Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 633 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Kaisa Rautaheimo

Jouni Toivasen ohjeella ihan tavallisesta makaronilaatikosta tulee fantastisen maukasta. Jauheliha ei ole harmaata mössöä, kun ruskistat sen huolella tummaksi. Kypsennä laatikko hitaasti ja lempeästi matalalla lämmöllä, niin ruuasta tulee silkkisen pehmeää. Gratinoi lopuksi pinta kovalla lämmöllä rapeaksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
20 min + 1 t 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen fantastinen makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
täysjyvämakaronia
1
pieni
sipuli
1 + 3
rkl
rypsiöljyä
400
g
paistijauhelihaa
2
tl
suolaa
1/4-1/2
tl
valkopippuria myllystä
1/4
tl
jauhettua maustepippuria
Munamaito
8
dl
täysmaitoa
3
kananmunaa
Lisäksi
100
g
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Kuullota sipulia 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä sipulit sivuun odottamaan. Valuta makaronien keitinvesi. Valuta makaroneista keitinvesi, kaada makaronit takaisin kattilaan ja jäähdytä ne täyttämällä kattila kylmällä vedellä. Valuta vesi hetken päästä pois. Näin makaronit pysyvät irtonaisina.
  2. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää lämpöä. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa muutamassa erässä. Täytä kerrallaan enintään 2/3 pannunpinta-alasta, jotta liha paistuu, ei keity. Lisää sipuli ja mausteet jauhelihan joukkoon.
  3. Sekoita munamaito isossa kulhossa. Lisää jauheliha ja valutetut makaronit. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Paista 150-asteisesssa uunissa 1 tunti. Ota laatikko uunista ja laita uuni lämpiämään ylälämmölle 250 asteeseen. Ripottele juustoraaste laatikon pinnalle ja paahda vuokaa ylätasolla 8 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja ruskea.

Vinkki! Makaronilaatikko on niitä harvoja ruokia, joihin ketsuppi todella kuuluu!

Kommentit (44)

EveliinaBee
Seuraa 
Liittynyt6.2.2015

Ei tullut hyvää ? Munamaito ei hyytynyt vaan jäi nesteeksi lillumaan. Mausteet aika olemattomat eli ei oikein maistunutkaan miltään. Juusto päällä oli kyllä hyvää.

Herkuttelija_4
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Miksi nähdä hirveästi vaivaa saadakseen tehtyä erityisen hyvää makaronilaatikkoa, jos sen saa heti pilata jollain ketsupilla? Eikö silloin riitä tavallinen Lidlin makaronilaatikko?

Herra Ulottuvuus
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Kokeiltu, eikä ollut lähimainkaan niin hyvää kuin oma resepti, joka myös valmistuu huomattavasti nopeammin ja on rakenteellisesti miellyttävämpi.

Riitta Ropponen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Kokeiltu ja petytty, tulos oli enemmänkin makaronivelliä, ei tuollainen nestemäärä imeydy 120 asteessa mihinkään. :( Onkohan ohje ihan oikein...

Käyttäjä21024_0
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Minullakaan munamaito ei ollut pätkääkään hyytynyt tunnin paiston jälkeen tuossa lämmössä. Jouduin paistelemaan puoli tuntia lisää 175°C. Lopulta laatikko valmistui ja oli kyllä aivan kelpo maultaan, muttei mitenkään ihmeellinen. Tuo 120° paistaminen on kyllä ihan höpö juttu.

Pekka Kytölä
Seuraa 
Liittynyt31.3.2015

Ei toimi.
Laitan itse nestettä 6 dl ja 3-4 munaa. Jauhelihaa en ruskista kauaa koska se kuivuu helposti. Lihan kanssa paistan isohkon sipulin ja mausteeksi maustepippuria ja jeeraa, 1tl tavallista curryjauhetta sekä muutamaa eri kuivayrttiä, esim basilikaa ja oreganoa.
Kun 400 g makaroonia on keitetty sekoitan sen vokkipannulla jauhelihan sekaan ja siitä voideltuun vuokaan. Päälle munamaito jossa suolaa ja valkopippuria. Lopuksi korppujauhoja ja voinokareita päälle ja vajaaksi tunniksi n 200 asteiseen uuniin.

Arto Vitikainen
Seuraa 
Liittynyt21.2.2017

Juu ja lisäksi voi laittaa rapekasi paistettua pekonisilppua päälle.
Sit uuniin.

Kirsi Rannikko
Seuraa 
Liittynyt15.12.2015

Munamaito ei hyytynyt. Ruoka oli vetistä ja mautonta. Parasta oli pinnan cheddar.

Hannu Meriniemi
Seuraa 
Liittynyt24.2.2017

Ohjeesa joku virhe. Kyllä siitä sai ihan hyvän tuunaamalla. Ohjeen mukaan mauton. Eihän koskaan voi makaronilaatikko valvistua loppuun 120 asteessa.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, Jouni Toivasen makaronilaatikosta tulee maitoisen pehmeää, ei leikkattavan jäykkää. Matalassa lämmössä kypsyneen laatikon pohjalle jää hiukan maitoa, mutta jos nestettä on liikaa, nosta paistolämpötilaa ja jatka kypsennystä vielä hetki.
Kiitos palautteistanne! T: Soppa365 toimitus

Vierailija

Munaa on ihan turha laittaa maakaronilaatikkoon! Tällä ohjeella tulee paljon parempaa http://www.mättömestari.fi/resepti/mummon-liha-makaroonilaatikko-ohje/

Vierailija

Meillä tykätään makaronilaatikosta seuraavana päivänä vielä enemmän, kun se lämmitetään pannulla sekoittaen voissa. Ja tietysti vähän ketsuppia!

