaa)
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko kasvikset suupaloiksi. Paista kaikki muut paitsi varsisellerit pannulla rypsiöljyssä kunnes saavat väriä: aloita palsternakalla ja porkkanalla, jotka kypsyvät pisimpään.
  2. Lisää viini tai omenamehu, ja anna kiehahtaa (1-2 min) mutta jätä juurekset hieman napakoiksi. Lisää varsisellerit. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit makeuttaa kasviksia kevyesti hunajalla. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vihreä parsa sisältää A-, B- ja C-vitamiineja sekä rautaa. Sen voi nakata grilliin kuorimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Vaikea

Portobellot, parsaa ja parmesaanijogurtti

Ainekset

4
portobellosientä
Marinadi
2
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
ripaus
suolaa, sokeria ja mustapippuria
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
Parmesaanijogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6%)
2
rkl
parmesaanijuustoa raasteena
1/2
sitruunan kuorta (luomu) raasteena
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
500
g
vihreää parsaa
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista sienistä kanta ja leikkaa sienten lakkipuolelle muutamat ristikkäisviillot terävällä veitsellä. Sekoita marinadin aineet isossa kulhossa ja lisää kulhoon portobellot. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita parmesaanijogurtin aineet pienessä kulhossa.
  3. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja sivele parsoille kevyesti öljyä. Kypsennä parsoja ja portobelloja grillissä keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia muutaman kerran kypsennyksen aikana käännellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (5)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.