Jotta voit valmistaa horchataa itse, sinun täytyy jauhaa raaka riisi jauhoksi ja tehdä helppo sokeriliemi. Tarvitset myös blenderin. Muuten juoman tekeminen on mutkatonta!
Horchataa juodaan Espanjassa ja Meksikossa, ja siitä on lukemattoman monta erilaista reseptiä. Tämä resepti on löytynyt blogista http://noshon.it/blog/2013/07/how-to-make-authentic-mexican-horchata/ "autenttisena meksikolaisena horchatana". Horchata lausutaan ilman h:ta!
Horchata (riisi-mantelijuoma)
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin sokerisiirappi ja anna sen jäähtyä.
- Jauha riisinjyvät.
- Ota esiin tarpeeksi iso astia tai pullo, jossa voit horchatan valmistaa.
- Aseta pulloon jauhettu riisi, mantelit ja kanelitanko ja kaada päälle kuuma vesi. Anna liota yön yli huoneenlämmössä.
- Poista aamulla kanelitanko astiasta. Lisää joukkoon kylmä vesi.
- Siirrä seos blenderiin ja surrauta muutama minuutti, kunnes juoma on aivan sileää. Lisää vielä sokeriliemi ja surrauta pari kertaa.
- Siivilöi juoma teesiivilän tai harson läpi pulloon/pulloihin, joissa aiot sen säilyttää.
- Laita jääkaappiin viilenemään ja tarjoile jääpalojen kera.
SOKERISIIRAPPI
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri on sulanut ja seos on muuttunut siirappimaiseksi. Siirrä kattila sivuun ja anna viilentyä.