Alppien rinneravintoloiden ykköslounas on karamellisoidulla sipulilla viimeistelty juustopasta. Pasta on juuri niin hyvää kuin käyttämäsi juusto, joten satsaa siihen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
20 minuuttia
Helppo
Käsespätzle eli pikainen juustopasta
Ainesosat
400
g
pastaa
2
isoa sipulia
2 + 1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
ruukku
salviaa
1 1/2
dl
valkoviiniä
250
g
voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)
Vaiheet
- Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
- Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
- Keitä ja valuta pasta.
- Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
- Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.