Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1806 reseptiä.
Linkitetty 436 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä tulee pizzaresepti, jonka jälkeen et vilkuile enää muita. Vai miltä kuulostaa maistuva pohja, jota ei tarvitse lainkaan vaivata? Ja 10 minuutin tomaattikastike, joka lyö laidalta kaikki aiemmat tomaattikastikkeet?

 

Annoksia
3 pizzaa (ø 25 cm)
Valmistusaika
30 min + kohotus 12-24 t
Vaikeustaso
Helppo

Pizza margherita

Ainekset

Pohja
6
dl
vehnäjauhoja
1/4
tl
kuivahiivaa
1
tl
hienoa merisuolaa
3
dl
kylmää vettä
Kastike
1
prk
(400 g) laadukasta tomaattimurskaa (esim. Mutti)
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Täytteet
3
(à 125 g)
palloa mozzarella di bufala -juustoa
100
g
parmesaanijuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
LIsäksi
vehnäjauhoja leipomiseen
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi vähitellen esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Taikinan kuuluu olla melko löysää. Peitä kulho keittiöliinalla ja jätä se huoneenlämpöön 12–24 tunniksi. Taikina kohoaa noin kaksinkertaiseksi.
  2. Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne kattilaan öljyn, balsamietikan, sokerin, suolan ja mustapippurin kanssa. Keitä 10 minuuttia hiljaa poreillen. Anna kastikkeen jäähtyä.
  3. Valuta mozzarellapallot hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi. Raasta parmesaani.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen, jätä tyhjä uunipelti kuumenevaan uuniin. Ota kolmasosa taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille. Levitä taikina ohueksi pizzapohjaksi (ø 25 cm) käsin taputellen, jauhoja apuna käyttäen.
  5. Levitä pizzapohjalle tomaattikastiketta, mozzarellaviipaleita ja parmesaaniraastetta. Ota uunissa ollut pelti ulos, vedä pizza leivinpapereineen kuumalle pellille ja siirrä pizza uuniin. Paista 10 minuuttia.
  6. Pyöräytä basilikan lehdet oliiviöljyssä ja lisää ne tulikuuman pizzan päälle. Tee loput pizzat samalla tavalla.
  7. Pirskottele valmiiden pizzojen päälle oliiviöljyä.

Kommentit (12)

Jefu25
Seuraa 
Liittynyt12.1.2015

Maailman paras!!!

Vierailija

Miksi kuivahiiva laitetaan kylmään veteen?
Eikö hiiva tulisi herättää 42 asteessa?

Alma

Kuivahiiva laitetaan kylmään veteen, koska kohotusaika on niin pitkä. Silloin ei tarvitse herättelyä, vaan hitaasti hyvä tulee.

Pette

Älyttömän hyviä!

Vierailija

Taikinasta tuli näillä mitoilla ihan kivikovaa! Olisi pitänyt tajuta asia kun ihmettelin koko alussa että miksi neste lisätään jauhoihin eikä päinvastoin.

Hanna_K
Seuraa 
Liittynyt2.2.2018

Tosi hyvä ohje! Teen nykyään pizzapohjan aina tällä reseptillä ja hyvää tulee.

Vierailija

En saanut kyllä taikinaa kohoamaan yhtään sekä tuo täyte määrä on hurja tohon ilmoitettuun pizzojen kokoon (3kpl 25cm) koska tuolla täytemäärällä täytti 4kpl 30cm pizzaa laidasta laitaan ja täytettä jäi yli.

Vierailija

Meillä kyllä onnistunut joka kerta,vaikka pohja onkin kettumainen levitettävä pellille. Täytteitäkin sopivasti kolmelle erittäin epämuodostuneelle pizzalle, ihan superhyvää!

Vierailija

Pystyykö tekemään gluteenittomana?

Vierailija

"maailman paras"  Hieman italialaisittain liioiteltuna.. kyllä löytyy parempiakin ohjeita. on se kumma jos ei viitsi taikinaa käsin koskea. ps. unohtakaa murskat ja käyttäkää purkitettuja kuorittuja kokonaisia tomaatteja. 

