Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 411 keittokirjaan.
OHJE Kasmir KUVA Tuomas Kolehmainen

Muusikko Kasmirin lempiruokiin kuuluu kreikkalainen lihapata eli stifado. Naudanpaistin lisäksi pataan tulee häränhäntiä, kanelia, etikkaa ja pullollinen punaviiniä. Muutama tunti uunissa, ja tuloksena on ylimaallisen hyvä, pehmeäksi hautunut herkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
40 min + kypsennys 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Stifado eli kreikkalainen lihapata

Ainekset

1
kg
naudan ulkopaistia
(700 g häränhäntää paloina)
500
g
salottisipulia
2
isoa pihvitomaattia
5
solovalkosipulia eli yksikyntistä valkosipulia
1/2
dl
oliiviöljyä
2 + 1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1/2
dl
tomaattipyreetä
1/2
dl
punaviinietikkaa
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
1
plo
(0,75 l) punaviiniä

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti ennen ruuanvalmistusta. Laita uuni kuumenemaan 140 asteeseen.
  2. Kuori sipulit ja laita ne kokonaisina isoon uunipataan tai -vuokaan (jos ainekset eivät mahdu yhteen pataan, valmista ruoka kahdessa astiassa). Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja laita ne pataan. Hienonna valkosipulit ja siirrä sivuun odottamaan.
  3. Leikkaa paisti 4–5 cm:n kokoisiksi paloiksi. Ruskista palat ja häränhäntä paistinpannussa öljyssä muutamassa erässä kauniin ruskeiksi. Lisää 2 tl suolaa ja pippuri lihoille ja siirrä lihat pataan. Kaada 1 dl vettä pannuun, raaputa pannu puhtaaksi ja kaada neste pataan.
  4. Anna pannun kuivahtaa, lisää tilkka öljyä ja kuullota valkosipulia ja tomaattipyreetä pari minuuttia. Lisää etikka ja kaada seos pataan.
  5. Lisää laakerinlehdet, kanelitangot ja viini. Ripota 1 tl suolaa. Kuumenna pata liedellä ja siirrä uuniin. Hauduta kannen alla 3–4 tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarjoa pata perunoiden kanssa.

Vinkki Häränhäntä syventää padan makua, mutta voit jättää sen pois.

Rosmariinipuikulat

Ainekset

1
kg
Lapin puikulaperunaa
2
rkl
oliiviöljyä
Rosmariinisuola
2 1/2
dl
karkeaa merisuolaa
1/2
dl
tuoreita rosmariininlehtiä

Työvaiheet

  1. Voit tehdä rosmariinisuolan hyvissä ajoin etukäteen. Laita uuni kuumenemaan 90 asteeseen. Levitä suola leivinpaperin päälle uunivuokaan. Nypi rosmariininlehdet varsista ja sekoita suolaan. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes rosmariini murenee sormien välissä. Anna jäähtyä. Jauha suola ja rosmariini tehosekoittimessa jauheeksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen pituussuunnassa halki, pyörittele öljyssä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Mausta rosmariini-suolalla.

(4 annosta, 40 min + suolan valmistus 40 min)

Kommentit (5)

Sirkku10
Seuraa 
Liittynyt6.1.2017

Rosmariinisuolassa suolan määrä ihmetyttää. Jos käyttää noin paljon suolaa, ei sitä käytettäessä rosmariini paljon maistu. Koska vain pieni osahan koko suolaseoksesta tähän annokseen ripotellaan.

Pauli povero

Joo noi makusuolat on sellaista pelleilyä että siinä ei juuri yrtit ja mausteet maistu suolan alta. Miettikää nyt kuinka paljon suolaa laitatte ruokaan ja kuinka paljon rosmariinia? Kannattaa laittaa ihan se suola suolana ja rosmariini rosmariinina

kalismera

Kukakohan taas tämänkin reseptin kirjoittanut...?  On tehty turhan vaikeaksi.  Muutama oikaisu:

- Ulkopaisti on turhan kuivaa (ja kallista) tälläiseen pitkään haudutettavaan pataruokaan; itse ostaisin mieluummin vaikka lapaa tai etuselkää, tulee parempi lopputulos halvemmalla.

