Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Italiaan asettunut Riikka Sukula nauttii paikallisesta runsaan makuisesta pastasta. "Joskus, kun Jyrki on poissa, keitän penneä, jota lapset syövät voin ja ketsupin kanssa”, Riikka paljastaa Me Naisissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Riikka Sukulan Sisilian pasta

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
5
luumutomaattia
½
ruukkua tuoretta meiramia
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
paprikajauhetta
½
g
(1 pussi) sahramia
300
g
fusilli- tai pennepastaa
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
100
g
ricotta salata tai pecorino romano -juustoa
½
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Laita pastavesi kiehumaan ja tipauta veteen kuoritut valkosipulit.
  2. Hienonna sipuli. Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Hienonna meirami. Kuori ja rasta inkivääri. Kun vesi kiehuu, kalasta valkosipulit pois ja suolaa vesi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paahda paprikajauhetta ja sahramia noin minuutin ajan. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Älä ruskista. Lisää seuraavaksi tomaattikuutiot ja kypsennä noin viisi minuuttia.
  4. Laita pasta kiehumaan. Kun makaronit ovat kypsyneet al denteksi, ota puoli desiä vettä säästöön ja loput pois.
  5. Sekoittele hienonnettu meirami ja inkivääri tomaattikastikkeeseen. Kaada pasta kastikkeen joukkoon. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvesi. Mausta pippurilla ja suolalla. Raasta päälle runsaasti juustoa ja viimeistele sitruunamehulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo tomaattipasta on hyvää kuumana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
2–3
kevätsipulia varsineen
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
tomaattipyreetä
2
dl
pastan keitinlientä
½
tl
mustapippuria myllystä
tl
suolaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
ps
pieniä mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan.
  2. Pilko sipulit ja varret.
  3. Valmista kastike pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää etikka, tomaattipyree ja reilu kauhallinen pastan keitinlientä. Rouhi joukkoon pippuria ja suolaa. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit. Lisää tomaatit pannulle muutamaksi minuutiksi.
  5. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää lopuksi mozzarellat.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Pastavyyhti on kuin linnunpesä. Maun tuovat parmesaanikastike, somat viiriäisenmunat ja vegemäti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätitagliatelle

Ainekset

4–8
tagliatelle-pastakerää, esim. Rummo
4–8
viiriäisenmunaa
Kastike
dl
parmesaania raasteena
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
voita
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kuohukermaa
Lisäksi
rucolaa
100
g
(vegaanista) mätiä

Työvaiheet

  1. Laita pastakerät kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Pastakerät pysyvät koossa, jos pastaa ei sekoita ja vesi kiehuu kevyesti. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka kerät hajoaisivat.
  2. Keitä viiriäisenmunia 3 minuuttia. Tämä onnistuu pastan keitinvedessä.
  3. Raasta parmesaani.
  4. Kuumenna pannulla pippuria muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää voi.
  5. Sekoita joukkoon pastan keitinvettä, juustoraaste ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
  6. Laita lautasille rucolaa. Valuta pasta. Asettele kerät lautasille rucolan päälle.
  7. Valuta päälle kastiketta. Koristele annokset mädillä ja viiriäisenmunilla.

Vinkki! Kokeile mädin tilalla kylmäsavulohta. Viiriäisenmunat voit vaihtaa kananmuniin.