Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 151 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Jos haaveilet lämpimistä aamiaispullista, tee taikina yöksi jääkaappiin kohoamaan! Aamuksi jää vain pullien pyörittely, kohotus ja paistaminen. Uunituoreissa pullissa lumoaa karamellisoitunut voisilmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
20 min + 10 t kohoaminen ja 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli -voisilmäpullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
suolaa
1
muna
6 ½–7
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Voiteluun
1
muna
Täyte
50
g
voita
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja kaada isoon leivontakulhoon. Vatkaa joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
  2. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä pöydällä puoli tuntia, jotta hiivan toiminta käynnistyy. Siirrä taikinakulho sitten jääkaappiin ja anna taikinan kohota siellä yön yli.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se pötköksi. Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele palat pulliksi kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.
  4. Työnnä kohonneisiin pulliin kolo jauhotetulla sormella. Voitele pullat munalla. 
  5. Leikkaa voi tasan 16 palaan. Työnnä voikuutio pullan sisään. Ripottele päälle sokeria.
  6. Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Vinkki! Koska taikina on kylmää, valmiiden pullien kohoaminen vie aikaa. Kylmät, kohottamattomat pullat repeilevät uunissa kohotessaan. Jos tämä ulkonäköseikka ei haittaa, voit paistaa pullat jo hieman aiemmin. Varaa silloin paistumiseen hieman enemmän aikaa.

Kommentit (9)

Vierailija

Pullat kannattaa pyörittää valmiiksi ja kylmään. Näin jää yksi vaihe aamulla pois ja teko nopeutuu. 

Hiivanäppi

Ei onnistunut 10 tunnin kylmäkohotus. Yritin tuloksetta vielä kohottaa 2 tuntia pöydällä. Taikinassa ei ollut lainkaan kimmoisuutta. Paistaessa tapahtui enemmän leviämistä kuin kohoamista. Missä vika?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onpa erikoinen ilmiö! Vaivasitko taikinan kunnolla? Taikinan leviäminen viittaisi että sitkoa olisi tarvittu enemmän. Mutta jos taikina ei kohoa, takana on muutakin. Hiiva on jäänyt tällä kertaa siis heräämättä. Harmillista!

Pullanpyörittäjä

Tämä on tosi hyvä ohje. Olen tehnyt monta kertaa ja aina onnistunut. Nopea tehdä kuitenkin, vaikka itse kohotan pullia huoneenlämmössä lähemmäs 1,5 h.

Vierailija

Taikina ei noussut ollenkaan. Tein ohjeen mukaan. Edellisen kerran lämmitin nestettä vähän ja tuli parasta pullaa ikinä.

Vierailija

Ei kohonnut juuri ollenkaan, valmiit pullat levisivät vain. Just paistettu ja pullalta tuoksuu, mutta ei näytä ihan siltä, mitä odotin 😄 Jokin meni siis pieleen.

Vierailija

Taikina ei noussut juuri lainkaan, ei jääkaapissa eikä pellillä. Lopputuloksena tosi pieniä kiinteitä pullia. No, eiköhän lapset nuokin syö 🙃.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, harmillista! Päätin muuttaa reseptiä varmemmaksi, jotta pullat onnistuisivat varmasti joka kerralla. Tällaiset muutokset tein reseptiin: 1. Maito lämmitetään hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi taikinaa varten. 2. Hiivan toiminnan annetaan käynnistyä pöydällä ennen kuin taikina siirretään kylmäkohotukseen. 

Toivottavasti näillä muutoksilla vältytään ikäviltä yllätyksiltä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla hurmaa maullaan! Kakussa on täyteläisen makea raparperipiiras ja rapea toscakuorrute sekä raikas mansikkajuustokakku. Halutessaan pohjan ja kuorrutteen voi tehdä jo kahta päivää ennen tarjoilemista. Juustokakku-kerroksen voi tehdä päivän ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla

Ainekset

Raparperipohja:
2
kpl
kananmunia
1
dl
fariinisokeria
75
g
voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
200-250
g
raparperia (n. 2-3 vartta)
Toscakuorrute:
100
g
mantelilastuja
75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
maitoa
2
rkl
vehnäjauhoja
Mansikkajuustokakku-kerros:
500
g
kotimaisia mansikoita (sekä pakaste että tuore käy)
10
kpl
liivatelehtiä (luomu)
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
raparperia
sitruunamelissaa tai minttua

Työvaiheet

Pohja:
Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (halkasijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri-vaahdon joukkoon.
Kaada taikinaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Viipaloi raparperit ja ripottele ne taikinan pinnalle.
Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.

Toscakuorrute:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa.
Kaada kuorrute esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista pohjaa vielä 15 minuuttia.
Ota piiras uunista ja anna jäähtyä vähintään tunnin ajan, mielellään kauemmin.

