Itse keitetyt pavut ovat huiman maukkaita. Jos olet kiireessä, voit tietysti käyttää tähän myös valmiita säilykepapuja. Tee siinä tapauksessa liemi erikseen ja lisää vain hetkeksi lämpenemään.
Valkopapu-makkarakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Liota papuja runsaassa kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä.
-
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kanafondi. Laita maustepussiin mustapippurit, laakerinlehti, valkosipulinkynsi ja timjamit. Lisää maustepussi ja pavut liemeen. (Jos sinulla ei ole maustepussia, voit sitoa timjaminoksat ja laakerinlehdet keittiönarulla. Poista tällöin myös valkosipulinkynsi keittämisen lopuksi.)
-
Keitä papuja noin 1 tunti. Ota maustepussi pois. Valuta pavut siivilässä ja ota keitinliemi talteen.
-
Keitä lientä ilman kantta, kunnes nesteestä on haihtunut puolet. Tähän menee noin 15 minuuttia. Laita pavut takaisin liemeen ja keitä 10 minuuttia matalalla lämmöllä.
-
Pursota lammasmakkarat suolestaan pieniksi nokareiksi lautaselle. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
-
Kuumenna öljy pannussa. Lisää makkaranokareet ja paista, kunnes makkarat ovat saaneet hieman väriä. Lisää sipulit ja aleppochili. Paista vielä 3–4 minuuttia, kunnes sipuli on pehmentynyt.
-
Jaa pavut ja liemi kahdelle syvälle lautaselle. Lisää makkarat ja valuta päälle oliiviöljyä. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa ja ripottele se annosten pinnalle. Hienonna lisäksi tilliä ja rakuunaa.
Vinkki Aleppochilin tilalla voit käyttää korealaista gochugaruchilirouhetta tai 1–2 teelusikallista gochujangtahnaa.
Yllättävän hyvää. Käytin keittoon voimakkaasti maustettuja "kananakkeja" lun niitä sattui olemaan kotona. Silti siis maistui todella herkulliselta.