
Vähän erilainen versio klassikkoruuasta. Vuohenmaidon ja kanttarellin syntisen hyvä liitto.
Vuohenmaito-kanttarellilasagne
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Raasta porkkanat ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua ja porkkanaraastetta keskilämmöllä voissa, lisää pienemmäksi silputut kanttarellit ja kuullota lisää, kunnes kanttarelleista on hävinnyt suurin osa nesteestä. Mausta.
Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot. Lisää vuohenmaito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Lisää juustoraasteeta ja sekoita, kunnes juusto on sulanut tasaisesti kastikkeeseen.
Levitä lasagnevuuan pohjalle ohut kerros juustokastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä. Laita levyjen päälle kerros kanttarellimuhennosta, juustokastiketta ja taas kerros lasagnelevyjä. Toista pari seuraavaa kerrosta samoin. Painele viimeiseksi lasagnea vähän tiiviimmäksi ja kuorruta vielä juustokastikkeella. Ripottele päälle desi juustoraastetta ja paista uunin keskiosassa n.30 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla vartti ennen tarjoilua.