Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Elvi Rista

Paahdettu kevätkananpoika marinoituu muutaman tunnin dijoninsinapissa ja hunajassa. Nosta pöytään sen rinnalle savoijinkaalista ja fenkolista haudutettu kermainen paistos ja tyylikäs mustaherukkakastike.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t + 2-3 t
Vaikeustaso
Vaikea

Kevätkananpoika

Ainekset

4
kevätkananpoikaa
Marinadi
1
dl
dijoninsinappia
½
dl
juoksevaa hunajaa
1
tl
öljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
kuivattua timjamia
½
tl
suolaa
vajaa ½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki marinadin ainekset. Pane kevätkananpojat kulhoon ja hiero marinadi huolella kananpoikien pintaan ja rintanahan alle. Anna maustua jääkaapissa 2–3 tuntia.
  2. Ota kananpojat jääkaapista huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta huoneenlämpöiset kananpojat uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari koiven paksuimpaan kohtaan; varo osumasta luuhun. Paista uunin keskitasossa 35–45 minuuttia, kunnes mittari näyttää 75 astetta. Voit varmistaa kypsyyden myös pistämällä lihaa cocktailtikulla. Kypsästä lihasta ei valu nestettä tai neste on kirkasta.
  4. Valmista savoijinkaali-fenkolipaistos ja mustaherukkakastike sillä aikaa, kun kananpojat ovat uunissa.

 

Juomasuositus: Makean hedelmäinen marinadi ja maukas kananpoika nauttivat punaviinistä, joka tarjoaa mausteisuutta, raikkautta ja hapokkuutta. Herkullinen valinta on Albert Bichot Fixin, 19,96 e, Burgundista. Fixinin kypsän puolukkainen maku tukee annoksen yrttisyyttä. Italian Piemontesta tuleva Lo Zoccolaio Dolcetto d’Alba, 12,73 e, on hieman napakampi vaihtoehto kanalle. (Samuil Angelov)

Savoijinkaali-fenkolipaistos

Ainekset

½
savoijinkaali
2
fenkolia
3
dl
kermaa
1
tl
suolaa
ripaus
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Huuhdo kaali ja fenkoli huolellisesti. Siisti pois huonot kohdat ja fenkolien kovat kannat. Suikaloi kasvikset.
  2. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja hauduta kunnes kaali on pehmennyt, noin 15 minuuttia. Pidä paistos lämpimänä.

Mustaherukkakastike

Ainekset

1
dl
mustaherukkahyytelöä
1
dl
vettä
½
tl
punaviinietikkaa
1
kasvisliemifondikuutio
1
pieni valkosipulinkynsi
3–4
kierrosta
merisuolaa myllystä
3–4
kierrosta
mustapippuria myllystä
Suurus
dl
kylmää vettä
1
rkl
maissijauhoa

Työvaiheet

  1. Mittaa mustaherukkahyytelö, vesi, punaviinietikka, fondikuutio ja murskattu valkosipulinkynsi kattilaan. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi ja anna poreilla 2–3 minuuttia.
  2. Sekoita maissitärkkelys veden joukkoon. Kaada suurus ohuena nauhana kastikepohjan joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen poreilla hiljalleen 2–3 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pidä kastike lämpimänä tarjoamishetkeen saakka.
Kaupallinen yhteistyö
Atria on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Paahtofilee sopii hyvin sekä lämpimäksi pääruoaksi että kylmäksi alkupalaksi. Pikkelöinti tekee kasviksista raikkaita ja tuo maut paremmin esille.

Valmistusaika
4

Paahtofilee ja pikkelöidyt kasvikset

Ainekset

800
g
Atria Naudan Takuumurea Marmori Ulkofilee
1
dl
majoneesia
1
tl
Dijon-sinappia
Pikkelöidyt vihannekset
200
g
kesäkurpitsaa
200
g
porkkanaa
200
g
varsiselleriä
1
dl
etikkaa
1 1/2
dl
sokeria
3
dl
vettä

Työvaiheet

  • Ruskista liha pannulla. Nosta uuniin ja paista 100 asteessa uunin keskitasolla kunnes sisälämpö on 50 astetta. Anna lihan vetäytyä ja jäähtyä rauhassa.
  • Leikkaa veitsellä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasen pohjalle.
  • Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Laita sinappimajoneesi pursotinpussiin ja purista lihan päälle ohuita raitoja.
  • Valmista pikkelöidyt vihannekset. Viipaloi kesäkurpitsa ja tee porkkanasta ja varsiselleristä lastuja juustohöylällä.
  • Sekoita etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Kiehauta liemi kattilassa ja anna jäähtyä. Lisää kasvikset jäähtyneen liemen joukkoon ja anna maustua noin tunnin ajan.
  • Lisää pikkelöidyt kasvikset annoksen päälle ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Atria on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Sisäelinruokia pidetään hyvin arkisina herkkuina, mutta liekitys tekee niistä juhlaruokaa. Muista jättää maksa roseeksi, silloin sen maku pysyy raikkaana.

