Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 174 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Jos haaveilet lämpimistä aamiaispullista, tee taikina yöksi jääkaappiin kohoamaan! Aamuksi jää vain pullien pyörittely, kohotus ja paistaminen. Uunituoreissa pullissa lumoaa karamellisoitunut voisilmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
20 min + 10 t kohoaminen ja 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli -voisilmäpullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
rouhittua kardemummaa
1
tl
suolaa
1
muna
6 ½–7
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Voiteluun
1
muna
Täyte
50
g
voita
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi ja kaada isoon leivontakulhoon. Vatkaa joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja jatka vaivaamista noin 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.
  2. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä pöydällä puoli tuntia, jotta hiivan toiminta käynnistyy. Siirrä taikinakulho sitten jääkaappiin ja anna taikinan kohota siellä yön yli.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile se pötköksi. Jaa taikina 16 palaan ja pyörittele palat pulliksi kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä noin tunti.
  4. Työnnä kohonneisiin pulliin kolo jauhotetulla sormella. Voitele pullat munalla. 
  5. Leikkaa voi tasan 16 palaan. Työnnä voikuutio pullan sisään. Ripottele päälle sokeria.
  6. Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Vinkki! Koska taikina on kylmää, valmiiden pullien kohoaminen vie aikaa. Kylmät, kohottamattomat pullat repeilevät uunissa kohotessaan. Jos tämä ulkonäköseikka ei haittaa, voit paistaa pullat jo hieman aiemmin. Varaa silloin paistumiseen hieman enemmän aikaa.

Kommentit (9)

Vierailija

Pullat kannattaa pyörittää valmiiksi ja kylmään. Näin jää yksi vaihe aamulla pois ja teko nopeutuu. 

Hiivanäppi

Ei onnistunut 10 tunnin kylmäkohotus. Yritin tuloksetta vielä kohottaa 2 tuntia pöydällä. Taikinassa ei ollut lainkaan kimmoisuutta. Paistaessa tapahtui enemmän leviämistä kuin kohoamista. Missä vika?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onpa erikoinen ilmiö! Vaivasitko taikinan kunnolla? Taikinan leviäminen viittaisi että sitkoa olisi tarvittu enemmän. Mutta jos taikina ei kohoa, takana on muutakin. Hiiva on jäänyt tällä kertaa siis heräämättä. Harmillista!

Pullanpyörittäjä

Tämä on tosi hyvä ohje. Olen tehnyt monta kertaa ja aina onnistunut. Nopea tehdä kuitenkin, vaikka itse kohotan pullia huoneenlämmössä lähemmäs 1,5 h.

Vierailija

Taikina ei noussut ollenkaan. Tein ohjeen mukaan. Edellisen kerran lämmitin nestettä vähän ja tuli parasta pullaa ikinä.

Vierailija

Ei kohonnut juuri ollenkaan, valmiit pullat levisivät vain. Just paistettu ja pullalta tuoksuu, mutta ei näytä ihan siltä, mitä odotin 😄 Jokin meni siis pieleen.

Vierailija

Taikina ei noussut juuri lainkaan, ei jääkaapissa eikä pellillä. Lopputuloksena tosi pieniä kiinteitä pullia. No, eiköhän lapset nuokin syö 🙃.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, harmillista! Päätin muuttaa reseptiä varmemmaksi, jotta pullat onnistuisivat varmasti joka kerralla. Tällaiset muutokset tein reseptiin: 1. Maito lämmitetään hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi taikinaa varten. 2. Hiivan toiminnan annetaan käynnistyä pöydällä ennen kuin taikina siirretään kylmäkohotukseen. 

