Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Alppien rinneravintoloiden ykköslounas on karamellisoidulla sipulilla viimeistelty juustopasta. Pasta on juuri niin hyvää kuin käyttämäsi juusto, joten satsaa siihen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Käsespätzle eli pikainen juustopasta

Ainekset

400
g
pastaa
2
isoa sipulia
2 + 1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
ruukku
salviaa
1 1/2
dl
valkoviiniä
250
g
voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)

Työvaiheet

  1. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
  2. Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
  3. Keitä ja valuta pasta.
  4. Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
  5. Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Barry MacNamara KUVA Sami Repo

Parsarisotto on Barry McNamaran muisto Kataloniasta. Taste of Helsinki -ruokafestivaalin Suomeen tuonut Namara kertoo, että vuonna 2010 hän oli matkalla vaimonsa kanssa, kun islantilainen tulivuori pysäytti Euroopan lentoliikenteen. "Juutuimme viikoksi Katalonian maaseudulle ja keräsimme...

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsarisotto

Ainekset

1
dl
kuivattuja sieniä
1 1/2
l
kana- tai kasvislientä
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
50
g
voita
3
dl
risottoriisiä
1,2
dl
kuivaa, kevyttä valkoviiniä (esim. Pinot Grigio)
500
g
vihreää parsaa
Tarjoiluun
parmesaania
tuoretta kirveliä

Työvaiheet

  1. Valmista liemi: laita kuivatut, hieman pienityt sienet kana- tai kasvisliemeen. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  2. Kuori ja silppua salottisipulit sekä valkosipulinkynsi hienoksi. Kuumenna voi paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota salottisipulia muutama minuutti keskilämmöllä ja lisää valkosipuli. Kuullota noin 5 minuuttia, kunnes salottisipuli on ”läpinäkyvää.” Varo ruskistamasta.
  3. Lisää riisi pannulle ja kuullota myös se läpinäkyväksi. Lisää lämpöä ja kypsennä riisiä voi-sipuliseoksessa pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  4. Lisää 2 dl kuumaa sienilientä ja kuumenna sekoitellen, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä aina kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä. Jatka näin, kunnes riisi on lähes kypsää, al dente. Risotto valmistuu noin 20 minuutissa.
  5. Sillä välin kuin risotto kypsyy, kuori ja pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Keitä tai höyrytä ne pienessä kannellisessa kattilassa tai paistinpannussa 2 desilitrassa vettä voinokareen, suolan ja pippurin kanssa. Varmista, ettei vesi kiehu kuiviin. Siivilöi parsat.
  6. Kun risotto on valmista, lisää vielä noin 1 dl lientä, sillä risotto saa olla hyvin löysää. Lopuksi lisää raastettu parmesaani, keitetyt parsat ja yrtit. Mausta makusi mukaan. Höylää päälle muutama siivu parmesaania ja viimeistele annos tuoreella kirvelillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Annostele wokki lautasille ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet sekä tuoretta korianteria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-nuudeliwokki

Ainekset

250
g
ohuita vehnänuudeleita
500
g
lohifileetä kuutioina
150
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
Kastike
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
limettimehua
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
hunajaa
1/2-1
tl
chilihiutaleita
2
tl
maissitärkkelysjauhoa
Viimeistelyyn
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsäksi. Valuta ja lisää tilkka rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina.
  2. Pilko lohi nahattomiksi kuutioiksi. Pilko sokeriherneenpalot ohuiksi vinoviipaleiksi.
  3. Kuumenna rypsiöljyä laakeassa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista lohipalat nopeasti. Siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Lisää kasvisseos, kuumenna. Lisää valutetut kypsät nuudelit ja sokeriherneet.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada pannuun. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon lohipalat.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesäklassikko, kreikkalainen salaatti, lainaa raaka-aineensa parhaaseen kesäpastaan.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäpasta

Ainekset

400
g
pastaa
4
broilerin minuuttipihviä
2
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kastike
250
g
kirsikkatomaatteja
1/2
kurkkua
1
kesäsipuli
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1
dl
kalamata-oliiveja
1
dl
ruoka- tai kuohukermaa
1
dl
tilliä hienonnettuna
1/2
dl
basilikaa hienonnettuna
1
sitruuna (mehu ja kuori)
200
g
feta-juustoa
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan.
  2. Paista broilerit pannussa öljyssä tai grillaa ne kypsiksi. Fileet kypsyvät 3–5 minuutissa. Mausta fileet hunajalla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet viipaleiksi.
  3. Puolita tomaatit. Kuori kurkku, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Laita viipaleet hetkeksi sivuun.
  4. Leikkaa kesäsipuli viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannussa öljyssä 3 minuuttia. Lisää tomaatit, kurkku, oliivit ja kerma. Kiehauta seos. Hienonna tilli ja basilika, lisää ne pannuun. Raasta joukkoon sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu. Murustele puolet fetasta joukkoon.
  5. Valuta pasta ja yhdistä se kastikkeen ja broilerin kanssa. Ripottele päälle loppu feta ja parmesaani.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Henri aalto KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotikeittiössä puuro kannattaa vaahdottaa kuohkeaksi pallovatkaimella.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ravintola Platen jokirapupuuro

Ainekset

1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
valkoviiniä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
sokeria
1
rkl
fenkolinsiemeniä
2
tähtianista
1
tl
suolaa
1/5
tl
cayennepippuria
1/2
dl
konjakkia
4
dl
kermaa
1 1/2
dl
mannasuurimoita
50
g
voita
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paahda tomaattipyreetä teräskattilassa koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vesi, hummerifondi, sokeri, fenkolinsiemenet, tähtianikset, suola ja cayennepippuri. Kaada konjakki joukkoon. Anna liemen kiehua kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin 6 dl. Tähän menee noin 20 minuuttia.
  2. Siivilöi mausteet pois liemestä. Lisää kerma. Anna liemen kiehahtaa ja sekoita mannaryynit joukkoon voimakkaasti pallovatkaimella vatkaten. Keitä 5 minuuttia. Lisää vettä, jos puuro tuntuu liian paksulta.
  3. Sekoita voi ja sitruunamehu puuroon juuri ennen tarjoamista. Vatkaa mahdollisimman kuohkeaksi pallo-vatkaimella.
  4. Koristele rapupuuro esimerkiksi jokiravunpyrstöillä, appelsiiniviipaleilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

VINKKI Ravintola Platessa puuro tehdään paahdetuista ravunkuorista keitettyyn liemeen.

Kommentit (0)