- Ihan turha lähteä metsästämään mitään solovalkosipulia, maku on (varsinkin 3-4 tunnin haudutuksen jälkeen) tasan sama kuin tavallisessakin valkosipulissa.

- Samasta syystä pihvitomaattien sijasta voi käyttää ihan mitä tahansa tomaatteja sattuu olemaan tarjolla, vaikka tölkki-sellaisia.

- Valkosipulia ei todellakaan tarvitse "kuullottaa", sillä kun ei ole näin pitkään hauduttaessa mitään merkitystä.  Sama koskee tomaattipyreetä (enkä edes oikein tiedä miten sitä voisi "kuullottaa"!).

Ei kasmir fani

Tuolla lukee selvässti, että herra Kasmir on ruuan ohjeen kirjoittanut.

Stadin Reiska

Hyvää tuli, mutta viiniä maltillisesti ettei tule liian vetistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1077 reseptiä.
Linkitetty 156 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkkumunakas maistuu aivan juustohampurilaiselta, mutta on terveellisempi vaihtoehto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustohampurilaismunakas

Ainekset

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl + 4 tl
öljyä
300
g
jauhelihaa
3
rkl
ketsuppia
2
tl
sinappia
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl + ½ tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
Munakas
6
kananmunaa
½
dl
vettä
Lisäksi
3
salaatinlehteä
2
pientä tomaattia viipaleina
1
dl
maustekurkkuja
1
dl
raastettua cheddaria (tai muuta juustoa)
Päälle
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota muutama minuutti tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ketsupilla, sinapilla, worchesterkastikkeella, ½ teelusikallisella suolaa ja pippurilla. Siirrä sivuun.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, ½ teelusikallista suolaa ja ripaus pippuria.
  3. Puhdista pannu ja lorauta teelusikallinen öljyä pannulle. Kaada ⅓ massasta pannulle. Sekoita lastalla pintaa, jotta munakas hyytyy tasaisesti. Paista muutama minuutti. Lusikoi munakkaan toiselle puolelle ¼ jauhelihaseoksesta, revittyä salaattia, tomaattia ja maustekurkkuja. Raasta päälle juustoa. Käännä munakkaan toinen puolikas päälle ja anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti, jotta juusto sulaa.
  4. Valuta munakas lautaselle ja pursota ketsuppia päälle. Toista sama toisen munakkaan kanssa.

Kommentit (8)

Vierailija

Epäselvä ohje. Pitäiskö tästä syntyä kaksi munakasta, joihin molempiin menee 1/3 munaseoksesta ja 1/4 jauhelihasta? Minne loput?

Vierailija

Samaa mieltä, erittäin epäselvä ohje massojen & munaseoksen lisäyksen suhteen. Lopputulos kyllä kuulostaa tosi hyvältä. Kaikki kun ei ole huippukokkeja, niin tarkempia ohjeita kaipaisi.

Vierailija

Näyttääpi olevan kolmelle munakkaalle tämä ohje jos tuolta ylhäältä tarkemmin kattoo. Annoksia 3, 30 min, helppo.

Vierailija

On tuo minun mielestä aivan selvä ohje. Lopussa kun lukee "toista sama toisen munakkaan kanssa", eli tarkoitus on tehdä kolme munakasta. Sitä en kyllä tajua miksi täytteestä laitetaan vain 1/4 aina yhteen (onkohan siinä virhe, pitäisi olla 1/3).
Itse kuitenkin vatkaisin aina vain kaksi munaa kerralla, siten annostelu pannulle on helpompaa, ettei käy niin että viimeinen munakas on puolta pienempi kuin aiemmat.

