Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 227 keittokirjaan.
Ohje: Jouni Toivanen Kuva: Sami Repo

Voitaikinasta syntyy rapea, ilmava ja ennen kaikkea nopea pohja pizzalle. Paista valmis voitaikina puolikypsäksi, levitä päälle lempitäytteesi ja nosta vielä hetkeksi uuniin. Sitten syömään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Puffipizza

Ainekset

400
g
voitaikinaa (4 x 100 g)
200
g
tomaattimurskaa (esim. Mutti)
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
200
g
salamia
4
kypsää tomaattia
200
g
mozzarellajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
basilikanlehtiä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori valkosipuli ja sekoita se tomaattimurskan joukkoon sauvasekoittimella. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Viipaloi salami, tomaatit ja mozzarella.
  3. Kauli taikinalevyt leivinpapereille omiksi pizzoikseen. Paista pohjia uunissa 8-10 minuuttia, kunnes taikina on puolikypsä eikä vety enää täytteistä. Ota pohjat uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
  4. Levitä ensin tomaattikastike ja sitten loput täytteet pohjille. Paista 6-8 minuuttia, kunnes mozzarella on saanut hieman väriä.
  5. Pirskottele pizzoille oliiviöljyä, revi basilikat päälle ja rouhi pippuria juustolle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Nämä lempeänmakuiset lihapullat on maustettu dijoninsinapilla, hunajalla ja yrteillä. Nämä sopivat erinomaisesti pieniksi cocktailpaloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 isoa tai 20 pientä lihapullaa
Valmistusaika
20 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lempeät lihapullat

Ainekset

1
dl
ranskankermaa
½
dl
panko- tai gluteenittomia korppujauhoja
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
500
g
jauhelihaa
1
kananmuna
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
hienonnettua maustepippuria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita ranskankerma ja pankojauhot keskenään. Anna turvota noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit. Paista ne voissa pannulla pehmeäksi.

  2. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.

  3. Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin.

  4. Paista lihapullat voissa pannulla tai 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Jämäruoan hyötykäyttö, saat hyvää helposti sitä vähän tuunaamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 -3
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuunattu kinkkukiusaus, jämä

Ainekset

kinkkukiusauksen jämä/tai muu perunalaatikon jämä
rasvaa
3 - 4
kanamunaa
juustoraastetta sopivasti
loraus ruokakermaa
nakkeja sopivasti/ei välttämättä
kirsikka tomaattia/ei välttämättä

Työvaiheet

Laita paistinpannulle sopivasti rasvaa, kun rasva on sulannut lisää sitten kiusauksen jämä
ja ruokakermaa sopivasti, sekoittele vähän.
Anna olla levy vähän aikaa täysillä ja pienennä sitten sopivasti lämpöä.
Lisää 3 - 4 kanamunaa, voit rikkoa ne juomalasiin ja kaada sitten paistinpannuun,
lisää vielä juustoraastetta päälle ja puolitetut kirsikkatomaatit.
Jos haluat nakinpaloja, paista ne erikseen päälle.
Sillä aikaa anna hautua ruoan hiljalleen kannen alla, niin että kanamunat ovat hyytyneet ja juustoraaste sulannut. Päälle voi ripotella vielä jos löytyy aurajuuston muruja, tai muuta.

Kommentit (2)

Vierailija

Erikoinen sekasotku!ei maistuisi!

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Ei ole pakko laittaa kaikkea 😊 toiset tykkää tehdä sellaista mihin saa kotoa löytyvät ruoka-aineet lisättyä tuomaan makua ja näköä, mistä kukin tykkää, mutta tämä on hyvä ilman lisäyksiäkin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Meri Milash ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lihapannun kanssa nautitaan injeraleipää, jota saa Helsingistä esimerkiksi Addis-ravintolasta. Niter kibbeh -maustevoi säilyy jääkaapissa ja maistuu myös leivänpäällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tibs eli eritrealainen lihapannu

Ainekset

800
g
karitsan paahtopaistia tai naudan ulkofileetä
tl
suolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
5
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
3
vihreää chiliä
2
tl
juustokuminaa
½–1
dl
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
sitruuna
(suolaa)
PAISTAMISEEN
3
rkl
niter kibbehiä eli maustevoita (ks. ohje)
LISÄKSI
injera-leipää

Työvaiheet

  1. Valmista ensin niter kibbeh.

  2. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa liha kuutioiksi ja mausta suolalla.

