Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 246 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Näillä Michelin-kokin nikseillä lasagnestasi tulee entistäkin herkullisempaa. Ohje vaatii hieman aikaa ja viitseliäisyyttä, mutta tuloksena on elämää suurempi nautinto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
50 min + haudutus 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laatuluokan lasagne

Ainekset

12–16
lasagnelevyä
Bolognese
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
rkl
oliiviöljyä
400
g
naudanjauhelihaa
3
rkl
auringonkukkaöljyä
1/2
l
lihalientä
400
g
tomaattimurskaa
1/2
dl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
suolaa
Béchamel
1
l
täysmaitoa
60
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
suolaa
1/8
tl
jauhettua muskottia
Lisäksi
100
g
parmesaanijuustoa
100
g
mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit, valkosipulit ja porkkana. Kuutioi sipulit ja porkkana, hienonna valkosipuli. Kuullota aineksia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siirrä seos pois pannusta.
  2. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja ruskista jauheliha auringonkukkaöljyssä 2–3 erässä kunnolla ruskeaksi. Kippaa kukin lihaerä kattilaan, huuhdo pannu vedellä ja kaada vesi kattilaan.
  3. Tee lihaliemi liemikuutiosta tai fondista. Lisää liemi, sipuli-porkkanaseos ja muut bolognesen ainekset kattilaan. Hauduta kannen alla 1 tunti.
  4. Kun bolognese on hautunut tunnin, laita lasagnelevyt kulhoon runsaaseen veteen pehmenemään. Anna bolognesen kypsyä edelleen.
  5. Tee béchamel. Kuumenna maito kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa keskilämmöllä. Sekoita vehnäjauhot tasaisesti voihin. Laske lieden lämpötilaa. Vatkaa kuuma maito jauho-voiseokseen. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla.
  6. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. 2,5–3 l). Maista bolognesen suola. Poista tarvittaessa tähtianis ja laakerinlehti.
  7. Levitä ohut kerros vaaleaa béchamelkastiketta vuoan pohjalle. Valuta liotetut lasagnelevyt ja kuivaa ne varovasti puhtaalla pyyhkeellä. Laita lasagnelevyjä vierekkäin kastikkeen päälle, leik-kaa levyt tarvittaessa sopivan kokoisiksi, jotta ne eivät mene päällekkäin. Levitä 1/3 bolognesesta vuokaan ja sen päälle noin ¼ jäljellä olevasta béchamelista. Tee samalla tavalla kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää vielä kerros lasagnelevyjä ja levitä loppu béchamel päälle. Raasta juustot ja ripottele ne lasagnen pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin tummanruskea.

Kommentit (1)

kokkimatti

Aivan mahtavaa tuli. Käytin tosin itse valmistamaa tuorepastaa. Tein ne pastakoneella ohuiksi levyiksi. lihaliemen sijaan kasvislientä.  Tähtianis tuo hienon saundin ja kun muistaa olla laittamatta muskottipähkinää tai suolaa liikaa,niiin hyvää tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri iloa salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makkaraohratto täyttää vatsan herkullisesti, eikä tiskiä tule paljon. Ruoka valmistuu nimittäin yhdessä pannussa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkaraohratto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
400
g
possutuoremakkaraa (tai siskonmakkaroita)
2 ½
dl
rikottuja ohrasuurimoita
2
dl
kuivaa omenasiideriä
n. 5
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
fetajuustoa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa makkarat suupaloiksi ja paista pannussa omassa rasvassaan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä makkarat pois pannusta ja paista sipulia ja valkosipulia makkaroiden rasvassa pari minuuttia.

  2. Lisää ohra ja siideri sipuleiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja fondi, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.

  3. Laita makkarat takaisin pannuun, lisää jäiset herneet ja kuumenna ohratto vielä kertaalleen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Murustele feta ja hienonna minttu ohraton pinnalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)