Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 433 keittokirjaan.
OHJE Kasmir KUVA Tuomas Kolehmainen

Muusikko Kasmirin lempiruokiin kuuluu kreikkalainen lihapata eli stifado. Naudanpaistin lisäksi pataan tulee häränhäntiä, kanelia, etikkaa ja pullollinen punaviiniä. Muutama tunti uunissa, ja tuloksena on ylimaallisen hyvä, pehmeäksi hautunut herkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
40 min + kypsennys 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Stifado eli kreikkalainen lihapata

Ainekset

1
kg
naudan ulkopaistia
(700 g häränhäntää paloina)
500
g
salottisipulia
2
isoa pihvitomaattia
5
solovalkosipulia eli yksikyntistä valkosipulia
1/2
dl
oliiviöljyä
2 + 1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1/2
dl
tomaattipyreetä
1/2
dl
punaviinietikkaa
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
1
plo
(0,75 l) punaviiniä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti ennen ruuanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 140 asteeseen.
  2. Kuori sipulit ja laita ne kokonaisina isoon uunipataan tai -vuokaan (jos ainekset eivät mahdu yhteen pataan, valmista ruoka kahdessa astiassa). Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja laita ne pataan. Hienonna valkosipulit ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Leikkaa paisti 4–5 cm:n kokoisiksi paloiksi. Ruskista palat ja häränhäntä paistinpannussa öljyssä muutamassa erässä kauniin ruskeiksi. Lisää 2 tl suolaa ja pippuri lihoille ja siirrä lihat pataan. Kaada 1 dl vettä pannuun, raaputa pannu puhtaaksi ja kaada neste pataan.
  4. Anna pannun kuivahtaa, lisää tilkka öljyä ja kuullota valkosipulia ja tomaattipyreetä pari minuuttia. Lisää etikka ja kaada seos pataan.
  5. Lisää laakerinlehdet, kanelitangot ja viini. Ripota 1 tl suolaa. Kuumenna pata liedellä ja siirrä uuniin. Hauduta kannen alla 3–4 tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarjoa pata perunoiden kanssa.

Vinkki Häränhäntä syventää padan makua, mutta voit jättää sen pois.

Rosmariinipuikulat

Ainekset

1
kg
Lapin puikulaperunaa
2
rkl
oliiviöljyä
Rosmariinisuola
2 1/2
dl
karkeaa merisuolaa
1/2
dl
tuoreita rosmariininlehtiä

Työvaiheet

  1. Voit tehdä rosmariinisuolan hyvissä ajoin etukäteen. Laita uuni kuumenemaan 90 asteeseen. Levitä suola leivinpaperin päälle uunivuokaan. Nypi rosmariininlehdet varsista ja sekoita suolaan. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes rosmariini murenee sormien välissä. Anna jäähtyä. Jauha suola ja rosmariini tehosekoittimessa jauheeksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen pituussuunnassa halki, pyörittele öljyssä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Mausta rosmariini-suolalla.

(4 annosta, 40 min + suolan valmistus 40 min)

Kommentit (5)

Sirkku10
Seuraa 
Liittynyt6.1.2017

Rosmariinisuolassa suolan määrä ihmetyttää. Jos käyttää noin paljon suolaa, ei sitä käytettäessä rosmariini paljon maistu. Koska vain pieni osahan koko suolaseoksesta tähän annokseen ripotellaan.

Pauli povero

Joo noi makusuolat on sellaista pelleilyä että siinä ei juuri yrtit ja mausteet maistu suolan alta. Miettikää nyt kuinka paljon suolaa laitatte ruokaan ja kuinka paljon rosmariinia? Kannattaa laittaa ihan se suola suolana ja rosmariini rosmariinina

kalismera

Kukakohan taas tämänkin reseptin kirjoittanut...?  On tehty turhan vaikeaksi.  Muutama oikaisu:

- Ulkopaisti on turhan kuivaa (ja kallista) tälläiseen pitkään haudutettavaan pataruokaan; itse ostaisin mieluummin vaikka lapaa tai etuselkää, tulee parempi lopputulos halvemmalla.

- Ihan turha lähteä metsästämään mitään solovalkosipulia, maku on (varsinkin 3-4 tunnin haudutuksen jälkeen) tasan sama kuin tavallisessakin valkosipulissa.

- Samasta syystä pihvitomaattien sijasta voi käyttää ihan mitä tahansa tomaatteja sattuu olemaan tarjolla, vaikka tölkki-sellaisia.

- Valkosipulia ei todellakaan tarvitse "kuullottaa", sillä kun ei ole näin pitkään hauduttaessa mitään merkitystä.  Sama koskee tomaattipyreetä (enkä edes oikein tiedä miten sitä voisi "kuullottaa"!).

Ei kasmir fani

Tuolla lukee selvässti, että herra Kasmir on ruuan ohjeen kirjoittanut.

Stadin Reiska

Hyvää tuli, mutta viiniä maltillisesti ettei tule liian vetistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Rakastettu pizzaklassikko, kinkku ja ananas, maustavat flatbreadin eli litteän leivän mahtavan makuiseksi. Tässä herkussa leipä paistuu ketterästi grillissä valmiista pizzapohjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aloha-possua litteällä leivällä

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkll
inkivääriä raastettuna
1
dl
ananasmehua
1
dl
ketsuppia
dl
fariinisokeria
1
dl
soijakastiketta
400
g
possun sisäfileetä
1
tuore ananas
1
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
1
pkt (600 g)
tuorepizzataikinaa
3
rkl
srirachalla maustettua majoneesia
TARJOILUUN
hienonnettua kevätsipulia, parmesaanilastuja, herneenpalkoja, lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä silppu inkiväärin, ananasmehun, ketsupin, sokerin ja soijakastikkeen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota puolet seoksesta erikseen kastiketta varten. Laita toiseen puolikkaaseen viipaloitu possunfilee ja sekoita.
  2. Laita erilleen ottamasi kastike kattilaan. Keittele miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes seos on siirappimaista.
  3. Kuori ananas ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Sipaise päälle kevyesti öljyä. Grillaa muutama minuutti. Leikkaa suupaloiksi ja laita sivuun.
  4. Paista possuviipaleet grillissä kypsiksi. Mausteseoksessa on sokeria, joten tarkkaile paloja, etteivät ne pala. Peitä foliolla ja laita odottamaan annoksen kokoamista.
  5. Kauli pizzataikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa neljään osaan. Sipaise päälle öljyä. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja lisää päälle ananakset ja possut. Jatka paistamista 1–2 minuuttia, kunnes leipä on kypsää.
  6. Viimeistele kastikkeella, srirachamajoneesilla, kevätsipulilla ja parmesaanilla. Lisää halutessasi herneenpalkoja ja lehtipersiljaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Akseli Herlevi Kuva Elvi Rista

Libanonilainen marinadi antaa makua karitsavartaille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä jauhettuna
½
tl
kanelia
suolaa ja pippuria
LISÄKSI
varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Kuutioi karitsan paahtopaistit noin 2 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon.
  2. Kuori sipulit ja valkosipulit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sitruunoiden mehu, rypsiöljy, korianteri ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada mausteseos lihojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
  3. Tikuta lihat varrastikkuihin ja grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Simppeli, mutta herkullinen! Herne-savukinkkupastaa kelpaa tarjota vaikka vieraille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Herne-savukinkkupasta

Ainekset

2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
100
g
savustettua ilmakuivattua kinkkua
400
g
tagliatellepastaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sitruuna
5
mintunoksaa
1
rkl
oliiviöljyä
dl
vettä
¼
tl
suolaa
1
dl
pastan keitinvettä
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota herneet huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Levitä kinkkuviipaleet foliolle uunipellille ja paahda uunissa rapeaksi, 5–8 minuuttia.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Viipaloi valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista 2 tl mehua. Hienonna minttu. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää vesi, suola, herneet, sitruunankuori ja mehu. Kuumenna muutama minuutti, kunnes herneet sulavat.

  5. Säästä 1 dl pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita herneet liemineen ja osa vedestä pastaan. Lisää tarvittaessa nestettä.

  6. Murenna kinkku pastaan ja lisää minttu. Sekoita ja mausta pippurilla.

Kommentit (0)