Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 363 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Alppien rinneravintoloiden ykköslounas on karamellisoidulla sipulilla viimeistelty juustopasta. Pasta on juuri niin hyvää kuin käyttämäsi juusto, joten satsaa siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Käsespätzle eli pikainen juustopasta

Ainekset

400
g
pastaa
2
isoa sipulia
2 + 1
rkl
voita
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
ruukku
salviaa
1 1/2
dl
valkoviiniä
250
g
voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère tai emmental)

Työvaiheet

  1. Laita reilusti suolattu pastavesi kiehumaan.
  2. Viipaloi sipuli renkaiksi. Kuumenna 2 rkl voita isossa kasarissa. Lisää sipuli, sokeri ja suola. Paista keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on kevyesti ruskistunut. Siirrä sipuli lautaselle odottamaan.
  3. Keitä ja valuta pasta.
  4. Lisää 1 rkl voita, salvian lehdet ja keitetty pasta pannulle. Paista pari minuuttia. Kaada pasta kattilaan odottamaan.
  5. Lisää viini ja juustoraaste pannulle. Sekoittele, kunnes juusto sulaa. Palauta pasta pannulle ja ripottele sipuli pinnalle. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Makoisat ja pehmeät ahvenpullat sopivat ihanasti yhteen sahramilla maustetun pastan ja tuoretomaattikastikkeen kanssa. Tässä on uusi lempikalaruokasi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahvenpullapasta

Ainekset

400
g
ahvenfileitä
1
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
2
kananmunanvalkuaista
½
dl
kermaa
1
sitruuna
1
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
valkopippuria
Kastike
2
isoa
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
Lisäksi
400
g
pastaa
1
ps (0,5 g)
sahramia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi ja nahattomiksi. Suikaloi fileet kulhoon, ripottele suola joukkoon ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia. Sulata sillä aikaa katkaravut siivilässä huoneenlämmössä.
  2. Kuivaa sulaneet katkaravut. Jauha ahvensuikaleet ja katkaravut hienoksi tahnaksi monitoimikoneessa. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää valkuaiset vähän kerrallaan seokseen. Kaada lopuksi kerma ohuena nauhana joukkoon. Jos seos juoksettuu, anna koneen käydä, kunnes seos on taas kiinteää. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, hienonna persilja. Lisää ne valkopippurin kanssa kalaseokseen.
  3. Kuumenna kattilassa 2 l vettä, lisää 2 tl suolaa. Tee seoksesta kahdella lusikalla pyöryköitä ja laita ne kypsymään hiljalleen poreilevaan veteen noin 10 minuutiksi. Ota pyörykät reikäkauhalla keittiöliinalle tai talouspaperille, säästä keitinvesi.
  4. Keitä pasta ahvenpullavedessä kypsäksi. Ota ½ dl keitinvettä talteen ja sekoita sahrami siihen. Siivilöi pasta ja jätä siivilään odottamaan.
  5. Tee kastike pastakattilassa. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä ja kuutioi malto. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, lisää valkosipulit ja paista 1 minuutti. Lisää tomaatit ja sahramivesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa pasta takaisin kattilaan. Kuumenna ja lisää kalapullat. Hienonna basilika. Mausta pasta basilikalla ja tarjoa heti. 

Vinkki! Kypsennä pyörykät höyrykattilassa voipaperin päällä tai muotoile ne uunivuokaan, lisää pohjalle noin ½ cm kalalientä, peitä vuoka foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 202 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Täyteläinen mascarponejuusto, raikas tomaattikastike ja tuorelasagnelevyt tekevät tästä lasagnesta erityisen mehevän. Kun juustokastiketta ei tarvitse keitellä erikseen, lasagne on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä mascarponelasagne