Toivottavasti näillä muutoksilla vältytään ikäviltä yllätyksiltä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Peltibebe tyydyttää isommankin makeannälän. Lusikoi kahvikuorrute rennoin vedoin beben päälle ja koristele hasselpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20–24 palaa
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkabebe XL

Ainekset

Pohja
200
g
pehmeää voita
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
Täyte
150
g
pehmeää voita
1
dl
kahvikermaa
½
dl
vahvaa, kylmää kahvia
1
kananmunankeltuainen
¾
dl
sokeria
rkl
maissitärkkelysjauhoja
Kuorrutus
n. 4
dl
tomusokeria
3
rkl
vahvaa, kylmää kahvia
Lisäksi
hasselpähkinöitä
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna seokseen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperille ohueksi, noin uunipellin kokoiseksi (30 cm x 40 cm) levyksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Varmista, että täytteeseen tuleva voi on huoneenlämpöistä ja kahvi on kylmää. Laita aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee kiisselimäiseksi, tähän menee muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vaahdota voi sähkövatkaimella. Vatkaa sitten kiisseli voivaahtoon. Levitä täyte bebepohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

  4. Sekoita tomusokeri ja kahvi kulhossa. Valuta kuorrute täytteen päälle ja tasoita pinta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele levy hasselpähkinöillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Eikö näihin uunipellin kokoisiin voisi laittaa sitä uunipellin kokoa? Olen monta kertaa huomannut, että ainakaan minun uunipellille nämä ohjeet ei ole riittävän isoja.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, lisään tiedon ohjeeseen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2504 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, kirpeänmakeaa raparperitäytettä ja pehmeää marenkia. Ihana raparperihyvepiirakka maistuu täydelliseltä kookos-vaniljakastikkeen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperihyvepiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
pehmeää voita
1
kananmunankeltuainen
Täyte
7
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
3
kananmunankeltuaista
25
g
voita
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kookos-vaniljakastike (ohje alla).

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan ja säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Pese ja viipaloi raparperit. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee mutta palat pysyvät ehjinä.

  4. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen marenkia varten. Purista mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset sitruunaseokseen ja säästä valkuaiset marenkiin.

  5. Kaada sitruuna-keltuaisseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes täyte saostuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita voi nokareina täytteeseen. Anna jäähtyä marengin valmistamisen ajan.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri muutamassa erässä vaahtoon ja jatka vatkaamista pari minuuttia tai kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Kääntele sitruunankuori marenkiin.

  7. Lusikoi raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenkivaahto tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean ruskeaa.

  8. Tarjoa hyve lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kookos-vaniljakastike

Ainekset

½
vaniljatanko
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa (rasvaa 18 %)
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaasta siemenet pieneen kattilaan. Laita myös kaavittu vaniljatangon puolikas kattilaan.

  2. Lisää muut aineet ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten pois liedeltä.

  3. Poista vaniljatangon puolikas ja jäähdytä kastike kylmäksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Tämä näyttää ihan superhyvälle. Ja mikä parasta,ohjeessa menee keltuaiset ja valkuaiset "tasan". Monesti ohjeessa jää käyttämättä jommat kummat. Kiitos469

Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Syötävän kaunis kakku kätkee sisäänsä kaksi erilaista pohjaa, tumman ja vaalean, sekä mascarpone-vadelmatäytteen. Kukkapursotusten kanssa voi käyttää luovuutta. Pinnasta saa kauniin käyttämällä koristeluun erilaisia pursotinteriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
valmistusaika 1½ h + 2½ h kakkupohjien paistaminen ja jäähdyttäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Keväinen kukkaiskakku

Ainekset

Tumma pohja
4
kananmunaa
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
100
g
voita sulatettuna
50
g
rouhittua tummaa suklaata
Vaalea pohja
4
kananmunaa
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
2/3
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
dl
kuohukermaa
2
rs (yhteensä 500 g)
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
¾
dl
tomusokeria
3
dl
tuoreita vadelmia
Kostutukseen
1
dl
maitoa
Voikreemi
400
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
tomusokeria
3
rkl
kuohukermaa
elintarvikevärejä

