Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 149 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Alppien rinneravintoloiden ykköslounas on karamellisoidulla sipulilla viimeistelty juustopasta. Pasta on juuri niin hyvää kuin käyttämäsi juusto, joten satsaa siihen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Käsespätzle eli pikainen juustopasta

Ainekset

400
g
pastaa
2
isoa sipulia
2 + 1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
ruukku
salviaa
1 1/2
dl
valkoviiniä
250
g
voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)

Työvaiheet

  1. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
  2. Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
  3. Keitä ja valuta pasta.
  4. Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
  5. Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Paahtuneet kaalit saivat kaverikseen pehmeää vuohenjuustoa ja sieniä. Makuyhdistelmä on suorastaan hämmästyttävän maukas!

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
spagettia
1
pss (400 g)
ruusukaaleja
1
rs (200 g)
herkkusieniä tai esikäsiteltyjä metsäsieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
dl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
pehmeää vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa halkaise ruusukaalit, viipaloi sienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata voi pannussa ja paista ruusukaalia ja sieniä 5 minuuttia kovalla lämmöllä. Lisää valkosipulit ja paista vielä puoli minuuttia. Varo polttamasta valkosipulia. Ota 2 dl pastan keitinvettä talteen, valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää ruusukaalipaistos pastan joukkoon ja laita pannu takaisin levylle.
  3. Kaada etikka pannuun, lisää hunaja ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasaan 5 minuuttia, kunnes etikkaa on jäljellä noin kolmannes. Kaada kastike pastan joukkoon ja sekoita niin, että pasta on kauttaaltaan kastikkeen peitossa. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää pastan keitinvettä. Mausta suolalla.
  4. Jaa pasta-annokset lautasille ja murenna vuohenjuustoa päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Natalia Tolmatsova KUVA Päivi Ristell

Hus hävikille! Kuvausruokien jämistä syntynyt lasagneohje on klassikkoruuan riisuttu versio, joka osoittaa, että lasagne toimii ilman kastikkeiden keittelyäkin. Halpaa, nopeaa ja hyvää!

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden astian vegelasagne

Ainekset

1/2
pkt
lasagnelevyjä
1
iso
munakoiso
1
tlk (500 g)
tomaattimurskaa
200
g
juustoraastetta (esim. Emmental)
1-2
tl
suolaa
1/2-1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi.
  2. Levitä kerros tomaattimurskaa nelikulmaisen vuoan pohjalle. Ripottele päälle juustoraastetta, suolaa ja pippuria. Asettele kerros lasagne-levyjä päälle. Levitä uusi kerros tomaattimurskaa ja juustoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele munakoisoviipaleet täytteen päälle ja pirskota niille öljyä. Lisää kerroksia, kunnes tomaattimurska ja munakoisot on käytetty. Tärkeintä täyttämisessä on, että lasagnelevyt ovat toiselta puolelta kosketuksissa tomaattimurskan kanssa. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustoa.
  3. Kypsennä lasagnea uunissa 30 minuuttia. Tarkkaile lasagnen pintaa ja peitä foliolla tai leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Punajuuririsotto kuuluu niihin ruokiin, jotka inspiroivat viikonloppuna mutta toimivat myös arkena. Jos raastat punajuuret hienoksi, ne kypsyvät samassa ajassa kuin riisikin. Vähän sitruunaa, nokare pehmeää vuohenjuustoa, ja herkku on valmis.  

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Punajuuririsotto

Ainekset

3-5
(500 g)
punajuurta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
8-9
dl
kiehautettua vettä
1
kasvisliemikuutio (Reformi luomu)
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
1/2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna (tai 1/2 tl kuivattua)
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
25
g
voita
1
dl
parmesaania raastettuna
2
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
50
g
juuressipsejä
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Helpoimmin raastaminen käy monitoimikoneella. (Mehevät uuden sadon punajuuret kypsyvät risotossa myös karkeaksi raastettuna.)
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa (noin 5 minuuttia).
  3. Lisää punajuuriraaste, kasvisliemikuutio ja puolet kiehautetusta vedestä. Näin varmistat, että punajuuriraaste alkaa kypsyä saman tien. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita kypsymisen aikana joukkoon timjami, rosmariini, mustapippuri ja suola.
  4. Lisää loppu vesi kahdessa erässä ja jatka kypsennystä 5–8 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  5. Lisää lopuksi voi, parmesaani, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele sekaisin. Jos risotto kaipaa kosteutta, lisää vielä tilkka vettä.
  6. Viimeistele risotto vuohenjuustonokareilla, juuressipseillä ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Kasvisliemikuutio mainittu kahdessa kohtaa, kumpi oikea?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hei! Kiitos kommentistasi, liemikuution voi lisätä kummassa vaiheessa vain, eli mausteiden tai nesteen kanssa. Nyt mainittu tosiaan molemmissa. Korjaan kohdan!

Vierailija

Ei sitten kannata säikähtää, jos pissa on seuraavana aamuna punaista, et ole kuolemassa:)

Terveisin: Säikähtänyt naisystävänsä ruokkima mies

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ratatouillepasta on kätevä tapa saada päivän vihannesannos täyteen. Värikkäät kasvikset hautuvat tomaattiliemessä uskomattoman maukkaiksi. Jos pastaa jää yli, sen voi seuraavana päivänä tuikata uuniin parmesaanilla kuorrutettuna.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepasta

Ainekset

1
kesäsipuli
3
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
1
pieni
kesäkurpitsa
1
lehtisellerinvarsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
4
dl (+ 1 dl)
kasvislientä
1
laakerinlehti
350
g
pastaa (esim. penne)
1
dl
basilikanlehtiä, oreganoa tai lehtipersiljaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
200
g
fetajuustoa palana

Työvaiheet

  1.  Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paloittele muut kasvikset. Kuullota kasviksia pinnoitetussa pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen ja 4 dl kasvislientä. Lisää laakerinlehti. Hauduta noin 10 minuuttia.
  2. Lisää pasta. Anna padan hautua keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Huomioi, että pastan kypsymisaika on pakkauksen ohjeen mukaista aikaa pidempi, koska kastike on keitinvettä paksumpaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos pata tuntuu liian kuivalta.
  3. Mausta yrteillä, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliivit ja murusteltu juusto.

Kommentit (0)