Tässä on tuleva bravuuripastasi! Ruusukaali ja pekoni ovat nimittäin mahtava makupari.
Pekoni-ruusukaalipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet. Leikkaa kannat pois ja puolita kaalit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valko sipulinkynnet. Leikkaa pekoni noin sentin mittaisiksi pätkiksi.
- Laita pastavesi kiehumaan.
- Nosta pekoni kylmälle pannulle ja laita hella päälle. Kun pekoni alkaa kypsyä ja rasva irrota, lisää ruusukaalit, sipuli ja valkosipuli. Paista pannulla, kunnes sipulit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää balsamico ja laske pannun lämpötilaa. Anna muhia sillä välin, kun keität pastan.
- Ota pastavedestä 1½ desiä vettä talteen ennen kuin valutat pastan. Kaada vesi ja ripottele juusto pannulle. Sekoita voimakkaasti, jotta juusto ja vesi sekoittuvat kastikkeeksi. Lisää pasta ja sekoita.
Paljonko annoksessa on rasvaa?
Huippu resepti, toimi hyvin. Soosin tekee helpoiten tyhjään pannuun eli kaalit pastan sekaan eka, sit nopeesti vesi+juusto pannun kautta helahoidon päälle. Vettä ei tarvii ehkä ihan noin paljoa, desi riittää. Jos tykkää niin voita voi lisätä vähän joka vaiheessa, tulee täyteläisempää... Jos rasvaa on tarpeeksi niin viiniksi esmes E-Afrikan Pinotage. Tagliatelle on ehkä parempi ku spagetti.
Kuva näyttää paremmallle kuin ohjeen mukaan tekemäni pasta. Maku oli hyvä, mutta taiteellinen vaikutelma ei.ollut. Se kun on tärkeä osa hyvää ruokaa. Kokeilen kohta uudelleen ja paistan ruusukaalit erikseen, jotta ne saavat vähän väriä ja kypsyvät. Gruyere juusto vaikuttaa vähän hifistelylle, maku oli vaatimatonton verraten esim. omaan emmentaaliin.