Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 178 keittokirjaan.
Maaret Lyytinen

Nämä helpot papupihvit toimivat täydellisesti burgerin välissä ja sopivat myös vegaaneille ja keliaakikoille. Valitse suosikkimausteesi kolmesta vaihtoehdosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pihviä
Valmistusaika
15 min + paisto
Vaikeustaso
Helppo

Pohjamassa kasvispihveille

Ainekset

2
tlk
kypsiä kidneypapuja (à 380/230g)
2
tlk
kypsiä kikherneitä (à 380/230g)
300
g
kesäkurpitsaa
2
dl
kuivaa soijarouhetta
4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa soijarouhe erilliseen kulhoon ja lisää 4 dl vettä. Jätä turpoamaan. 
  2. Huuhdo pavut ja kikherneet siivilässä juoksevan veden alla.
  3. Murskaa pavut ja herneet sauvasekoittimella suuressa kulhossa. Jätä seos vähän rouheiseksi.
  4. Raasta kesäkurpitsa pieniteräisellä raastimella. Sekoita raaste paputahnaan.
  5. Purista soijarouheen liotusvesi pois ja sekoita kostea rouhe lusikalla taikinaan. Taikina ei saa olla liian kosteaa, jotta pihvit pysyvät kasassa.
  6. Mausta pihvimassa jollain oheisista vaihtoehdoista. Paista tai grillaa kypsiksi (2-3 minuuttia per puoli).

Itämaiset kasvispihvit

Ainekset

1
annos
kasvispihvimassaa
1
limetin mehu
1
ruukku
tuoretta korianteria
6
tl
paprikajauhetta
3
tl
juustokuminaa
2
tl
kurkumaa
2
tl
suolaa
noin 1 ½
dl
maissijauhoa (ei tärkkelystä)
2
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Silppua korianteri ja purista limetin mehu. Lisää pihvitaikinaan ruokosokerin kanssa.
  2. Paahda mausteet suolaa lukuun ottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  3. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola, sekoita. Lisää maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy muodossaan Massan ei pitäisi kummemmin tarttua käsiin muotoiltaessa.
  4. Muotoile massa pihveiksi, sivele öljyä pintaan ja grillaa tai paista kypsiksi molemmin puolin.

Marokkolaiset kasvispihvit

Ainekset

3
tl
jauhettua inkivääriä
3
tl
korianterin siemeniä jauhettuna
1
tl
valkopippuria
1
tl
kanelia
1
tl
maustepippuria
1 1/2
tl
kurkumaa
2
tl
suolaa
noin 1
dl
maissijauhoa (ei tärkkelystä)

Työvaiheet

  1. Paahda mausteet suolaa lukuunottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  2. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola, sekoita. Lisää maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy muodossaan Massan ei pitäisi kummemmin tarttua käsiin muotoiltaessa.
  3. Muotoile massa pihveiksi, sivele öljyä pintaan ja paista kypsiksi grillissä tai pannulla.

Kreolilaiset kasvispihvit

Ainekset

1
annos
perusmassaa
3
tl
valkosipulijauhetta
5
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
3
tl
sipulijauhetta
1
tl
cayennepippuria
2
tl
oreganoa
1
tl
timjamia
2
tl
suolaa
1
dl
maissijauhoa

Työvaiheet

  1. Paahda mausteet suolaa lukuunottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  2. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola ja maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy jämäkästi muodossaan.
  3. Muotoile massa pihveiksi ja paista grillillä. Grillin puuttuessa voit paistaa pihvit myös pannulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi ovat loistava aloitus rapujuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi

Ainekset

800
g
kasviksia (esim. pikkuporkkanaa, broccoliinia, herneenpalkoja ja retiisiä)
VUOHENJUUSTODIPPI
300
g
vuohenjuusto
3
rkl
mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
(1
rkl
ruokaöljyä)
2
rkl
pistaasipähkinöitä kuorittuina
tl
sumakkia)
2
tl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Mittaa vuohenjuusto ja mascarpone tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet, lisää ne juuston joukkoon ja pyöritä konetta noin 30 sekuntia kerrallaan. Pysäytä kone ja kaavi tahnaa reunoilta kohti leikkuuterää. Jatka soseuttamista 30 sekunnin pätkissä, kunnes dippi on tasaista. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja sekoita se juustodippiin.

  2. Jos haluat, voit esikeittää porkkanoita ja broccoliinia vedessä 2 minuuttia sekä herneenpalkoja 1 minuutin.

  3. Paahda kasviksia grillissä tai öljyssä pannussa 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä mutta vielä rapeita.

  4. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.

  5. Levitä dippi tarjoiluvadille ja asettele kasvikset dipin päälle. Viimeistele ripottelemalla päälle sumakkia, siemeniä ja pistaasia.

Vinkki! Kiepauta porkkanoiden ympärille bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua ennen grillaamista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vatkattu feta on mukavan hapanta, ilmavan paksua ja helppo tehdä. Se sopii loistavasti grillattujen sienivartaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat ja vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen.Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
½
rkl
hunajaa
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla