Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 1141 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Mausteinen ja mehevä meksikolainen jauhelihapannu vaatii vain yhden astian, johon ruoka kypsennetään aineksia vuorotellen lisäämällä. Maukkaat ja ravinteikkaat vihreät, lehtikaali ja pinaatti, antavat jauheliheliharuokaan uutta potkua.

Yhden pannun tai padan ateriat ovat arkikokin pelastus. Ruoanvalmistuksen aikana työtasot pysyvät siisteinä, pöydän kattamiseen tarvitset vain ruokailuastiat ruokapadan ympärille ja jälkitiskikin on kevyempää, kun jättimäinen patatiski puuttuu.

Sopan toimitus törmäsi tähän mielettömän muhevaan texmex-maustettuun yhden pannun jauhelihahässäkkään, joka kirvoitti kehittelemään oman versiomme kyseisestä ruokalajista.

Meksikolaisen jauhelihapannun valmistukseen voit valita oikotien tai pikkuisen mutkaisemman. Yhden pannun tekniikka toteutuu parhaiten oikotien valitsemalla. Silloin koko ruoka kasataan suoraan liedellä muhivaan pannuun aine aineelta. Oikaisija voi laittaa mutkat suoriksi myös raaka-aineissa: Vältä sipulin silppuaminen pakastesipulikuutiolla. Mausta ruoka valmiilla tacomausteseoksella ja chilillä maustetulla tomaattimurskalla. Vältä myös juuston raastamisen vaiva valmiilla juustoraasteella. Lopputulos on mitä mainioin ja pötyä pöydässä 20 minuutissa.

Itse valmistin pannun ruskistamalla jauhelihan ensin erissä ja siirtämälllä lautaselle odottamaan. Ruskistamisen jälkeen siirryin kasvisten paistoon. Lopuksi lisäsin jauhelihan takaisin pannulle ja annoin padan muhia tomaattikastikkeessa mausteineen päivineen. Jos sinulla on käytössäsi iso pannu, onnistuu jauhelihan ruskistus yhdessäkin erässä. Huolehdi silloin, että liha on lämmennyt hetken huoneenlämmössä ennen paistoa. Kuumenna pannusi myös kunnolla ennen lihan lisäämistä, niin saat kauniin ruskistuneen pinnan.

Valmiin mausteseoksen sijasta käytin pannun maustamiseen maustekaapin sisältöä. Heitin pannulle pari, kolme teelusikallista jauhettua juustokuminaa ja saman verran jauhettua korianterinsiementä. Savupaprikajauhetta lisäsin ruokaan reilun teelusikallisen ja kuivattua oreganoa teelusikallisen tai pari. Lisäksi rouhaisin ruokaan mustapippuria. Itse yhdistellyillä mausteilla saat pannuun juuri mieleisesi maun.

Pannun lisäkevaihtoehdot ovat rajattomat. Ruoka toimii sellaisenaan leivän kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös niin keitetty riisi, potut, kvinoa tai miksei pastakin. Tortilloiden väliin jauhlihahässäkkä sopii myös oikein hyvin. Hiilareita välttelevä voi tarjota pannun ihan vaan salaatin kera tai salaatinlehdiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun texmex-paistos

Ainekset

1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
paprika
100
g
lehtikaalia
100
g
lehtipinaattia
400
g
jauhelihaa
2
rkl
öljyä
1
prk
chilillä maustettua tomaattimurskaa (400 g)
1
ps
tacomaustetta (tai juustokuminaa, jauhettua korianterinsiementä, paprikajauhetta ja oreganoa)
1
tl
suolaa
150
g
valkoista cheddar-juustoa (tai valmista juustoraastetta)
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja kuutioi paprika. Huuhdo lehtikaali, poista kovat keskiruodit ja hienonna silpuksi. Huuhdo ja valuta pinaatti.
  2. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä.
  3. Lisää jauhelihan joukkoon sipulit ja paprika. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia, kunnes paprika pehmenee hieman. Lisää lehtikaali ja pinaatti pannulle (voit lisätä pinaattia vähitellen, jos se ei mahdu kerralla pannulle) ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  4. Lisää tomaattimurska, mausteet ja suola pannulle ja anna hautua kannella peitettynä viitisen minuuttia.
  5. Raasta juusto ja hienonna kevätsipulinvarret. Ripottele juusto pannun pinnalle. Anna juuston sulaa ja koristele pannu lopuksi kesätsipulilla.

Vinkki: voit tarjota jauhelihapannun taco-kuorista!

Kommentit (4)

Heispaliina
Seuraa 
Liittynyt5.1.2017

Kokeiltu ja hyväksi havaittu. Tosin, seuraavalla kerralla jätän suolan pois, jos käytän valmista tacomaustetta.

soppakokki32

Tein version että korvasin tomaattimurskan tomaattipyreellä. Siistimpi ja helpompi versio  oli korvata kaali ja paprika vokkivihanneksilla,pyree on minusta parempi kuin murska joka versioon.

Vierailija

Itse käytin miedon tacoseos pussin 28g..Ei tullut tarpeeksi potkua ruokaan..olis pitänyt ostaa vahvempaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Älä kaada maa-artisokkien keitinvettä menemään, vaan hyödynnä siitä syntyvä makuliemi ohran kypsennyksessä. Voit kruunata annoksen lopuksi voisilmällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkaohratto

Ainekset

500
g
maa-artisokkia
5
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
valkoviiniä
1
banaanisalottisipuli
1
rkl
öljyä
4
dl
ohra-ateriajyviä
1
dl
savujuustomurua
1
dl
kermaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
voita paistamiseen (ja voisilmäksi annokseen)

Työvaiheet

  1. Pese artisokat juuresharjalla ja leikkaa ne noin ½ cm:n viipaleiksi. Kuumenna vesi, kasvisliemifondi ja valkoviini kattilassa kiehuvaksi. Keitä artisokkaviipaleita liemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista sipulia öljyssä, laakeassa, kannellisessa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää jyvät. Kaada maa-artisokkien liemi joukkoon ja hauduta keskilämmöllä, pari kertaa kypsennyksen aikana sekoittaen noin 10 minuuttia.

  3. Lisää juustomuru kerman kanssa kasariin. Kuumenna. Hienonna salvia ja sekoita se suolan kanssa ohran joukkoon.

  4. Paista maa-artisokkaviipaleita voissa pannussa noin minuutti. Lisää paistetut viipaleet ohran joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Herkullisen kasvisbolognesen salaisuus on soijarouheen käsittelyssä. Lisää soijarouhe pannulle kuivana ja paahda sitä runsaassa öljyssä mausteiden kanssa ennen nesteen lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Soijabolognese

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
savupaprikajauhetta
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
dl
vahvaa kasvislientä
2
tlk (á 400 g)
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
dl
vettä
1
rkl
tomaattisosetta
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria tai vaaleaa siirappia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi
300
g
pappardelle-pastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja silppua ne kevyesti. Hienonna basilikan varret. Murskaa fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.
  2. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää sille öljy, fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sitten pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Mittaa pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla 1–2 minuuttia. Lisää sitten pannulle noin ⅓ kasvisliemestä ja paista, kunnes neste on imeytynyt. Jatka nesteen lisäämistä muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä.
  4. Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää vielä tomaattisose, balsamiviinietikka, sokeri ja silputut basilikan varret. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi mustapippuri ja silputtu basilika. Tarkista suola.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita bolognese-kastike pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Lehtikaali-mustapapupata
Lehtikaali-mustapapupata

Superedullinen ja maukas kasvisruoka.

Tomaatti- ja kookospohjainen pataruoka, jolle lehtikaali tuo väriä, pavut täyttävyyttä ja ja sambal oelek potkua. Tarjoile esim. ruokakauran tai ruokavehnän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-mustapapupata

Ainekset

1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta, raastettua inkivääriä
2
rkl
curryjauhetta
1
rkl
tomaattipyree
0,5-1
tl
sambal oelek (itse laitoin 1 tl)
1
kasvisliemikuutio
5
dl
mustapapuja (käytin 2 purkkia, joissa papujen osuus 230 g)
100
g
puhdistettua ja revittyä lehtikaalia (kovat kannat pois), tuore tai pakaste
4
dl
tomaattimurskaa
2-2,5
dl
kookosmaitoa (käytin 2,5 dl, koska purkki oli sen kokoinen)
öljyä paistamiseen.

Työvaiheet

1. Sulata lehtikaali, jos käytät pakastetta. Jos käytät tuoretta, revi lehtikaali sopiviksi paloiksi ja poista kovat kantaosat. Valuta pavut.
2. Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulit. Raasta inkivääri hienoksi. Paista suurella pannulla keskilämmöllä 3-5 min., kunnes sipuli on pehmennyt.
3. Lisää curry, tomaattipyree, sambal oelek ja hienonnettu liemikuutio. Paista seosta muutama minuutti.
4. Lisää lehtikaalit pannuun ja paista miedolla lämmöllä sen verran, että ne painuvat hieman kasaan ja lisää sitten valutetut pavut. Paista vielä muutama minutti.
5. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna porista matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile esim. ruokakauran, ruokavehnän tai riisin kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä koukuttava kerrosjogurtti valmistuu nopeasti ja on kaikessa helppoudessaan herkullinen iltapala. 

Kirsikat sisältävät melatoniinia, jonka vuoksi ne sopivat hyvin iltapalaan. Jos et satu löytämään kirsikoita, voit käyttää reseptissä myös muita marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Marja-tahini-kerrosjogurtti

Ainekset

1
dl
tahinia
½
dl
vettä
½
dl
juoksevaa hunajaa
4
dl
pakastekirsikoita ja/tai kuningatarmarjoja sulatettuna
1
tl
kardemummaa
8
dl
maustamatonta (luonnon- ja/tai turkkilaista) jogurttia
Päälle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Vispaa tahini, vesi ja hunaja keskenään pallovatkaimella.
  2. Mausta marjat kardemummalla.
  3. Lusikoi vuorotellen lasiin tahinikastiketta, marjoja ja jogurttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä

Kommentit (0)