Vierailija

Voi karmea mikä pettymys 😣 Nälkäinen porukka odotti tunnin kieli pitkällä ja koitin herkkua tarjota, mutta velliä oli vain antaa 😔 Ohjeen esittelyyn voisi lisätä ettei koostumus ole makaroonilaatikolle tyypillinen

Vierailija

Kannattaa jättää makaronit keittovaiheessa todella al denteksi eli suhteellisen koviksi niin munamaito imeytyy paremmin ja ei koostumus ei ole liian lössöä.

Näytä kaikki kommentit (44)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisen ihana parsa-pekonisalaatti maistuu sellaisenaan, mutta myös esimerkiksi grililihojen lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea parsa-pekonisalaatti

Ainekset

500
g
(vihreää tai vihreää ja valkoista) parsaa
140
g
pekonikuutioita
1
pieni purjo
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
sitruunan kuoriraaste
½
appelsiinin kuoriraaste
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori (erityisesti valkoiset) parsat tyvestä ylöspäin. Paloittele.

  2. Laita pekoni kuivalle pannulle ja paista rapeaksi. Huuhdo ja suikaloi sillä aikaa purjo, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää voi, parsapalat ja purjo ja paista noin 5 minuuttia, lisää valkosipuli loppuvaiheessa.

  3. Lisää lopuksi pestyjen sitrusten kuoriraasteet joukkoon ja ripottele pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Yhdysvaltojen eteläosasta tulee Surf&turf -pyttipannu, jossa yhdistyvät maa ja meri: makkara ja ravut viihtyvät pannulla sulassa sovussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Louisianan spydäri

Ainekset

800
g
keitettyä (tai lähes kypsäksi keitettyä) perunaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(punainen) paprika
1
pieni tlk maissia
100
g
katkarapuja
½
dl
öljyä
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaraa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KAPRISMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
rkl
pikkukapriksia hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
puristettu valkosipulinkynsi
(1
tl
kuivattua rakuunaa)

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna paprika.

  2. Valuta maissi.

  3. Kuumenna öljy isolla pannulla ja purista makkarat suolestaan pieniksi palluroiksi pannulle. Paista sekoitellen, kunnes makkara on lähes kypsää, lisää sipulit loppuvaiheessa. Lisää myös perunat ja jatka paistamista noin 5 minuutin ajan. Lisää paprika ja maissi ja paista vielä hetki.

  4. Lisää lopuksi katkaravut ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna lämmetä kannen alla. Sekoita kaprismajoneesin ainekset ja tarjoa spydärin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Bellmanin pannu on pyttipannun tuunattu serkku, jonka kerrotaan syntyneen, kun ruotsalainen muusikko ja runoilija Carl Michael Bellman älysi lorauttaa makkara-perunoidensa joukkoon kermaa. Tämä pannu tehdään sisäfileestä, joten Bellmankin haukkoisi henkeään ihastuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellmannin parempi pannu

Ainekset

7
siikliperunaa
300
g
naudan sisäfileetä (tai ulkofileetä)
1
sipuli
50
g + 25 g
voita
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
karkeaa dijoninsinappia
1
dl
kuohukermaa
PÄÄLLE
1
pieni suolakurkku kuutioituna
2
rkl
kuutioitua etikkapunajuurta
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja leikkaa perunat 4–6 osaan. Esikeitä kiehuvassa vedessä 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Paloittele sillä aikaa liha pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  3. Sulata voi isolla pannulla. Paista perunoita voissa, kunnes ne saavat väriä, lisää sipuli ja jatka muutaman minuutin ajan.

  4. Mausta suolalla ja siirrä pannulla sivuun. Lisää voita ja ruskista lihapalat nopeasti vapaalla pannunpuoliskolla.

  5. Lisää loppu suola, mustapippuri, sinappi ja kerma ja sekoita tasaiseksi. Hauduta kasaan hetki.

  6. Tarjoa suolakurkun, punajuuren ja hienonnetun kevätsipulin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mahtavan murea pohja ja runsaan mehevä täyte ovat ranskalaisen klassikkopiirakan, Quiche Lorrainen, salaisuus. Valmista piirakka irtopohjavuoassa, jolloin saat aikaiseksi korkeat reunat ja tarpeeksi täytettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + jääkaapissa 30 min + kypsennys 55 min
Vaikeustaso
Helppo

Quiche Lorraine

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
pkt (170 g)
pekonia
¼
purjon vihreää osaa
100
g
savupalvikinkkua
4
kananmunaa
4
dl
(kuohu)kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
persiljaa hienonnettuna
2
dl
voimakasta juustoraastetta, esim. gruyèrea tai emmentalia

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille 5–6 cm:n korkeuteen. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pyöreä pala ja asettele se vuokaan taikinan päälle. Kaada kuivattuja herneitä paperin päälle niin, että ne täyttävät vuoan piirakan reunan rajaan saakka. Esipaista uunissa 15 minuuttia.

  4. Paloittele pekoni. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista pekonia pannulla 5 minuuttia. Lisää purjo ja jatka paistamista pari minuuttia. Nosta pannu liedeltä. Leikkaa kinkku kuutioiksi ja lisää pekoni-purjoseokseen.

  5. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Nosta herneet leivinpaperin kanssa varovasti vuoasta. Levitä pekoni-purjo-kinkkuseos pohjalle.

  6. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan. Hienonna persilja ja ripottele täytteen päälle yhdessä juustoraasteen kanssa. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä ennen irrottamista.

Kommentit (0)