Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 190 keittokirjaan.
Maaret Lyytinen

Nämä helpot papupihvit toimivat täydellisesti burgerin välissä ja sopivat myös vegaaneille ja keliaakikoille. Valitse suosikkimausteesi kolmesta vaihtoehdosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pihviä
Valmistusaika
15 min + paisto
Vaikeustaso
Helppo

Pohjamassa kasvispihveille

Ainekset

2
tlk
kypsiä kidneypapuja (à 380/230g)
2
tlk
kypsiä kikherneitä (à 380/230g)
300
g
kesäkurpitsaa
2
dl
kuivaa soijarouhetta
4
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa soijarouhe erilliseen kulhoon ja lisää 4 dl vettä. Jätä turpoamaan. 
  2. Huuhdo pavut ja kikherneet siivilässä juoksevan veden alla.
  3. Murskaa pavut ja herneet sauvasekoittimella suuressa kulhossa. Jätä seos vähän rouheiseksi.
  4. Raasta kesäkurpitsa pieniteräisellä raastimella. Sekoita raaste paputahnaan.
  5. Purista soijarouheen liotusvesi pois ja sekoita kostea rouhe lusikalla taikinaan. Taikina ei saa olla liian kosteaa, jotta pihvit pysyvät kasassa.
  6. Mausta pihvimassa jollain oheisista vaihtoehdoista. Paista tai grillaa kypsiksi (2-3 minuuttia per puoli).

Itämaiset kasvispihvit

Ainekset

1
annos
kasvispihvimassaa
1
limetin mehu
1
ruukku
tuoretta korianteria
6
tl
paprikajauhetta
3
tl
juustokuminaa
2
tl
kurkumaa
2
tl
suolaa
noin 1 ½
dl
maissijauhoa (ei tärkkelystä)
2
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Silppua korianteri ja purista limetin mehu. Lisää pihvitaikinaan ruokosokerin kanssa.
  2. Paahda mausteet suolaa lukuun ottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  3. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola, sekoita. Lisää maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy muodossaan Massan ei pitäisi kummemmin tarttua käsiin muotoiltaessa.
  4. Muotoile massa pihveiksi, sivele öljyä pintaan ja grillaa tai paista kypsiksi molemmin puolin.

Marokkolaiset kasvispihvit

Ainekset

3
tl
jauhettua inkivääriä
3
tl
korianterin siemeniä jauhettuna
1
tl
valkopippuria
1
tl
kanelia
1
tl
maustepippuria
1 1/2
tl
kurkumaa
2
tl
suolaa
noin 1
dl
maissijauhoa (ei tärkkelystä)

Työvaiheet

  1. Paahda mausteet suolaa lukuunottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  2. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola, sekoita. Lisää maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy muodossaan Massan ei pitäisi kummemmin tarttua käsiin muotoiltaessa.
  3. Muotoile massa pihveiksi, sivele öljyä pintaan ja paista kypsiksi grillissä tai pannulla.

Kreolilaiset kasvispihvit

Ainekset

1
annos
perusmassaa
3
tl
valkosipulijauhetta
5
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
3
tl
sipulijauhetta
1
tl
cayennepippuria
2
tl
oreganoa
1
tl
timjamia
2
tl
suolaa
1
dl
maissijauhoa

Työvaiheet

  1. Paahda mausteet suolaa lukuunottamatta kuivalla, kuumalla paistinpannulla 30 sekuntia sekoitellen. Varo polttamasta mausteita.
  2. Lisää mausteet perusmassaseokseen. Lisää suola ja maissijauhoa kunnes massa on kiinteää ja pysyy jämäkästi muodossaan.
  3. Muotoile massa pihveiksi ja paista grillillä. Grillin puuttuessa voit paistaa pihvit myös pannulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahda persikoihin rusketusraidat ja tee niistä kastike grillibrielle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu brie ja persikkakastike

Ainekset

500
g:n kiekko
briejuustoa
4
viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
Grillattu persikkakastike
4
persikkaa tai nektariinia
2
rkl
voita
2
rosmariininoksaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
4
rkl
pähkinöitä rouhittuna
(2–3
persikkaa tai nektariinia)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Lohko persikat ja poista kivet. Grillaa hedelmiin nopeasti makuraidat grillissä. Sulata voi pannussa, lisää persikat ja rosmariini ja paista 3–4 minuuttia. Lisää sokeri, hunaja ja suola ja jatka paistamista muutama minuutti. Painele samalla persikat lastalla soseeksi. Jos haluat sileää kastiketta, soseuta se vielä kulhossa sauvasekoittimella.

