Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 360 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Alppien rinneravintoloiden ykköslounas on karamellisoidulla sipulilla viimeistelty juustopasta. Pasta on juuri niin hyvää kuin käyttämäsi juusto, joten satsaa siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Käsespätzle eli pikainen juustopasta

Ainekset

400
g
pastaa
2
isoa sipulia
2 + 1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
ruukku
salviaa
1 1/2
dl
valkoviiniä
250
g
voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)

Työvaiheet

  1. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
  2. Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
  3. Keitä ja valuta pasta.
  4. Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
  5. Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1017 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1017 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pecorino-juuston höystämä cacio e pepe on klassikkopasta, josta tuli hitti. Alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulu rucolaa, mutta sen pippurinen maku sopii pastaan erinomaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rucola-juustopasta

Ainekset

200
g
pecorinojuustoa
1
rkl
suolaa
400
g
spagettia
1
tl
mustapippuria myllystä
25
g
voita
2-3
dl
pastan keitinvettä
50
g
rucolaa

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Raasta juusto raastimen hienolla terällä.
  2. Suolaa vesi ja keitä pasta. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä kaksi minuuttia, sulata voi pannulla. Lisää mustapippuri ja paista sitä voissa.
  3. Ota 3 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Lisää pannulle pasta ja 1 dl keitinvedestä. Lisää juustoraaste kolmessa erässä voimakkaasti sekoittaen. Juuston tulee sulaa ja muodostaa veden kanssa kastike. Lisää keitinvettä, kunnes pasta on kosteaa, mutta ei vetistä.
  4. Sekoita rucola pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Vegaaninen puttanesca-pasta saa kirpeän suolaisuutensa kapriksista ja oliiveista. Vegaaniravintolaa pyörittävän Anne Saarenojan bravuurissa on sopivasti chiliä, tomaattia ja loraus kookoskermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen puttanesca-pasta

Ainekset

300
g
(gluteenitonta) pastaa
400
g
kirsikkatomaatteja
3
valkosipulinkynttä
½–1
chilipalko
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
tomaattimurskaa
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
1
dl
kapriksia
1
tl
provencale-yrttiseosta
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
kookoskermaa
(pastan keitinvettä)
tuoretta timjamia viimeistelyyn

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen.
  2. Halkaise puolet kirsikkatomaateista. Kuori ja hienonna valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto.
  3. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää halkaistut tomaatit. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, oliivit ja puolet kapriksista, yrttiseos sekä pippuri. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  4. Paista kokonaisia tomaatteja paistinpannussa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia eli kunnes ne saavat pintaansa väriä.
  5. Lisää kookoskerma ja tarvittaessa pastan keitinvettä kastikkeeseen.
  6. Sekoita kastike pastaan tai tarjoa erikseen. Viimeistele annokset kapriksilla, paistetuilla tomaateilla ja hienonnetulla timjamilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1017 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tässä on tuleva bravuuripastasi! Ruusukaali ja pekoni ovat nimittäin mahtava makupari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pekoni-ruusukaalipasta

Ainekset

200
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
100
g
gruyère-juustoa
1
pkt
pekonia
1/2
dl
balsamico-etikkaa
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet. Leikkaa kannat pois ja puolita kaalit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valko sipulinkynnet. Leikkaa pekoni noin sentin mittaisiksi pätkiksi.
  2. Laita pastavesi kiehumaan.
  3. Nosta pekoni kylmälle pannulle ja laita hella päälle. Kun pekoni alkaa kypsyä ja rasva irrota, lisää ruusukaalit, sipuli ja valkosipuli. Paista pannulla, kunnes sipulit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää balsamico ja laske pannun lämpötilaa. Anna muhia sillä välin, kun keität pastan.
  4. Ota pastavedestä 1½ desiä vettä talteen ennen kuin valutat pastan. Kaada vesi ja ripottele juusto pannulle. Sekoita voimakkaasti, jotta juusto ja vesi sekoittuvat kastikkeeksi. Lisää pasta ja sekoita.

Kommentit (0)