Me Naiset on lisännyt 818 reseptiä.
Linkitetty 543 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Savoy-ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihinen antaa makaronilaatikon muhia jääkaapissa yön yli ennen kypsentämistä. Näin makaronilaatikko saa lisää mehukkuutta ja sen voi kätevästi valmistella edellisenä päivänä.

Annoksia
5
Valmistusaika
40 min + 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Kari Aihisen mehukas makaronilaatikko

Ainekset

5
dl
makaronia
1
pkt
pekonia (170 g)
1
sipuli
1
punainen paprika
1
prk
(180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
½
l
kuohukermaa
2
munaa
Voita uuniastian voiteluun

Työvaiheet

  1.  Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
  2.  Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
  3.  Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
  4.  Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
  5.  Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Kommentit (7)

koo-jii
Seuraa 
Liittynyt18.8.2015

En ymmärrä mikä hirvittävä vimma on tunkea paprikaa nykyisin joka paikkaan. Lämpimänä se on lähinnä kuvottavan makuista. Kaikki marinadit sisältävät paprikajauhetta ja sen huomaa!
Kylmänä paprika maistuu voileivällä ja salaatissa.
Aurinkokuivatut tomaatit wivät sovi lihamakaroonilaatikkoon. Siinä ei tarvita kuin:
- jauhelihaa
- makaroonia
- munaa
- kermamaitoa
- "normaaleja" mausteita

Kotikokki_5
Seuraa 
Liittynyt22.8.2015

Jätin paprikan pois ja korvasin sen pussillisella herne-maissi-paprikaa.
Hyvää makaroonilaatikkoa olen ennenkin tehnyt mutta tästä tuli nyt ehdoton suosikkini!

Tatjana Heiskanen
Seuraa 
Liittynyt23.9.2015

Aivan ihana makaronilaatikko! Maistakaa, älkää jättäkö mitään aineista pois! Tästä kerrallaan tuli minun perheen, siskon perheen ja kaverin perheen ehdoton suosikki. :-)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Tatjana! :)

Ja_Ba
Seuraa 
Liittynyt14.3.2016

@koo-jii
Nämähän ovat makukysymyksiä, ehkä sinun mielestäsi paprika maistuu pahalle, toisten mielestä ei.. Jos jokin aines osa ei miellytä, jäte se sitten pois!
Ei näitä reseptejä pidä kirjaimellisesti noudattaa, vaan oman järjen ja MAKUAISTIN käyttö on sallittua.

Mutta hyvä resepti, itse lisäisin juustoraastetta, niin pinnalle kuin joukkoonkin..

jiiäl
Seuraa 
Liittynyt1.2.2017

Aivan sairaan hyvää...teen juuri parhaillaankin tätä valehtelematta viidettä kertaa!! :D Löysin reseptinkin vasta viime vuoden lopussa, meillä tuntuu siis olevan aina tätä!

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paahtaminen antaa kurpitsalle upean maun, ja tuliset texmex-mausteet sopivat täydellisesti makean kurpitsan seuraan. Pavut, avokado ja korianteri viimeistelevät tyylin. Kaikki yhdellä pellillä –illallinen on helppo tehdä, ja syötät samalla isonkin porukan.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Texmex-kurpitsapelti

Ainekset

1/2
kurpitsaa
1
punasipuli
2
rkl
tacomaustetta
2
rkl
öljyä
1
prk (285 g)
käyttövalmiita mustapapuja
4
avokadoa
2
dl
cheddarjuustoa
2
dl
ranskankermaa
1
dl
1 dl hot wings -kastiketta (esim. Frank’s)
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli. Levitä kurpitsat ja sipulit uunipellille. Sekoita tacomauste ja öljy joukkoon. Paahda uunissa 15 minuuttia.
  2. Siivilöi pavut. Viipaloi avokadot. Lisää ne ja pavut pellille kurpitsan joukkoon ja raasta juusto päälle. Paista uunissa vielä 10 minuuttia.
  3. Sekoita ranskankerma ja hot wings -kastike. Levitä ruuan päälle ja viimeistele korianterilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Aineksista näyttää puuttuvan juustoraaste, joka kuitenkin lukee työvaiheissa? Nimim. juustoraaste kaupassa 😆

Vierailija

Aineksista näyttää puuttuvan juustoraaste, joka kuitenkin lukee työvaiheissa? Nimim. juustoraaste kaupassa 😆

GRV Heini
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei,

ohje on nyt korjattu ja juustoraaste lisätty ainesosiin. T. Toimitus

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari ja Monserrate Cedeno Medranda KUVA Pia Inberg

Sakealieminen ecuadorilainen kalapata vie kielen mennessään. Kermaisen koostumuksen takaa paahdetuista maapähkinöistä ja maidosta soseutettu tahna. Pata sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai riisin kanssa. Limetti ja korianteri ovat piste iin päälle.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Biche de pescado y camarón eli ecuadorilainen kalapata

Ainekset

Maapähkinätahna
2
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
punasipuli
2-3
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
2
dl
täysmaitoa
2
rkl
maapähkinävoita
Kalapata
1
(700 g)
bataatti
2
esikeitettyä maissintähkää
1
paprika
700
g
valkoista kalaa fileinä (esim. ahvenia tai turskaa)
2
rkl
öljyä
1
rkl
oreganoa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
mustapippuria
5
dl
kalalientä
1 1/2
tl
suolaa
1
ps (180 g)
isoja kuorittuja katkarapuja
1
ruukku
korianteria
2
limettiä lohkoina

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maapähkinätahna, joka sakeuttaa kalapadan liemen. Paahda pähkinät kevyesti valurautapannulla tai padassa. Jäähdytä ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja pyöräytä joukkoon juustokumina. Kuullota sipulit mausteöljyssä ja lisää pähkinöiden joukkoon. Aja sileäksi.
  3. Lisää maito ja aja leikkuuterällä tasaiseksi. Mittaa lopuksi maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi
  4. Kuori ja paloittele bataatti. Paloittele maissit reiluiksi paloiksi. Pese ja kuutioi paprika. Poista kaloista ruodot ja paloittele fileet.
  5. Kuumenna öljy padassa ja lisää mausteet. Kuullota hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kalaliemi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää bataatit ja keitä 10 minuuttia.
  7. Lisää paprikat, maissit ja kalapalat. Kypsennä miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Lisää lopuksi maapähkinätahna sekä katkaravut. Kuumenna.
  8. Hienonna päälle runsaasti korianteria. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1556 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Yhden pannun ihmeruoka minimoi tiskit, ja samalla ainekset hautuvat uunissa ihanan meheviksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunalohi-fetavuoka

Ainekset

3
punajuurta
1
lanttu
1
punasipuli
400
g
lohta
1
pkt (200 g)
fetaa
Sitruunaöljy
1
sitruunan mehu
4
rkl
öljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
kevätsipulia tai sipulinvarsia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja suikaloi punajuuret julienneraudalla, vihannesmandoliinilla tai veitsellä. Tee samoin lantulle. Kuori ja viipaloi sipuli. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala tulitikkuaskin kokoisiksi kuutioiksi. Valuta ja kuutioi feta.
  2. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Pyörittele lantturaaste, sipuli ja lohi kulhossa sitruunaöljyssä ja levitä ne uunivuokaan. Pyörittele sitten punajuuri kulhossa öljyiseksi ja lisää se vuokaan muiden ainesten viereen, niin koko ruoka ei värjäydy punaiseksi. Lisää fetakuutiot päälle. Paista uunissa 15 minuuttia. Koristele ruoka halutessasi hienonnetulla kevätsipulilla.

Kommentit (0)