Pyrin ruokavaliosani välttelemään sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja. Syntymäpäiville halusin kuitenkin leipoa herkkuja, joita voisin hyvällä omalla tunnolla ja ilman ongelmia nauttia myös itse. Parasta on, jos vieraat eivät edes huomaa nauttivansa mitään erityisruokavalio tuotteita. Tämä ohje mielestäni ajaa asiansa, eikä vaikuta minkään korvikkeelta.
Browniet syntyvät helposti, sillä kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan. Parhailta herkut maistuvat seuraavana päivänä.
Katso muut reseptini Blogistani.
Gluteiinittomat Browniet
Ainekset
Työvaiheet
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja laita leivinpaperi noin 20 cm x 20 cm kokoiseen vuokaan.Pilko pähkinät veitsellä pieneksi. Sekoita kaikki aineet, suklaata ja koristepähkinöitä lukuunottamatta sekaisin. Tarkista makeus. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle suklaa rouhe ja pähkinät. Paista 15-20 minuuttia. Maistuvat seuraavana päivänä vielä mehevämmiltä, jos maltat säästellä!
Todella hyvää. Tein pyöryköistä vähän pienempiä ja tomaattikastikkeeksi Marcella Hazanin ohjeella tehty yksinkertainen tomaattikastike. Söimme spagetin kera.
Tässäpä kiva ohje nokkosten aikaan, tykätään nokkosruuista. Teen itse myös usein ricottajuustoa. Kokeiluun huomenna, kiitos :)