Sanna Soppa365 on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
Sanna Maskulin

Tässä simppelissä parsakaali-maapähkinäpastassa ei ole mitään ihmeellistä. Ehkä juuri siksi se on ihmeen hyvää.

Tämä pastaohje syntyi oikeastaan vähän vahingossa. Tarkoitus oli tehdä ruokatoimittajamme Sanna Kekäläisen mahtavaa karpalo-parsakaalisalaattia. Sen ainekset ovat todella vaatimattomat: parsakaalia, kuivattuja karpaloita, paahdettua mantelia. Mutta maku, se on aivan ylimaallisen hyvä. Eräänä harmaana tiistaina kävi kuitenkin niin, että muistin ostaa parsakaalin. Mutta manteleita ja karpaloita en ostanut, kun muistelin, että niitähän kotona on jo. Ei ollut. Sen sijaan oli täysjyväpastaa, maapähkinöitä ja ricottajuustoa. No, näistähän syntyi aivan mahtava Kekäläisen ohjeen väärennös.

 Tärkeintä on, että parsakaalia ei keitetä. Sen sijaan se ryöpätään kokonaisena, todella pika-pikaa. 1-2 minuuttia riittää. Tämän jälkeen parsakaali huuhdellaan kylmässä vedessä, ja tuloksena on lehtivihreän kirkastama ihana, vain aavistuksen pehmennyt parsakaali. Sahalaitaisella veitsellä siitä voi sitten leikata ohuita siivuja suoraan pastan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-maapähkinäpasta

Ainekset

1
pieni
parsakaali
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväspaghettia
1
dl
maapähkinöitä (tai pinjansiemeniä)
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
1
dl
ricottajuustoa
(parmesaania)

Työvaiheet

Ryöppää parsakaali kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä; keitä enintään 2 minuuttia. Upota parsakaali hetkeksi kylmään veteen, niin että kypsyminen loppuu. Nosta parsakaali lävikköön valumaan. Laita pasta kiehumaan samaan kattilaan, jossa keitit parsakaalin.

Pastan kypsyessä paahda maapähkinöitä kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti. Murskaa pähkinät veitsen lappeella tai huhmareessa.

Valuta pasta lävikössä,  lisää siihen loraus oliiviöljyä. Rouhi sekaan mustapippuria ja sekoita. Annostele pasta lautasille. Leikkaa parsakaalista sahalaitaisella veitsellä viipaleita pastan päälle. Ripottele päälle murskattuja pähkinöitä ja murusteltua ricottaa, ja jos kaapissa on parmesaania, suosittelen lisäämään vähän sitäkin. Tarjoa heti.

 PS. Jos et pidä maapähkinöistä, pinjansiemenet sopivat tähän annokseen vähintään yhtä hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo tomaattipasta on hyvää kuumana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
2–3
kevätsipulia varsineen
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
tomaattipyreetä
2
dl
pastan keitinlientä
½
tl
mustapippuria myllystä
tl
suolaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
ps
pieniä mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan.
  2. Pilko sipulit ja varret.
  3. Valmista kastike pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää etikka, tomaattipyree ja reilu kauhallinen pastan keitinlientä. Rouhi joukkoon pippuria ja suolaa. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit. Lisää tomaatit pannulle muutamaksi minuutiksi.
  5. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää lopuksi mozzarellat.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Pastavyyhti on kuin linnunpesä. Maun tuovat parmesaanikastike, somat viiriäisenmunat ja vegemäti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätitagliatelle

Ainekset

4–8
tagliatelle-pastakerää, esim. Rummo
4–8
viiriäisenmunaa
Kastike
dl
parmesaania raasteena
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
voita
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kuohukermaa
Lisäksi
rucolaa
100
g
(vegaanista) mätiä

Työvaiheet

  1. Laita pastakerät kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Pastakerät pysyvät koossa, jos pastaa ei sekoita ja vesi kiehuu kevyesti. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka kerät hajoaisivat.
  2. Keitä viiriäisenmunia 3 minuuttia. Tämä onnistuu pastan keitinvedessä.
  3. Raasta parmesaani.
  4. Kuumenna pannulla pippuria muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää voi.
  5. Sekoita joukkoon pastan keitinvettä, juustoraaste ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
  6. Laita lautasille rucolaa. Valuta pasta. Asettele kerät lautasille rucolan päälle.
  7. Valuta päälle kastiketta. Koristele annokset mädillä ja viiriäisenmunilla.

Vinkki! Kokeile mädin tilalla kylmäsavulohta. Viiriäisenmunat voit vaihtaa kananmuniin.