Makaronilaatikon muunnos syntyy spagetti bolognesea mukaillen.
Jauheliha-spagettivuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Pätki spagetti kolmeen osaan. Keitä ja valuta spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli. Sekoita joukkoon tomaatti- ja pestokastikkeet, sokeri sekä suola. Rouhi sekaan mustapippuria myllystä 6-7 kierroksen verran. Hauduta vielä parin minuutin ajan.
- Voitele noin 2 litran vetoinen uunivuoka. Yhdistä spagetti ja jauhelihakastike vuoassa. Sekoita joukkoon juustoraaste. Valuta mozzarella ja revi se pieniksi paloiksi. Levitä palat pinnalle.
- Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja suola. Valuta seos vuokaan spagetin ja jauhelihan päälle tasaisesti.
- Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea.