Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
Gluteeniton
14:04 | 1.2.2019

Paahdetut turskaseläkkeet, polenta ja paprikakapriskastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Turska on parhaimmillaan  tuoreena. Paksulihainen, kiinteä ja raikkaan makuinen vaalea kala on kuin luotu välimerellisen keittiön makumaailmaan. Kapriksilla, valkosipulilla ja valkoviinillä ryyditetty turska on raikas klassikko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Paahdetut turskaseläkkeet, polenta ja paprikakapriskastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
turskan seläkettä eli selkäfileetä
2
tl
suolaa
Polenta
1 1/2
l
vettä
2
kananliemikuutioita
3
dl
polentaryynejä
40
g
parmesaania raastettuna
25
g
voita
Paprika-kapriskastike
1
punainen paprika
4
valkosipulinkynttä
1/2
rs (n. 100 g)
luumukirsikkatomaatteja
1/2
dl
pieniä kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Leikkaa turska neljään annospalaan. Ripottele suola kaloille ja asettele palat uunivuokaan odottamaan.
  2. Tee polenta. Keitä kanaliemi vedestä ja liemikuutioista. Kaada polentaryynit ohuena nauhana vispilällä sekoittaen kiehuvaan kanaliemeen. Laske lämpöä ja keitä jatkuvasti vispaten 5 minuuttia. Kun polenta alkaa paksuuntua ja kuplia, säädä lieden lämpö pienimmälle teholle. Jatka keittämistä välillä pohjaa myöten sekoittaen 20 minuuttia, kunnes polenta kypsyy puuromaiseksi. Lisää tilkka vettä, jos polenta paksuuntuu liikaa.
  3. Lisää parmesaani ja voi kypsään polentaan. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna polentan vetäytyä kannen alla välillä sekoittaen, ettei polentan pintaan muodostu kalvoa ja se pysyy notkeana.
  4. Laita uuni kuumenemaan grillivastuksilla 250 asteeseen. Leikkaa paprika pieniksi, vajaan 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja valuta kaprikset. Kuullota paprikakuutioita oliiviöljyssä keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää valkosipulit ja kuullota minuutti tai kunnes valkosipulit alkavat saada väriä. Lisää tomaatit, kaprikset ja valkoviini. Kiehauta. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja kaada kuumana uunivuokaan turskapalojen päälle.
  5. Paahda ruokaa uunin yläosassa 2–3 minuuttia tai kunnes kalan pinta saa hieman väriä. Ota vuoka uunista ja anna kalan levähtää uunivuoassa muutama minuutti, jotta turska kypsyy rauhassa loppuun.
Tilaa Glorian ruoka & viini
turska
Paahdetut turskaseläkkeet
paprika-kapriskastike
päivän katiska
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Paras koti-lasagne for ever

Sitruunainen katkarapupasta

Luumu-omenatorttu

Suolaiset minitortut

Mehevät ribsit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini