Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 520 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Mummolan sunnuntaipata kokosi ison joukon pöytään yhteisen padan ääreen. Niin tämäkin. Pata lainaa burgundinpadalta punaviinin ja pekonin, syksyltä suppikset ja juurekset. Sisäinen lämmitys (ja ruokkimisihme) on taattu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + 4 t hauduttaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sunnuntaipata

Ainekset

1,2
kg
naudan etuselkää, ulko- tai kulmapaistia
1
pkt (170 g)
pekonia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
prk (500 g)
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
2
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
punaviiniä
1-2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
3
laakerinlehteä
4
porkkanaa
2
pientä
palsternakkaa
1
dl
kuivattuja suppilovahveroita
1/2-3/4
dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Suikaloi pekoni.
  2. Kuori sipulit ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipuli. 
  3. Paahda pekoni ilman rasvaa ison valurautapadan pohjalla. Ruskista lihat pekonin rasvassa parissa erässä. Kumoa lopuksi kaikki lihat pataan.
  4. Pyöräytä joukkoon sipulit ja anna kuullottua. Ripottele päälle vehnäjauhot ja pyöräytä sekaisin.
  5. Lisää tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä ja lisää pataan. Kaada joukkoon punaviini. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sitten lämpö pienimmälle mahdolliselle, jossa pata juuri ja juuri kiehuu.
  6. Hauduta pataa kannen alla 2 tuntia. 
  7. Kuori ja paloittele sillä aikaa juurekset reiluiksi paloiksi, jotka säilyttävät padassa muotonsa parhaiten. Lisää ne pataan yrttien ja (murennettujen) sienten kanssa, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja laske uudelleen haudutuslämpötilaan. Hauduta pataa edelleen 2 tuntia. Tarkista välillä nesteen riittävyys, lisää vettä vain tarvittaessa, aineksista irtoavan nesteen määrä vaihtelee. Liemen happamuus pitää huolen, että juurekset kypsyvät hitaasti eivätkä hajoa kypsyessään. (Jos pidät napakoista juureksista, lisää ne joukkoon vasta viimeisen haudutustunnin ajaksi.)
  8. Pyöristä maku hunajalla ja tarkista suolan ja pippurin riittävyys.
  9. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.  

 

Kommentit (7)

TH

Lisäisin vehnäjauhot vasta lopussa sekoiteetuna 1,5 dl:aan kermaan. Silloin ei olisi pohjaanpalamisen vaaraa pataa haudutettaessa.

GEtonen

Paisti ei ole pataliha, milloin ruokatoimittajat oppivat tämän? Naudasta etuselkä tai luullinen lapa ovat sitä.

Helpolla monille

Eikö olisi voinut mainita suurusteena käytetyn vehnäjauhon rinnalla maissisuurusteen , gluteenitonta vaihtoehtoa etsivä ei välttämättä löydä tätä reseptiä kun ei osaa sitä hakea, etsii vain  gluteenittomista resepteistä ?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Pataan voi toki käyttää hyvin myös luullista lihaa, suurusteen voi vaihtaa gluteenittomaan tai jättää kokonaan pois. Tämä ohje jos mikä on hyvin muunneltavissa :)

Käyttäjä14458
Seuraa 
Liittynyt13.1.2019

Onnittelen niitä, joille aika ja innostus riittävät käymään läpi tämän monituntisen prosessin. Laskin tunnit jotka viettäisin yhden aterian valmistukseen ja luovutin heti esittelyssä.

Vierailija

Hyvään ruokaan, on antaa aikaa muhia, hautua pitkään. Meinaan valmistaa tätä jouluna. On varmaan hyvää!!!

hiiva
Seuraa 
Liittynyt8.2.2015

Mikä estää lykkäämästä uuniin. Siellä vaivattomasti muhii. Välillä lisää aineita sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Todella mehevä ja kostea gluteeniton "lasagne" syntyy korvaamalla pastalevyt kesäkurpitsaviipaleilla. Viipaleet kannattaa maustaa suolalla ja pyyhkiä irronneet nesteet pois hetken päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsalasagne

Ainekset

1
kg
keskikokoista kesäkurpitsaa
noin 3
rkl
suolaa
2
dl
raastettua parmesaania
200
g
murusteltua fetaa tai raastettua mozzarellaa
TÄYTE
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g
nauta-sikajauhelihaa tai naudanjauhelihaa
2
prk (yht. 800 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi sekoitellen.
  2. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos ja vähennä miedohkolle lämmölle. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Anna porista 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Huuhtele ja taputtele mahdollisimman kuiviksi. Paista hetki pannulla öljyssä.
  4. Kerrosta jauhelihakastiketta, fetaa, parmesaania ja kesäkurpitsaviipaleita uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi hieman kastiketta ja juustoa.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Mutkaton makkara-nuudelisalaatti maistuu kesäiltana saunan jälkeen. Makkaraksi kannattaa valita jokin mausteinen muuhun  makumaailmaan sopiva vaihtoehto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-nuudelisalaatti

Ainekset

2
kerää riisinuudeleita
1
limetti
2
rkl
soijakastiketta
½
rkl
ruokosokeria
2
ohutta raakamakkaraa
öljyä paistamiseen
½
kurkku
2
porkkanaa
½–1
chili
½
ruukku ruohosipulia
1
ruukku rucolaa
KASTIKE
1
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
2
tl
limetinkuoriraastetta
½
tl
shichimi togarashi -mausteseosta

Työvaiheet

  1. Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Kumoa ne siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada nuudelit kulhoon.

  2. Pese limetti, raasta sen kuori kastiketta varten ja purista mehu.

  3. Sekoita limetin mehu, soijakastike ja sokeri keskenään. Kaada kastike nuudelien joukkoon. Nosta nuudelit peitettynä jääkaappiin maustumaan.

  4. Paista huoneenlämpöiset makkarat kypsiksi pannulla öljyssä. Viipaloi makkarat ja paista viipaleita vielä pari minuuttia.

  5. Koverra kurkusta siemenet lusikalla. Pilko kurkku kuutioiksi. Suikaloi porkkanat nauhoiksi. Hienonna chili ja ruohosipuli. Revi rucola. Sekoita salaattiainekset ja kumoa tarjoiluvadille.

  6. Sekoita kastikeainekset keskenään. Laita kastike tarjolle erilliseen kulhoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen pannari syntyy helpommin kuin piirakka. Se ja raikas salaatti ovat takuuvarma valinta ruokaisaksi iltapalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-pinaattipannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
litra maitoa
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
½
dl
sulatettua voita
LISÄKSI
1
pötkö (noin 200 g) chorizoa
1
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
60
g
babypinaattia
PÄÄLLE
150
g
raastettua manchegoa tai muuta voimakasta juustoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sulata voi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.

  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuori ja kuutioi chorizo ja sipuli. Paista chorizoa pannulla muutaman minuutin ajan, lisää sipuli ja jatka pari minuuttia. Lisää babypinaatin lehdet ja pyöräytä tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.

  3. Sekoita chorizo-pinaattiseos turvonneeseen taikinaan ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ah, mitä italialaista yksinkertaisuutta! Pasta saa makunsa öljyssä kuullotetusta valkosipulista ja chilistä sekä laadukkaasta raaka-makkarasta parmesaania unohtamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta pääruokana tai 6–8 annosta väliruokana
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Salsiccia aglio e olio eli valkosipulinen makkarapasta

Ainekset

300
g
angel hair -pastaa tai spagettia
4
pulleaa salsiccia-raakamakkaraa
6
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
kuivattu peperoncino-chili tai 2 tl kuivattua chiliä myllystä
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
PINNALLE
parmesaania hienoksi raastettuna
1
tuuhea ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Raasta ensin parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna lehtipersilja.

  2. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Paista makkarat kypsiksi grillissä tai pannulla. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja pidä lämpimänä.

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannulla öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää chili ja paista sitä käännellen noin minuutti.

  5. Ota talteen noin 2 dl pastan keitinvettä. Valuta pasta siivilässä.

  6. Lisää pannulle noin 1½ dl pastan keitinvettä. Sekoita ja kumoa joukkoon pasta. Lisää juustoraaste. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä.

  7. Lisää makkarat ja lehtipersilja. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisäksi raastettua parmesaania.

Kommentit (0)