Annoksia
4

Konjakilla liekitettyä naudan maksaa ja bataattipyree

Ainekset

800
g
Atria Naudan Maksa
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia
20
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria rouhittuna
4
cl
konjakkia
Bataattipyree
800
g
bataatteja
1
l
vettä
6
neilikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
dl
ruokakermaa
40
g
voita

Työvaiheet

  • Poista maksasta kalvo - työnnä sormet kalvon ja maksan väliin ja erottele ne. Poista maksasta suuret verisuonet ja leikkaa maksa viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy, lisää rosmariini ja paista maksaviipaleita 1-2 minuuttia per puoli. Lisää lopussa pannulle nokare voita. Mausta maksat suolalla ja pippurilla.
  • Kaada pannuun konjakki ja sytytä palamaan, liikuta maksoja pannussa liekittämisen aikana. Tee liekitys turvallisessa paikassa, ilman palovaaraa ja poissa liesituulettimen alta.
  • Kuori bataatti ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Keitä kypsäksi neilikoilla, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Valuta kypsät bataatit.
  • Lisää kerma ja soseuta samettiseksi pyreeksi. Mausta voilla ja suolalla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Atria on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Liha kypsyy herkullisen aromikkaaksi kolaliemessä ja maistuu ihanalta tumman salviakastikkeen kanssa.

Annoksia
6

Kolassa kypsennetty porsaan kylki ja tumma salviakastike

Ainekset

800
g
Atria Sian Kylki Luuton Nahaton Rustoton
60
g
merisuolaa
1
rkl
kuivattua timjamia
1
rkl
kuivattua rosmariinia
1
rkl
mustapippuria
Kolaliemi
2
rkl
rypsiöljyä
1 1/2
l
cola-juomaa
2
rkl
2
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
tuoretta rosmariinia
2
kanelitankoa
2
dl
ketsuppia
Salviakastike
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
l
punaviinikastiketta
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta timjamia
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
mustapippuria rouhittuna
2
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta salviaa

Työvaiheet

  • Hiero suola, kuivatut yrtit ja rouhittu mustapippuri lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa kahdeksan tuntia.
  • Pese pois suola ja kuivaa lihan pinta.
  • Paista lihaan kaunis väri kuumassa öljyssä ja siirrä se uuniastiaan. Lisää joukkoon kola. Hienonna timjami ja rosmariini ja sekoita liemeen. Lisää mukaan kanelitangot ja ketsuppi.
  • Hauduta lihaa uunissa 4 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa. Jos näyttää, että liha kuivuu, lisää joukkoon loraus kolaa tai vettä paistamisen aikana.
  • Anna lihan jäähtyä hieman. Peitä se kelmulla, laita päälle pieni paino ja nosta jääkaappiin yöksi.
  • Leikkaa kylmä liha viipaleiksi ja laita viipaleet kylmälle paistinpannulle.
  • Nosta lämpöä hitaasti, jotta kyljen rasva lähtee sulamaan ja paista lihoihin kaunis ruskea pinta.
  • Valmista kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  • Kuumenna tyhjä kattila ja kaada kattilaan etikka. Anna kiehua, kunnes kastikkeesta on jäljellä 1/3.
  • Lisää punaviinikastike, valkosipulit, timjami ja fariinisokeri.
  • Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes maut ovat tasaantuneet.
  • Tarkista maku ja lisää mustapippuri sekä suola. Siivilöi kastike ja lisää salviat juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Atria on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Entrecote on pihvien kuningas. Lakritsijauhe mausteena tekee siitä vielä persoonallisempaa. Superfoodina tunnettu lehtikaali taittuu mukavasti myös lämpimäksi lisukkeeksi.

Annoksia
4

Lakritsilla maustettu naudan entrecote-pihvi ja sinappinen lehtikaali

Ainekset

1.2
kg
Atria Takuumurea Naturell Naudan Entrecote
1
tl
lakritsijauhetta
2
tl
suolaa
Sinappinen kaali
50
g
voita
300
g
lehtikaalia
1
sipuli
1
rkl
Dijon-sinappia
2
dl
ruokakermaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  • Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista ja leikkaa reiluiksi pihveiksi.
  • Sekoita lakritsijauhe ja suola. Mausta pihvit seoksella. Paista tai grillaa pihvit haluttuun kypsyyteen. Muista antaa lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen tarjoilua.
  • Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon revitty lehtikaali. Kuullota miedolla lämmöllä viisi minuuttia välillä käännellen. Lisää sinappi ja ruokakerma.
  • Hauduta kaalia hetki kunnes kerma on hieman saostunut. Mausta suolalla.

Kommentit (0)