Bolliver

Olisi helpompi, jos ohje olisi kahdelle henkilölle kuin kolmelle. Kahden henkilön annos on helpompi jakaa vaikka yhden henkilön annokseksi tai neljän henkilön annokseksi. Nyt on vaikea jakaa tuota kolmen henkilön annosta kahdelle.

Vierailija

25% jauhelihaseoksesta menee siis haaskuuseen. 

Vierailija

Samaa ihmettelin jakohommista...ja munakkaaseen ilman muutra kunnon kermaa veden sijaan...ha paistamiseen oikeeta voita!

Vierailija

Todella epäselvä ohje

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 223 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Täyteläinen mascarponejuusto, raikas tomaattikastike ja tuorelasagnelevyt tekevät tästä lasagnesta erityisen mehevän. Kun juustokastiketta ei tarvitse keitellä erikseen, lasagne on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä mascarponelasagne

Ainekset

5–6
(250 g)
tuorelasagnelevyjä
Tomaattijauhelihakastike
400
g
jauhelihaa
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
oreganoa hienonnettuna
2
lihafondikuutiota
2
tl
sokeria
2
tl
muskottipähkinää raastettuna (tai 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Väliin
250
g
mascarponejuustoa
200
g
juustoraastetta
Päälle
100
g
ranskankermaa
1
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia.
  2. Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
  3. Lisää oregano, lihafondikuutiot, sokeri ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Kiehauta ja kypsennä vielä viisi minuuttia.
  4. Voitele tuorelasagnelevyn kokoinen uunivuoka (noin 15 cm x 25 cm) öljyllä. Kaada vuoan pohjalle kerros tomaattijauhelihakastiketta. Nosta päälle lasagnelevy. Lusikoi päälle tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle nokareita mascarponejuustoa ja ripottele päälle juustoraastetta. Tee näin yhteensä noin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy. Voitele levy ranskankermalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Runsaasti kasviksia sisältävä tuhti keitto saa savun makua pekonista ja ruokaisuutta pavuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-kasviskeitto

Ainekset

200
g
pekonia
2
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
keskikokoista porkkanaa
3
lehtisellerin vartta
3
tomaattia
100
g
lehtikaalia
1
tlk (380 g)
kypsiä valkoisia cannellinipapuja
ripaus kuivattuja chililastuja
1
tl
paprikajauhetta
1
laakerinlehti
1
oksa
rosmariinia
1
l
kana- tai lihalientä
mustapippuria
suolaa
½
sitruunan mehu
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pilko pekonit pieniksi paloiksi. Paahda pekoneita paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ne ovat rapeita. Nosta paistuneet pekonit kattilasta talouspaperin päälle ja anna jäähtyä. Jätä odottamaan tarjoilua. Pekonin rasva saa jäädä kattilaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Pilko myös varsisellerit ja tomaatti pieneksi. Suikaloi lehtikaali. Huuhtele ja valuta pavut.
  4. Lämmitä kattilaan jäänyt rasva, lisää tarvittaessa hieman oliiviöljyä. Kuullota sipulia ja valkosipulia rasvassa 5 minuuttia. Lisää chililastut ja paprikajauhe. Lisää pilkotut porkkanat ja varsiselleri ja jatka vihannesten kuullottamista vielä 5 minuuttia.
  5. Lisää laakerinlehti ja rosmariini. Lisää myös tomaatit sekä lehtikaalit ja pyöräytä ne muiden vihannesten sekaan. Kaada joukkoon liemi ja pavut. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  6. Tarkista maku, lisää makusi mukaan joukkoon mustapippuria ja suolaa.
  7. Viimeistele keitto sitruunamehulla ja pilkotulla lehtipersiljalla. Tarjoile rapean pekonin kanssa.

Vinkki! Kasvisruokailijalle sopivan keiton saat jättämällä pekonin pois reseptistä ja käyttämällä kasvislientä. Kuullota tällöin vihannekset oliiviöljyssä.

Kommentit (0)