Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Valkosuklaiset myslipatukat ovat pyöräretkeilijän tai patikoijan kesän paras evät. Valkosuklaa paahtuu uunissa karamelliseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 patukkaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaamyslipatukat

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
kuivattuja karpaloita
tl
kanelia
1
dl
manteleita
50
g
valkosuklaata
½
dl
siirappia
½
dl
kookosöljyä
Koristeluun
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

1. Sekoita kulhossa kaura- ja kookoshiutaleet, karpalot, kaneli ja suola. Rouhi mantelit ja valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä ja sekoita muihin kuiviin aineksiin.

2. Mittaa siirappi ja kookosöljy pieneen kattilaan. Kuumenna levyllä ja sekoita, kunnes kookosöljy on sulaa ja ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoittele.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (koko noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla ja taputtele seos sinne tasaisesti. Paista 10 minuuttia niin, että pinta alkaa hieman ruskistua. Nosta jäähtymään.

4. Leikkaa jäähtynyt levy patukoiksi. Voit leikata halutessasi myös ruutuja.

5. Koristele valkosuklaalla. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sulaa suklaata raidoiksi patukoiden päälle. Jähmetä jääkaapissa 10 minuuttia.

6. Pakkaa käärimällä voi- tai leivinpaperiin.

Kommentit (2)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Tein näitä ja olivatpa hyviä! Pikkaisen tuunasin lisäämällä vielä kuivattua sokerikanelimaustettua omenaa. Nämä ovat sellaisia, ettei vielä kukaan ole malttanut pitää niistä näppejänsä irti :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Patsuli! Omenalisäys onkin hyvä idea. Pitänee kokeilla tässäkin päässä :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3103 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kanamuna - uppona tai häränsilmäksi paistettuna - varmistaa, että puurolla talttuu isokin nälkä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen kaurajyväpuuro

Ainekset

2
dl
vettä
dl
esikypsennettyjä kaurajyviä
8
dl
täysmaitoa
100
g
pecorinojuustoa
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
UPPOMUNAT
4
kananmunaa
2
l
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
(ripaus suolaa)
LISÄKSI
50
g
lehtikaalia
¼
tl
suolaa
2
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jyvät ja keitä pari minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna puuron kypsyä kannen alla keskilämmöllä 15–20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsentämisen aikana.

  2. Raasta juusto hienoksi.

  3. Leikkaa lehtikaalista keskiruoti pois ja suikaloi kaali kulhoon. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja puristele kaali puhtain käsin pehmeäksi. Sekoita joukkoon loraus öljyä.

  4. Kuumenna vesi poreilevaksi ja kaada etikka joukkoon. Riko kaksi munaa omiin kahvikuppeihinsa. Sekoita kauhalla veteen pyörre ja liu’uta munat yksi kerrallaan varovasti veteen. Anna munien kypsyä hiljalleen kiehuvassa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kypsennä loput munat samalla tavalla.

  5. Sekoita suola, voi ja juustoraaste puuron joukkoon. Lusikoi lehtikaalia puuroannoksille ja nosta uppomunat päälle. Mausta munat halutessasi ripauksella suolaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös puuron pitäisi olla terveellistä.

Ihanan maukkaat leipäset sopivat, vaikka juhlatarjoiluun tai muuten syötäviksi. Kuivattu karpalo tekee niistä mehevät ja antavat kivan maun makeuttaen leipäsiä, vähän niin kuin mallaslimpussa siirappi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 - 14 koosta riippuen
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-ruis-mallas-kauraleipäset (helppo nostatus)

Ainekset

1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria, hiivan toimimiseksi
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
0,5
dl
mallasleipäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
3,5
dl
sämpylä-/vehnäjauhoja
1
dl
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

Mikron kestävään kulhoon laita kaurahiutaleet ja vesi. Lämmitä mikrossa 40 s.
Lisää siihen suola, sokeri ja kuivahiiva, sekoita. Lisää sekoitellen ja vähitellen muut jauhot, sekä karpalot.
Sekoita lusikalla hyvin, että taikinaan tulee sitkoa. Saa olla vähän löysää.

Laita uunin alaosaan ritilälle taikinakulh0 nousemaan ja leivinpaperi tai leivinliina kulhon päälle. Pidä
vähän aikaa uunissa lämpöä 50 asteessa ja ota uuni pois päältä. Anna taikinan nousta 30 min.

Tee sitten pellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kokkareita n. 12 - 14 kpl.
Ripottele pinnalle hiukan vehnäjauhoja ja muotoile kokkareet kahdella lusikalla, älä painele
liikaa niitä, että kohoavat hyvin. Mitä löysempi taikina sitä enemmän leviävät ja ovat ohuempia, mitä
enemmän on jauhoja taikinassa tulee sämpylän mallisia. Mutta tee näistä ainakin 2 cm korkeita ja
laita uuniin keskitasolle paistumaan 200 asteeseen nousevat vielä samalla. Paista n. 20 - 25 min tai niin kauan kunnes pohja on paistuneen ruskea ja leipänen on kevyt ja kumisee, kun kokeilet sitä.

Säilyvät hyvin pakasteessa, josta niitä voi ottaa ja lämmittää n. 15 s mikrossa. Säilyvät myös jääkaapissa jonkun aikaa ja kannattaa lämmittää mikrossa 10 s, niin maistuvat vielä tuoreilta, elleivät tule kaikki heti syödyksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Muffuletta tunnetaan runsaista täytteistä. Perinteisesti se sisältää aina kinkkua ja juustoa ja on tehty pehmeään sämpylään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-muffuletta

Ainekset

1
iso sämpylä
2
rkl
vihreää pestoa
6
salaatinlehteä (esim. frisee- tai jääsalaattia)
1
mozzarellapallo
1
viipale paahdettua ja säilöttyä paprikaa
2–3
viipaletta savukinkkua

Työvaiheet

  1. Leikkaa sämpylä tarvittaessa puoliksi. Levitä pestokastiketta puolikkaille.

  2. Lisää salaatinlehdet. Lisää toisen puolikkaan päälle säilötty paprikaviipale ja toisen päälle kinkkuviipaleet.

  3. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja lisää kinkun päälle. Yhdistä puolikkaat sämpyläksi, kääri tiiviisti muovikelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kommentit (0)