Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 971 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Savoy-ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihinen antaa makaronilaatikon muhia jääkaapissa yön yli ennen kypsentämistä. Näin makaronilaatikko saa lisää mehukkuutta ja sen voi kätevästi valmistella edellisenä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
40 min + 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
makaronia
1
pkt
pekonia (170 g)
1
sipuli
1
punainen paprika
1
prk
(180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
l
kuohukermaa
2
munaa
Voita uuniastian voiteluun

Työvaiheet

  1.  Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
  2.  Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
  3.  Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
  4.  Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
  5.  Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Kommentit (7)

koo-jii
Seuraa 
Liittynyt18.8.2015

En ymmärrä mikä hirvittävä vimma on tunkea paprikaa nykyisin joka paikkaan. Lämpimänä se on lähinnä kuvottavan makuista. Kaikki marinadit sisältävät paprikajauhetta ja sen huomaa!
Kylmänä paprika maistuu voileivällä ja salaatissa.
Aurinkokuivatut tomaatit wivät sovi lihamakaroonilaatikkoon. Siinä ei tarvita kuin:
- jauhelihaa
- makaroonia
- munaa
- kermamaitoa
- "normaaleja" mausteita

Kotikokki_5
Seuraa 
Liittynyt22.8.2015

Jätin paprikan pois ja korvasin sen pussillisella herne-maissi-paprikaa.
Hyvää makaroonilaatikkoa olen ennenkin tehnyt mutta tästä tuli nyt ehdoton suosikkini!

Tatjana Heiskanen
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Aivan ihana makaronilaatikko! Maistakaa, älkää jättäkö mitään aineista pois! Tästä kerrallaan tuli minun perheen, siskon perheen ja kaverin perheen ehdoton suosikki. :-)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Tatjana! :)

Ja_Ba
Seuraa 
Liittynyt14.3.2016

@koo-jii
Nämähän ovat makukysymyksiä, ehkä sinun mielestäsi paprika maistuu pahalle, toisten mielestä ei.. Jos jokin aines osa ei miellytä, jäte se sitten pois!
Ei näitä reseptejä pidä kirjaimellisesti noudattaa, vaan oman järjen ja MAKUAISTIN käyttö on sallittua.

Mutta hyvä resepti, itse lisäisin juustoraastetta, niin pinnalle kuin joukkoonkin..

jiiäl
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Aivan sairaan hyvää...teen juuri parhaillaankin tätä valehtelematta viidettä kertaa!! :D Löysin reseptinkin vasta viime vuoden lopussa, meillä tuntuu siis olevan aina tätä!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Saammeko esitellä: huijarin kaalilaatikko! Varhaiskaalista valmistuva ruoka syntyy näppärästi paistinpannussa ja sopii kiireiseen arkeen paremmin kuin uunissa hautuva esikuvansa. Tarjoa kaalilaatikon kaverina hölskykurkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalilaatikko kasarissa

Ainekset

2
l
varhaiskaalia suikaloituna
1
sipuli
400
g
karitsanjauhelihaa
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
2
rkl
siirappia
2
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
dl
kermaa
HÖLSKYTETYT HUNAJAKURKUT
3
avomaankurkkua
2
tl
hunajaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi sipuli.

  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää kaali ja sipuli ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää riisi ja mausteet sekä siirappi, vesi, fondi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Laske lämpöä, peitä pannu kannella ja anna kaalilaatikon hautua 10–15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.

  3. Pese kurkut ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi kannelliseen kulhoon. Lisää hunaja, etikka ja suola joukkoon. Sulje kansi ja hölskytä kurkkuja vajaa minuutti, jotta maut tasoittuvat. Tarjoa kurkut kaalilaatikon kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Laatikkoruoka valmistetaan uunissa. Tämä on pataruoka.

Vierailija

Kuinka paljon kaalia tarvitaan kahteen litraan suikaleita?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä! Varhaiskaalien koko vaihtelee paljon, joten tähän ruokaan tarvitaan 1–2 varhaiskaalia. Jos kaalit ovat pienehköjä, niitä saattaa tarvita kaksi. Jos kaali on iso, yhdelläkin voi pärjätä hyvin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Linssipata on loistava, proteiinipitoinen lounas, joka on helppo tehdä myös vegaanisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikin linssipata

Ainekset

2
tlk (380/230 g)
kypsiä vihreitä linssejä
1
sipuli
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
½–1
tl
harissatahnaa
1
sitruuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
avokadoa

Työvaiheet

  1. Valuta linssit siivilässä kulhoon. Älä heitä linssien lientä pois.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja leikkaa tomaatit puoliksi.

