Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 1102 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Mausteinen ja mehevä meksikolainen jauhelihapannu vaatii vain yhden astian, johon ruoka kypsennetään aineksia vuorotellen lisäämällä. Maukkaat ja ravinteikkaat vihreät, lehtikaali ja pinaatti, antavat jauheliheliharuokaan uutta potkua.

Yhden pannun tai padan ateriat ovat arkikokin pelastus. Ruoanvalmistuksen aikana työtasot pysyvät siisteinä, pöydän kattamiseen tarvitset vain ruokailuastiat ruokapadan ympärille ja jälkitiskikin on kevyempää, kun jättimäinen patatiski puuttuu.

Sopan toimitus törmäsi tähän mielettömän muhevaan texmex-maustettuun yhden pannun jauhelihahässäkkään, joka kirvoitti kehittelemään oman versiomme kyseisestä ruokalajista.

Meksikolaisen jauhelihapannun valmistukseen voit valita oikotien tai pikkuisen mutkaisemman. Yhden pannun tekniikka toteutuu parhaiten oikotien valitsemalla. Silloin koko ruoka kasataan suoraan liedellä muhivaan pannuun aine aineelta. Oikaisija voi laittaa mutkat suoriksi myös raaka-aineissa: Vältä sipulin silppuaminen pakastesipulikuutiolla. Mausta ruoka valmiilla tacomausteseoksella ja chilillä maustetulla tomaattimurskalla. Vältä myös juuston raastamisen vaiva valmiilla juustoraasteella. Lopputulos on mitä mainioin ja pötyä pöydässä 20 minuutissa.

Itse valmistin pannun ruskistamalla jauhelihan ensin erissä ja siirtämälllä lautaselle odottamaan. Ruskistamisen jälkeen siirryin kasvisten paistoon. Lopuksi lisäsin jauhelihan takaisin pannulle ja annoin padan muhia tomaattikastikkeessa mausteineen päivineen. Jos sinulla on käytössäsi iso pannu, onnistuu jauhelihan ruskistus yhdessäkin erässä. Huolehdi silloin, että liha on lämmennyt hetken huoneenlämmössä ennen paistoa. Kuumenna pannusi myös kunnolla ennen lihan lisäämistä, niin saat kauniin ruskistuneen pinnan.

Valmiin mausteseoksen sijasta käytin pannun maustamiseen maustekaapin sisältöä. Heitin pannulle pari, kolme teelusikallista jauhettua juustokuminaa ja saman verran jauhettua korianterinsiementä. Savupaprikajauhetta lisäsin ruokaan reilun teelusikallisen ja kuivattua oreganoa teelusikallisen tai pari. Lisäksi rouhaisin ruokaan mustapippuria. Itse yhdistellyillä mausteilla saat pannuun juuri mieleisesi maun.

Pannun lisäkevaihtoehdot ovat rajattomat. Ruoka toimii sellaisenaan leivän kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös niin keitetty riisi, potut, kvinoa tai miksei pastakin. Tortilloiden väliin jauhlihahässäkkä sopii myös oikein hyvin. Hiilareita välttelevä voi tarjota pannun ihan vaan salaatin kera tai salaatinlehdiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun texmex-paistos

Ainekset

1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
paprika
100
g
lehtikaalia
100
g
lehtipinaattia
400
g
jauhelihaa
2
rkl
öljyä
1
prk
chilillä maustettua tomaattimurskaa (400 g)
1
ps
tacomaustetta (tai juustokuminaa, jauhettua korianterinsiementä, paprikajauhetta ja oreganoa)
1
tl
suolaa
150
g
valkoista cheddar-juustoa (tai valmista juustoraastetta)
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja kuutioi paprika. Huuhdo lehtikaali, poista kovat keskiruodit ja hienonna silpuksi. Huuhdo ja valuta pinaatti.
  2. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä.
  3. Lisää jauhelihan joukkoon sipulit ja paprika. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia, kunnes paprika pehmenee hieman. Lisää lehtikaali ja pinaatti pannulle (voit lisätä pinaattia vähitellen, jos se ei mahdu kerralla pannulle) ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  4. Lisää tomaattimurska, mausteet ja suola pannulle ja anna hautua kannella peitettynä viitisen minuuttia.
  5. Raasta juusto ja hienonna kevätsipulinvarret. Ripottele juusto pannun pinnalle. Anna juuston sulaa ja koristele pannu lopuksi kesätsipulilla.

Vinkki: voit tarjota jauhelihapannun taco-kuorista!

Kommentit (4)

Heispaliina
Seuraa 
Liittynyt5.1.2017

Kokeiltu ja hyväksi havaittu. Tosin, seuraavalla kerralla jätän suolan pois, jos käytän valmista tacomaustetta.

soppakokki32

Tein version että korvasin tomaattimurskan tomaattipyreellä. Siistimpi ja helpompi versio  oli korvata kaali ja paprika vokkivihanneksilla,pyree on minusta parempi kuin murska joka versioon.