Ainekset

5–6
(250 g)
tuorelasagnelevyjä
Tomaattijauhelihakastike
400
g
jauhelihaa
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1
salottisipuli
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
oreganoa hienonnettuna
2
lihafondikuutiota
2
tl
sokeria
2
tl
muskottipähkinää raastettuna (tai 1 tl jauhettua muskottipähkinää)
1
dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Väliin
250
g
mascarponejuustoa
200
g
juustoraastetta
Päälle
100
g
ranskankermaa
1
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia.
  2. Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
  3. Lisää oregano, lihafondikuutiot, sokeri ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Kiehauta ja kypsennä vielä viisi minuuttia.
  4. Voitele tuorelasagnelevyn kokoinen uunivuoka (noin 15 cm x 25 cm) öljyllä. Kaada vuoan pohjalle kerros tomaattijauhelihakastiketta. Nosta päälle lasagnelevy. Lusikoi päälle tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle nokareita mascarponejuustoa ja ripottele päälle juustoraastetta. Tee näin yhteensä noin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy. Voitele levy ranskankermalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vihreä pesto on täällä taas! Perulaisessa pestossa basilikan seurana on pinaattia ja parmesaanin tilalla ovat feta ja queso fresco.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Perulainen pestopasta eli Tallarines verdes

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
25
g
(saksan)pähkinöitä
400
g
spagettia
100
g
babypinaatin lehtiä
1
iso ruukku
basilikaa
1
dl
kermaa
100
g
queso fresco -juustoa
100
g
fetajuustoa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota öljyssä noin 6 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sivuun.
  2. Paahda pähkinät kuivassa kuumassa pannussa.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1/2 dl keitinvettä.
  4. Mittaa pinaatin- ja basilikanlehdet, sipulit, pähkinät, keitinvesi, kerma ja juustot tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää suola.
  5. Kääntele nopeasti spagettiin. Murenna päälle fetaa.

Vinkki! Pestoon käytetään perinteisesti queso fresco -tuorejuustoa, mutta meillä myytävä versio on sen verran mietoa, että joukkoon kannattaa sekoittaa puolet fetaa.

Kommentit (2)

Ärsyyntynyt kokki

EI mitään tekemistä peston kanssa, mutta toimitus jatkaa samaa outoa linjaa ainesten nimeämisen kanssa, kuin aiemmin :(

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Pesto tulee italian sanasta ”pestare”, joka tarkoittaa hienontaa tai murskata, eikä se tarvitse juustoa tai pinjansiemeniä ollakseen pesto. Italialinen klassikko, eli basilikasta tehty pesto genovese on se, mikä meille tulee pestosta mieleen, mutta muitakin pestoja on. Perulainen pesto on italopeston sukulainen, mutta kermaisempi ja miedompi. Perulaiseen pestoon käytetään perinteisesti queso fresco –tuorejuustoa, mutta meillä myytävä versio on sen verran mietoa, että joukkoon kannattaa sekoittaa puolet fetaa.

Helsingin Sanomat on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Mausteinen chorizo tekee yhden astian pastapadasta vastustamattoman iltaruuan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizolla maustettu pastapata

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
400
g
broilerin jauhelihaa
2
chorizo-tuoremakkaraa
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
punaviiniä
400
g
tomaattimurskaa
4
dl
vettä
4
dl
pennepastaa kuivana (200 g)
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
basilikaa
1
tl
oreganoa
Viimeistelyyn
pecorino- tai parmesaanijuustoa raasteena

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy suuressa valurautapadassa liedellä. Paista jauheliha kahdessa erässä.
  3. Purista chorizot kuoristaan joukkoon pieniksi palloiksi.
  4. Alenna lämpöä ja lisää sipulisilppu. Kääntele 3–5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree, kääntele vielä 2 minuuttia.
  5. Käännä lämpö kovemmalle. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, vesi, kuiva pasta ja mausteet. Sekoita.
  6. Anna padan kypsyä liedellä, kannella peitettynä noin 25 minuuttia niin, että seos hiljalleen kuplii. Sekoittele välillä. Annostele lautasille ja viimeistele raastetulla pecorino- tai parmesaanijuustolla.

Kommentit (0)