Valkoisen pizzan täytteenä ei ole tomaattikastiketta vaan ranskankermaa ja katkarapuja. Chiliöljy tuo ruokaan viimeisen silauksen!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t
Helppo
Tulinen grillipizza
Ainesosat
Pohja
2 1/2
dl
vettä
2
tl
hunajaa
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Chiliöljy
1
chili
1/2
dl
öljyä
2
tl
soijaa
Täyte
1
prk
crème fraichea
1/2
dl
juustoraastetta
1
dl
katkarapuja
Koristeluun
korianterinlehtiä
Vaiheet
- Valmista ensin pohja. Mittaa leivontakulhoon kädenlämpöinen vesi, hunaja, jauhot, hiiva ja suola. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää öljy. Vaivaa vielä hetki. Laita taikina liinan alle nousemaan puoleksi tunniksi.
- Valmista taikinan kohotessa chiliöljy ja täyte. Pilko chili renkaiksi ja sekoita pienessä kulhossa öljy, soija ja chilinpalat. Sekoita täytteen creme fraiche ja juustoraaste.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Jaa neljään osaan ja pyörittele ilma pois. Kauli taikinapalat pizzamaisen ohuiksi.
- Kuumenna grilli tai parilapannu. Nosta taikinalätty ritilälle ja paista, kunnes taikina alkaa kohota hieman. Käännä sitten ympäri. Levitä täytettä ja ripottele rapuja juuri käännetylle pizzalle. Grillaa vielä 5 minuuttia, jotta toinenkin puoli saa kauniit grilliraidat ja taikina kypsyy loppuun. Valmista loput pizzat samaan tapaan.
- Viimeistele chiliöljyllä ja korianterilla.