Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 540 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Savoy-ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihinen antaa makaronilaatikon muhia jääkaapissa yön yli ennen kypsentämistä. Näin makaronilaatikko saa lisää mehukkuutta ja sen voi kätevästi valmistella edellisenä päivänä.

Annoksia
5
Valmistusaika
40 min + 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
makaronia
1
pkt
pekonia (170 g)
1
sipuli
1
punainen paprika
1
prk
(180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
l
kuohukermaa
2
munaa
Voita uuniastian voiteluun

Työvaiheet

  1.  Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
  2.  Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
  3.  Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
  4.  Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
  5.  Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Kommentit (7)

koo-jii
Seuraa 
Liittynyt18.8.2015

En ymmärrä mikä hirvittävä vimma on tunkea paprikaa nykyisin joka paikkaan. Lämpimänä se on lähinnä kuvottavan makuista. Kaikki marinadit sisältävät paprikajauhetta ja sen huomaa!
Kylmänä paprika maistuu voileivällä ja salaatissa.
Aurinkokuivatut tomaatit wivät sovi lihamakaroonilaatikkoon. Siinä ei tarvita kuin:
- jauhelihaa
- makaroonia
- munaa
- kermamaitoa
- "normaaleja" mausteita

Kotikokki_5
Seuraa 
Liittynyt22.8.2015

Jätin paprikan pois ja korvasin sen pussillisella herne-maissi-paprikaa.
Hyvää makaroonilaatikkoa olen ennenkin tehnyt mutta tästä tuli nyt ehdoton suosikkini!

Tatjana Heiskanen
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Aivan ihana makaronilaatikko! Maistakaa, älkää jättäkö mitään aineista pois! Tästä kerrallaan tuli minun perheen, siskon perheen ja kaverin perheen ehdoton suosikki. :-)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Tatjana! :)

Ja_Ba
Seuraa 
Liittynyt14.3.2016

@koo-jii
Nämähän ovat makukysymyksiä, ehkä sinun mielestäsi paprika maistuu pahalle, toisten mielestä ei.. Jos jokin aines osa ei miellytä, jäte se sitten pois!
Ei näitä reseptejä pidä kirjaimellisesti noudattaa, vaan oman järjen ja MAKUAISTIN käyttö on sallittua.

Mutta hyvä resepti, itse lisäisin juustoraastetta, niin pinnalle kuin joukkoonkin..

jiiäl
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Aivan sairaan hyvää...teen juuri parhaillaankin tätä valehtelematta viidettä kertaa!! :D Löysin reseptinkin vasta viime vuoden lopussa, meillä tuntuu siis olevan aina tätä!

Ketju on lukittu.
Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kurpitsan makeus sopii loistavasti pastakastikkeeseen. Soseen ansiosta et tarvitse kermaa kuin tilkkasen.

c

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + soseen valmistus 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen kurpitsapasta

Ainekset

Kurpitsasose
400
g
kurpitsaa
1 1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
Pasta
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
kuohukermaa
5
isoa salvianlehteä
1
dl
raastettua parmesaania
1/2 - 1
tl
suolaa
mustapippuria
2
pkt
(250 g) fettuccine- tuorepastaa (esim. Pastella)

Työvaiheet

  1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Keitä kuutioita suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Soseuta kurpitsat keitinvesineen sauvasekoittimella.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota valkosipulia kolme minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kurpitsasose ja kerma. Keitä 10 minuuttia niin, että kastike saostuu hieman paksummaksi.
  4. Hienonna salvianlehdet. Raasta juusto. Lisää ne kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon.

Kommentit (2)

Vierailija

Mitä ohjeessa tulee tuohon kerman jälkeiseen 5 -kohtaan?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos huomiosta! Siitä on jostain syystä tippunut pari sanaa pois. Salvianlehdistä on kyse.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Barry MacNamara KUVA Sami Repo

Tämä maukas vuoka on Taste of Helsinki -festivaalin Suomeen tuoneen Barry McNamaran lohturuokaa. Amerikassa hän valmisti sen turskasta ja savustetusta koljasta. Loistava suomalainen versio taas sisältää kuhaa ja savunieriää.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 min + paisto 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kuha-savunieriävuoka

