Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Paista pihveistä todellakin vain pinta. 30 sekuntia riittää!

 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pintapaistettu tartar ja punajuurisalaatti

Ainekset

600
g
naudan sisäpaistia tai -fileetä
2
rkl
kapriksia
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
worcesterkastiketta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Punajuurisalaatti
4
puna- tai raitajuurta
2
punasipulia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1
l
salaattisekoitusta
Valkosipulileipämurut
2
paksua viipaletta maalaisleipää
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
voita
4
kananmunankeltuaista

Työvaiheet

  1. Aloita salaatista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja lohko punasipulit ja lisää vuokaan. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja ja suola juuresten joukkoon. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa jääkaappikylmästä paistista tai fileestä ohuita viipaleita (lihassyiden poikkisuunnassa). Hienonna viipaleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset. Sekoita liha, kaprikset, sinappi, worcester, suola ja pippuri. Anna seoksen vetäytyä huoneenlämmössä paistamiseen saakka.
  3. Tee valkosipulileipämurut. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja murenna leipä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista leipämuruja öljyssä paistinpannussa pari minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Kaada murut leivinpaperille jäähtymään.
  4. Revi salaatit suupaloiksi kulhoon. Nosta jäähtyneet punajuuret ja punasipulit salaatin joukkoon. Valuta uunivuoassa oleva oliiviöljy-balsamiviinietikkaseos päälle.
  5. Muotoile jauhelihasta neljä paksua pihviä. Paista pihvejä kuumassa pannussa voissa noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Paista vain sen verran, että pihvit saavat kauniin värin pintaansa. Niiden ei ole tarkoitus kypsyä sisältä.
  6. Jaa pihvit lautasille. Annostele salaatti päälle. Ripottele valkosipulileivänmurut salaatille ja asettele jokaisen annoksen päälle varovasti yksi kananmunankeltuainen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Oluella ja bbq-kastikkeella maustetut lihapullat ovat tuhtia ruokaa täynnä makua. Tällä ohjeella niitä tulee reilu satsi.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15–30 min
Vaikeustaso
Helppo

Olut-bbq-lihapullat

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
kg
pihvikarjan jauhelihaa
2,5
dl
panko-jauhoja (esim. Yataka)
0,5
dl
lagerolutta
2
pientä kananmunaa
2
tl
worcesterkastiketta
2
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
Kastike
0,5
dl
bbq-kastiketta
1
tl
sriracha-kastiketta
2,5
dl
täysmajoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita valkosipuli, jauheliha, pankojauhot, lager ja kananmunat keskenään. Mausta worcesterinkastikkeella, suolalla ja pippurilla.
  3. Pyörittele seoksesta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pullia ja paista ne joko 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla voi-öljyseoksessa muutamassa erässä.
  4. Tee kastike sekoittamalla bbq ja chilikastike majoneesiin.

Saksalainen pottusalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita
100
g
pekonia
Kastike
1
pieni
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
valkkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1
rkl
kokojyväsinappia
3/4
dl
oliiviöljyä
2
rkl
majoneesia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne tarjoilukulhoon. Lisää etikka, sokeri ja suola. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää sinappi, öljy, majoneesi ja pippuri. Hienonna yrtit joukkoon. Puolita tai viipaloi kuumat perunat ja lisää kastike.
  3. Kuutioi pekoni ja paista se rapeaksi pannussa. Nosta rapeat pekonit hetkeksi talouspaperille valumaan. Lisää pekonit salaattiin. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.

Chili-sitruunasienet

Ainekset

1
l
sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
Kastike
3
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
Tarjoiluun
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
mieto chilipalko viipaleina
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda sieniä kuumalla kuivalla pannulla, kunnes niistä on haihtunut enin neste pois, noin 5 min.
  2. Tee kastike. Kuori valkosipulit ja viipaloi ne ohuesti. Sekoita ne öljyyn. Hienonna rosmariini joukkoon.
  3. Kaada öljyseos sienille ja jatka paistamista 3-5 minuuttia.
  4. Hienonna lehtipersilja, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja leikkaa chilipalko viipaleiksi ja lisää ne suolan ja pippurin kanssa sienien mausteeksi.

