Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 755 keittokirjaan.
OHJE Emmi Nuorgam KUVA Tuomas Kolehmainen

Kukkakaalilaatikko on Emmi Nuorgamin isoäidin bravuuri, jota koko suku rakastaa. Jauhelihalla, Koskenlaskija-juustolla ja cheddarilla lastattu vuoka ei ole kevyimmästä päästä, mutta maku on mahtava. Itse asiassa niin mahtava, että Emmi Nuorgam epäilee miehensä naineen hänet tämän ruoan takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalilaatikko

Ainekset

800
g
kukkakaalia
400
g
(naudan) jauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1 1/2
dl
riisiä
1
tl
curryjauhetta
1/2
tl
suolaa
5
tomaattia
Juustokastike
5
dl
maitoa
1
pkt (250 g)
Koskenlaskija-sulatejuustoa
Päälle
200
g
(cheddar)juustoraastetta

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele kukkakaali reiluiksi paloksi ja keitä palat suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi, 5–10 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha pannussa ilman rasvaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan currylla ja suolalla maustetussa vedessä. Sekoita riisi jauhelihaan. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
  4. Tee juustokastike. Lämmitä maito kattilassa ja murustele sulatejuusto joukkoon niin, että se sulaa.
  5. Lado jauhelihariisi uunivuokaan. Asettele päälle tomaattiviipaleet ja kukkakaalit. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunissa 30 minuuttia ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit (27)

Vierailija

Onko riisi puuroriisiä?

ChefAlpo

Mitä tarkoitetaan ohjeen  Currylla? Se kun on vain yleisnimitys  mausteseokselle.

Jari Curry

ChefAlpo: Currylla tarkoitettaneen tavallista kaupan jauhettua curry -maustetta. Tämä käynee ilmi kontekstista.

Vierailija

Miksi riisiä miksi ei kauraryyniä.

Vierailija

Muokatkaa ihmiset omanlaisenne reseptistä, miksi valittaa 🙄

Vierailija

Nykyaikainen ruoka-arvostelu:

"Se on taivaallisen hyvää, mutta se lihottaa tai on epäterveellistä. Tai molempia!"

Syökää sitä Pekka Puskan selluloosaa jos ette osaa nauttia hyvästä.

Vierailija

Kokeiltiin, mutta resepti kyllä kuullostaa paremmalta kun miltä itse lopputuote maistuu :(

Vierailija

Olen samaa mieltä ed. kommentoijan kanssa. Odotukset olivat kovat, mutta maku laimea ja laatikko oli vetinen.

Kukkakkali ;)

Vaatiiko kukkakaali esikeittämisen, jääkö raa'aksi?

Vierailija

Samaa mieltä edellsten kanssa; kokeiltiin täysin reseptiä noudattaen ja todella mautonta, vetistä sekä suolatonta. Epäilen, että kukaan mies tämän reseptin vuoksi suhteeseen jäisi.. Ellei ole täysin makuhermoton mies :D Hukkaan meni raaka-aineet, en suosittele.

kulinaristi

Jos ruoka on mauton, johtuu se mahdollisesti siitä, että rasvaa ei juuri käytetä (jauhis ruskistetaan ilman rasvaa) ja suolan käyttö on niukkaa. Makua saa siis käyttämällä voita ja mausteita runsaalla kädellä. Niin tekevät ammattikokit.

Emäntä

Sain kolme miestä laukkaamaan vessassa tällä reseptillä. Kukaan ei tosin moittinu makua, voita, suolaa ja maidon sijaan kermaa käytin reippaasti.

Vierailija

En kyllä ymmärrä, miten saitte tästä vetistä ja mautonta? Kukkakaalin lempeää makua ei kuulukaan hukuttaa mausteisiin vaan pieni suola, riisin curry ja juusto tukevat sitä juuri sopivasti. Toki voihan kaikkeen ruokaan heittää scirachaa, jos voimakasta makua haluaa... JA kun noudattaa ohjetta loppuun asti eli antaa vetäytyä kunnolla paiston jälkeen, niin nesteet tasaantuvat ja laatikko on mukavan mehevää. Teen toistekin.

Vierailija

Tuli kyllä syntisen hyvää, eikä todellakaan liian kosteaa. Juustokastikkeeseen pistin puolet maitoa, puolet kermaa. Jauheliha oli sikanautaa ja täysrasvaista. Lisäsin sekaan myös pannulla öljyssä kuullotettuja herkkusieniä ja sipulia. Liha-riisin maustoin samalla maistellen että milloin on sopivan suolaista. Kukkakaalia en esikeittänyt. Aivan turhaa koska tulee juuri sopivaa ilman keittämistä. Tomaattiviipaleista poistin kosteimmat siemenmössöt ihan nopeasti vain sormella painamalla tiskialtaan yllä.

Vierailija

Toki saa hyvää kun itse maustaa ja käyttää maistuvampia raaka-aineita. Kyse olikin vaan siitä että jos noudattaa reseptiä tarkasti ja niinhän me vähemmän nohevat kokit teemme niin tulipa tylsän makuista🙁

Näytä kaikki kommentit (27)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Satu Nurminen KUVA Tuomas Kolehmainen

Runsaasti sieniä, joista osa soseutetaan kastikkeeseen ja osa paistetaan napakoiksi. Vienosti mausteita, loraus valkoviiniä ja kunnolla kermaa. Näistä aineksista syntyy tattipasta turkulaisravintola Tårgetin tapaan.