Työvaiheet

  1. Aloita kakkujen valmistaminen pohjista. Valmista pohjat yksitellen aloittaen tummasta pohjasta.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Sulata voi ja rouhi suklaa.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta siivilän läpi ja voita nuolijalla varovasti nostellen. Lisää lopuksi suklaarouhe. Sekoita.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 18–20 cm) ja paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes pohja on täysin kypsynyt.
  6. Annan pohjan jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
  7. Valmista vaalea kakkupohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään.
  8. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita.
  9. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista samoin kuin tumma pohja.
  10. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuin irrotat sen vuoasta.
  11. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja mascarpone vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla ja tomusokerilla.
  12. Aloita kakun kasaaminen tasaamalla molempien kakkupohjien pinta. Leikkaa ne tämän jälkeen kahteen osaan leveyssuunnassa.
  13. Kakku on helpointa koota kakkurenkaaseen. Laita tumma pohja alimmaiseksi ja kostuta se maidolla. Levitä päälle kolmasosa täytteestä ja painele pintaan kolmasosa vadelmista.
  14. Laita seuraavaksi päälle vaalea pohja, kostuta ja täytä kuten edellä. Jatka tummalla pohjalla, kostuta ja täytä samoin kuin edelliset kerrokset. Laita päällimmäiseksi vielä vaalea pohja ja kostuta sekin.
  15. Suojaa kakku kelmulla ja nosta se jääkaappiin asettumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  16. Valmista voikreemi koristelua varten vaahdottamalla voi ja sokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kerma.
  17. Kuorruta kakku siten, että aloitat levittämällä voikreemiä ohuen­ kerroksen kauttaaltaan kakun ympärille. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, että voikreemi kovettuu. Levitä sen jälkeen toinen kerros voikreemiä kakun ympärille tasaiseksi kerrokseksi.
  18. Värjää loppu voikreemistä useam­malla värillä ja laita jokainen väri pursotuspäällä eli tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota erilaisia pieniä pursotuksia kukiksi kakun päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 212 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Raikkaassa juustokakussa maistuu raparperi. Pinnalle asetellaan raparperitikut viuhkamaiseen muotoon, ja pinta viimeistellään kiillesilauksella. Saat kakusta gluteenittoman, kun käytät kakun pohjaan gluteenittomia keksejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
noin 2 t + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperijuustokakku

Ainekset

Keksipohja
200
g
digestivekeksejä
90
g
voita
Juustokakkutäyte
8
liivatelehteä
3
dl
vispikermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
400
g
turkkilaista jogurttia
2
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
dl
raparperisosetta (sosetta varten tarvitset noin 300 g raparperia ja 2 rkl sokeria)
Raparperipinta
5–8
tuoretta raparperinvartta koosta riippuen
1
dl
sokeria
2
dl
vettä
3
liivatelehteä

Työvaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) pohja leivinpaperilla.
  2. Hienonna keksit perunasurvimella. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksit tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.
  3. Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
  5. Sekoita sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, jogurtti ja sokeri.
  6. Laita sitruunamehu kattilaan ja lämmitä. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne varovasti kattilassa sitruunamehun seassa.
  7. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuusto-jogurttiseoksen joukkoon niin, että koko ajan samalla sekoitat tuorejuustoseosta sähkövatkaimella.
  8. Sekoita joukkoon pehmeäksi soseeksi keitetty raparperi. Tämä käy helpoiten nuolijan avulla.
  9. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nuolijalla nostellen.
  10. Kaada juustokakkumassa keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
  11. Valmista sillä välin raparperit pintaa varten. Kuori raparperit tarvittaessa (nuoria ohuita varsia ei tarvitse kuoria). Leikkaa raparperit noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi.
  12. Kiehauta sokeri ja vesi ja kaada kiehuva liemi raparperien päälle. Anna raparperien mehustua liemessä, kunnes liemi on jäähtynyt.
  13. Kun kakku on hyytynyt, nosta raparperit pois liemestä. Nosta raparperit talouspaperin päälle ja asettele ne sen jälkeen kakun päälle viuhkan malliin. Säästä liemi.
  14. Aloita pinnalle tulevan kiilteen valmistus liottamalla liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta 2 dl raparperiliemestä kattilassa ja lisää joukkoon liotetut liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja sivele liivateseosta raparperien päälle ke­vyesti pullasudilla (et välttämättä tarvitse kaikkea, hyvin ohut kerros riittää). Anna asettua hetki kylmässä.

Kommentit (0)