  3. Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli, tomaatit ja harissatahna. Kuullota 2–4 minuuttia, lisää sitten linssit sekä 1½ dl linssien lientä.

  4. Anna seoksen hautua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää linssien lientä, jos seos tuntuu kuivalta.

  5. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan keltaista kuorta 2 teelusikallista ja purista mehua 3 ruokalusikallista.

  6. Mausta pata suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitrusraaste sekä mehu. Tarjoa lisäksi avokadoa. Mausta avokado halutessasi sitruunamehulla ja soijakastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Vastustamattomin kesärisotto syntyy muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa alkuruokana, väliruokana tai lisukkeena.

Viinisuositus: Kesäisen raikas risotto pääsee oikeuksiinsa viinin kanssa, jossa on hapokkuutta. Mukavan juhlava valinta on Wolfberger (W) Crémant d’Alsace Organic Brut, 16,49 e. Alsacelainen luomukuohuviini on pirteän mineraalinen, mutta siinä on myös hieman paahteisuutta, mikä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-tillirisotto

Ainekset

n. 9
dl
kasvislientä
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
1
rkl
voita
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
40
g
parmesaania
1
tuuhea ruukku tilliä
1–2
sitruunan kuorta (1 rkl)
3
rkl
sitruunanmehua
4
rkl
voita
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kasvisliemi ja pidä se kuumana.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyn ja voin seoksessa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä, kunnes neste on haihtunut.

  3. Lisää kasvislientä kattilaan kauhallinen kerrallaan ja sekoittele risottoa. Lisää lientä, kun edellinen erä on imeytynyt riisiin. Risotto kypsyy noin 15–20 minuutissa. Tarkista aika riisipakkauksesta.

  4. Raasta parmesaani ja hienonna tilli. Säästä niitä hieman koristeluun. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista 3 rkl mehua.

  5. Sekoita voi, parmesaani, sitruunan mehu ja kuori kypsään risottoon. Lisää tilli ja pippuri. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Viimeistele annokset parmesaanilla ja tillillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Rapsakoiksi uppopaistetut raviolit ovat niin hyviä, että ne tekee mieli syödä saman tien. Niistä saa kuitenkin mainion lisukkeen salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat raviolit ja tomaattisalaatti

Ainekset

Salaatti
2
punasipulia
2
dl
jääkylmää vettä
2
rs (à 200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku basilikaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
2
dl
oliiveja
Pasta
1
dl
raastettua parmesania
1
dl
panko- tai korppujauhoja
1
tl
oreganoa
1
kananmunaa
2
rkl
kermaa
1
pkt (250 g)
tuorepasta-ravioleja
5
dl
rypsiöljyä paistamiseen
Kastike
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
tomaattipyrettä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensiksi tomaattisalaatti, jotta se ehtii maustua. Suikaloi sipuli, ja laita siivut kylmään veteen 15 minuutiksi.

  2. Pilko tomaatit ja hienonna basilika. Laita tomaatit, suola ja sokeri mehustumaan toiseen kulhoon noin vartiksi. Sekoita lopuksi joukkoon siivilöidyt sipulit, basilika ja oliivit.

  3. Raasta juusto kulhoon, lisää korppujauhot ja oregano.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa muna ja kerma.

  5. Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa 160 asteiseksi.

  6. Dippaa raviolit ensin munaseoksessa ja pyöritä sen jälkeen korppujauheessa niin, että pasta kuorruttuu kauttaaltaan. Kuorruta pastat sitä mukaa, kun uppopaistat ne. Uppopaista pastat viiden erissä. Paista pastat rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 2–3 minuuttia molemmin puolin. Laita paistetut raviolit valumaan talouspaperien päälle asetetulle ritilälle hetkeksi.

  7. Yhdistä kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.

  8. Tarjoile rapsakat pastat tomaattisalaatin ja kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)