
Alppien rinneravintoloiden ykköslounas on karamellisoidulla sipulilla viimeistelty juustopasta. Pasta on juuri niin hyvää kuin käyttämäsi juusto, joten satsaa siihen.
Käsespätzle eli pikainen juustopasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
- Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
- Keitä ja valuta pasta.
- Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
- Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.