Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Tuomas Kolehmainen

Kantarelli-masalacurryn valmistus aloitetaan kypsentämällä mausteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-kanacurry

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
pieni kukkakaali
3
(400 g)
kanan tai broilerin rintafileetä
1
tlk
(400 ml) kookosmaitoa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
ruukku
korianteria
Masala-mausteseos
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1-2
rkl
raastettua inkivääriä
3
rkl
öljyä
1
kanelitanko
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
jauhettua korianteria
2
tl
garam masalaa
1-2
tl
jauhettua chiliä
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
kardemummaa
1
sitruunan mehu
1
rkl
tomaattipyreetä
1-2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Irrota kukkakaalin kukinnot. Leikkaa kana- tai broilerifileet suupaloiksi.
  2. Tee masala-mausteseos isossa korkeareunaisessa ja paksupohjaisessa kasarissa. Kuori ja raasta sipuli, valkosipuli ja inkivääri hienoksi ja laita raasteet öljyn kanssa kasariin kuullottumaan. Lisää kuivat mausteet ja paista keskilämmöllä 3 minuuttia. Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää myös tomaattipyree. Paista mausteseosta 5 minuuttia, kunnes se on tahnamainen. Mausta suolalla.
  3. Lisää fileepalat pannuun ja kypsennä 5 minuuttia. Lisää sienet, kukkakaalit, kookosmaito ja jogurtti ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Tarkista maku. Hienonna korianteri ja sekoita se curryyn juuri ennen tarjoamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Välimeren henkeen maustettu broileri, pippurinen rucola ja suolainen parmesaani ovat mainio makukombo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-rucolasalaatti

Ainekset

1
rs (600 g)
broilerin ohutleikkeitä (miedosti suolattu)
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruuna (mehu ja kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (65 g)
rucolaa
pala (n. 30 g)
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Pyyhi broilerit kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ohutleikkeitä molemmin puolin yhteensä noin 6 minuuttia.

  2. Laita öljy broilereiden kypsyessä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon öljyn joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se mausteiden kanssa öljyyn.

  3. Suikaloi kypsät broilerit suoraan kulhoon ja kääntele palat persiljaöljyssä. Anna maustua muutama minuutti.

  4. Levitä rucola tarjoiluvadille tai lautasille. Lisää päälle marinoituneet broilerit ja hieman persiljaöljyä. Höylää parmesaanijuustosta kuorimaveitsellä lastuja salaatin päälle.

Vinkki Voit valmistaa broilerin jo edellisenä iltana persiljaöljyyn maustumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Puolet kesäkurpitsaa, puolet broileria! Pienet mehevät pyörykät on helpointa kypsentää uunissa. Tarjoa ne sitruunaisen kermakastikkeen seurassa.

Viinisuositus: Herkulliset, suolaisen fetan maustamat broileripyörykät maistuvat ihanasti hedelmäisen valkoviinin kanssa. Most Wanted Pinot Grigio Fizz, 2,90 e (0,2 l), on pakattu annoskokoiseen tölkkiin. Viini on mehevä ja puolikuiva, joten se toimii hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kesäkurpitsa-broileripullat

Ainekset

400
g
kesäkurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
panko- tai korppujauhoja
200
g
fetaa
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2
rkl
pikkukapriksia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
raastettua sitruunankuorta
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun
sitruunaista kermakastiketta (ohje alla)
perunamuusia

Työvaiheet

  1. Raasta kesäkurpitsa lävikköön. Puristele siitä neste pois. Laita raaste kulhoon jauhelihan ja panko- tai korppujauhojen kanssa.

  2. Murustele feta. Hienonna oreganonlehdet ja kaprikset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää feta, oregano, kaprikset, valkosipuli, sitruunamehu ja sitruunankuori kulhoon mausteiden kanssa.

  3. Muotoile kostutetuin käsin pieniä lihapullia ja laita ne tasaisin välein leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai pannulla öljyssä.

  4. Tee lihapullien kypsyessä sitruunainen kermakastike. Tarjoa lihapullat ja kastike perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Sitruunainen kermakastike

Ainekset

50
g
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
(kuohu)kermaa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada kerma joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Huuhtaise kermapurkki tilkalla vettä ja lisää vesi kattilaan.

