Sanna Soppa365 on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
Sanna Maskulin

Tässä simppelissä parsakaali-maapähkinäpastassa ei ole mitään ihmeellistä. Ehkä juuri siksi se on ihmeen hyvää.

Tämä pastaohje syntyi oikeastaan vähän vahingossa. Tarkoitus oli tehdä ruokatoimittajamme Sanna Kekäläisen mahtavaa karpalo-parsakaalisalaattia. Sen ainekset ovat todella vaatimattomat: parsakaalia, kuivattuja karpaloita, paahdettua mantelia. Mutta maku, se on aivan ylimaallisen hyvä. Eräänä harmaana tiistaina kävi kuitenkin niin, että muistin ostaa parsakaalin. Mutta manteleita ja karpaloita en ostanut, kun muistelin, että niitähän kotona on jo. Ei ollut. Sen sijaan oli täysjyväpastaa, maapähkinöitä ja ricottajuustoa. No, näistähän syntyi aivan mahtava Kekäläisen ohjeen väärennös.

 Tärkeintä on, että parsakaalia ei keitetä. Sen sijaan se ryöpätään kokonaisena, todella pika-pikaa. 1-2 minuuttia riittää. Tämän jälkeen parsakaali huuhdellaan kylmässä vedessä, ja tuloksena on lehtivihreän kirkastama ihana, vain aavistuksen pehmennyt parsakaali. Sahalaitaisella veitsellä siitä voi sitten leikata ohuita siivuja suoraan pastan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-maapähkinäpasta

Ainekset

1
pieni
parsakaali
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväspaghettia
1
dl
maapähkinöitä (tai pinjansiemeniä)
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
1
dl
ricottajuustoa
(parmesaania)

Työvaiheet

Ryöppää parsakaali kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä; keitä enintään 2 minuuttia. Upota parsakaali hetkeksi kylmään veteen, niin että kypsyminen loppuu. Nosta parsakaali lävikköön valumaan. Laita pasta kiehumaan samaan kattilaan, jossa keitit parsakaalin.

Pastan kypsyessä paahda maapähkinöitä kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti. Murskaa pähkinät veitsen lappeella tai huhmareessa.

Valuta pasta lävikössä,  lisää siihen loraus oliiviöljyä. Rouhi sekaan mustapippuria ja sekoita. Annostele pasta lautasille. Leikkaa parsakaalista sahalaitaisella veitsellä viipaleita pastan päälle. Ripottele päälle murskattuja pähkinöitä ja murusteltua ricottaa, ja jos kaapissa on parmesaania, suosittelen lisäämään vähän sitäkin. Tarjoa heti.

 PS. Jos et pidä maapähkinöistä, pinjansiemenet sopivat tähän annokseen vähintään yhtä hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ravintola Juuren reseptillä valmistuu niin ihana makaronilaatikko, että se jää varmasti vakioreseptien joukkoon. Jauhelihan sijasta laatikkoon ryöpätään korvasieniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 t 40 min
Valmistusaika
4-6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korvasieni-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
(luomu)makaroneja
3
tl
suolaa
Korvasienimuhennos
500
g
korvasieniä ryöpättynä
2
keskikokoista sipulia
4
valkosipulinkynttä
¾
dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
¾
dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
100
g
voita
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
4
kananmunaa
4
dl
kermaa
1
prk (200 g)
smetanaa
1
tl
maustepippuria
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Harjaa korvasienistä hiekka ja leikkaa jaloista kuivat kannat. Halkaise ja puhdista sienet myös sisältä. Kiehauta kattilassa 3 osaa vettä ja lisää joukkoon 1 osa sieniä. Ryöppää korvasieniä 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Huuhtele sienet juoksevalla vedellä. Toista ryöppäys. Muista huolehtia huoneen tuulettamisesta.
  3. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  4. Tee muhennos. Pilko sipuli, valkosipuli ja sienet. Hienonna yrtit. Kuullota sipuleita ja yrttejä voi-öljyseoksessa 5 minuuttia. Lisää sienet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita liemen aineet kulhossa. Lisää joukkoon makaronit ja sieni-sipuliseos.
  6. Laita leivinpaperi reunalliseen uunipannuun. Kaada makaroniseos pellille. Laatikosta tulee noin 3 cm:n paksuinen.
  7. Kypsennä uunissa 30–40 minuuttia, kunnes laatikko on hyytynyt.
  8. Tarjoa laatikko vinegretillä viimeistellyn vihersalaatin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuleeko tuohon kolmen sipulin korvasienipastaan todellakin noin paljon voita siinä sipulien kuullotusvaiheessa, 150g?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Mansikkapasta maistuu myös viileänä salaatin tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-valkosipulipasta

Ainekset

400
g
pastaa
1/2
l
mansikoita
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
1/2
ruukkua
oreganoa
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
150
g
ilmakuivattua kinkkua viipaleina
2
palloa (à 125 g)
mozzarella -juustoa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita pastan keitinvesi kuumenemaan.
  2. Perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori valkosipulin kynnet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Hienonna oregano varsineen.
  3. Suolaa pastan keitinvesi(1 rkl suolaa/2 l vettä) ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valkosipulinkynnet pastan joukkoon 1 minuutiksi. Ota ne vedestä ja hienonna.
  4. Sekoita mansikat, valkosipuli, sitruunankuori, oregano, oliiviöljy, suola ja ilmakuivattu kinkku tarjoilukulhossa. Lisää valutettu pasta. Revi mozzarellat kahtia pastan päälle. Viimeistele ruoka mustapippurilla.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Eihän tuosta pastasta puutu enää muuta kuin kapallinen mustikoita, chiansiemenet ja nyhtökaura...

Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1961 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Valmista vartissa! Paistetut gnocchit toimivat omana annoksenaan siinä missä risottokin tai voit tarjota ne kalan lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut gnocchit

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja (tuorepasta)
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
1
sitruunan kuori
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemeniä kuumassa kuivassa paistinpannussa, kunnes ne saavat vähän väriä, noin 2 minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista valkosipulia ja gnoccheja öljyssä pannussa, kunnes gnocchit ovat kypsiä ja rapeita, noin 8 minuuttia.
  3. Hienonna basilika. Raasta juusto. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita basilika, juusto ja pinjansiemenet gnoccheihin. Viimeistele sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)