Täydellisesti kypsennetty peuranliha sopii persialaisen tilliriisin kylkeen. Folioon käärittynä mausteet ja voi eivät karkaa lihan ympäriltä.
Peuraa folionyytissä
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
-
Ruskista voi valurauta- tai hiiliteräspannulla. Laita huoneenlämpöinen liha pannulle. Ruskista liha kauttaaltaan kauniin väriseksi.
-
Ota foliopala, jonka sisään lihapala mahtuu helposti. Jos lihapaloja on useampi, varaa jokaiselle palalle oma folionsa.
-
Nosta lihapala folion keskelle ja taivuta folio lihan ympärille avoimeksi nyytiksi. Kaada pannulla oleva ruskistettu voi lihan päälle nyytin sisään. Mausta liha nyytissä kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.
-
Sulje folio tiiviisti. Pese pannu ja nosta takaisin liedelle. Laita lihanyytit pannulle. Säädä lämpö kohtuullisen kuumalle ja anna lihan kypsyä foliossa noin 3–5 minuuttia lihan paksuudesta riippuen.
-
Avaa folio pannulla ja tarkista kypsyys leikkaamalla lihapalaan viilto. Lihan tulisi olla sisältä punertavaa.
-
Leikkaa liha annospaloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa tilliriisin ja palster- nakka-pinaattilisukkeen kanssa.
Tilliriisi
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese riisi kääntelemällä sitä kädenlämpöisessä vedessä käsin. Lisää suola. Jätä riisi veteen turpoamaan noin 1–2 tunniksi.
-
Valuta liotusvesi pois ja kumoa riisi kattilaan. Lisää vettä, kunnes riisi juuri ja juuri peittyy. Anna kiehua hiljaa poreillen, kunnes riisi on al dente (lähes kypsää).
-
Hienonna tilli ja sekoita se riisin joukkoon papujen kanssa. Kaada riisiseos heti siivilään ja valuta ylimääräinen neste pois.
-
Pese ja kuivaa kattila. Lisää kattilaan reilusti oliiviöljyä ja tortillaleipä. Käännä tortilla niin, että oliiviöljyä on tasaisesti leivän molemmilla puolilla. Lisää tilliriisi tortillan päälle.
-
Kiehauta1 dl vettä, ½ dl öljyä ja 1 rkl suolaa erillisessä kattilassa. Kaada seos kuumana tilliriisin päälle.
-
Nosta riisikattila liedelle, peitä se tiiviisti foliolla ja kannella. Hauduta hyvin miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia, kunnes riisit ovat muuttuneet ”hattivateiksi”, jotka seisovat kattilassa. Tarjoa riisi peuranlihan kanssa.
Vinkki Tortilla syödään riisin seassa.
Palsternakka-pinaattilisuke
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa palsternakka ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna inkivääri.
-
Kuumenna öljy pannulla ja paista palsternakka siinä kypsäksi. Mausta soijakastikkeella.
-
Yhdistä pinaatti, paistettu palsternakka ja hienonnettu inkivääri tarjoilukulhossa. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa paistetun lihan lisukkeena.
" Ota foliopala, jonka sisaan lihapala mahtuu helposti."
Miksi jtk käskevät laittamaan foliota kuuman ruoanpäälle? Folio sisältää alumiinia.
Minulle opetettiin keittiöllä, että folio ei saa koskaan koskettaa kuumaaruokaa.