  2. Keitä kastiketta välillä sekoitellen miedohkolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos himosi kohde on mac & cheese, tässä on sen kilpailijaksi kukkis & cheese. Tämä vuoka valmistuu paahdetusta kukkakaalista ja ihanan pehmeästä juustokastikkeesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratiini paahdetuista kukkakaaleista

Ainekset

n. 1
kg
kukkakaalia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
80
g
cheddarjuustoa (2 dl raasteena)
80
g
emmentaljuustoa (2 dl raasteena)
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
1
dl
kuivaa leipämurua tai korppujauhoja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja laita nuput leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä öljy, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Pyörittele mausteöljy kukkakaalinuppuihin ja paahda kukkakaaleja uunissa noin 10 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia tai kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois liedeltä.

  3. Raasta juustot. Sekoita juustoraasteet kuumaan kastikkeeseen.

  4. Voitele uunivuoka voilla. Siirrä kukkakaalit pelliltä vuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele leipämurut pinnalle ja valuta oliiviöljy vuokaan. Kypsennä gratiinia uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Pitkään uunin alatasolla ja miedossa lämmössä kypsennetyt kaalikääryleet ovat todella maukkaita. Kaali on pehmeää ja maut kohdillaan. Nämä kaalikääryleet tein pakastetusta kaalista. Lehdet irtoavat sulaneesta kaalista erittäin helposti. Nyt siis kaalit pakasteeseen ja anna niiden olla siellä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
21 kpl
Valmistusaika
1 h valmistelua+ 3 h uunissa + kaalien pakastus ja sulatus ennen valmistamista
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maukkaat kaalikääryleet

Ainekset

2
kpl
Keräkaalia
700
g
nauta-sikajauhelihaa (50/50%)
1,5
dl
puuroriisiä
1
kpl
lihaliemikuutio
1
iso
sipuli
3-4
kpl
valkosipulin kynsiä
3
rkl
tummaa siirappia
1
tl
hienoa merisuolaa
1,5
tl
meiramia
0,5-1
tl
mustapippuria
1,5
dl
maitoa
2
kpl
kananmunia
Kaalikääryleiden päälle
siirappia
voita

Työvaiheet

1. Koverra kaaleista kannat pois ja laita kaalit pakasteeseen. Anna niiden olla pakasteessa vähintään vuorokauden. Sulata pakastuneet kaalit. (8 h/vaikka yön yli)  Lehdet irtoavat helposti sulaneista kaaleista.

2. Keitä riisi kypsäksi vedessä (riisipussin ohjeen mukaan) , jossa on mukana lihaliemikuutio. Raakana 1,5 dl.

3. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi paistinpannulla.

4. Hienonna kaalien keskelle jäänyt "sydän" silpuksi.

5. Lisää täytteen ainekset raakaan jauhelihaan: Kaalisilppu, (3 dl riittää kaalisilppua) kuullotetut sipulit, keitetty riisi, kananmunat, mausteet, siirappi ja maito. Sekoita kädellä ainekset hyvin yhteen. Saa olla löysää ja mausteista!

6. Kuivaa kaalilehdet talouspaperilla. Ohenna kaalilehtien ruotoja terävällä veitsellä.

7. Voitele uunivuoat voilla.

8. Laita kaalilehdille täytettä n. 2-3 rkl.  Rullaa paketiksi niin, että käännät myös reunat päälle. Kierrä tiiviiksi rullaksi. Lado rullat voideltuun uunivuokaan saumakohta alaspäin. (Itse laskin monta isoa kaalilehteä on ja jaoin täytteen valmiiksi yhtämoneen osaan, jotta täyte riittää kaikkiin). Näistä tuli isoja!

9. Vuole juustohöylällä ohuita voisiivuja jokaiselle kääryleelle ja valuta vielä päälle siirappia.

10. Paista vuokia ensin 200 asteessa (uunin toiseksi alimmaisella tasolla) n. 45 min, kunnes alkaa tulemaan väriä pintaan.   Paista lopuksi 160 asteessa uunin alatasolla ainankin 2 h. Sivele kääryleitä välillä vuokaan kertyneellä liemellä. Jos liemi uhkaa loppua, niin voit tehdä sitä lisää kiehauttamalla vettä ja lisäämällä siihen siirappia ja voita. Voit myös käännellä kääryleitä vuoassa. Paiston loppuvaiheessa voit laittaa päälle folion. Anna vetäytyä.

Itse pidän hyvin hautuneista siirappisista kääryleistä.

Nauti puolukkahillon kanssa.

Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)