Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1939 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Elvi Rista

Paista pihveistä todellakin vain pinta. 30 sekuntia riittää!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pintapaistettu tartar ja punajuurisalaatti

Ainekset

600
g
naudan sisäpaistia tai -fileetä
2
rkl
kapriksia
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
worcesterkastiketta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Punajuurisalaatti
4
puna- tai raitajuurta
2
punasipulia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1
l
salaattisekoitusta
Valkosipulileipämurut
2
paksua viipaletta maalaisleipää
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
voita
4
kananmunankeltuaista

Työvaiheet

  1. Aloita salaatista. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja lohko punasipulit ja lisää vuokaan. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja ja suola juuresten joukkoon. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa jääkaappikylmästä paistista tai fileestä ohuita viipaleita (lihassyiden poikkisuunnassa). Hienonna viipaleet pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset. Sekoita liha, kaprikset, sinappi, worcester, suola ja pippuri. Anna seoksen vetäytyä huoneenlämmössä paistamiseen saakka.
  3. Tee valkosipulileipämurut. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja murenna leipä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista leipämuruja öljyssä paistinpannussa pari minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää valkosipuli ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Kaada murut leivinpaperille jäähtymään.
  4. Revi salaatit suupaloiksi kulhoon. Nosta jäähtyneet punajuuret ja punasipulit salaatin joukkoon. Valuta uunivuoassa oleva oliiviöljy-balsamiviinietikkaseos päälle.
  5. Muotoile jauhelihasta neljä paksua pihviä. Paista pihvejä kuumassa pannussa voissa noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Paista vain sen verran, että pihvit saavat kauniin värin pintaansa. Niiden ei ole tarkoitus kypsyä sisältä.
  6. Jaa pihvit lautasille. Annostele salaatti päälle. Ripottele valkosipulileivänmurut salaatille ja asettele jokaisen annoksen päälle varovasti yksi kananmunankeltuainen.

Kommentit (2)

Vierailija

Olipa todella hyvä resepti. Tätä tullaan kokkaamaan toistekin. Viiniseurana toimi mainiosti Gross Ratscher Morillon Startin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiva kuulla, kiitos kommentistasi! Välitän terveiset reseptin laatijalle :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1939 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Säilötyillä savumuikuilla kruunattuun salaattiin nostetaan päälle uppomuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maalaissalaatti savumuikusta

Ainekset

200
g
vihreitä tai keltaisia pitkiä papuja
8
retiisiä
8
kirsikkatomaattia
1
l
sekasalaattia (esim. rucolaa, nuorta lehtikaalia ja romainea)
1-2
prk (n. 200-400 g)
savumuikkuja
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
karkeaa dijoninsinappia
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä
Uppomunat
1 1/2
l
vettä
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin paahdetut perunat (ks. ohje alhaalla).
  2. Puhdista pavut ja poista päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään.
  3. Mittaa kastikkeen aineet tarjoilukulhoon ja sekoita hyvin.
  4. Viipaloi retiisit ja lohko tomaatit. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Siirrä salaatti, retiisit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Lisää joukkoon valutettu savukala. Älä sekoita, ettei salaatti lötkisty.
  5. Laita kulhoon pavut ja paahdetut perunat. Sekoita kevyesti.
  6. Valmista uppomunat. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Riko munat omiin kuppeihinsa. Kun vesi on kiehahtanut, lisää siihen etikka ja suola. Anna veden porista keskilämmöllä. Pyöräytä vesi liikkeelle kattilassa esimerkiksi kauhalla. Liu'uta muna varovasti veteen. Pidä kuppi mahdollisimman lähellä veden pintaa. Keitä noin 3 minuuttia. Nosta muna reikäkauhalla kattilasta. Siisti reunat tarvittaessa. Valmista kaikki munat samalla tavalla.
  7. Viimeistele salaatti uppomunilla. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Paahdetut varhaisperunat

Ainekset

8-12
pienehköä varhaisperunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(oksa rosmariinia tai timjamia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai lohko perunat halutessasi. Laita ne uunivuokaan. Kaada joukkoon öljy, suola ja pippuri. (Lisää yrtinoksa). Sekoita hyvin.
  3. Paahda perunoita uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta ja uunin tehosta.

Kommentit (1)

Muiluttaja

Minä kalastin muikkuni takapihan savilammesta. Muikut olivat jo kuolleita nikkelimyrkytyksen johdosta. Kotiruoka on parasta!

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1939 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ruokatoimittaja Christina vietti vuoden Osakassa ja toi sieltä mukanaan liha-riisikulhon ohjeen. Japanissa kulhoon käytetään rasvaista jauhelihaa, Suomessa siihen sopii oivasti kassler.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gyudon eli liha-riisikulho

Ainekset

4
dl
sushi- tai puuroriisiä
400
g
kassleria
2
sipulia
2
dl
vettä
1
dl
japanilaista soijakastiketta
1
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
sokeria
Pinnalle
4
kevätsipulia
4
kananmunaa
1
dl
sushi-inkivääri garia
(togarashia eli japanilaista seitsenmaustetta tai chiliä)

Työvaiheet

  1. Huuhtele riisi kylmällä vedellä useita kertoja. Toista huuhteluja niin monta kertaa, että huuhteluvesi jää kirkkaaksi. Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kassler ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi.
  3. Kiehauta vesi, soijakastike, mirin ja sokeri kattilassa. Lisää lihat ja sipulit. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi.
  5. Jaa kypsä riisi annoskulhoihin ja laita lihaa, sipulia ja lientä riisin päälle. Erottele munista keltuaiset ja valuta ne annosten pinnalle. Viimeistele annokset kevätsipulilla, garilla (ja ripauksella togarashia tai chiliä).

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 594 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Ruotsalaisten rakastama gubbröra, muna-anjovistahna, sopii mainiosti matkustajaksi salaatinlehtiveneeseen. Tarjoa kemuissa sormin syötävänä salaattina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25
Valmistusaika
20 min

Gubbröra eli muna-anjovistahna

Ainekset

2-3
kerää
sydänsalaattia
Gubbröra
5
munaa
1
rs (125/79 g)
anjovisfileitä
½
dl
tilliä hienonnettuna
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
Pikamajoneesi
1
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua, huoneenlämpöisenä)
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
väkiviinaetikkaa
1
keltuainen
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
Päälle
2
hapankorppua
tilliä ja ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Keitä munat koviksi. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja pilko munat pieniksi kuutioiksi esimerkiksi munaleikkurilla.
  2. Valuta ja paloittele anjovikset. Sekoita munat, anjovikset, tilli ja ruohosipuli keskenään. Mausta pippurilla.
  3. Tee majoneesi. Mittaa huoneenlämpöinen öljy, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen keltuainen.
  4. Nosta sauvasekoitin ainesten päälle kulhoon ja käynnistä se. Sekoita, kunnes majoneesi on tasaista ja sakeaa. Mausta sokerilla ja pippurilla.
  5. Yhdistä muna-anjovisseos ja majoneesi. Tarkista maku.
  6. Irrottele salaatinlehdet, huuhdo ja kuivaa ne vadille. Lusikoi päälle gubbröraa, murenna pinnalle hapankorppuja ja viimeistele yrteillä. Tarjoa saman tien.

Kommentit (0)