  2. Hiero juustoon ja leipiin oliiviöljyä. Grillaa juustoa 2–3 minuuttia molemmin puolin. Käännä varovasti, ettei juusto repeä kääntämisen aikana. Grillaa leipiä muutama minuutti, kunnes ne ovat rapeita.

  3. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi.

  4. Laita juusto tarjoiluvadille ja koristele halutessasi grillatuilla hedelmillä. Tarjoa juusto lämpimänä persikkakastikkeen, leivän ja pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikoita, fetaa ja valkosipulia! Suolaisenmakea, ihanan yllättävä kesäpiirakka syntyy nopeasti pakastelehtitaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellilinen
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-mansikka-levypiirakka

Ainekset

1
pkt (noin 600 g)
pakastelehtitaikinaa (levynä)
Täyte
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
200
g
fetaa
Lisäksi
1
litra (500 g)
tuoreita mansikoita
Päälle
noin ½
dl
juoksevaa hunajaa, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 225 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, pese ja raasta sitruunan kuori, hienonna timjami. Soseuta täytteen ainekset keskenään sauvasekoittimella.

  3. Kauli taikina auki leivinpaperiarkin kokoiseksi. Taittele reunat paksummiksi. Levitä fetatäyte taikinalevylle ja viipaloi mansikat päälle. Siirrä kuuman pellin päälle ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

  4. Lorauta kuumalle piirakalle juoksevaa hunajaa ja revi timjamia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Helppo halloumi-tomaattipannu onnistuu vaikka retkellä. Tarjoa se bulgurin, ohran tai vaikka hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu

Ainekset

2
pkt (à 225–250 g)
pehmeää halloumia (esim. Filos Deluxe)
½
dl
oliiviöljyä
7
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
tlk (400 g)
kuorittuja säilyketomaatteja
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
ruukku korianteria
¾
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta halloumit ja leikkaa kumpikin neljäksi samankokoiseksi palaksi. Kuu­menna pannussa 1 rkl oliiviöljyä ja pais­ta juustopaloihin kauttaaltaan kaunis väri ja rapea pinta. Siirrä pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkyn­net. Lisää loppu öljy, valkosipulit ja mini­luumutomaatit pannuun. Kuullota hitaasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää mo­lemmat tomaattisäilykkeet, vesi ja hienon­nettu korianteri.
  3. Mausta suolalla, sokerilla ja pippuril­la. Lisää halloumit ja anna poreilla hiljal­leen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa.

Vinkki Hienonna korianteri kotona valmiiksi rasiaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Täytä nieriä limetillä, parsalla ja varhaiskaalilla ja grillaa kesän mehevin kala. Muista laittaa labneh valumaan jo valmistusta edeltävänä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min + labneh 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty grillinieriä, yrttiperunat ja labneh

Ainekset

1
perattu nieriä (n. 1½ kg)
2
limettiä
1
tl + ½ tl
suolaa
1
nippu
parsaa
1
varhaiskaali
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Yrttiperunat
1
kg
varhaisperunoita
1
dl
yrttejä hienonnettuna (basilikaa, tilliä ja lehtipersiljaa)
½
dl
öljyä
½
dl
sitruunanmehua
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Ruohosipulilabneh
5
dl
turkkilaista jogurttia
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin valmistus päivää ennen kalan valmistusta päivänä. Pane jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään. Peitä kelmulla, pane päälle kevyt paino ja nosta reunalliseen vuokaan. Laita jääkaappiin ja anna valua 12 tuntia.

  2. Kumoa tiivistynyt jogurtti kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin.

  3. Marinoi perunat. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise perunat ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki perunoiden aineet kulhossa.

  4. Pyyhi nieriä talouspaperilla ja laita öljyttyyn foliovuokaan tai leivinpaperille uunipellille. Hiero 1 tl suolaa kalan pintaan ja vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalan pintaan. Pese ja viipaloi limetit, työnnä viipaleita viiltoihin ja kalan vatsaan.

  5. Viipaloi kaali. Poista parsojen puumainen tyvi ja pilko varret 2–3 osaan. Paista kaalia ja parsaa öljyssä pannussa pari minuuttia. Mausta suolalla. Täytä kala seoksella.

  6. Grillaa kalaa kohtalaisella lämmöllä kuvun alla tai paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa yrttiperunoiden ja labnehin kanssa.

Kommentit (0)