Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 103 keittokirjaan.
Ohje Kiia Renko Kuva Sami Repo

Paimenen paistoksen eli lihaperunasoselaatikon tekeminen itse maksaa aina vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihaperunasoselaatikko

Ainekset

1 ½
kg
jauhoisia perunoita
1–2
tl
suolaa
75
g
voita tai margariinia
4–6
dl
maitoa
1
sipuli
1
rkl
voita tai öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
suolaa maun mukaan
1
tl
paprikajauhetta
2
tl
oreganoa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tlk (300–400 g)
papuja tai esim. salsa original -papusekoitusta
2
munaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella.
  2. Lisää joukkoon suola, voi ja maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki.
  4. Lisää jauheliha ja ruskista sipulin kanssa. Mausta suolalla, paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää valutetut pavut.
  5. Sekoita jauheliha-sipuliseos löysään perunasoseeseen munien kanssa.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

Vinkki! Jos käytät papusekoitusta, tarkista, sisältääkö se valmiiksi suolaa ja mausteita.

Kommentit (1)

Minna_23
Seuraa 
Liittynyt28.9.2016

Teen perunamuusin aina itse, mutta tässä kohtaa kannattaa kyllä oikoa jos arkiruuaksi tekee ja käyttää Oolannin pakastemuusia. Kun muuttaa maidon ja veden suhdetta ja laittaa vähän voita joukkoon niin lopputulos on loistava. Muusia ei myöskään tarvitse tehdä lämpimäksi asti vaan lämmittää neste vain sen verran että muusiaines sulaa joukkoon, lämpenee sitten uunissa.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kermainen ja täyteläinen stroganoff kestää reipastakin maustamista. Kokeile! Tämä versio klassisesta lihapadasta on täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen smetana-lihapata

Ainekset

700
g
naudan sisäpaistia
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
50
g
voita
3⁄4
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria
2
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
kuivattua rosmariinia
2
tl
kuivattua oreganoa
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
lihalientä
½
sitruunan mehu
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
currya
2
maustekurkkua
2
prk (250 g)
smetanaa
1
ruukku tuoretta persiljaa
Lisäksi
mauste- (tai suola-) kurkkuja ja keitettyä perunaa (sekä salaattia)

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja paloittele nopan kokoisiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.

  3. Lisää lihakuutiot joukkoon ja lisää lämpöä. Ruskista lihapalat sekoitellen.

  4. Lisää mausteet ja kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot huolella joukkoon. Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja curry ja sekoita.

  5. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Anna hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Sekoita joukkoon smetana. Tarjoa perunoiden ja suola- tai maustekurkkujen sekä salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mausteiset lihapullat ja punaviini-kermakastike ovat mahtavaa syysruokaa. Kerma saa punaviinin tanniinisuuden taittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat ja punaviini-kermakastike

Ainekset

1
prk (200 g)
kermaviiliä
1
dl
korppujauhoja
500
g
naudan jauhelihaa
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua oreganoa
Paistamiseen
50
g
voita
Punaviini-kermakastike
2
dl
kuohukermaa
dl
punaviiniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
täysjyväsinappia

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään ja anna niiden tekeytyä muutaman minuutin ajan.

  2. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita huolellisesti keskenään. Pyörittele kostein sormin massasta pullia.

  3. Sulata voi ja anna pannun kuumentua. Paista pullat kypsäksi ja nosta hetkeksi sivuun.

  4. Kaada kerma samalle pannulle ja keitä hetki kokoon. Lisää punaviini ja lämpöä ja jatka muutaman minuutin ajan kokoon keittämistä. Lisää loput ainekset ja keitä, kunnes kastike on saostunut sopivasti. Nosta pullat kastikkeeseen vielä muutamaksi minuutiksi, pyörittele kastiketta pullien päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Nyt alkoi jotakuinkin oikeilta lihapullilta vaikuttaa. Eli sipulit poissa eikä sitä kananmunaakaan ehdottomasti tarvita. Lisäisin kyllä vähän ruokaöljyä lihapullataikinaan, parantaa rakennetta Voisi olla hyvääkin. Tuosta viinikastikkeesta kun vielä jättää viinin pois, niin ok.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Fenkolilla maustetusta salsiccia-raakamakkarasta ja tuoreista kirsikkatomaateista syntyy upea kastike pastalle. Makkarapallerot kypsyvät nopeasti, mutta varaa tomaattikastikkeen hautumiseen aikaa.

Viinisuositus: Raikas chianti on klassinen valinta tomaattisen pastan seuraan, sillä tomaatit pitävät viinin hapokkuudesta. Piccini Organic Chianti 2019, 6,48 e (0,375 l), on myös sopivan kepeä pari fenkolilla maustetun possumakkaran, salsiccian, makuihin. Viinin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarapyörykät ja spagetti

Ainekset

800
g
kirsikkatomaatteja
1
sipuli (varsineen)
4
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
salsicciaa tai muuta mausteista possuraakamakkaraa
Lisäksi
350
g
pastaa
sipulinvarsia, kevät- tai ruohosipulia
tuoretta basilikaa
100
g
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtaise tomaatit, puolita isokokoiset. Viipaloi sipuli, säästä varsi viimeistelyyn. Kuori ja hienonna valkosipulit.

  2. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipulia 5 minuuttia keskilämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä pari minuuttia.

  3. Lisää tomaatit ja kuumenna kastiketta koko ajan sekoitellen. Kun tomaatit ovat hieman pehmenneet, lisää etikka, suola, sokeri ja pippuri. Keitä kastiketta ilman kantta noin 40 minuuttia miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen.

  4. Puristele raakamakkara ulos kuoresta lihapullamaisiksi palleroiksi. Paista makkaroihin pannussa kaunis väri. Lisää tarvittaessa öljyä pannuun.

  5. Soseuta kastiketta sauvasekoittimella siten, että kastikkeeseen jää sattumia. Laita makkarapullat kastikkeeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.

  6. Keitä tässä vaiheessa pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä pasta ja kastike. Hienonna sipulinvarret. Lisää ne, basilikaa ja runsas keko raastettua parmesaania kastikkeen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Simppeliä mutta niin hyvää! Kaali-pekonipastan maun salaisuus on lähes karamellisoituneeksi paistunut sipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-pekonipasta

Ainekset

½
(500 g)
valkokaali
2
makeaa sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
pkt
pekonia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
tl
valkoviinietikkaa
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
½
tl
mustapippuria
400
g
linguinea tai spagettia
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ja pekoni.

  2. Laita pekoni isolle kylmälle paistinpannulle ja paista hiljalleen rapeaksi.

  3. Lisää sipulit ja paista miedolla lämmöllä sekoitellen 5 minuuttia. Lisää pannulle sokeri ja suola. Jatka paistamista, kunnes sipuli on hieman karamellisoitunut, noin 4 minuuttia. Tarkoitus ei ole ruskistaa sipulia.

  4. Laita kaalisuikaleet ja valkosipuli pannulle. Lorauta joukkoon valkoviinietikka. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Kypsennä välillä sekoitellen 3–5 minuuttia.

  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen pastan keitinvettä ja valuta pasta. Ohenna kaaliseosta tarvittaessa keitinvedellä. Tarjoa parmesaanijuuston kera.

Kommentit (0)