Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 220 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Alppien rinneravintoloiden ykköslounas on karamellisoidulla sipulilla viimeistelty juustopasta. Pasta on juuri niin hyvää kuin käyttämäsi juusto, joten satsaa siihen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Käsespätzle eli pikainen juustopasta

Ainekset

400
g
pastaa
2
isoa sipulia
2 + 1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
ruukku
salviaa
1 1/2
dl
valkoviiniä
250
g
voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)

Työvaiheet

  1. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
  2. Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
  3. Keitä ja valuta pasta.
  4. Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
  5. Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinta tykkää pastoista, joissa ei ole erillistä kastiketta. Hänen peruspastansa sisältö vaihtelee, mutta persiljaa siihen tulee aina. Kesällä mukaan pääsee myös sitruunaa ja kapriksia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

1 1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 + 1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
2
sitruunaa
400
g
pastaa
3
valkosipulinkynttä
1/2
punainen chili
2
dl
vihreitä oliiveja
2
rkl
kapriksia
100
g
parmesaania
(mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja laita se kulhoon. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista molemmista sitruunoista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Valuta oliivit ja kaprikset. Paina oliiveja veitsen lappeella ja poista kivet. Kuumenna ½ dl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää oliivit, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista kunnes valkosipuli hieman ruskistuu. Älä anna valkosipulin palaa!
  4. Nosta paistinpannu pois levyltä. Kun pasta on kypsää, ota kattilasta 1 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannuun oliivien ja valkosipuleiden joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä tilkka kerrallaan. Lisää lopuksi oliiviöljyseos. Jaa pasta lautasille ja raasta parmesaania (ja rouhi mustapippuria) pinnalle.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 118 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Lasse Lecklin

Terveellinen "pasta" syntyy viljan sijaan porkkanasuikaleista. Ne viimeistellään marinoiduilla sienillä ja yrtti-gremolatalla. Kevyttä ja maukasta!

Annoksia
2
Valmistusaika
35 min + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Terveyspasta porkkanasta

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
herkkusieniä
Marinadi
1
rkl
misotahnaa
4
tl
sitruunamehua
4
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
1 1/2
tl
kuivattua timjamia
Gremolata
1
sitruunan raastettu kuori
2
hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2
ruukku
persiljaa hienonnettuna
1
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
250
g
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja höylää niistä perunankuorimaveitsellä ”tuorepastaa”.
  2. Puhdista ja paloittele herkkusienet.
  3. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ”porkkanapastaa” ja herkkusieniä muutaman tunnin ajan. (Voit myös jättää osan porkkanasuikaleista marinoimatta).
  4. Sekoita gremolatan ainekset keskenään. Nosta lautasille porkkana-herkkusienisekoitusta.
  5. Puolita kirsikkatomaatteja joukkoon. Lusikoi päälle gremolataa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Emmi Nuorgam KUVA Tuomas Kolehmainen

Tätä simppeliä pastaa voisi syödä päivästä toiseen – eikä mikään onneksi estä. Sen salaisuus on kasvisten jälkimarinointi.

Annoksia
2
Valmistusaika
45 min

Maailman paras arkipasta

Ainekset

1/2
kesäkurpitsa
200
g
parsaa
2
kypsää tomaattia
2
punasipulia
1
suippopaprika
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1/2
mieto chili
1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1/2
dl
basilikaa hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
limettimehua
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
200
g
pastaa
(mozzarellaa/fetaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paloittele kasvikset 3 cm:n paloiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta napakoita.
  2. Valmista sillä aikaa marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili ja yrtit, purista sitruuna- ja limettimehu. Sekoita marinadin ainekset yhteen ja kääntele seos kasvisten joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja kääntele se marinoituneiden kasvisten sekaan. Revi halutessasi ruuan päälle juustoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 853 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Roseeviini värjää risoton kauniin pinkiksi. Raperperi tuo suolaiseen ruokaan sopivaa hapokkuutta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Raparperi-roseerisotto

Ainekset

2
salottisipulit
2
raparperinvartta
3
dl
risottoriisiä
1
dl
roseeviiniä
1
dl
parmesan-raastetta
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1.  Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja leikkaa raparperinvarret pätkiksi.
  2.  Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää pannulle raparperit ja riisi. Kuullota vielä muutama minuutti.
  3. Kaada viini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää vettä noin desi kerrallaan ja anna risoton kiehua matalalla lämmöllä sekoitellen.
  4. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää parmesaani. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)