Maukas broileriragu on sunnuntaipasta parhaimmillaan.
Broileriragupasta
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori sipulit, valkosipulin kynnet ja porkkanat. Kuutioi ne karkeasti. Leikkaa tomaatit muutamaan osaan.
2. Kokoa isoon kattilaan vihannekset, broilerin koivet, oliivit ja valkoviini. Lisää vettä sen verran, että kaikki ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää muutama oksa timjamia.
3. Nosta hellalle ja laita levy täysille. Kun neste kiehahtaa, käännä levy pienemmälle niin, että neste juuri ja juuri pulputtaa. Hauduta 1 ½ tuntia.
4. Nosta koivet liemestä lautaselle odottamaan. Siivilöi liemi talteen ja kaada takaisin pataan. Mausta suolalla. Vihannekset ovat jo antaneet kaiken makunsa liemeen, eli niitä ei enää tarvita.
5. Irrota koivista kypsä liha ja nostele kattilaan. Anna kiehua. Lisää tomaattipyre ja sekoita.
6. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Valuta pastat ja nosta kattilaan kastikkeen joukkoon. Saksi mukaan timjamisilppua. Nosta pasta lautasille, kun liemestä ei ole enää juuri mitään jäljellä. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.