Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Ihanan överiä! Rocky road -mutakakku yhdistää mehevän suklaisen sisuksen ja rapeat sattumat. Taikina valmistuu sekoittamalla, joten ohje sopii myös aloitteleville leipojille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Rocky road -mutakakku

Ainekset

100
g
voita
2
munaa
2
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
2
tl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa
½
tl
leivinjauhetta
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
valkosuklaata rouhittuna
50
g
pieniä vaahtokarkkeja
Koristeluun
vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja valkosuklaata rouhittuna

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperipala irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjan ja reunan väliin. Jätä leivinpaperin liepeet vuoan reunojen ulkopuolelle. Jos vuoka falskaa, taikinasta irtoava rasva ei valu uuniin vaan pysähtyy leivinpaperiin. Voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kulhossa vispilällä keskenään. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja voi muna-sokeriseokseen.
  4. Sekoita joukkoon suurin osa suolapähkinöistä, suklaasta ja vaahtokarkeista. Kaada taikina vuokaan. Ripottele loput pähkinöistä, suklaasta ja vaahtokarkeista päälle.
  5. Kypsennä 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan ennen leikkaamista. Koristele karkeilla ja suolapähkinöillä.

Vinkki! Pyöräytä kakku puisella veitsellä irti reunoistaan ennen kuin annat sen jäähtyä. Näin varmistat, että se irtoaa nätisti vuoasta.

Kommentit (1)

O tempora o mores

Miksi valkosuklaata saa sanoa suklaaksi? Ei se ole suklaata! Ja se on pahaa. Ajattelin, että nyt löytyisi kiva RockyRoad -ohje. Ei löytynyt. Minun kakkuunI ei tule suolapähkinöitä eikä vaahtokarkkeja eikä valkosuklaata.

Taidan laittaa omaan versiooni erilaisia rouhittuja pähkinöitä (EI suolaisia!), kuivattuja karpaloita ja Marianne-rouhetta. Ja vehnäjauhot vaihdan mantelijauhoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, suolaisenmakea vuohenjuusto-kermatäyte ja mansikoita. Suloisen mansikkapiirakan viimeistelee kiille, jonka voi maustaa laventelilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + kiilteen jäähdytys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
hasselpähkinärouhetta
1
dl
muscovadosokeria
1
tl
leivinjauhetta
125
g
pehmeää voita
Täyte
200
g
pehmeää vuohentuorejuustoa
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
l
mansikoita
Laventelikiille
2
laventelinoksaa
2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja nypi seos tasaiseksi. Painele taikina neliöksi (noin 25 cm x 25 m) leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kiehauta laventelikiilteen aineet pienessä kattilassa. Anna jäähtyä noin 45 minuuttia.

  3. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita juustoseokseen.

  4. Lusikoi juustotäyte piirakkapohjalle. Viipaloi mansikat päälle. Poista laventelinoksat kiilteestä ja sivele kiille piirakalle.

Vinkki Tee kiille aprikoosihillosta. Kuumenna 1½ dl hilloa ja 2 rkl vettä kattilassa ja sivele seos hiukan jäähtyneenä piirakalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ikivanha jenkkiklassikko vinegar pie on makea ja ovelan hapokas. Tarjoa se ranskankerman ja hedelmien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1½ t + jäähtymiset 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalainen etikka-hedelmäpiirakka

Ainekset

Pohja
4
dl + 2 rkl
vehnäjauhoja
150
g
huoneenlämpöistä leivontamargariinia tai voita
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
pieni kananmuna
1
rkl
vettä
1
tl
omenasiideri- tai omenaviinietikkaa
Täyte
5
kananmunaa
75
g
voita
dl
sokeria
ripaus
suolaa
2
rkl
omenasiideri- tai omenaviinietikkaa
Lisäksi
4
paraguayo-persikkaa
2
nektariinia
2
rkl
tomusokeria
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita 4 dl jauhoja ja rasva kulhossa murumaiseksi. Sekoita leivinjauhe ja suola joukkoon. Yhdistä toisessa astiassa kananmuna, vesi ja etikka ja vatkaa kevyesti. Lisää seos jauhomuruun ja sekoita taikinaksi.

  2. Ripottele alustalle 2 rkl jauhoja ja vaivaa taikina pehmeäksi palloksi. Taputtele se 2–3 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Kääri levy kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa irtopohjaisen vuoan (Ø 28 cm, korkeus 4 cm) pohjalle sopiva leivinpaperinpala ja voitele vuoan reunat. Kauli taikina hieman vuokaa isommaksi ja siirrä varovasti vuokaan. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

  4. Riko täytteen munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Ota piiraspohja uunista, poista herneet ja leivinpaperi. Voitele pohja kevyesti kananmunalla (loput kananmunat menevät täytteeseen) ja pistele kauttaaltaan veitsenkärjellä. Laita uuniin ja paista vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Kun pohja on jäähtynyt, kuumenna uuni uudelleen 180 asteeseen. Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Lisää sokeri ja suola kananmunien joukkoon ja vatkaa seos sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi, vähintään 5 minuuttia. Valuta voisula erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää etikka vatkaten joukkoon.

