Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Itse tehty pesto on todellista pikaruokaa. Eniten aikaa kuluu basilikanlehtien nyppimiseen ja juuston raastamiseen. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, koska parmesaanin suolaisuus voi yllättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Pesto

Ainekset

pari kourallista basilikanlehtiä
pari ruokalusikallista pinjansiemeniä
raastettua parmesaania
iso valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
hyvää oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Pane basilika ja pinjansiemenet kulhoon.
  2. Raasta valkosipulinkynsi ja parmesaani.
  3. Lisää loraus oliiviöljyä ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos tahna on liian tiukkaa, lisää vielä tilkka oliiviöljyä.
  4. Suolaa ja pippuroi. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, itse tuppaan tekemään vähän turhan suolaista pestoa, mutta onneksi esimerkiksi pasta teilaa yleensä ylisuolaisuuden.

Jos pestoon haluaa lisätwistiä, niin suosittelen testaamaan raastettua sitruunankuorta. Parmesaanin voi mielestäni korvata mainiosti pecorinolla. Ja jos kumpaakaan ei ole, niin valmiiseen pestomassaan voi murustella vaikkapa fetajuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tee aikamatka moderniin mummolaan: keitä perunat ja hauduta sillä aikaa kasvisnakkikastike! Kun maustat kastikkeen piparjuurella, klassikosta tulee entistä herkullisempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegenakkikastike

Ainekset

1
sipuli
300
g
soijanakkeja (esim. Hälsan Kök)
2
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
2
tl
(kokojyväista) dijoninsinappia
2
dl
kaurakermaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 ½
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Jos käytät pakastettuja, sulata ne keittämällä tai pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista nakkeja ja sipulia muutama minuutti. Pyöräytä tomaattipyree ja sinappi joukkoon. Lisää kaurakerma ja vesi ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuritahnalla.

  3. Tarjoa keitinperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Ihan älyttömän hyvä ja helppo (kylmä) jogurttiakstike, jota voi tarjoilla niin salaatin kuin lihankin kanssa.

Tämä jogurttikastike on todella helppo ja nopea valmistaa. En itse oikein ole kastikkeiden ystävä, mutta tällainen kylmä jogurttipohjainen kastike on kyllä tullut ruokapöytääni jäädäkseen. Tätä voi käyttää niin salaatinkastikkeena, kun kastikkeena esim. kanallekin. Makua voi muutella helposti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min valmistus + 15 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikastike

Ainekset

150
g
Luonnonjogurttia
1
rkl
sinappia
1/2
kpl
sitruunan mehu
hyppysellinen
suolaa
hyppysellinen
sokeria

Työvaiheet

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään
2. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi ennen tarjoilua
3. Tarjoile kastikkeena salaatille tai lihalle

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Joanna Moorhouse KUVA Tuomas Kolehmainen

Newyorkilaisen Via Carota -ravintolan vinegretti on nimetty maailman parhaaksi salaatinkastikkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Via Carotan vinegretti

Ainekset

1
iso salottisipuli
2
rkl
sherry- tai valkoviinietikkaa
1
rkl
lämmintä vettä
2
dl
laadukasta oliiviöljyä
tl
dijoninsinappia
tl
täysjyväsinappia
(1½
tl
juoksevaa hunajaa)
2
timjaminoksaa
1
iso
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Laita se tiheään siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta sipuli.
  2. Laita sipuli, etikka ja lämmin vesi kulhoon. Anna seoksen seistä 2 minuuttia. Vatkaa öljy ja sinapit (sekä hunaja) joukkoon. Riivi timjaminoksista lehdet, kuori ja raasta valkosipuli hienoksi, ja sekoita ne kastikkeeseen. Lisää suola. Maista ja lisää suolaa ja etikkaa makusi mukaan.

Vinkki! Tarjoa kastike erilaisista salaatinlehdistä kootun vihersalaatin kanssa. Kasaa lehdet isoksi keoksi, ripottele väliin suolaa, mustapippuria ja vinegrettiä. Lusikoi kastiketta myös salaattipinon päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2186 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Mikä aarre mämmi onkaan! Mämmi muuntuu mausteiden ja sitruunan avulla fantastiseksi dipiksi. Kokeile esimerkiksi paahdettujen kasvisten, kuten munakoison ja porkkanoiden, kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mämmidippi

Ainekset

1
rs (700g)
mämmiä
3
rkl
sitruunamehua
3
tl
sitruunankuorta raastettuna
1 1/2
rkl
korianterinsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1 1/2
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu.
  2. Paahda korianterinsiemeniä muutama minuutti paistinpannussa. Varo, etteivät ne pala. Rouhi siemenet morttelissa karkeaksi rouheeksi. Lisää joukkoon loput mausteet.
  3. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja reilu puolet mausteseoksesta mämmin joukkoon. Laita mämmi tarjoilukulhoon. Ripottele mausteseosta mämmidipin pinnalle ja laita loput mausteesta tarjolle pieneen kulhoon.

Vinkki! Mämmidipin mausteinen maku syvenee, kun sen valmistaa edellisenä päivänä.

Kommentit (0)