VINKKI Voit tehdä sienet edellisenä päivänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salaattia pannulla? Kyllä! Tämän salaatin maun salaisuutena ovat paistetut chorizot ja niiden rasvassa pyöräytetyt sydänsalaatit. Pehmeä piimäkastike sitoo maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissi-makkarasalaatti

Ainekset

300
g
vihreitä papuja
4
maissintähkää
200
g
chorizo-tuoremakkaraa
2
valkosipulinkynttä
3
sydänsalaattia
3
dl
rucolaa
1/2
dl
suolapähkinöitä
Piimäkastike
1
dl
piimää
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1.  Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet tasaiseksi pienessä kulhossa. Anna kastikkeen maustua kylmässä salaatin valmistamisen ajan.
  2. Taita pavuista kannat pois. Keitä papuja ja maissintähkiä vedessä 3–4 minuuttia. Jäähdytä ne kylmällä vedellä. 
  3. Viipaloi makkarat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise sydänsalaatit. Leikkaa maissinjyvät veitsellä irti tähkästä.
  4. Paista makkarat pannussa kypsäksi. Lisää valkosipuli, pavut ja maissit, ja jatka paistamista muutama minuutti. Siirrä makkara-kasvisseos salaattivadille, laita pannu puhdistamatta takaisin kuumalle levylle ja paista sydänsalaatin leikkuupintoja chorizon rasvassa noin minuutti. Lisää sydänsalaatit ja rucola vadille. Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 245 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Mehevät, kaalikääryleiltä maistuvat pihvit ovat pelastuksesi silloin, kun et jaksa rullata perinteisiä kääryleitä. Ja mikä parasta: ne valmistuvat alle puolessa tunnissa!

Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalikäärylepihvit

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
voita
2
ruukkua (100 g)
mustakaalia
1
ruukku
meiramia
1
dl
kypsiä ohrasuurimoita
3/4
dl
kermaa
2
rkl
siirappia
2
rkl
voisulaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
400
g
jauhelihaa
Päälle
8
nokaretta kylmää voita
2
tl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa ja siirrä jäähtymään.
  2. Hienonna mustakaalin lehdet ja meirami.
  3. Sekoita joukkoon jäähtynyt sipuli, (jäähtyneet) ohrasuurimot, kerma, siirappi, voisula ja mausteet. Lisää jauheliha. Sekoita ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  4. Muotoile massa pihveiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Höylää päälle ohuet nokareet voita ja valuta päälle siirappia.
  5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsät. Tarjoa puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Mihin jauheliha tulee?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, jauheliha tulee muiden keskenään sekoitettujen ainesten joukkoon. Nyt tieto löytyy ohjeestakin!

Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Tuure Kilpeläisen päivänä Satulinnassa syödään sitruunavinegretillä mehevöitettyä perunasalaattia ja tuoretta siikaa. Muusikon perunasalaattia maustaa lehdenohuiksi viipaleiksi leikattu fenkoli.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + perunoiden keittäminen ja jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Tuuren perunasalaatti

Ainekset

500
g
kiinteitä perunoita
1
pieni
fenkoli
5
retiisiä
50
g
lehtipinaattia
Sitruunavinegretti
1/2
dl
sitruunamehua
1/2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Koristeeksi
versoja (esim. lehtikaalin)

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne.
  2. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi retisiit.
  3. Vatkaa vinegretin ainekset yhteen isossa kulhossa. Sekoita joukkoon perunat, fenkolit, retiisit ja pinaatit. Kumoa tarjolle ja koristele versoilla.

Vinkki! Tarjoa perunasalaatti siikacevichen kanssa.

Kommentit (0)