  6. Kaada täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kypsennä uunissa 35–40 minuuttia. Täyte kohoaa kypsyessään, mutta laskeutuu kun piirakka jäähtyy. Jäähdytä huoneenlämmössä. Irrota piirakka vuoasta vadille.

  7. Poista hedelmistä kivet ja leikkaa hedelmät suupaloiksi. Laita palat kulhoon ja mausta tomusokerilla. Mausta ranskankerma vaniljasokerilla. Lusikoi kerma piirakalle ja lisää hedelmät päälle.

Vinkki Yhdysvaltalaisessa etikkapiirakassa käytetään omenasiiderietikkaa, mutta voit korvata sen omenaviinietikalla, vaikka se on hitusen vahvempaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikkakakku on juhannuksena must! Tällä kertaa pohjaksi valmistetaan pehmeäksi kypsennetty klassinen marenkikakku, joka täytetään kermarahkalla ja ruusuvedellä maustetuilla mansikoilla.

Vinkki! Jos haluat päästä todella helpolla, käytä kaupan valmista marenkilevyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + marengin paistaminen ja jäähdyttäminen noin 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljapavlova ja ruusumehustetut mansikat

Ainekset

4
kananmunan valkuaista
dl
hienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1
tl
sitruunan mehua
Täyte
2
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
maustettua vaniljarahkaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
¼
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
Ruusumehustetut mansikat
250
g
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
tl
ruusuvettä
4
tl
hienonnettua sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa valkuaisia kulhossa kevyesti sähkövatkaimella. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista voimakkaasti. Sekoita maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin. Lisää seosta vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten niin, että lopputulos on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon sitruunamehutilkka.

  2. Piirrä leivinpaperiarkille kakkualustasi kokoinen ympyrä. Öljyä ympyrä kevyesti, jotta kypsä marenkilevy irtoaa helpommin. Levitä alueelle kerros valkuaisvaahtoa. Nostele reunoille loppu vaahto ja nostele sitä hieman, että syntyy huippuja.

  3. Paista pohjaa 125-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia, kunnes pinta on oljenvaalea. Laita lämpö pois ja jätä marenki kuivumaan jäähtyneeseen uuniin noin tunniksi.

  4. Tee ruusumehustetut mansikat. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna mehustua noin 25 minuuttia.

  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele loput ainekset joukkoon. Kokoa pavlova vasta juuri ennen tarjoilua, jotta se ei vety. Nosta marenkilevyn päälle vaniljavaahtoa ja päälle ruusumehustettuja mansikoita.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihana resepti!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Pikapullat paistetaan lei­vinjauheella kohotetusta taikinasta. Jos pakkaat pullat retkelle mukaan, voit lämmittää ne nuotiolla vaahto­karkkien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 18 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Retkeilijän appelsiini-mustikkapullat

Ainekset

125
g
pehmeää voita
dl
sokeria
1
kananmuna
n. 7
dl
vehnäjauhoja
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
kardemummaa
2
dl
kuohukermaa
Täyte
50
g
pehmeää voita
1
appelsiinin kuori
1
ps (30 g)
kuivattua mustikkajauhetta
½
dl
sokeria
(raesokeria)
Lisäksi
dl
appelsiinimehua
1
dl
sokeria
(75
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 astee­seen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää ka­nanmuna ja 1 rkl vehnäjauhoja, ettei taikina juoksetu. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää seos vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperille pellille 20 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  2. Levitä pehmeä voi taikinalevylle. Pese ja raasta appelsiinin keltainen kuoriosa. Ripottele mustikkajauhe, appelsiininkuori ja sokeri taikinalle. Kääri varovasti lei­vinpaperin avulla rullalle ja leikkaa noin 18 palaan. Käännä palat kyljelleen kier­repulliksi. Halutessasi ripottele pullille raesokeria. Paista pullia uunin keskitasol­la noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

  3. Keitä pullien paistuessa appelsiinime­hua ja sokeria kattilassa noin 5–7 mi­nuuttia, kunnes seos on ohutta siirappia. Anna jäähtyä.

  4. Sivele siirappia pullille ja koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.

  5. Pakkaa pullat retkelle vaahtokarkkien kanssa.

  6. Nuotiopaikalla puolita pullat ja tikuta puolikkaat vaahtokarkkien kanssa puisiin grillitikkuihin. Anna lämmetä hiilloksen yläpuolella. Nauti nuotiokahvin kanssa.

Vinkki Tarjoa leivinjauheella kohotetut pullat vastapaistettuina tai lämmitettyinä.

Kommentit (0)