Mansikkajuustokakku-kerros:
Soseuta tuoreet tai sulatetut pakastemansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää mansikkasoseen joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita mansikkamascarpone-seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Lisää kuuman mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Tarkista että liivatteet sulavat kokonaan ja lisää tarvittaessa pieni tilkka kiehuvaa vettä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mansikkaseokseen.
Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
Täyte on melko löysää, mutta se kyllä hyytyy jääkaapissa!
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viimeistely:
Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluastiaan.
Koristele haluamallasi tavalla.
Nauti! :)

Kommentit (3)

Vierailija

Missä vaiheessa pohja paistetaan kypsäksi? Ohjeessa puhutaan vain esipaistamisesta.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Kiitos huomiosta, pohjaa paistetaan tosiaan vielä toscakuorrutuksen levittämisen jälkeen 15 minuuttia, mutta olin unohtanut kirjoittaa sen ohjeeseen. Nyt korjasin tuon! :)

Kakku kakkuna, piirakka piirak...

Siksi monivaiheinen kakkupiirakkayhdistelmä, että jätän kokeilematta. Epäonnistumisen riski on suuri, ja jos vaivannäkö ei palkitse, ottaa kyllä päähän. Toisekseen kymmenen liivatetta tuorejuustokakussa on paljon, liian paljon. Kolmanneksi epäilen, että pohjan rapeus kärsii, kun tuorejuustotäyte tulee päälle, joten mitenköhän nämä aineyhdistelmät tosiasiassa sitten toimiikaan?! 🧐

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2188 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kolmen suklaan kakku! Tässä ilman uunia valmistuvassa herkussa kaakao sävyttää pohjan tumman suklaiseksi, täytteessä maistuu valkosuklaa ja pinnalla on taas pinkkiä rubiinisuklaata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 palaa
Valmistusaika
45 min + jääkaapissa 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen suklaan vadelma-juustokakku

Ainekset

POHJA
200
g
tummia täytekeksejä
75
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
TÄYTE
5
dl
vadelmia (kotimaisia)
4
liivatelehteä
½
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
kiehuvaa vettä
KUORRUTUS
1
dl
kuohukermaa
150
g
rubiinisuklaata
KORISTELU
1
dl
pakastekuivattuja vadelmia (esim. Kaskein)
1
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Ota pakastevadelmat sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.

  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi. Sekoita voisula ja kaakaojauhe keksimurskaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 x 32 cm tai Ø noin 28 cm) pohjalle. Painele keksimurska tiiviisti vuoan pohjalle ja anna kovettua kylmässä sillä aikaa, kun teet täytteen.

  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Soseuta sulaneet vadelmat ja sokeri sauvasekoittimella sileäksi. Halutessasi voit painella soseen siemenettömäksi tiheän siivilän läpi. Sekoita vadelmasose ja mascarpone kulhossa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa liedellä tai mikroaaltouunissa. Vaahdota kerma. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita suklaa vadelma-mascarponeseokseen. Sekoita sitten liivate ohuena nauha seokseen ja kääntele lopuksi kermavaahto varovasti joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjalle ja anna jähmettyä kylmässä noin 2 tuntia.

  4. Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele rubiinisuklaa kermaan. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Levitä sileäksi ohueksi kerrokseksi kakun päälle. Anna kovettua kylmässä noin 10 minuuttia.

  5. Irrota kakku vuoasta terävän veitsen avulla. Leikkaa annospaloiksi. Murskaa kuivattuja vadelmia niin, että osasta tulee jauhemaista ja ripottele kakkupaloille. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Vinkki! Käytä keksejä, joissa on tumma täyte.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2188 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansainväliseksi hitiksi noussut poltettu juustokakku on kotoisin Espanjan San Sebastianista. Poikkeuksellista kakussa on sen mustaksi poltettu pinta ja lähes valuvaksi jätetty sisus. Sekä se, että siinä ei ole lainkaan pohjaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h 10 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan juustokakku

Ainekset

400
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
sokeria
6
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa
½
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljauutetta
½
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi, pari minuuttia. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti. Pinta saa tummua kunnolla.

  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti tai jopa yön yli.

Kommentit (1)

Donostiarra

Terveiset Donostiasta eli San Sebastianista. Tämä juustokakku on legenda La Viña nimisessä perinteisessä tavernassa. Olemme itseasissa juuri paikan vieressä vanhassa kaupungissa. Tapana on käydä täällä pintxo-kierroksen jälkeen nauttimassa makeana jälkiruokana. Sopii hyvin punaviinin kanssa. Kiitos tästä resptistä ja Baskimaan mainitsemisesta. Eskerrik asko - kiitos!