Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Hanna Jensen Kuva: iStockphoto

Jotta voit valmistaa horchataa itse, sinun täytyy jauhaa raaka riisi jauhoksi ja tehdä helppo sokeriliemi. Tarvitset myös blenderin. Muuten juoman tekeminen on mutkatonta!

Horchataa juodaan Espanjassa ja Meksikossa, ja siitä on lukemattoman monta erilaista reseptiä. Tämä resepti on löytynyt blogista http://noshon.it/blog/2013/07/how-to-make-authentic-mexican-horchata/ "autenttisena meksikolaisena horchatana". Horchata lausutaan ilman h:ta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Noin litra
Valmistusaika
5 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Horchata (riisi-mantelijuoma)

Ainekset

0,7
dl
raakoja, pitkäjyväisiä riisinjyviä
2,5
dl
kuorittuja manteleita
1
kanelitanko
7
dl
kuumaa vettä
4,5
dl
kylmää vettä
0,5-0,7
dl
sokerisiirappia

Työvaiheet

  1. Tee ensin sokerisiirappi ja anna sen jäähtyä.
  2. Jauha riisinjyvät.
  3. Ota esiin tarpeeksi iso astia tai pullo, jossa voit horchatan valmistaa.
  4. Aseta pulloon jauhettu riisi, mantelit ja kanelitanko ja kaada päälle kuuma vesi. Anna liota yön yli huoneenlämmössä.
  5. Poista aamulla kanelitanko astiasta. Lisää joukkoon kylmä vesi.
  6. Siirrä seos blenderiin ja surrauta muutama minuutti, kunnes juoma on aivan sileää. Lisää vielä sokeriliemi ja surrauta pari kertaa.
  7. Siivilöi juoma teesiivilän tai harson läpi pulloon/pulloihin, joissa aiot sen säilyttää.
  8. Laita jääkaappiin viilenemään ja tarjoile jääpalojen kera.

SOKERISIIRAPPI

Ainekset

2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Keitä sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri on sulanut ja seos on muuttunut siirappimaiseksi. Siirrä kattila sivuun ja anna viilentyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Milja Virtanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kahvin ja viskin klassiseen yhdistelmään tarttuu roimasti joulumieltä, kun kaataa juoman joukkoon glögimausteilla höystettyä maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulun viskikahvi

Ainekset

½
(luomu) appelsiinin kuori
5
dl
täysmaitoa
3
neilikkaa
1
kanelitanko
1
rkl
fariinisokeria
4
dl
vahvaa kahvia kuumana
¾
dl
viskiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa appelsiinin oranssista kuoriosasta leveitä astuja kuorimaveitsellä ja laita kattilaan maidon ja mausteiden kanssa. Kiehauta.

  2. Jaa kuuma kahvi ja viski neljään lasiin. Kaada kuuma maito laseihin siivilän läpi.

Vinkki Voit viimeistellä juoman lusikoimalla lasiin löysäksi vaahdoksi vatkattua kermaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund ja Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Sehän on spritz! Kesäterassien suosikkijuoman reseptillä saa elegantin drinkin myös pimeisiin iltoihin. Samalla tulee käyttöä hyllyn perukoille hautautuneelle likööripullolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + juomien jäähdyttäminen
Vaikeustaso
Helppo

Joulu-spritz

Ainekset

dl
kuohuviiniä
dl
tonic-vettä
dl
punaista vermuttia
dl
puolukkalikööriä tai muuta punaista marjalikööriä
Lisäksi
jäitä
6
tähtianista
appelsiiniviipaleita

Työvaiheet

  1. Jäähdytä kuohuviini ja tonic-vesi jääkaappikylmiksi.

  2. Sekoita vermutti ja likööri kannussa tai boolimaljassa. Lisää jääkaappikylmä kuohuviini ja tonic-vesi, sekoita varovasti.

  3. Täytä lasit jäillä ja jaa juoma laseihin. Koristele juomat tähtianiksella ja appelsiiniviipaleilla.

Kommentit (0)

eatwelldieyoung on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Erilaisia comboja smoothieen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Smoothieita

Ainekset

Pohja
1
kypsä banaani
1-1,5
dl
maustamatonta jogurttia
maitoa
Sininen smoothie
1
kananmuna
mansikoita
mustikoita
mustaherukoita
Punainen smoothie
1
kananmuna
mansikoita
vadelmia
puolukoita

Työvaiheet

1. Paloitte banaani blenderiin
2. Lisää marjat, maun mukaan kourallinen-pari kutakin (jos pakasteesta, sulata mansikoita, pienet marjat menee jäisinä)
3. Lisää maitoa noin marjojen yläreunaan saakka
4. Lisää kananmuna ja pari rkl jogurttia
5. Sekoita ja tarjoa heti.
PS. Hyvä idea on koota kaikki blenderiin illalla. Marjat voi hyvin laittaa silloin jäisinä. Laita jääkaappiin ja sekoita aamulla!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Lämmittävä konjakilla ja sitruunalla maustettu valkoviiniglögi saa lempeän lisän kanelisiirapista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruska-glögi

Ainekset

2
dl
valkoviiniä
2
rkl
kanelisiirappia (resepti alla)
2
rkl
konjakkia
1
sitruuna
Lisäksi
2
tähtianista

Työvaiheet

  1. Laita viini ja kanelisiirappi kattilaan ja kuumenna mutta älä päästä kiehumaan. Lisää konjakki.

  2. Kaada juoma kuumuutta kestäviin laseihin. Vuole sitruunasta kaksi kuorisuikaletta ja purista ½–1 tl mehua kumpaankin lasiin. Sekoita.

  3. Lisää kuorisuikaleet ja tähtianikset juoman koristeiksi.

 

Kanelisiirappi

Ainekset

5
dl
vettä
3
dl
sokeria
2
kanelitankoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vettä, sokeria ja kanelitankoja kattilassa sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kattila liedeltä.

  2. Anna seoksen maustua huoneenlämmössä ½ tuntia. Säilytä siirappi jääkaapissa.

Kommentit (0)