Vierailija

Itse käytin miedon tacoseos pussin 28g..Ei tullut tarpeeksi potkua ruokaan..olis pitänyt ostaa vahvempaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hansin reseptit on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Veripalttu on edullinen ja ravintorikas, mutta melko lailla unohdettu herkku. Parhaimmillaan se on perunoiden, vastaraastetun piparjuuren ja pienen raikkaan vihersalaatin kanssa.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. 11:ssa jaksossa Hans valmistaa veripalttua. Voit kuunnella jakson ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Veripalttu

Ainekset

5
dl
verta (pakaste)
3
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2–3
siivua
pekonia
2–3
rkl
voita
1
rkl
öljyä
5
dl
vettä
2
kananmunaa
3
dl
ruisjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
1–2
tl
suolaa
1–2
tl
meiramia
Lisäksi
keitettyjä perunoita paistettuna yrttien kera
paistettua pekonia
puolukkasurvosta
raastettua tuoretta piparjuurta

Työvaiheet

  1. Nosta veritölkki pakastimesta jääkaappiin ruoanvalmistusta edeltävänä iltana, jotta veri ehtii sulaa rauhassa.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pekoni. Kuullota ne pannulla voi-öljyseoksessa.
  3. Sekoita vesi, veri ja kananmunat keskenään. Lisää jauhot ja mausteet sekä jäähtynyt sipuli-valkosipuli-pekoniseos. Anna turvota 10–20 minuuttia.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 180-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia, kunnes palttu on kokonaan hyytynyt.
  5. Anna paltun jäähtyä hetki, kumoa se työlaudalle ja leikkaa paloiksi. Paista palttu rapeaksi pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoile vastaraastetun piparjuuren, paistetun pekonin, voisulan ja paistettujen keitinperunoiden kanssa. Halutessasi voit valmistaa oheen myös valkokastiketta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 172 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kylvetä lihapullat vaihteeksi kookosmaitoisessa, thaimaustetussa liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen red curry lihapullilla

Ainekset

2
salottisipulia
800
g
kasviksia, esimeriksi suippopaprikaa, porkkanaa ja litteitä herneenpalkoja
öljyä
1
rkl
(tai maun mukaan) thai red curry -tahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kasvislientä
1
limetti
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
ruukku korianteria
Lihapullat
2
valkosipulinkynttä
noin 3
cm:n
pätkä inkivääriä
1
punainen miedohko chilipalko
500
g
possunjauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa
1
kananmuna
hiutalesuolaa, valkopippuria myllystä
Tarjoiluun
basmatiriisiä tai riisinuudeleita

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuutioi chili. Yhdistä ne jauhelihan ja munan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele pieniksi pulliksi. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Laita hetkeksi sivuun. Jos haluat pulliin kauniin värin, paista ne pannulla öljyssä kypsiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää red curry ja sekoita. Laita pannulle kasvikset, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon kevyesti paistetut lihapullat. (Jos käytät kypsiä pullia, niin lisää ne keittoon vasta lopuksi). Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja kasvikset ovat napakoita.
  3. Viimeistele limettimehulla, kalakastikkeella ja korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1243 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Kaipaatko vaihtelua perusburgereihin? Kokeile näitä! Possu-maapähkinäpurilaiset ovat saaneet inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Possu-maapähkinäpurilaiset

Ainekset

400
g
possun jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
kalakastiketta
1
keltuainen
LISÄKSI
8
pientä briossi- tai hampurilaissämpylää
1
dl
majoneesia
1
dl
makeaa thai chilikastiketta
romaine- tai sydänsalaattia
1
dl
rouhittuja maapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki jauhelihapihvien ainekset keskenään. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla seesamiöljyssä kypsäksi.

  2. Paahda sämpylät. Laita pohjalle majoneesia ja makeaa thai chilikastiketta, päälle salaatinlehti ja pihvi. Rouhi päälle maapähkinöitä ja purista limetin mehua. Laita kansi kiinni.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Olen ihastunut näihin munakasrulliin. Ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä ja sinnehän voi täytteeksi laittaa vaikka mitä. Palat maistuvat kylmänä tai lämmitettynä. Itse tykkään syödä näitä Asian Sweet Chili kastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suppilovahvero-munakasrulla

Ainekset

Pohja:
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
paprikasilppua
2
rkl
korianteria tai persiljasilppua
Täyte:
300
g
sulaneita suppilovahveroita
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
7
miniluumutomaattia
1
mm
valkopippuria (ripaus)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
timjamia
1/2
tl
meiramia
1/2
tl
oreganoa
200
g
cremefraishea tai kermaviiliä
1
kananmuna
100
g
fetajuustoa
Kuorrute:
1
kananmunan keltuainen
1
kananmuna
100
g
Emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20-25 min. Jäähdytä pohja. Kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
2. Purista sulaneista sienistä neste pois ja pilko pieniksi. Silpua sipulit ja valkosipulit. Pieni miniluumutomaatit. Paista sipulit ja valkosipulit yhdessä ja kypsennä ne pehmeiksi noin 5 min. Lisää sekaan sienet ja tomaatit ja paista vielä yhdessä muutama minuutti, kunnes nesteet häviää sienistä ja tomaatit kypsyvät. Mausta ja lisää lopuksi Creme Fraiche ja kananmuna. (Kypsennä vielä seosta muutama minuutti). Sekoita hyvin.

3. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi fetajuusto muruna pinnalle. Kääri rullalle.

Kuorrute:

4. Lisää rullan päälle kuorruteseos. (Juustoraaste, 1 keltuainen ja 1 kananmuna.) Kuorruta 250 aatteessa n. 8-10 min.

Anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua,sillä se on helpompi leikata hieman vetäytyneenä.

Itse tykkään syödä tätä Asian Sweet Chili kastikkeen ja salaatin kanssa lämmitettynä.

Ohje: @waterontongue / vesikielellä /Tarja Pasanen

Kommentit (0)