
Omenasiiderissä muhiva possu on normandialainen klassikko, joka ei petä koskaan. Lisää omenat patoihin vasta melko loppuvaiheessa, jotta ne eivät mene ihan muhjuksi.
Normandialainen siideripossu
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 160 asteeseen.
-
Paloittele liha 5 x 5 sentin kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipuli ronskisti. Kuutioi pekoni.
-
Ruskista lihapalat kaikkialta voi-öljyseoksessa padan pohjalla. Siirrä hetkeksi sivuun.
-
Lisää pataan pekoni ja ruskista, lisää loppuvaiheessa porkkanat ja sipuli. Lisää lihat joukkoon, samoin liemikuutio, siideri, vesi, mausteet ja timjami. Kypsennä noin 1 ½ tuntia kannen alla.
-
Kuori ja leikkaa omenat lohkoiksi. Lisää pataan ja jatka kypsennystä ilman kantta vielä noin tunnin verran.
-
Ota hieman kastiketta padasta kuppiin ja sekoita maissitärkkelys joukkoon. Sekoita takaisin pataan, lisää myös ranskankerma ja sinappi.
-
Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa.
Eikös maissitärkkelys pidä sekoittaa kylmään nesteeseen? Kuumassa paakkuuntuu. Tein muilta osin aivan ohjeen mukaan. Tunnissa reilutkin omenanpalat menivät aivan "muhjuksi", joka sinänsä ei minua haitannut. Jos kuitenkin tykkää, että säilyvät paloina, varmasti parikymmentä minuuttia niille riittää. Myös kaslerille olisi riittänyt vähemmän kuin 2.5 tuntia uunia, mielestäni lihan koostumus ei juuri viimeisen tunnin aikana muuttunut.