Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Anna Huovinen

Kristallipulla saa ensin voikylvyn ja sitten sokerihunnun.

 

Annoksia
40 kpl
Valmistusaika
30 min + 1 1/2 t kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Kristallipullat

Ainekset

5
dl
maitoa
1
pala (50 g)
hiivaa
2
munaa
2
dl
sokeria
1 1/2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13-15
dl
vehnäjauhoja
150
g
pehmeää voita
Päälle
200
g
voita sulatettuna
1
dl
erikoishienoa sokeria
1
sitruunan raastettu kuori

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää munat, mausteet sekä noin puolet jauhoista.
  2. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan käsin tai koneella alustaen. Lisää taikinaan pehmeä voi ja jatka alustamista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Säästä loput jauhot leivontavaiheeseen.
  3. Peitä taikina leivinliinalla. Anna sen kohota lämpimässä paikassa reilun tunnin, kunnes taikina on kaksinkertainen.
  4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jauhota leivinpöytä ja kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikinaa sen verran, että ylimääräiset ilmakuplat puhkeavat.
  5. Jaa taikina kahtia. Pyörittele puolikkaat tangoiksi ja leikkaa yhteensä 40 samankokoiseen palaan.
  6. Pyöritä palat pulliksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Peitä pullat liinalla ja kohota 20–30 minuuttia. Paista pullia noin 10 minuuttia.
  7. Kasta jäähtyneet pullat ensin voisulaan ja sitten hienoon sokeriin, johon on sekoitettu sitruunan kuoriraastetta.

Vinkki! Voit maustaa dippaussokerin myös reilulla teelusikallisella jauhettua kanelia tai maustepippuria.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Huippuhelppo jäätelökakku syntyy kun vuokaan paloitellaan kahta eri jäätelöä keksipohjan päälle.

Annoksia
10-15 annosta
Valmistusaika
30 min + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiireisen äidin jäätelökakku

Ainekset

Pohja
150
g
suklaamurukeksejä
50
g
voita
Täyte
2
l
jäätelöä (esim. laku ja mansikka)
1
dl
kinuskikastiketta
3
dl
minivaahtokarkkeja
Päälle
2
dl
kuohukermaa
2-3
jäätelövohvelia
2
dl
vaahtokarkkeja
300
g
pyöreitä, värikkäitä karkkeja
5
tikkaria
teemaan sopivia muovileluja

Työvaiheet

  1. Pingota irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit kulhoon. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele massa vuoan pohjalle.
  2. Kuutioi toinen jäätelöistä vuokaan. Painele palat kauhan avulla tiiviimmin. Lisää kinuskikastiketta ja vaahtokarkkeja päälle. Paloittele toinen jäätelö ja painele se vuokaan.
  3. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen tarjoamiseen asti. Vaahdota kerma jääkaappiin valmiiksi.
  4. Lusikoi kerma kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Paina jäätelövohvelit kakkuun ja täytä ne karkeilla. Kasaa karkkeja myös kakulle. Tökkää tikkarit kakkuun ”planeetoiksi” ja koristele leluilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Leivo supersuosittu amerikkalainen red velvet -kakku donitsien muotoon. Pehmeä tuorejuustokuorrutus tekee näistä uunidonitseista vastustamattomia. 

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + 10 min paistaminen ja 40 min jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Red velvet -donitsit

Ainekset

50
g
voita
1 1/4
dl
sokeria
1
muna
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1/2
tl
soodaa
1/2
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
dl
piimää
2-3
tl
punaista nestemäistä elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
1
tl
valkoviinietikkaa
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
50
g
voita
1
dl
tomusokeria
Koristeeksi
50
g
tummaa suklaata sulatettuna

