Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 352 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kunnon loraus balsamiviinietikkaa, ripaus sokeria ja palsternakka tekevät perinteiselle jauhelihakastikkeelle pienen makuihmeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + hauduttaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parempi bolognese

Ainekset

1
iso
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
palsternakka
2
rkl
oliiviöljyä
1/2 + 1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1/2
dl
balsamiviinietikkaa
400
g
paistijauhelihaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
1
dl
vettä
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
tuoretta lehtipersiljaa
Lisäksi
300
g
pastaa
2
dk
ranskankermaa
4
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise sipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Harjaa palsternakka hyvin ja raasta se kuorineen karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Kuullota sipuleita ja palsternakkaraastetta keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää ½ tl suolaa, sokeri ja balsamiviinietikka. Jatka paistamista pari minuuttia, kunnes sipulit ja palsternakka ovat hieman karamellisoituneet. Siirrä seos hetkeksi lautaselle.
  2. Laita pannu takaisin levylle, kuumenna se ja ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumassa pannussa. Tarvittaessa ruskista liha kahdessa erässä.
  3. Kun jauheliha on kunnolla ruskistunut, laske lämpöä. Lisää tomaattipyree ja 1 tl suolaa. Sekoita ja kuumenna 1 minuutti. Lisää kuoritut purkkitomaatit. Huuhtaise purkki 1 dl:lla vettä ja lisää vesi pannuun. Riko tomaatit puuhaarukalla sopiviksi suupaloiksi.
  4. Kaada sipuli-palsternakkaseos kastikkeen joukkoon. Hauduta kastiketta 15 minuuttia. Keitä sillä aikaa pasta.
  5. Mausta kastike mustapippurilla ja hienonna joukkoon lehtipersilja. Sekoita pasta ja kastike keskenään. Tarjoa ruoka ranskankerman ja parmesaanin kanssa.

Kommentit (6)

Pena

+piparjuurta raastettuna tai tuubista

Vierailija

Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä

Vierailija

Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä

Vierailija

Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä

Vierailija

Etikkaa laitoin reilun desin niin tuli hyvä

Vierailija

Tosiaan siis reilun desin ja punkkua sit jälkkäriks

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy oivaltavasti sulatejuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä japanilainen herkkuleipä on sänkkäreiden aatelia. Leivitetty possu- tai kanapihvi ja tomaattinen kastike ovat lyömätön yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Katsu sando

Ainekset

4
possun lehtipihviä tai 8 kananpojan ohutleikettä
suolaa ja pippuria
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
4
dl
pankokorppujauhoja
noin 1½
dl
rypsiöljyä paistamiseen
TONKATSUKASTIKE
4
rkl
ketsuppia
2
rkl
worcester-kastiketta
2
rkl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
sinappia
LISÄKSI
8
isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
majoneesia
tuoretta korianteria
TARJOILUUN
raastettua kaalia

Työvaiheet

  1. Leikkaa isot possun lehtipihvit puoliksi. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vat- kaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta possun tai broilerin fileet kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja kasta ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, öljy on sopivan kuumaa. Paista pihvi (tai kaksi) kerrallaan 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

  3. Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.

  4. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella ja majoneesilla. Laita leivän päälle possua tai kanaa sekä korianteria ja nosta toinen leipä päälle. Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä kahtia. Tarjoa kaaliraasteen kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä ovat sänkkärit? Olisikohan parempi esittää ruokaohjeet ilman tik-tak-nuorisoslangia?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jogurtin hapokkuus yhdistettynä herneiden makeuteen toimii loistavasti tässä pastakastikkeessa, jonka joukkoon kypsä ja kuuma pasta sekoitetaan suoraan tarjoilukulhossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtti-hernepasta

Ainekset

2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
5
dl
maustamatonta jogurttia (10%)
dl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
iso ruukku basilikaa
500
g
simpukkapastaa
1
dl
pinjansiemeniä
2
tl
Aleppo-chiliä tai mietoa chilirouhetta
200
g
fetajuustoa
1
tl
sormisuolaa
½
tl
valko- tai mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata herneet. Laita 2 dl herneitä monitoimikoneen kulhoon. Lisää jogurtti, desi öljyä ja kuoritut valkosipulinkynnet kulhoon. Soseuta aineet sileäksi kastikkeeksi ja kaavi kastike tarjoilukulhoon. Revi basilikan lehdet lautaselle odottamaan.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  3. Kaada loput öljystä pannulle. Lisää pinjansiemenet ja chilirouhe. Paista sekoitellen 4 minuuttia.

  4. Valuta pasta ja sekoita loput herneet kuuman pastan joukkoon. Lisää pasta jogurttikastikkeen joukkoon pienissä erissä sekoittaen, jotta jogurtti ei juoksetu.

  5. Lisää basilikan lehdet ja murenna feta pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi pinjansiemenet chiliöljyineen pasta päälle.

Vinkki Pehmeän hedelmäistä Aleppo-chiliä myydään Mill&Mortar-merkillä esimerkiksi Ceestashop-verkkokaupassa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Raaka-makkarat kannattaa esikypsentää keittämällä tai höyryttämällä, ja antaa grillin hoitaa vain vastustamaton paistopinta. Rasvaisen makkaran kylkeen sopii hieman hapan perunasalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + perunasalaatin maustuminen 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarat ja piimä-perunasalaatti

Ainekset

400
g
raakamakkaroita (rasvaa 20–30 %)
n. 2
l
vettä
1
vahva lihaliemikuutio
Piimä-perunasalaatti
6
keskikokoista kiinteää perunaa
2
kananmunaa keitettynä
1
iso punasipuli
1
ruukku ruohosipulia
1
sitruunan kuori raastettuna
½
sitruunan mehu
1
dl
piimää (rasvaa vähintään 2 %)
½
dl
majoneesia
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kiehuvassa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.

  2. Keitä myös kananmunat melko koviksi (noin 6 minuuttia). Jäähdytä munat ja irrota kypsät keltuaiset valkuaisista. Soseuta keltuaiset haarukalla. Pilko valkuaiset pieniksi paloiksi.

  3. Kuori punasipuli. Leikkaa punasipuli ja ruohosipuli hyvin hienoksi.

  4. Pilko jäähtyneet perunat reilunkokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Lisää ruohosipuli, punasipuli ja valkuainen.

  5. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Yhdistä piimä, majoneesi sekä sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu keltuainen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Sekoita kastike peruna-sipuliseokseen. Anna maustua jääkaapissa.

  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Liuota joukkoon lihaliemi- kuutio. Lisää raakamakkarat kiehuvaan veteen 1–2 erässä. Anna makkaroiden kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 5–6 minuuttia.

  8. Ota makkarat liemestä. Makkaran pitää tuntua hieman napakalta liemestä nostettaessa. Laita makkarat talouspaperin päälle ja taputtele ne kuiviksi.

  9. Paista makkarat kuumassa grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa mieluiten pari tuntia. Sekoita salaatti ennen tarjoilua, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Kommentit (0)