Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Paimenen paistoksen eli lihaperunasoselaatikon tekeminen itse maksaa aina vaivan.

Annoksia
6
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihaperunasoselaatikko

Ainekset

1 ½
kg
jauhoisia perunoita
1–2
tl
suolaa
75
g
voita tai margariinia
4–6
dl
maitoa
1
sipuli
1
rkl
voita tai öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
suolaa maun mukaan
1
tl
paprikajauhetta
2
tl
oreganoa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk (300–400 g)
papuja tai esim. salsa original -papusekoitusta
2
munaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella.
  2. Lisää joukkoon suola, voi ja maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki.
  4. Lisää jauheliha ja ruskista sipulin kanssa. Mausta suolalla, paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää valutetut pavut.
  5. Sekoita jauheliha-sipuliseos löysään perunasoseeseen munien kanssa.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Vinkki! Jos käytät papusekoitusta, tarkista, sisältääkö se valmiiksi suolaa ja mausteita.

Kommentit (1)

Minna_23
Seuraa 
Liittynyt28.9.2016

Teen perunamuusin aina itse, mutta tässä kohtaa kannattaa kyllä oikoa jos arkiruuaksi tekee ja käyttää Oolannin pakastemuusia. Kun muuttaa maidon ja veden suhdetta ja laittaa vähän voita joukkoon niin lopputulos on loistava. Muusia ei myöskään tarvitse tehdä lämpimäksi asti vaan lämmittää neste vain sen verran että muusiaines sulaa joukkoon, lämpenee sitten uunissa.

Thread has been locked.
Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Tommi Tervanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Osso buco on Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervasen lapsuuden lempiruokaa. Hitaasti herkulliseksi hautuvassa pataruuassa on kiireettömyyden tuntu.  

Annoksia
4
Valmistusaika
6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Osso buco Tommi Tervasen tapaan

Ainekset

1
kg
naudan potkaa
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
rkl
voita
4
rkl
oliiviöljyä
2
paprikaa
2
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
tlk
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
riistafondia
1
dl
punaviiniä
noin 5
dl
vettä
( 1
tl
suolaa)
1/2
dl
hienonnettua rosmariinia
1/2
dl
hienonnettua oreganoa
Gremolata
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori raastettuna
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Leikkaa viillot potkien reunoihin (jotta ne eivät käpristy kypsyessään). Sekoita mausteet jauhoihin ja pyörittele potkat maustetuissa jauhoissa. Mittaa puolet öljystä ja voista padan pohjalle. Ruskista potkat nopeasti ja siirrä sivuun.
  2. Paloittele paprikat, kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää loput rasvat pataan ja kuumenna uudelleen. Kuullota kasviksia padassa noin 5 minuuttia. Lisää potkat, kuoritut tomaatit, sokeri, fondi ja viini sekä vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla noin 5 tuntia.
  3. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna lopuksi yrtit päälle.
  4. Tee gremolata. Kuori ja raasta valkosipulit, raasta sitruunan kuori. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoa Osso Bucon (ja parmesaanirisoton) kanssa.

Kommentit (1)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Ihanat mustatorvisienet sopivat mainiosti paahteisella seesamiöljyllä ja kipakalla inkiväärillä maustettuun wokkiin. Kokeile!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Possu-mustatorvisieniwokki

Ainekset

1
l
mustatorvisieniä
4
pientä tai 1 iso paksoi
3
valkosipulinkynttä
1
pieni purjo
n. 5
cm:n pala
inkivääriä
2 +2
rkl
rypsiöljyä
400
g
possunsuikaleita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviiniä
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Viipaloi paksoi ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi ja huuhtele purjo. Kuori ja hienonna inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa tai wokissa. Paista possusuikaleita 3–5 minuuttia ja siirrä sivuun. Lisää 2 rkl öljyä pannuun ja paista valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti. Lisää sienet ja vihannekset ja paista korkeassa lämpötilassa 2–3 minuutta. Lisää paistetut lihat joukkoon.
  3. Sekoita soijakastike, riisiviini ja seesamiöljy ruokaan. Mausta mustapippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Kreolipyttis on värikäs ja mausteinen versio perinteisestä muurikkaspydäristä. Makkarat, perunat ja munat pitävät huolen, ettei kukaan jää nälkäiseksi.

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreolipyttis

Ainekset

12
keitettyä perunaa
2
ryynimakkaraa
1
kabanossi tai muu grillimakkara
1
sipuli
1
punainen paprika
2
esikypsennettyä maissia
1
prk (340 g)
hillosipuleita
1-2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
savupaprikaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
6
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi perunat ja makkarat. Hienonna sipuli. Leikkaa paprika 1 cm:n kuutioiksi. Veistä maissintähkistä jyvät: nosta maissi pystyyn leikkuulaudalla ja leikkaa jyvät irti kuljettamalla terävää veistä pitkin kovaa ruotia. Valuta hillosipulit.
  2. Kuumenna öljy isossa pannussa tai muurinpohjapannulla. Kuullota sipulit ja paprikakuutiot öljyssä pehmeiksi. Lisää makkarat. Kun makkarat ovat ruskistuneet, lisää perunat, maissit ja hillosipulit ja paistele kunnes perunoissa ja maisseissa on ruskistunutta pintaa. Lisää nokare voita antamaan makua, kääntele pyttistä ja mausta savupaprikajauheella ja mustapippurilla.
  3. Paista kananmunat ja tarjoa pyttiksen kera.

Kommentit (0)