Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Valkosuklaiset myslipatukat ovat pyöräretkeilijän tai patikoijan kesän paras evät. Valkosuklaa paahtuu uunissa karamelliseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 patukkaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaamyslipatukat

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
kuivattuja karpaloita
tl
kanelia
1
dl
manteleita
50
g
valkosuklaata
½
dl
siirappia
½
dl
kookosöljyä
Koristeluun
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

1. Sekoita kulhossa kaura- ja kookoshiutaleet, karpalot, kaneli ja suola. Rouhi mantelit ja valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä ja sekoita muihin kuiviin aineksiin.

2. Mittaa siirappi ja kookosöljy pieneen kattilaan. Kuumenna levyllä ja sekoita, kunnes kookosöljy on sulaa ja ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoittele.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (koko noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla ja taputtele seos sinne tasaisesti. Paista 10 minuuttia niin, että pinta alkaa hieman ruskistua. Nosta jäähtymään.

4. Leikkaa jäähtynyt levy patukoiksi. Voit leikata halutessasi myös ruutuja.

5. Koristele valkosuklaalla. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sulaa suklaata raidoiksi patukoiden päälle. Jähmetä jääkaapissa 10 minuuttia.

6. Pakkaa käärimällä voi- tai leivinpaperiin.

Kommentit (2)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Tein näitä ja olivatpa hyviä! Pikkaisen tuunasin lisäämällä vielä kuivattua sokerikanelimaustettua omenaa. Nämä ovat sellaisia, ettei vielä kukaan ole malttanut pitää niistä näppejänsä irti :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Patsuli! Omenalisäys onkin hyvä idea. Pitänee kokeilla tässäkin päässä :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1360 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Lehtikaalisipsit ovat täällä taas, mutta entistä maukkaampina – kiitos kuumien sipsien päälle ripotellun parmesaanin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaani-lehtikaalisipsit

Ainekset

200
g
lehtikaalia
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
4
rkl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi, mielellään kiertoilmatoiminnolle.

  2. Huuhtele lehtikaalit, ja leikkaa pois kova lehtiruoti. Revi lehdet suupaloiksi kulhoon. Lisää öljy ja suola, kääntele aineet keskenään.

  3. Levitä lehtikaalit kahdelle pellille leivinpaperien päälle. Paista noin 7 minuuttia, kunnes kaalit ovat rapeita. Varo etteivät kaalien reunat pääse kärähtämään.

  4. Nosta pellit uunista ja ripottele saman tien juusto kaalien pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kananmunaa, kaalisalaattia ja majoneesia. Japanissa suosittu kananmunaleipä tamago sando tehdään vaaleimmasta vehnäpaahtiksesta, jota kaupasta löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munaleivät

Ainekset

4
kananmunaa
Munamajoneesi
2
kananmunaa
2
dl
kewpie-majoneesia
Kaali-kurkkusalaatti
6
dl
valkokaalia ohuina suikaleina
½
tl
suolaa
2
avomaankurkkua
1
rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
8
viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita kaikki 6 kananmunaa kiehuvaan ve­teen ja anna niiden kiehua ensin 4 minuut­tia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin koh­dalla 4 kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Kei­tä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä 4 minuuttia eli yhteensä 8 minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.

  3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipa­loi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Li­sää etikka ja sekoita.

  4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset 4 viipaletta paksulti munama­joneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kanan­munat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina muna­majoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veit­sellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapip­puria munan leikkuupinnalle.

Vinkki Japanilaista kewpie-majoneesia myy­dään isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Voit korvata sen sekoitta­malla hieman dijoninsinappia tavalliseen majoneesiin.

Kommentit (1)

Vierailija

Twitterin puolella suomessa asuvat japanilaiset päivittelevät: "Eihän tamago sandoon kuulu KOKONAISET kananmunat! Miksi japanilaisesta ruuasta tehdään ulkomailla aina kaikenlaisia virityksiä, kun toisaalta alkuperäisyyttä kunnioitetaan siinä määrin, että erikseen mainitaan Kewpie-majoneesi?" Käyttäjä Kahvijamunkki teki malliksi oman versionsa: https://twitter.com/kahvijamunkki/status/1446075490515697666?t=8Ffb53spl...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun retkellä on mukana savukalatahnaa, leipää ja etikkaista pippurisipulia, eväskattaus on kalastajan makuun, vaikka Ahti ei olisikaan antelias.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Savumuikkutahna

Ainekset

1
prk (200 g)
savumuikkuja
1
dl
majoneesia
½
sitruuna
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Valuta savumuikut.

  2. Soseuta savumuikut ja majoneesi sileäksi.

  3. Pese sitruuna ja raasta kuori muikkutahnaan. Lisää tahnaan 1 rkl sitruunamehua, mausta valkopippurilla ja sekoita.

  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Pippurisipuli

Ainekset

1
iso salaattisipuli
3
dl
vettä
1
rkl
viherpippureita
1
rkl
roseepippureita
LIEMI
1
dl
vettä
dl
sokeria
½
dl
väkiviinaetikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja laita ne puhtaaseen lasipurkkiin.

  2. Kiehauta 3 dl vettä pienessä kasarissa. Lisää pippurit ja keitä 30 sekuntia. Siivilöi pippurit ja lisää ne purkkiin.

  3. Yhdistä liemen aineet pienessä kasarissa, keitä sekoittaen 1 minuutti tai kunnes sokeri liukenee nesteeseen.

  4. Kaada kuuma liemi sipuleille, sulje purkki ja anna sipuleiden maustua kylmässä seuraavaan päivään.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2700 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kasaa kotijuuston päälle makujen sinfonia suolaisesta kurkkusalsasta ja makeasta hunajasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkusalsalla koristeltu kotijuusto

Ainekset

2
suolakurkkua
1/3
tuorekurkkua
2
rkl
pieniä kapriksia
1
kevätsipulin varsi
1
(n. 250 g)
kotijuusto
2
tl
juoksevaa hunajaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut, kaavi siemenet pois teelusikalla ja leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi.

  2. Yhdistä kurkkukuutiot ja kaprikset kulhossa. Hienonna sipulinvarsi ja sekoita se kurkkusalsaan.

  3. Valuta kotijuusto ja murenna se lautaselle. Lusikoi kurkkusalsa päälle. Valuta hunaja ja rouhi pippuri pinnalle.

Kommentit (0)