Me Naiset on lisännyt 963 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Panu Pälviä

Maukas broileriragu on sunnuntaipasta parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broileriragupasta

Ainekset

2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
4
porkkanaa
2
tomaattia
3
broilerinkoipea
¼
prk
kalamataoliiveja
2
dl
valkoviiniä
1
ruukku timjamia
2
rkl
tomaattipyrettä
400
g
nauhapastaa
parmesaania raastettuna
suolaa

Työvaiheet

1. Kuori sipulit, valkosipulin kynnet ja porkkanat. Kuutioi ne karkeasti. Leikkaa tomaatit muutamaan osaan.

2. Kokoa isoon kattilaan vihannekset, broilerin koivet, oliivit ja valkoviini. Lisää vettä sen verran, että kaikki ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää muutama oksa timjamia.

3. Nosta hellalle ja laita levy täysille. Kun neste kiehahtaa, käännä levy pienemmälle niin, että neste juuri ja juuri pulputtaa. Hauduta 1 ½ tuntia.

4. Nosta koivet liemestä lautaselle odottamaan. Siivilöi liemi talteen ja kaada takaisin pataan. Mausta suolalla. Vihannekset ovat jo antaneet kaiken makunsa liemeen, eli niitä ei enää tarvita.

5. Irrota koivista kypsä liha ja nostele kattilaan. Anna kiehua. Lisää tomaattipyre ja sekoita.

6. Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Valuta pastat ja nosta kattilaan kastikkeen joukkoon. Saksi mukaan timjamisilppua. Nosta pasta lautasille, kun liemestä ei ole enää juuri mitään jäljellä. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herne raikastaa ja savoijinkaali rapsakoittaa raikkaan lohipastan. Jätä kaali reiluti rapsakaksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipasta

Ainekset

150
g
lämmisavukirjolohta
1
dl
bulgarianjogurttia
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
savoijinkaalia
200
g
pakasteherneitä
50
g
fetajuustoa (rasvaa max 8 %)
tuoretta tilliä
ripaus
suolaa
2
tl
öljyä
Lisäksi
100
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Valmista lohitahna. Hienonna savulohi ja lisää joukkoon jogurtti, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Säästä tilkka pastan keitinlientä.
  3. Suikaloi savoijinkaali. Paista suikaleita muutama minuutti öljyssä pannulla. Lisää herneet ja kuumenna vielä kertaalleen. Mausta ripauksella suolaa.
  4. Yhdistä kuuma pasta, paistetut kasvikset ja tilkka pastan keitinlientä. Lisää lohitahna sattumina pastan joukkoon. Murustele feta pinnalle ja viimeistele tillinoksilla.

KEVYEMPI SOOSI. Pastakastikkeissa ei aina tarvita kermaa. Sen voi korvata jogurtilla, kevytkermaviilillä tai kuivalla valkoviinillä. Purkki tomaattia on loistava pohja soosille. Juustoa ei kannata sulattaa kastikkeen joukkoon vaan säästää viimeistelyyn. Esimerkiksi fetaa riittää pienikin pala murusteltuna pastan pinnalle makua antamaan.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Mansikat surautetaan sauvasekoittimella kastikkeeksi, joka maustaa paahdetuilla kikherneillä ryyditetyn pastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kikhernepasta

Ainekset

300
g
pastaa
3
dl
mansikoita pilkottuna
3
dl
rucolaa
1/2
ruukku
basilikaa
Paahdetut kikherneet
1
prk (400 g)
kikherneitä (säilyke)
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Mansikka
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
ruukkua
basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
parmesaania lastuina

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin kikherneet. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja levitä leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy ja suola kikherneiden joukkoon. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes herneet ovat rapeita.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Mittaa mansikkakastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Pilko pastan joukkoon tulevat mansikat.
  5. Sekoita kastike, mansikat, kikherneet, rucola ja basilika kypsän pastan joukkoon. Tarjoa pasta parmesaanilastujen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1987 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kansanedustaja Anders Adlercreutzin perheen tunnusannos on rapea meiramilla maustettu kana.

”Vanhempani tekivät perheemme tunnusruokaa, rapeaa meiramikanaa, jo 1960-luvulla asuessaan San Fransiscossa. Ruuan virallinen nimi on chicken delight, mutta me kutsumme sitä ”chi candy lightiksi”, koska pikkusiskoni sanoi lapsena nimen niin. Teen meiramikanaa yhä usein, joten se on perheemme...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t + suolautuminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Rapea meiramikana

Ainekset

kg
broileripaloja (koipia ja rintafileitä)
Meiramivoi
50
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta meiramia hienonnettuna
2
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
kuivattua inkivääriä
1
rkl
kuivattua meiramia
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
2
dl
cornflakes-muroja (maissihiutaleita)

Työvaiheet

  1. Kiehauta 1 l vettä ja lisää siihen 2 rkl suolaa. Laita broileripalat suolaliemeen maustumaan 2–4 tunniksi. Ota broilerit suolavedestä ja taputtele kuivaksi.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee meiramivoi. Sulata voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Hienonna tuore meirami ja lisää se jauhojen, mausteiden ja sokerin kanssa voihin. Sivele meiramivoi broilereihin.
  3. Laita broileripalat uunipellille ja murskaa maissihiutaleet päälle. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa ruoka raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)