Riikka Kaila on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 798 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Mausteinen ja mehevä meksikolainen jauhelihapannu vaatii vain yhden astian, johon ruoka kypsennetään aineksia vuorotellen lisäämällä. Maukkaat ja ravinteikkaat vihreät, lehtikaali ja pinaatti, antavat jauheliheliharuokaan uutta potkua.

Yhden pannun tai padan ateriat ovat arkikokin pelastus. Ruoanvalmistuksen aikana työtasot pysyvät siisteinä, pöydän kattamiseen tarvitset vain ruokailuastiat ruokapadan ympärille ja jälkitiskikin on kevyempää, kun jättimäinen patatiski puuttuu.

Sopan toimitus törmäsi tähän mielettömän muhevaan texmex-maustettuun yhden pannun jauhelihahässäkkään, joka kirvoitti kehittelemään oman versiomme kyseisestä ruokalajista.

Meksikolaisen jauhelihapannun valmistukseen voit valita oikotien tai pikkuisen mutkaisemman. Yhden pannun tekniikka toteutuu parhaiten oikotien valitsemalla. Silloin koko ruoka kasataan suoraan liedellä muhivaan pannuun aine aineelta. Oikaisija voi laittaa mutkat suoriksi myös raaka-aineissa: Vältä sipulin silppuaminen pakastesipulikuutiolla. Mausta ruoka valmiilla tacomausteseoksella ja chilillä maustetulla tomaattimurskalla. Vältä myös juuston raastamisen vaiva valmiilla juustoraasteella. Lopputulos on mitä mainioin ja pötyä pöydässä 20 minuutissa.

Itse valmistin pannun ruskistamalla jauhelihan ensin erissä ja siirtämälllä lautaselle odottamaan. Ruskistamisen jälkeen siirryin kasvisten paistoon. Lopuksi lisäsin jauhelihan takaisin pannulle ja annoin padan muhia tomaattikastikkeessa mausteineen päivineen. Jos sinulla on käytössäsi iso pannu, onnistuu jauhelihan ruskistus yhdessäkin erässä. Huolehdi silloin, että liha on lämmennyt hetken huoneenlämmössä ennen paistoa. Kuumenna pannusi myös kunnolla ennen lihan lisäämistä, niin saat kauniin ruskistuneen pinnan.

Valmiin mausteseoksen sijasta käytin pannun maustamiseen maustekaapin sisältöä. Heitin pannulle pari, kolme teelusikallista jauhettua juustokuminaa ja saman verran jauhettua korianterinsiementä. Savupaprikajauhetta lisäsin ruokaan reilun teelusikallisen ja kuivattua oreganoa teelusikallisen tai pari. Lisäksi rouhaisin ruokaan mustapippuria. Itse yhdistellyillä mausteilla saat pannuun juuri mieleisesi maun.

Pannun lisäkevaihtoehdot ovat rajattomat. Ruoka toimii sellaisenaan leivän kanssa. Lisäkkeeksi sopivat myös niin keitetty riisi, potut, kvinoa tai miksei pastakin. Tortilloiden väliin jauhlihahässäkkä sopii myös oikein hyvin. Hiilareita välttelevä voi tarjota pannun ihan vaan salaatin kera tai salaatinlehdiltä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden pannun texmex-paistos

Ainekset

1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
paprika
100
g
lehtikaalia
100
g
lehtipinaattia
400
g
jauhelihaa
2
rkl
öljyä
1
prk
chilillä maustettua tomaattimurskaa (400 g)
1
ps
tacomaustetta (tai juustokuminaa, jauhettua korianterinsiementä, paprikajauhetta ja oreganoa)
1
tl
suolaa
150
g
valkoista cheddar-juustoa (tai valmista juustoraastetta)
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja kuutioi paprika. Huuhdo lehtikaali, poista kovat keskiruodit ja hienonna silpuksi. Huuhdo ja valuta pinaatti.
  2. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla öljyssä.
  3. Lisää jauhelihan joukkoon sipulit ja paprika. Jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia, kunnes paprika pehmenee hieman. Lisää lehtikaali ja pinaatti pannulle (voit lisätä pinaattia vähitellen, jos se ei mahdu kerralla pannulle) ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  4. Lisää tomaattimurska, mausteet ja suola pannulle ja anna hautua kannella peitettynä viitisen minuuttia.
  5. Raasta juusto ja hienonna kevätsipulinvarret. Ripottele juusto pannun pinnalle. Anna juuston sulaa ja koristele pannu lopuksi kesätsipulilla.

