Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 686 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Savoy-ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihinen antaa makaronilaatikon muhia jääkaapissa yön yli ennen kypsentämistä. Näin makaronilaatikko saa lisää mehukkuutta ja sen voi kätevästi valmistella edellisenä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
40 min + 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
makaronia
1
pkt
pekonia (170 g)
1
sipuli
1
punainen paprika
1
prk
(180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
l
kuohukermaa
2
munaa
Voita uuniastian voiteluun

Työvaiheet

  1.  Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
  2.  Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
  3.  Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
  4.  Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
  5.  Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Kommentit (7)

koo-jii
Seuraa 
Liittynyt18.8.2015

En ymmärrä mikä hirvittävä vimma on tunkea paprikaa nykyisin joka paikkaan. Lämpimänä se on lähinnä kuvottavan makuista. Kaikki marinadit sisältävät paprikajauhetta ja sen huomaa!
Kylmänä paprika maistuu voileivällä ja salaatissa.
Aurinkokuivatut tomaatit wivät sovi lihamakaroonilaatikkoon. Siinä ei tarvita kuin:
- jauhelihaa
- makaroonia
- munaa
- kermamaitoa
- "normaaleja" mausteita

Kotikokki_5
Seuraa 
Liittynyt22.8.2015

Jätin paprikan pois ja korvasin sen pussillisella herne-maissi-paprikaa.
Hyvää makaroonilaatikkoa olen ennenkin tehnyt mutta tästä tuli nyt ehdoton suosikkini!

Tatjana Heiskanen
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Aivan ihana makaronilaatikko! Maistakaa, älkää jättäkö mitään aineista pois! Tästä kerrallaan tuli minun perheen, siskon perheen ja kaverin perheen ehdoton suosikki. :-)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Tatjana! :)

Ja_Ba
Seuraa 
Liittynyt14.3.2016

@koo-jii
Nämähän ovat makukysymyksiä, ehkä sinun mielestäsi paprika maistuu pahalle, toisten mielestä ei.. Jos jokin aines osa ei miellytä, jäte se sitten pois!
Ei näitä reseptejä pidä kirjaimellisesti noudattaa, vaan oman järjen ja MAKUAISTIN käyttö on sallittua.

Mutta hyvä resepti, itse lisäisin juustoraastetta, niin pinnalle kuin joukkoonkin..

jiiäl
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Aivan sairaan hyvää...teen juuri parhaillaankin tätä valehtelematta viidettä kertaa!! :D Löysin reseptinkin vasta viime vuoden lopussa, meillä tuntuu siis olevan aina tätä!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Uunilohi meni uusiksi! Amerikkalaisesta Bon Appétit –lehdestä inspiraationsa saanut uunilohi kypsyy sitrusten ja fenkolin kanssa meheväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fenkoli-sitruslohi

Ainekset

2
fenkolia
1
veriappelsiini
1
sitruuna
1
chilipalko
1
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
600
g
lohta fileen paksummasta päästä
1 1/2
dl
oliiviöljyä
4
tillinoksaa
Lisäksi
vuonankaalia ja maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa fenkolit ohuiksi lohkoiksi. Pese ja leikkaa sitrukset ohuenohuiksi viipaleiksi. Viipaloi chili ja poista siemenet. Levitä fenkolit, sitrukset ja chilit uunipellille.
  2. Mausta kasvikset ja lohipala suolalla ja pippurilla. Laita lohi fenkoliseoksen päälle. Valuta öljy pinnalle. Kypsennä lohi mediumiksi eli  läpikuultavan kypsäksi. Tähän menee noin 30 minuuttia. Jos käytät paistolämpömittaria, sisälämpötila on 42 astetta. Jos haluat läpikypsän kalan, jatka kypsentämistä vielä hetki.
  3. Irrottele kala pienemmiksi paloiksi. Tarjoa tillin, vuonankaalin ja maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vartissa valmis mätipasta kuuluu ruokiin, josta tulee varmasti luottoresepti. Kastike pyöräytetään nopeasti kylmäsavulohesta, mädistä ja sitruunasta. Pinnalle ripotellaan rapeaa norilevää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-mätipasta

Ainekset

400
g
pastaa
Kastike
150
g
kylmäsavulohta
200
g
kirjolohenmätiä
3-4
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
1
ruukku
rakuunaa
4
rk
oliiviöljyä
(1/2
tl
suolaa)
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
nori-merileväarkkia

Työvaiheet

  1. Paahda ensin norilevyt. Kuumenna paistinpannu ja paahda norilevyjä kuivassa pannussa 10–30 sekuntia molemmin puolin. Ota pois pannusta ja suikaloi.
  2. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Tee sillä aikaa kastike.
  3. Viipaloi lohi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Hienonna rakuuna.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota valkosipulia 1 minuutti. Lisää lohiviipaleet ja paista 1 minuutti. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste.
  5. Valuta kypsä pasta ja lisää pasta sekä mäti pannuun lohen joukkoon. Kiehauta nopeasti, niin, että nesteet kuivuvat. Sekoita rakuuna pastaan. Kylmäsavulohi on suolaista, joten maista ruokaa ennen kuin lisäät suolan ja mustapippurin.
  6. Jaa pasta annoksiksi ja lisää paahdetut norisuikaleet annosten päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Sami Repo

Olon kokin Janne Herpolan makaronilaatikko on kollegoiden suosikkiluonas.

"Rakastan äidin ja mummun makaronilaatikkoa, ja kokkikoulussa opin tekemään sitä itse. Laatikkoni nousi maineeseen, kun kollegat kehuivat, että se on parempaa kuin missään. Makkeloodan salaisuus on monen hyvän yhdistelmä: puolet munamaitoa ja puolet kanalientä sekä runsaasti karamellisoitua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
75 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jannen parempi makkelooda eli makaronilaatikko

Ainekset

400
g
täysjyvämakaronia
1
pkt (170 g)
pekonia
2
sipulia
1
banaanisalottisipuli
1
iso valkosipulin kynsi
1/2
dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
5
oksaa
timjamia
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
"Muna-maito"
5
dl
kanalientä
5
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
1
tl
currya
1
tl
paprikajauhetta
ripaus
cayennepippuria
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Päälle
150
g
mietoa juustoraastetta (esim. edam)
150
g
vahvaa juustoraastetta (esim. cheddar, gruyere, parmesaani, västerbotten)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  2. Suikaloi pekoni. Kuori ja kuutioi sipulitja valkosipuli. Ruskista pekoni pannussa ja lisää sipulit loppuvaiheessa. Paista noin 5 minuuttia. Nosta lämpöä. Lisää pannuun balsamiviinietikka ja anna sen sihahtaa. Hienonna joukkoon timjami. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ruskista jauheliha kuivassa kuumassa pannussa. Mausta se suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita jauheliha, pekoniseos, makaronit ja puolet juustoraasteista. Kaada seos uunivuokaan ja tasoita.
  5. Sekoita ”muna-maidon” ainekset keskenään ja kaada neste vuokaan. Levitä loput juustoraasteet pinnalle ja kypsennä uunin alatasossa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä huoneenlämmössä 15 minuuttia. Tarjoa ruoka ketsupin kanssa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Älyttömän helppo kiusaus kypsyy uunissa pakastekasvissuikaleista. Pororouheen tilalle sopii myös kylmäsavulohi. Kevyeen lihaliemeen valmistetun kiusauksen täyteläinen maku tulee kourallisesta sinihomejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Poro-sinihomejuustokiusaus

Ainekset

600
g
pakastekasvissuikaleita
75
g
kylmäsavustettua pororouhetta
50
g
sinihomejuustoa
4
dl
lihalientä

Työvaiheet

  1. Sekoita uunivuoassa kasvissuikaleet, pororouhe ja murusteltu sinihomejuusto. Kaada päälle lihaliemi.
  2. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.

Vinkki! Voit korvaa pakastesuikaleet raastetuilla juureksilla, kuten palsternakalla, bataatilla ja porkkanalla tai purjolla. Lisää kypsennysaikaa vartilla.

Kommentit (0)