Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 131 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Italiaan asettunut Riikka Sukula nauttii paikallisesta runsaan makuisesta pastasta. "Joskus, kun Jyrki on poissa, keitän penneä, jota lapset syövät voin ja ketsupin kanssa”, Riikka paljastaa Me Naisissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Riikka Sukulan Sisilian pasta

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
5
luumutomaattia
½
ruukkua tuoretta meiramia
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
paprikajauhetta
½
g
(1 pussi) sahramia
300
g
fusilli- tai pennepastaa
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
100
g
ricotta salata tai pecorino romano -juustoa
½
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Laita pastavesi kiehumaan ja tipauta veteen kuoritut valkosipulit.
  2. Hienonna sipuli. Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Hienonna meirami. Kuori ja rasta inkivääri. Kun vesi kiehuu, kalasta valkosipulit pois ja suolaa vesi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paahda paprikajauhetta ja sahramia noin minuutin ajan. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Älä ruskista. Lisää seuraavaksi tomaattikuutiot ja kypsennä noin viisi minuuttia.
  4. Laita pasta kiehumaan. Kun makaronit ovat kypsyneet al denteksi, ota puoli desiä vettä säästöön ja loput pois.
  5. Sekoittele hienonnettu meirami ja inkivääri tomaattikastikkeeseen. Kaada pasta kastikkeen joukkoon. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvesi. Mausta pippurilla ja suolalla. Raasta päälle runsaasti juustoa ja viimeistele sitruunamehulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Savulohi-fenkolipasta valmistuu nopeasti. Voit vaihtaa savulohen myös kylmäsavuloheen tai vaikka broileriin. Näin saat samasta kastikkeesta useamman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-fenkolipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea tai täysjyvä spagettia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
fenkoli
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolatonta kasvislientä
2
dl
kevyt ruokakermaa 4 %
1
sitruuna
200
g
savulohta
½
dl
ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.

  2. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet, hienonna. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin varret koristeluun.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuullota salottisipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää fenkolit, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

  5. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä, lisää kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Purista 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

  6. Lisää paloiteltu savulohi, hienonnettu ruohosipuli, suola ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa, joko erikseen tarjottuna tai sekoita pasta ja kastike keskenään. Koristele fenkolin varsilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Arkisankari porkkana saa tässä pastassa pääosan. Itse kasvishöystö valmistuu ilman kermaa, mutta vuohenjuustonokare tuo annokseen mukavaa pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
pastaa (esim. pappardelle)
PAISTETUT KASVIKSET
5
porkkanaa (erivärisiä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
6
musta- tai lehtikaalin lehteä
2
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat hyvin. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat ja sipuli raastimen karkealla terällä ja valkosipuli pienellä. Revi kaalilehdistä lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Kypsennä kasvikset pastan kiehuessa. Kuumenna öljy laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvisraaste ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes raaste on pehmeää. Lisää kaali, balsamico, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta pasta siivilässä ja kumoa se pannulle. Sekoita hyvin. Jaa pasta lautasille. Notkista vuohenjuusto haarukalla ja nostele nokareiksi pastan päälle.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Herkullisen kermainen, salvialla maustettu gnocchipannu ei tee juuri tiskiä. Yksi pannu riittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salviagnocchit

Ainekset

2
dl
salvianlehtiä
3
rkl
oliiviöljyä
50
g
voita
1
pkt (500 g)
valmiita perunagnoccheja
2
dl
kermaa
1
litra herneitä tai 200 g pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Paista salvianlehdet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Noin puoli minuuttia riittää. Nosta lehdet talouspaperille kuivumaan.

  2. Jätä öljy pannulle ja lisää voi. Anna voin sulaa ja ruskistua keskilämmöllä niin, että se muuttuu meripihkan väriseksi ja pähkinäiseksi. Kaada melkein kaikki voi kulhoon, mutta jätä muutama ruokalusikallinen pannulle.

  3. Laita gnocchit pannulle ja paista kolmisen minuuttia voitilkassa. Lisää kerma ja paloistaan riivityt herneet. Keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita lopuksi joukkoon ruskistettu voi ja salviat. Raasta annosten pinnalle parmesaania.

VINKKI! Perunasta valmistetut tuoregnocchit löytyvät kaupassa samasta paikasta kuin tuorepastat.