  3. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chilit, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja paloittele chilit.

  4. Ruskista lihat muutamassa erässä maustevoissa (2 rkl) laakealla pannulla. Siirrä sivuun odottamaan.

  5. Pyyhi pannu puhtaaksi, kuumenna loput voista (1 rkl) ja lisää sipulit, inkivääri ja chilit. Paista matalalla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää juustokumina ja paista vielä muutama minuutti.

  6. Lisää vesi pannulle, kiehauta ja sekoita joukkoon ruskistetut lihapalat. Paista sekoittaen 1 minuutti.

  7. Hienonna lehtipersilja joukkoon ja purista päälle sitruunasta mehu. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa injeraleivän kanssa.

Vinkki Lihapannu nautitaan perinteisesti injeraleivän kanssa. Lettua muistuttavaa, voimakkaan hapokasta leipää saa Helsingistä esimerkiksi Addis-ravintolasta. Myös riisi käy lisukkeeksi.

Maustettu kirkastettu voi eli niter kibbeh

Ainekset

500
g
suolatonta voita
3
sipulia
9
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
kanelitanko
4
kokonaista mustan kardemumman kotaa
6
kokonaista neilikkaa
¾
rkl
korianterinsiemeniä
½
rkl
kokonaisia mustapippureita
½
rkl
sarviapilaa
¾
tl
juustokuminansiemeniä
½
rkl
oreganoa
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
kurkumaa
1
rosmariinin oksa

Työvaiheet

  1. Paloittele voi reiluiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri.

  3. Laita kanelitanko, kardemumma, neilikka, korianteri, mustapippuri, sarviapila ja juustokumina paistinpannulle. Kuumenna matalalla lämmöllä välillä pannua heiluttaen, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Kaada mausteet pataan tai paistokasariin.

  4. Lisää pataan sipulit, inkivääri, voi, oregano, muskottipähkinä, kurkuma sekä rosmariini.

  5. Kuumenna ja anna voin sulaa. Anna seoksen poreilla matalalla lämmöllä 90 minuuttia. Sekoita välillä ja tarkasta, että voi ei kuumene liikaa.

  6. Peitä lasipurkin suuaukko harso- tai juustoliinalla. Siivilöi voisula kauhallinen kerrallaan purkkiin. Tee liinasta nyytti ja purista varovasti, jotta kaikki voi valuu talteen. Voit myös siivilöidä voin tiheäreikäisen siivilän läpi.

  7. Laita kansi päälle, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita voi jääkaappiin. Voit käyttää maustevoita ruoanvalmistuksessa, pastan joukossa tai tarjota sitä sellaisenaan levitteenä. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön ajoissa ennen tarjoamista.

Vinkki Mustaa kardemummaa ja sarviapilaa saa aasialaisista ruokakaupoista ja samojen kauppojen verkkokaupoista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3151 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Pyttipannu on selkeä valinta, jos jääkaapissa on keitettyjä perunoita. Chorizon rasvassa perunat paistuvat herkullisen mausteisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizopyttipannu

Ainekset

1
pkt (200 g)
raakamakkara-chorizoa
5–6
valmiiksi keitettyä perunaa
1
punainen paprika
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
4
kananmunaa
2–3
kevätsipulia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele chorizot. Laita ne kuumalle pannulle paistumaan.

  2. Lohko keitetyt perunat ja paloittele paprika.

  3. Lisää pannulle öljy, savupaprika- jauhe, perunat sekä paprikat. Paista sekoittaen muutama minuutti, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä.

  4. Riko kananmunat pannulle, peitä kannella ja paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet.

  5. Hienonna kevätsipulit. Mausta pyttipannu suolalla ja pippurilla. Viimeistele kevätsipulilla.

Kommentit (1)

Ukkiko

Ei pyttipannuun chorizkoja paras valinta on lenkkimakkara, väkevä chili ei sovi pyttipannuille