Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Alppien rinneravintoloiden ykköslounas on karamellisoidulla sipulilla viimeistelty juustopasta. Pasta on juuri niin hyvää kuin käyttämäsi juusto, joten satsaa siihen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Käsespätzle eli pikainen juustopasta

Ainekset

400
g
pastaa
2
isoa sipulia
2 + 1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
ruukku
salviaa
1 1/2
dl
valkoviiniä
250
g
voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)

Työvaiheet

  1. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
  2. Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
  3. Keitä ja valuta pasta.
  4. Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
  5. Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Henri aalto KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotikeittiössä puuro kannattaa vaahdottaa kuohkeaksi pallovatkaimella.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ravintola Platen jokirapupuuro

Ainekset

1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
valkoviiniä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
sokeria
1
rkl
fenkolinsiemeniä
2
tähtianista
1
tl
suolaa
1/5
tl
cayennepippuria
1/2
dl
konjakkia
4
dl
kermaa
1 1/2
dl
mannasuurimoita
50
g
voita
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paahda tomaattipyreetä teräskattilassa koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vesi, hummerifondi, sokeri, fenkolinsiemenet, tähtianikset, suola ja cayennepippuri. Kaada konjakki joukkoon. Anna liemen kiehua kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin 6 dl. Tähän menee noin 20 minuuttia.
  2. Siivilöi mausteet pois liemestä. Lisää kerma. Anna liemen kiehahtaa ja sekoita mannaryynit joukkoon voimakkaasti pallovatkaimella vatkaten. Keitä 5 minuuttia. Lisää vettä, jos puuro tuntuu liian paksulta.
  3. Sekoita voi ja sitruunamehu puuroon juuri ennen tarjoamista. Vatkaa mahdollisimman kuohkeaksi pallo-vatkaimella.
  4. Koristele rapupuuro esimerkiksi jokiravunpyrstöillä, appelsiiniviipaleilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

VINKKI Ravintola Platessa puuro tehdään paahdetuista ravunkuorista keitettyyn liemeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1392 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Sasu Kauppi KUVA Sami Repo

Ragù kypsyy nopeammin painekattilassa.

Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + haudutus 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Possuragù

Ainekset

800-900
g
porsaankassleria
1
porkkana
2
sellerinvartta
1
sipuli
2
isoa valkosipulinkynttä
1 + 1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
valkoviiniä
500
g
luumutomaatteja
3
laakerinlehteä
10
mustapippuria
5
dl
vettä
Lisäksi
500
g
pappardellepastaa
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti etukäteen.
  2. Kuutioi porkkana, selleri ja sipuli pieniksi. Hienonna valkosipuli.
  3. Taputtele 1 tl suolaa lihan pintaan. Ruskista liha padassa voi-öljyseoksessa kovalla lämmöllä. Liha saa tummua kunnolla. Nosta liha lautaselle odottamaan.
  4. Lisää porkkana, selleri ja sipuli pataan. Ruskista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree. Kun seos alkaa palaa pohjaan kiinni, lisää valkoviini. Raavi kattilan pohja puhtaaksi. Keitä pari minuuttia, kunnes viini on haihtunut.
  5. Kuutioi tomaatit joukkoon. Lisää laakerinlehdet, pippurit, 1 tl suolaa ja vesi. Sekoita ja lisää liha. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 4–5 tuntia, kunnes liha hajoaa helposti. Lisää tarvittaessa vettä.
  6. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi.
  7. Tarjoa ragù pastan ja parme-saaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Tonnikalapasta valmistuu supernopeasti, sillä korianterin maustama kastike sekoitetaan pastan kiehuessa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikatonnikalapasta

Ainekset

1
pieni prk (35 g)
kapriksia
1
iso
valkosipulinkynsi
1
ruukku
korianteria
2
dl
raastettua parmesaania
1
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
prk
tonnikalapaloja öljyssä
Lisäksi
400
g
fusilleja
1
ruukku
rucolaa
parmesaania

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolatussa vedessä.
  2. Valmista kastike pastan kiehuessa. Hienonna kaprikset, valkosipuli ja korianteri kulhoon. Raasta parmesaani joukkoon. Lisää öljy, sitruuna, suola ja pippuri ja sekoita. Valuta tonnikala ja kääntele se joukkoon.
  3. Valuta pasta. Kääntele kastike ja rucola pastan joukkoon kattilassa kuumalla liedellä. Raasta parmesaania annoksille.

Kommentit (1)

Vierailija

Tämähän onnistuu varmasti tosi hyvin ihanalla saaristo- Nyhtökauralla!! Nam!

Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Pinaatilla ja fetalla täytetty uuniravioli ei vaadi aikaa vieviä työvaiheita. Kokoa vain ainekset vuokaan ja käytä pasta uunissa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen uuniravioli

Ainekset

500
g
ricotta-pinaattiravioleja tai -tortellineja
100
g
babypinaattia
Fetakastike
200
g
fetaa
250
g
ricottaajuustoa
3
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Pinnalle
100
g
vahvaa juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia ja valuta.

  2. Tee kastike. Murusta feta haarukalla kulhoon. Lisää ricotta ja kerma. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja pippuri ja sekoita.

  3. Ota halutessasi kourallinen pinaattia sivuun koristelua varten. Levitä puolet pinaatista ja ravioleista uunivuokaan (n. 20 x 25 cm). Lisää vajaa puolet kastikkeesta päälle. Täytä toinen kerros samalla tavalla. Lisää kastike ja juustoraaste pinnalle.

  4. Kypsennä vuokaa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.

Kommentit (0)