Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Lisukkeet
9:00 | 28.7.2017

Revityt ribsit ja gorgonzola-perunakakut

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Stephanie Izard KUVA Sami Repo

Ylikypsät naudanribsit ovat niin meheviä, että liha tuntuu hajoavan miltei ajatuksen voimasta. Kun niiden kaverina tarjotaan sinihomejuusto-perunakakkuja, on yhdistelmä suorastaan vaarallisen herkullinen. Eikä ihme: reseptin on kehittänyt Amerikan Top Chef -voittaja Stephanie Izard.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
1 t 15 min + 2 t
Keskivaikea

Revityt ribsit ja gorgonzola-perunakakut

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
rkl
öljyä
1
kg
naudankylkeä eli ribsejä tai 600 g etuselkää
2
keskikokoista sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
4
timjaminoksaa
5
dl
punaviiniä
5
dl
lihalientä
Lisäksi
pippuria
suolaa

Vaiheet

  1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa tai kattilassa. Lisää naudankyljet ja ruskista molemmin puolin noin 5 minuuttia. Nosta syrjään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ribsien kypsyessä.
  2. Kuullota sipulia noin 5 minuuttia. Raaputtele pannun pohjaan jäävät rippeet varovasti sipulin joukkoon. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree ja  kypsennä vielä 1 minuutti. Lisää timjamija puolet viinistä ja anna nesteen kiehua puoleen. Lisää kyljet, loppu viini ja lihaliemi. Kiehauta ja hauduta kannen alla 2 ½ tuntia eli kunnes liha on hyvin mureaa ja irtoaa helposti luista. Aloita perunakakkujen valmistus noin puoli tuntia ennen kuin liha on kypsää.
  3. Halutessasi voit siivilöidä haudutusliemen ja keittää sitä kokoon noin 20 minuuttia. Näin saat hyvän kastikkeen annokselle tai pakastettavaksi.
  4. Irrota kypsä liha luista. Riivi palasta haarukalla tai käsin pieniä ”rihmoja”. Kokoa annokset. Nosta perunakakut lautasille ja päällystä kakut revityllä lihalla. Rouhi pippuria ja suolaa päälle. Tarjoa heti.

Gorgonzola-perunakakut

Ainesosat

4
keskikokoista perunaa (esim. Van Gogh)
1
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
maapähkinäöljyä
Lisäksi
125
g
gorgonzolajuustoa

Vaiheet

  1. Kuori ja raasta perunat karkeaksi. Sekoita perunaraaste, jauhot, munat, suola ja pippuri kulhossa.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kun öljy alkaa väreillä, pudota muutaman ruokalusikallisen kokoisia perunaseosnokareita öljyyn ja litistä ne lastalla. Paista 1–3 minuuttia, kunnes molemmat puolet ovat rapeita ja kullanruskeita. Nostele kakut reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta liika öljy valuu pois. Pidä kakut lämpiminä 100-asteisessa uunissa tarjoamiseen saakka.
  3. Levitä nokare gorgonzolaa perunakakuille ja tarjoa lihan lisukkeena.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Peruna
naudan ribsit
gorgonzola
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini