Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 856 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Savoy-ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihinen antaa makaronilaatikon muhia jääkaapissa yön yli ennen kypsentämistä. Näin makaronilaatikko saa lisää mehukkuutta ja sen voi kätevästi valmistella edellisenä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
40 min + 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
makaronia
1
pkt
pekonia (170 g)
1
sipuli
1
punainen paprika
1
prk
(180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
l
kuohukermaa
2
munaa
Voita uuniastian voiteluun

Työvaiheet

  1.  Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
  2.  Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
  3.  Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
  4.  Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
  5.  Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Kommentit (7)

koo-jii
Seuraa 
Liittynyt18.8.2015

En ymmärrä mikä hirvittävä vimma on tunkea paprikaa nykyisin joka paikkaan. Lämpimänä se on lähinnä kuvottavan makuista. Kaikki marinadit sisältävät paprikajauhetta ja sen huomaa!
Kylmänä paprika maistuu voileivällä ja salaatissa.
Aurinkokuivatut tomaatit wivät sovi lihamakaroonilaatikkoon. Siinä ei tarvita kuin:
- jauhelihaa
- makaroonia
- munaa
- kermamaitoa
- "normaaleja" mausteita

Kotikokki_5
Seuraa 
Liittynyt22.8.2015

Jätin paprikan pois ja korvasin sen pussillisella herne-maissi-paprikaa.
Hyvää makaroonilaatikkoa olen ennenkin tehnyt mutta tästä tuli nyt ehdoton suosikkini!

Tatjana Heiskanen
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Aivan ihana makaronilaatikko! Maistakaa, älkää jättäkö mitään aineista pois! Tästä kerrallaan tuli minun perheen, siskon perheen ja kaverin perheen ehdoton suosikki. :-)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Tatjana! :)

Ja_Ba
Seuraa 
Liittynyt14.3.2016

@koo-jii
Nämähän ovat makukysymyksiä, ehkä sinun mielestäsi paprika maistuu pahalle, toisten mielestä ei.. Jos jokin aines osa ei miellytä, jäte se sitten pois!
Ei näitä reseptejä pidä kirjaimellisesti noudattaa, vaan oman järjen ja MAKUAISTIN käyttö on sallittua.

Mutta hyvä resepti, itse lisäisin juustoraastetta, niin pinnalle kuin joukkoonkin..

jiiäl
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Aivan sairaan hyvää...teen juuri parhaillaankin tätä valehtelematta viidettä kertaa!! :D Löysin reseptinkin vasta viime vuoden lopussa, meillä tuntuu siis olevan aina tätä!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia, kuten parsan ja spagetin yhdistelmä. Tästä värikkäästä pastasta saattaa tulla uusi luottoreseptisi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen parsapasta

Ainekset

1 ½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl + ½ dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
sitruunan mehu ja kuori
450
g
vihreää parsaa
3
valkosipulinkynttä
1
mieto punainen chili
2
rkl
kapriksia
100
g
pakasteherneitä
½
dl
pastan keitinvettä
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, purista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  2. Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois. Leikkaa nuput erikseen ja paloittele varret pienempiin paloihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Valuta kaprikset.

  3. Kuumenna ½ dl oliivi- öljyä paistinpannussa. Lisää parsapalat, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista muutama minuutti, lisää herneet viimeiseksi minuutiksi mukaan. Varo, ettei valkosipuli pala. Siirrä levyltä ja kaada keitinvesi ja sitruunaöljy joukkoon. Kääntele nopeasti spagetin joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele tarvittaessa hieman sormisuolaa pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2192 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sillä aikaa kun hedelmien ja yrttien maustama lammaspata porisee liedellä, lisukkeeksi tulevat dukkahjuurekset paahtuvat uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lammaspata

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2–3
rkl
oliiviöljyä
2
kanelitankoa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
tl
sahramia
n. 7
dl
liha- tai kasvislientä
200
g
kuivattuja aprikooseja
½
dl
minttua hienonnettuna
(1
säilötty sitruuna)
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
DUKKAHJUUREKSET
600
g
juureksia (esim. juuriselleriä ja porkkanaa)
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
dukkah-maustetta
LISÄKSI
kuskusia

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä padassa muutama minuutti. Lisää lihat ja paista niihin kaunis väri. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Kaada lihaliemi pataan, anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna padan porista kannen alla, miedohkolla lämmöllä noin tunti.

  2. Valmista sillä aikaa juurekset. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne pitkittäin. Laita juurekset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta öljy päälle. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Ripottele dukkahmauste päälle.

  3. Paloittele aprikoosit ja lisää ne pataan. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes lammas on todella mureaa. Hienonna minttu ja lisää se pataan. Halutessasi voit kuutioida mukaan myös säilötyn sitruunan. Tarkista maku, lisää pippuria ja tarvittaessa suolaa. Tarjoa pata dukkahjuuresten ja kuskusin kanssa.

Vinkki! Viimeistele pata fetajuustolla ja granaattiomenansiemenillä. 

Kommentit (1)

A-M

Kuullostaa super herkulliselta. Täytyy hankkia tuota Dukkah maustetta. Ei ole entuudestaan tuttu. Ras el Hanoutia käytän paljon. Kiitos Sanna reseptistä!