Ainekset

1
pieni sipuli
2
mausteneilikkaa
4-6
kokonaista mustapippuria
1
laakerinlehti
1
l
maitoa
450
g
kuhafileitä
keskikokoinen, savustettu nieriä
6
kovaksikeittetyä kananmunaa
Béchamel-kastike
110
g
voita
3/4
dl
vehnäjauhoja
maustettu maito
5
rkl
silputtua lehtipersiljaa
1/2
tl
muskottipähkinää
suolaa ja valkopippuria maun mukaan
Perunamuusi
n. 700
g
jauhoisia perunoita
50
g
voita
2
tl
suolaa
1-2
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Mittaa sipuli, neilikat, pippurit, laakerinlehti ja maito isoon kasariin tai paistinpannuun. Laita kuhafileet sekaan. Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja hämmennä lientä muutama minuutti, kunnes kuha on kypsää.
  2. Nosta kuhafileet lautaselle ja jäähdytä hetki. Pyyhi kaikki mausteet pois kalasta. Murenna kalan liha pienemmiksi paloiksi.
  3. Poista nieriästä nahka ja perkaa kala. Sekoita kuha- ja nieriäpalat yhteen ja levitä ne ison, voidellun uunivuoan pohjalle. Kuori keitetyt kananmunat, leikkaa ne viipaleiksi ja levitä vuokaan kalojen päälle.
  4. Siivilöi maito valkokastiketta varten. Sulata kattilassa 60 g voita. Lisää jauhot ja kypsennä niitä voissa muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja lisää 4 dl mauste-maitoa koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kastiketta sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Lisää 4 dl maitoa ja keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes kastike on sakeaa. Kastike on valmista noin 10 minuutissa.
  5. Lisää kastikkeen sekaan lehtipersilja, muskottipähkinä, suolaa ja jauhettua valkopippuria makusi mukaan. Kaada kastike vuokaan kanamunien päälle. Painele lusikalla ”reikiä” paistokseen, jotta kastike pääsee valumaan pohjalle asti.
  6. Valmista perunamuusi. Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat siivilässä. Kuumenna 2 dl mauste-maitoa ja voi kattilassa. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää maito-voiseosta, kunnes muusi on pehmeää. Mausta suolalla makusi mukaan.
  7. Levitä tai pursota muusi vuokaan kastikkeen päälle. Laita päälle muutama voinokare ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes perunamuusi on kullanruskeaa.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
Emilia Kolari

Tämä kaalilaatikko on paitsi vegaaninen, myös maailman helpoin, sillä koko seos esikypsennetään yhdessä paistokasarissa. Kokeile! Mehevä ja herkullinen kaalilaatikko maistuu myös lapsille.

Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kaalilaatikko

Ainekset

1
kg
keräkaalia
1
iso
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
tummaa soijarouhetta
1 1/2
dl
ohrahelmiä
8-9
dl
vettä
1/2
dl
soijakastiketta
1/2
dl
makeaa chilikastiketta
2
tl
yrttisekoitusta (esim. provencen)
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
suolaa
(1/2
dl
kuivattuja karpaloita)
Vuokaan
2
rkl
maidotonta margariinia
Päälle
2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
maidotonta margariinia
(Pinnalle
1/2
dl
kuivattuja pehmeitä karpaloita)

Työvaiheet

  1. Poista kaalin uloimmat lehdet ja hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulit öljyssä isossa paistokasarissa tai vokkipannussa. Lisää kaali ja jatka kuullottamista 5 minuuttia pöyhien kaalia kahdella lastalla.
  3. Mittaa päälle soijarouhe, ohrahelmet, vesi, soija- ja chilikastike. Mausta vielä yrteillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. (Lisää lopuksi halutessasi karpalot.)
  4. Voitele iso uunivuoka (vetoisuus 2 l) maidottomalla margariinilla. Kaada kaaliseos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle korppujauhoja ja margariininokareita.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Vinkki! Kaalista irtoaa eri määrä kosteutta riippuen vuodenajasta. Lisää vettä tarvittaessa kypsentämisen aikana.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 75 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Arla keittiö

Syksyisen metsän makuinen paistos on täydellinen syysillan lohturuoka. 
Herkullisimmat juurekset ja metsäsienet yhdistyvät hapatetun kerman avulla täyteläiseksi ateriaksi tai lisukkeeksi.
 

Annoksia
4-6
Valmistusaika
35 min + 60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Metsäinen juurespaistos

Ainekset

4
dl
(250 g) erilaisia metsäsieniä hienonnettuna
2
porkkanaa
2
juuripersiljaa (tai palsternakkaa)
4
perunaa
4
punajuurta
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2
rkl
timjamia hienonnettuna
2
prk
(4 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
3
kananmunaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  • Perkaa sienet ja esikypsennä tai ryöppää sienilajin mukaan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  • Kuori kaikki juurekset, paitsi perunat. Leikkaa porkkanat noin senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi ja juuripersiljat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa perunat ja punajuuret kahdeksaan osaan niin, että ne ovat samankokoisia keskenään. 
  • Hienonna ruohosipuli ja timjami. Nosta kaikki ainekset uunivuokaan ja sekoita. Vispaa kulhossa kerman joukkoon kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kermaseos vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla 60 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä ja kerma-munaseos hyytynyt. Tarjoa saaristolais- tai ruisleivän kanssa.

Kommentit (0)