Vierailija

Ihan mahdottoman huono ohje. Taikinaa ei pysty ollenkaan käsittelemään ja lähinnä tuntuu että kyseessä on liima. Suosittelen käyttämään Hans Välimäen ohjetta mielummin

Vierailija

Maukas pizza tuli, jauhojen avulla pystyi käsittelemään taikinaa. Ainoa vaan, että aivan liian öljyinen pizza, kun käsketään reseptissä liottamaan basilikatkin öljyssä. Jätän sen kohdan väliin ensi kerralla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1806 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeät basilikagnocchit Jamie Oliverin tyyliin! Superherkullisissa gnoccheissa maistuvat sekä parmesaani että ricotta. Resepti on helpompi kuin uskoisikaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Basilika-sitruunagnocchit

Ainekset

2
tuuheaa ruukkua basilikaa (60 g)
125
g
parmesaania
1
prk (250 g)
ricottaa
2
kananmunaa
n. 1 1/4
dl
vehnäjauhoja
Sitruunavoi
1
sitruuna
4
rkl
voita
Lisäksi
pecorinoa tai parmesaania
sormisuolaa
Mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna 1/3 basilikasta ja laita silppu sivuun odottamaan. Keitä reilusti vettä isossa kattilassa. Laita loput basilikanoksat kattilaan ja keitä niitä noin 30 sekuntia. Ota basilikat reikäkauhalla siivilään ja anna valua. Säästä vesi. Kun basilika on hieman jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna ryöpätty basilika.
  2. Raasta parmesaani kulhoon. Lisää ricotta, kananmunat, jauhot ja ryöpätty basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi pötköä (Ø noin 1 cm). Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Litistä palat gnoccheiksi haarukalla. Laita gnocchit jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna sen kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnettu basilika ja sitruunan kuoriraaste. Pidä lämpimänä.
  4. Keitä gnoccheja basilikavedessä kattilassa muutamassa erässä, kunnes ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Annostele gnocchit lautasille ja valuta sitruunavoisulaa päälle. Raasta juustoa pinnalle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 570 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Mitä saadaan, kun yhdistetään banoffee ja italialainen jäädyke? Todellinen lohtuherkku. Makeanhimon taatusti taltuttava banoffee-semifreddo on täydellinen tarjottava illanistujaisiin.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 3 h pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee-semifreddo

Ainekset

2
munaa
2
rkl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
banaania
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa (eli toffeeksi keitettyä maitoa)
50
g
kaurakeksejä

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Huuhdo ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota kerma. Nostele joukkoon keltuais- ja valkuaisvaahdot.
  3. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä laakeaan metalli- tai lasivuokaan puolet kermavaahtoseoksesta. Pudottele päälle toffeenokareita ja banaaniviipaleita. Murenna päälle keksejä. Tee toinen kerros samalla tavoin, mutta levittele toffeenokareita hieman haarukalla.
  5. Pakasta 3–4 tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo.

Vinkki! Jos pakastat herkkua kauemmin, anna sen sulaa jääkaapissa pehmeän kohmeiseksi ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 183 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkajuustokakku

Ainekset

100
G
Voita
1
dl
Sokeria
1
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
dl
Ruisjauhoja
1
Tl
Leivinjauhetta
1
Tl
Vaniljasokeria
Täyte:
500
G
Rahka
400
G
Maustamaton tuorejuusto
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Rkl
Vaniljasokeri
1
Rkl
Sitruunan mehu + kuori
6
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Mustikka

Työvaiheet

Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.

Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle. Ripottele kakun pinnalle mustikat.

Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Syntisen hyvän trendiherkun, halloumi-ranskalaisten, tekeminen onnistuu myös kotikeittiössä. Tarjoa uppopaistetut ranskikset heti, koska juusto on kuumana taivaallisen pehmeää.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-ranskalaiset

Ainekset

500
g
halloumi-juustoa
1
dl
vehnäjauhoa
1
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
l
rypsiöljyä
Kastike
1
dl
turkkilaista jugurttia
1
rkl
tahinia
1
sitruuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
Lisäksi
minttua
granaattiomenaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Mittaa kulhoon jugurtti ja tahini. Purista joukkoon sitruuna ja silppua tilli. Lisää suola, pippuri, tilli ja hunaja. Sekoita. Valuta päälle öljy.
  2. Kuivaa halloumin pinta. Leikkaa halloumi tikuiksi. Sekoita lautasella jauho ja mausteet. Pyöritä halloumi-tikut erissä jauhossa.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Vuoraa lautanen talouspaperilla. Öljy on sopivan lämmintä, kun pieni leipäpala ruskistuu noin 20 sekunnissa. Uppopaista juustotikut kolmessa erässä. Nosta paperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Tarjoile kastikkeen kanssa. Koristele mintunlehdillä ja granaattiomenalla.

Kommentit (0)