Marja Bruun on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.

Chili on ehdottomasti syksyn maku. Ja tänä syksynä se tuntuu oleva erityisen suosittu. Siispä kokeilin sitä nopeaan arkipastaan. Taas kerran on vain pakko ihastella, miten herkullisia yksinkertaiset ja puhtaat maut voivatkaan olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Chili-valkosipulipasta

Ainekset

Chili-valkosipulipasta
500
g
spaghettia (tai linguinea)
2
kuivattua chilipalkoa (esim. keskivahva quijilla)
4-5
valkosipulin kynttä
n. 1
dl
oliiviöljyä
pala
parmesaanijuustoa
tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Keitä pasta runsaassa vedessä ohjeen mukaan. Pilko valkosipuli, chili ja persilja. Kuullota valkosipulit pannulla ja lisää joukkoon chili ja persilja. Sekoita aineet pastaan öljyn kanssa. Raasta päälle parmesaanijuustoa ja rouhi mustapippuria. Koristele tuoreella persiljalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Myös Japanissa parsa tuo kevään pöytään. Tässä ohjeessa parsat saavat pintaansa tofua ja misokastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja tofua

Ainekset

2
nippua (à 500 g)
vihreää parsaa
300
g
pehmeää tofua
1
dl
seesaminsiemeniä
dl
bbq-misokastiketta (esim. Yutaka)
1
sitruuna lohkoina
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsojen kovat kannat pois. Kuori parsat puolesta välistä alaspäin.
  2. Soseuta tofu sauvasekoittimella. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa pannussa noin 3 minuuttia. Laita siemenet sivuun.
  3. Lisää pannuun sen verran vettä, että parsat peittyvät. Keitä parsoja erissä noin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Nosta kypsät parsat tarjoiluvadille.
  4. Lisää tofu, misokastike ja seesaminsiemenet kypsien parsojen päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Anna ruokailijoiden maustaa annoksensa sitruunamehulla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa parsat esimerkiksi sobanuudelien kanssa.

Vinkki Voit käyttää bbq-misokastikkeen sijaan tavallista misoa, jonka maustat sitruunamehulla ja seesamiöljyllä.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukas turska ja tuliset jalopenot ovat mainio makupari. Lastaa tortillat kalafileillä, kasviksilla ja kevennetyllä tortillakastikkeella, jossa maistuvat korianteri ja limetti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Turskatortillat

Ainekset

400
g
pakasteturskaa sulatettuna
1
tl
suolaa
2
vihreää jalopenoa
Korianterijogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia
½
ruukku
korianteria hienonnettuna
1
rkl
limetin mehua
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
5
dl
rapeaa salaattia
2
esikeitettyä maissia
½
punasipuli
2
avokadoa
12
pientä maissitortillaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Kuivaa turskafileet talouspaperilla ja mausta suolalla. Hienonna jalopenot.
  2. Sekoita jugurtin joukkoon korianteri. Mausta tilkalla limetin mehua sekä ripauksella suolaa ja sokeria.
  3. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa maissinjyvät irti tähkistä. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja avokado viipaleiksi.
  4. Paista kalafileet jalopenojen kanssa kypsiksi tilkassa öljyä. Kuumenna tortillalettuja hetki joko kuumassa uunissa tai paistinpannulla. Lusikoi tortillalle korianterijugurttia ja nosta jugurtin päälle kalaa ja kasviksia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)