Työvaiheet

  1. Pehmitä voi mikroaaltouunissa, mutta älä sulata. Vatkaa vispilällä joukkoon sokeri ja muna. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Sekoita taikinaan punainen elintarvikeväri ja valkoviinietikka. Siirrä pursotuspussiin.
  2. Voitele donitsipellin syvennykset (12 kpl) ja pursota taikina vuokiin.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin kumoat ne vuoasta.
  4. Kuorruta leivonnaiset täysin jäähtyneinä. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Levitä tai pursota kuorrute donitsien päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
  5. Koristele halutessasi donitsit viiruttamalla ne sulatetulla suklaalla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Halloweenkakku

Ainekset

4
Kpl
Munaa
2
Dl
Sokeri
2
Tl
Leivinjauhetta
1 1/2
Tl
Vanilijasokeria
1
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Perunajauhoja
Diplomaattikreemi
165
G
Vanilijakreemijauje
1/2
L
Kylmää vettä
1/2
L
Kerma
Väliin:
200
G
Vadelmamarmelaadia
Pinnalle:
300
G
Marsipaani (oranssi)
N.50
G
Marsipaania (mustaa)

Työvaiheet

Pohja:

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta näyttää tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla.

Diplomaattikreemi:

Valmista ensin vaniljakreemi.

Vatkaa vaniljakreemijauhe ja vesi sekaisin sähkövatkaimella, kunnes vaniljakreemi on kiiltävää ja paksua.

Vatkaa sitten vispikerma hyväksi vaahdoksi. Kermavaahto ei saa jäädä liian pehmeäksi; sen tulisi olla sen verran jäykkää, että voit muotoilla siitä teräviä huippuja esim veitsellä ilman niiden notkahtamista. Varo kuitenkin vatkaamasta kermaa yli! Kerman joukkoon ei lisätä sokeria, sillä vaniljakreemi on hyvin makeaa jo valmiiksi.

Sekoita kermavaahto ja vaniljakreemi toisiinsa tasaiseksi massaksi.

Kakun kasaus:

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Täytä kakku kreemillä ja marmelaadilla. Laita viimeiseen väliin eniten kreemiä, ja levitä se niin että kreemi jää keskeltä korkeammaksi. Nosta viimeinen kakkupohja päälle. Painele vähän pohjaa reunoista. Levitä marmelaadi kauttaaltaan kakun pintaan.

Kauli marsipaani riittävän suureksi levyksi, joka peittää koko kakun. Nosta levy kakun päälle kaulimen avulla. Kun päällinen on paikoillaan, voit siistiä reunat leikkaamalla ylimääräiset osat veitsellä tai kääntämällä ne kakun alle.
Painele

Kauli musta marsipaania, leikkaa siitä silmät, nenä ja suu. Kiinnitä kakkuun.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaksi hyvää on yhdessä tuplasti maukasta! Korvapuusteista syntyy omenapiirakalle paras pohja ikinä. Modernia, mutta samaan aikaan nostalgista.

Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuusti-omenapiirakka

Ainekset

1
rulla
kanelitäytteistä pakastepullataikinaa (460 g, Fazer)
1
rkl
voita vuokaan
Täyte
5
omenaa
1 + 1
tl
kanelia
1/2 + 1
dl
fariinisokeria
25 + 100
g
voita
2
dl
kaurahitaleita
1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kuorellisia manteleita
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Avaa paketti ja anna taikinarullan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (n. 23 x 23 cm). Leikkaa taikinarulla 20 palaan (paksuus noin 1 cm/pala). Aseta palat vuoan pohjalle ja reunoille piirakan pohjaksi.
  3. Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat. Sekoita 1 tl kanelia ja ½ dl fariinisokeria kulhossa omenaviipaleiden joukkoon. Kaada omenat vuokaan pullaviipaleiden päälle. Tiputa 25 g voita pieninä nokareina omenoiden päälle.
  4. Sekoita kulhossa 1 tl kanelia, 1 dl fariinisokeria, 100 g voita, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Rouhi manteleita veitsellä hienommaksi ja lisää ne kulhoon. Sekoita seos tasaiseksi ja lusikoi omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 35–40 minuuttia.

Kommentit (0)