Kastikkeeseen käytetään herkkutattien lisäksi muitakin metsäsieniä. Voit kuitenkin valmistaa pastan myös pelkistä herkkutateista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tårgetin kermainen tattipasta

Ainekset

1
iso
sipuli
200
g
tatteja
100
g
suppilovahveroita
100
g
kantarelleja
1
rkl
oliiviöljyä
3 dl + 2
dl
kuohukermaa
3
dl
maitoa
1
dl
valkoviiniä
1 tl + 1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
timjamin oksaa
Lisäksi
200
g
tatteja
2
tl
oliiviöljyä
500
g
pastaa
rucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele muut kuin annoksen päälle tulevat sienet. Haihduta sienistä neste kuumassa kuivassa pannussa. Lisää öljy ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sienet saavat hieman väriä.
  2. Lisää 3 dl kermaa, maito, valkoviini, 1 tl suolaa ja pippuri. Hienonna joukkoon timjami. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes kastike on melko sakeaa. 
  3. Soseuta sienikastike tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaada se takaisin pannuun, lisää 2 dl kermaa ja kiehauta. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä kannen alla. 
  4. Paloittele kokonaisina käytettävät tatit ja ruskista ne öljyssä. Yhdistä kastikkeeseen ja tarkista maku.
  5. Keitä pasta kypsäksi. Valuta se ja kääntele kastikkeeseen. Tarkista maku. Koristele ruoka rucolalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tuhti kermainen lohipasta taipuu kesäruoaksi, kun joukkoon lisää pannulla rapeiksi paistettuja kesäkasviksia. Loraus hummerifondia antaa pastaan tyylikkään maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen savulohispagetti ja paistettuja kesäkasviksia

Ainekset

3
dl
kermaa
1
rkl
hummerifondia
1
dl
pastan keitinvettä
200
g
lämminsavulohta
1
rkl
sitruunan mehua ja 1 tl kuoriraastetta
Lisäksi
400
g
spagettia
Päälle
150
g
sokeriherneitä
150
g
parsan tai parsakaalin nuppuja
1
ps (125 g)
retiisejä
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja hummerifondi kattilaan ja keitä niitä kokoon keskilämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  2. Keitä spagetti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ota keittämisen puolivälissä keitinvettä kauhalla ja kaada se kerman joukkoon kiehumaan.

  3. Kuori ja paloittele parsa tai parsakaali. Huuhdo ja puolita retiisit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista parsaa tai parsakaalia ja retiisiä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja sokeriherneet ja jatka vielä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Paloittele savulohi kermakastikkeeseen. Lisää myös sitruunan mehu ja kuoriraaste. Valuta spagetti ja kääntele kerma-lohikastikkeeseen. Nosta lautasille ja lusikoi paistettuja kasviksia päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Tämä resepti sisältää monia työvaiheita, mutta palkitsee syöjänsä. Silkinpehmeä tuorepasta sopii loistavasti avolasagnen valmistukseen. Lopputulos on kevyempi kuin uunissa valmistettu ja sisältöä voit varioida täysin mieltymysten mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Vaikea

Avolasagne herkkutateista

Ainekset

Tuorepasta
300
g
durum-vehnäjauhoja
3
kananmunaa
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
400
g
tuoretta herkkutattia
1
parsakaali
sipuli
2
rasiaa
salaattipinaattia
3
rkl
kokonaisia manteleita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kastike
40
g
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
punaista maitoa
1
dl
mustaleima-emmentalia raasteena
suolaa
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin tuorepasta. Laita vehnäjauhot kulhoon ja riko munat keskelle jauhoja. Laita kylmä vesi munien päälle. Sekoita taikinaa pikkuhiljaa sormilla niin kauan, kunnes ainekset ovat kunnolla sekaisin. Vaivaa taikinaa viisi minuuttia, kunnes se tuntuu kimmoisalta. Kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ohueksi kaulimen tai pastakoneen avulla. Käytä apuna hieman jauhoja, jottei taikina tartu kiinni.
  3. Leikkaa taikina kahdeksaksi isoksi levyksi. Kypsennä matalassa kattilassa tai pannulla, suolatussa vedessä kahden minuutin ajan vasta juuri ennen tarjoilua.
  4. Tee täyte. Puhdista ja viipaloi tatit. Leikkaa parsakaali isoiksi nupuiksi ja halkaise nuput. Laita nuput uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda nuput 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Laita parsakaalit kulhoon odottamaan tarjoilua.
  5. Valmista kastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin kypsymään. Kypsennä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä, älä ruskista. Kaada maito voi-vehnäjauhoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut. Lisää kattilaan juustoraaste, sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pinaatin kera. Lisää mantelit.
  7. Paista toisella pannulla tatit rapeiksi kuumassa öljyssä. Mausta molemmat suolalla ja pippurilla. Yhdistä tatit ja pinaattipaistos.
  8. Laita lautasten pohjalle kypsennetty lasagnelevy, päälle tatti-paistosta ja parsakaalia. Lusikoi kastiketta päälle. Asettele päälle toinen lasagnelevy ja loput paistoksesta. Lusikoi päälle vielä kastiketta.

Kommentit (0)