Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Pastat ja risotot
11:17 | 4.1.2018

Lihapulla-pastavuoka

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Riikka Väliahde KUVA Lasse Lecklin

Kaksi suosikkia yhdessä vuoassa! Rosmariini-parmesaanilihapullat ja kevyesti tulinen arrabiata-pesto antavat mehevälle pastavuoalle upean aromin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + 30 min uunissa
Helppo

Lihapulla-pastavuoka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Rosmariini-parmesaanilihapullat
1
dl
korppujauhoja
200
g
rahkaa
1
muna
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
oksaa tuoretta rosmariinia
50
g
parmesaania
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria (myllystä)
600
g
sika-nautajauhelihaa
Pastavuoka
3
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1
prk
arrabiata-pestoa
1
dl
oliiveja
0,5
tl
suolaa
350
g
pastaa
2
palloa mozzarellaa (125 g / kpl)

Vaiheet

  1. Mittaa korppujauho ja rahka kulhoon. Riko muna joukkooon ja sekoita. Jätä turpoamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Nosta pois levyltä jäähtymään.
  3. Irrota rosmariinin lehdet puumaisesta varresta ja hienonna. Raasta parmesaani.
  4. Sekoita rahka-korppujauhoseokseen sipulit, rosmariini, parmesaani, suola, pippuri ja jauheliha.
  5. Pyörittele kostutetuin käsin massa lihapulliksi. Isoja lihapullia tulee noin 16.
  6. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kumoa uunivuokaan tomaattimurskat ja pesto. Lisää vesi, suola ja oliivit sekä pasta. Jos käytät spagettia, voit katkaista sen puoliksi. Sekoita. Lisää lihapullat. Kypsennä 25-35 minuuttia tai kunnes pasta on kypsynyt.
  7. Vuoan ollessa uunissa valuta ja revi mozzarellat pieneksi. Ripottele vuoan päälle ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin.

Vinkki! Jos teet pelkät lihapullat ilman pastaa ja kastiketta, kypsennä niitä 200-asteissa uunissa 15 minuuttia ja paista lopuksi paistinpannulla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
jauhelihakierre
Pastatehdas
lasten suosikit
lihapulla
lihapullat
pastavuoka
italia
italialainen

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini