Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Sanna Maskulin

Ripottele tätä chiliseosta esimerkiksi grillatulle pihville tai viimeistele seitsenmausteella nuudelit ja kulhoruoat. Kokeile myös kalan ja tofun mausteena!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen seitsenmauste eli shichimi togarashi

Ainekset

1/2
norileväarkki (noin 1 rkl murskattuna)
2+2
tl
vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä
2
tl
unikonsiemeniä
1
rkl
jauhettua mustapippuria myllystä
1
rkl
chilijauhetta
1
rkl
kuivattua appelsiinin- tai mandariininkuorta
1
tl
kuivattua inkivääriä tai valkosipulia

Työvaiheet

  1. Murskaa norilevä pieniksi hiutaleiksi sauvasekoittimen minileikkurissa, tehosekoittimessa tai vastaavassa.
  2. Paahda seesamin- ja unikonsiemenet nopeasti kuumassa pannussa. Jauha mustapippuri valmiiksi.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita mauste purkkiin ja säilytä viileässä valolta suojattuna.

 Vinkki! Shichimi togarashin sekoitukset vaihtelevat hieman. Maistele ja lisää ainesosia sen mukaan, miten tulista mausteesta haluat. Voit myös korvata unikonsiemenet hampunsiemenillä. Halutessasi jätä inkivääri ja valkosipuli pois. Jos et löydä kuivattua appelsiininkuorta, raasta luomuappelsiinin kuori ohuelti, levitä se leivinpaperille ja anna kuivua vähintään 1 vrk.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Labneh tarkoittaa libanonilaista jogurttijuustoa. Nämä labnehista pyöritellyt herkulliset pallerot saavat kauniin värinsä ja ulkonäkönsä granaattiomenan siemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
5 min + valutus 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Makeat labnehrubiinit

Ainekset

1
prk (500 g)
paksua turkkilaista jogurttia
4
rkl
hunajaa
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
ruusuvettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
granaattiomena

Työvaiheet

  1. Sekoita jogurtti ja hunaja yhteen. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste, ruusuvesi ja suola jogurttiin.
  2. Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja laita se kulhon päälle. Kumoa seos siivilään, kääri harson reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita lautanen ja esimerkiksi säilyketölkki painoksi. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
  3. Pyörittele tiivistyneestä jogurtista eli labnehista pieniä palloja. Irrota granaattiomenasta siemenet ja painele ne pallojen pintaan.

Vinkki! Voit valuttaa jogurtin myös suodatinpaperilla vuoratussa kahvisuodattimessa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vaihtelua vihreille kuulille! Pyörittele tanskalainen manteli-riisipuuro palloiksi, sujauta herkkujen sisälle manteli ja kierittele kuorutteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 kpl
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokuulat

Ainekset

1
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
7
dl
täysmaitoa
2
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
dl
sokeria
1 1/2
dl
mantelijauhetta
(1–2 rkl mantelilikööriä)
n. 20 kuorittua mantelia
Kuorrutteet
2
rkl
inkiväärijauhetta (Dr. Oetker)
3
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
pistaasirouhetta
n. 20 sitruunamelissan lehteä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito ja kerma sekä halkaistu vaniljatanko. Hauduta puuroksi miedolla lämmöllä noin 1 tunti.
  2. Sekoita sokeri ja mantelijauhe puuroon. Mausta halutessasi liköörillä. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja viilennä sitten jääkaapissa.
  3. Pyörittele kylmästä manteli-riisipuurosta kostutetuin käsin palloja ja sujauta jokaisen pallon sisään yksi manteli. Lisää tarvittaessa mantelijauhetta muotoilun helpottamiseksi.
  4. Sekoita inkiväärirouhe ja seesaminsiemenet keskenään. Pyörittele 1/3 palloista inkivääri- seesamiseoksessa, 1/3 pistaasirouheessa ja paina 1/3:n pinnalle sitruunamelissan lehdet.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pesto tarkoittaa suoraan käännettynä murskattua tai survottua. Tällä kertaa maukas ja helppo pesto valmistuu paahdetuista tölkkipaprikoista. Sekoita pastaan ja nauti! 

Timjamin lehtien paahtaminen tuo ihanaa makua pestoon.

Juusto kannattaa käännellä peston joukkoon vasta ihan loppuvaiheessa, jotta sen rasva ei erotu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikapesto

Ainekset

1
prk (noin 450 g)
paahdettuja paprikoita
½
ruukkua
timjamia
1
valkosipulinkynsi
2
dl
hasselpähkinöitä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
2
dl
pecorinojuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Valuta paprikat liemestä. Irrota timjamista lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet karkeasti.
  2. Paahda hasselpähkinät ja timjamin lehdet kuivassa, kuumassa pannussa. Sekoita tehosekoittimessa paprikoiden ja valkosipulin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele juustoraaste joukkoon.
  3. Tarjoa esimerkiksi pastan kastikkeena.

Kommentit (2)

Vierailija

Vinkkejä timjamin lehtien irrottamiseen?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Nappaa korsi yrttiä ja riivi lehdet "vastakarvaan"! Tämä on näppärin keino, joka tulee mieleen.