Vinkki: voit tarjota jauhelihapannun taco-kuorista!

Kommentit (2)

Heispaliina
Seuraa 
Liittynyt5.1.2017

Kokeiltu ja hyväksi havaittu. Tosin, seuraavalla kerralla jätän suolan pois, jos käytän valmista tacomaustetta.

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Rasvaa tihkuvat ja ihanan rapeat vegaaniset nugetit syntyvät sienistä. Lampaankääpä on koostumukseltaan paras, mutta mainiot nugetit syntyvät myös orakkaista, tatinlakeista tai portobelloista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lampaankääpänugetit

Ainekset

4
kämmenen kokoista lampaankääpää
1
dl
kasvikermaa
4
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
panko-korppujauhoja
1/2
dl
oluthiivahiutaleita
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne noin 5 x 5 cm:n paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa kasvikerma ja vehnäjauhot ja toisessa kulhossa korppujauhot, oluthiiva ja mausteet.
  3. Kasta sienipalat kermaseoksessa, valuta ylimääräinen taikina pois, ja siirrä sienet korppujauhokulhoon. Pyörittele sieniä niin, että ne ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.
  4. Paista nugetit runsaassa öljyssä molemmin puolin, 2–3 minuuttia/ puoli. Valuta nugetteja hetki talouspaperilla ja tarjoa lämpiminä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Jari Sillanpää luottaa perinteisiin: hän halusi oman Vain elämää -päivänsä illalliselle Wallenbergin pihvejä. Tässä ohjeessa ne on valmistettu alkuperäiseen tapaan vasikanlihasta. Hyviä lisukkeita ovat esimerkiksi puolukkasurvos, herneet ja perunapyree.

Annoksia
4
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jari Sillanpään Wallenbergit

Ainekset

350
g
vasikanpaistia
2
dl
kuohukermaa
2
tl
suolaa
1
valkuainen
mustapippuria myllystä
korppujauhoja leivittämiseen ja voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Hienonna vasikanpaisti veitsellä suikaleiksi. Laita liha, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Lisää lopuksi valkuainen. Anna massan levätä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Muotoile rengasmuotilla tai käsin pyöreitä pihvejä ja pyörittele ne korppujauhossa. Paista pihvit voissa kauniin ruskeiksi. Voit halutessasi myös kypsentää ne uunissa, mutta paista ensin pinnat nopeasti pannulla ruskeiksi. 
  3. Tarjoile esimerkiksi perunapyreen, herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
Ohje Akseli Herlevi Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevä jauhelihakastike tuo huippukokki Akseli Herleville mieleen lapsuuden. Kun kastikkeen antaa muhia kunnolla, maut sulautuvat ihanasti yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Akseli Herlevin lohturuokapasta

Ainekset

2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
2
tl
hunajaa
2
tl
oreganoa
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tkl (á 400g)
tomaattimurskaa
2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori myös porkkana ja pilko se oikein pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset. Siirrä ne pannun reunaan ja ruskista jauheliha.
  3. Lisää etikka, hunaja, oregano ja tomaattimurska. Anna kiehua 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä. Lisää lopuksi suola ja pippuri. Tarjoile spagetin ja parmesaanin kanssa.

Kommentit (6)

RSy

Etikka vai hunaja ? ;)

Vierailija

Aineksissa hunaja, ohjeessa etikka ja sokeri...

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Ohjeeseen tulee sekä hunajaa että etikkaa, toinen oli vain unohtunut raaka-ainelistasta. Nyt lisätty!

Yst. Venla / Soppa365

Kotikokit

Spagettikastike vaatii vähintään tunnin haudutuksen, mieluummin pitempäänkin.

Zoomaaja1

Hosumalla ei hyvää tule! Samaa mieltä nimimerkki kotikokit kanssa. Ohjeessa lukee jauheliha. Sitä on monenlaista. Paistijauhelihaa vai mitä? Itse käytän pelkästään paistijauhelihaa. Voisin kuvitella että parmesanjuusto antaa hyvän loppusilauksen ja rasvaa annokseen.

Zahal

Noudattaa samaa kaavaa ja tasoa kuin tämän herran ravintola tarjontakin. Hosuen mautonta ruokaa. Jo pelkkään tomaattikastikkeeseen menee 3-4 tuntia.