Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.

Itse tehty pesto on todellista pikaruokaa. Eniten aikaa kuluu basilikanlehtien nyppimiseen ja juuston raastamiseen. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, koska parmesaanin suolaisuus voi yllättää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Pesto

Ainekset

pari kourallista basilikanlehtiä
pari ruokalusikallista pinjansiemeniä
raastettua parmesaania
iso valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
hyvää oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Pane basilika ja pinjansiemenet kulhoon.
  2. Raasta valkosipulinkynsi ja parmesaani.
  3. Lisää loraus oliiviöljyä ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos tahna on liian tiukkaa, lisää vielä tilkka oliiviöljyä.
  4. Suolaa ja pippuroi. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, itse tuppaan tekemään vähän turhan suolaista pestoa, mutta onneksi esimerkiksi pasta teilaa yleensä ylisuolaisuuden.

Jos pestoon haluaa lisätwistiä, niin suosittelen testaamaan raastettua sitruunankuorta. Parmesaanin voi mielestäni korvata mainiosti pecorinolla. Ja jos kumpaakaan ei ole, niin valmiiseen pestomassaan voi murustella vaikkapa fetajuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Herkullisuusvaroitus! Mätimaustevoi on loistoseuraa niin uuniperunan, paahdettujen kasvisten kuin leivänkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätimaustevoi

Ainekset

200
g
voita
100
g
siianmätiä
1
dl
ruohosipulia
2
rkl
sitruunan kuorta
2
tl
mustaa caviart-merilevävalmistetta tai kaviaaria

Työvaiheet

  1. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Sulata 100 g voita pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia,kunnes voi muuttuu kullankeltaiseksi ja tuoksuu pähkinäiseltä. Kaada voi varovasti kulhoon niin, että tummaksi paahtunut sakka jää kattilaan. Anna voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin 20 minuuttia. Heitä sakka pois.
  3. Valuta mäti tiheässä siivilässä.
  4. Vatkaa ruskistettu voi kuohkeaksi. Vatkaa 100 g ruskistamatonta pehmeää voita toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä voivaahdot.
  5. Hienonna ruohosipuli. Lisää valutettu mäti ja ruohosipuli voin joukkoon. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja merileväkaviaari voihin. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti tai, jos laitat mätivoin jääkaappiin, anna sen pehmetä huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi uuniperunoiden, paistetun kalan, paahdetun leivän tai grillattujen kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 659 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Viimeistele jälkiruokasi! Lämmin, sakea ja makea suklaakinuskikastike on ihanaa päärynäpiirakan, appelsiinikakun tai vaikka jäätelön kanssa. Voit viiruttaa jälkkärin kastikkeella tai tarjoilla sen erikseen kannusta, josta jokainen voi lorauttaa makunsa mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–10
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaakinuskikastike

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Paloittele päälle suklaa.
  2. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Alenna miedolle lämmölle ja anna kiehua hiljaa poreillen ilman kantta 5–10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa ja kiiltävää.
  3. Tarjoa lämpimänä leivonnaisten tai jälkiruokien kanssa. Kastike paksuuntuu jäähtyessään, mutta saat sen lämmittämällä uudelleen juoksevaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2098 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Béarnaisekastikkeen onnistumisen ratkaisee maltti: lempeät lämpötilat, sinnikäs sekoittaminen ja voin valuttaminen kastikkeeseen hitaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Béarnaisekastike

Ainekset

300
g
voita (250g kirkastettua voita)
4
kananmunankeltuaista
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kirveliä
MAUSTELIEMI
2
salottisipulia
1/2
ruukku
rakuunaa
1/2
ruukku
kieveliä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
8
kokonaista valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin mausteliemi. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna yrtit ronskisti, myös varsia saa olla mukana. Laita kaikki liemen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä noin 1 dl. Jäähdytä liemi sattumineen. Siivilöi jäähtyneenä.
  2. Kirkasta voi liemen jäähtyessä. Sulata 300 grammaa voita kattilassa miedolla lämmöllä. Kuori vaahto pinnalta. Anna voin jäähtyä, jolloin vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäävä kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Heran voit käyttää esimerkiksi leivonnassa.
  3. Valmista vesihaude kastiketta varten: kuumenna vettä kattilassa ja valitse sen päälle sopiva kulho (vet. noin 2 l), jonka pohja ei kosketa kiehuvan kuumaa vettä.
  4. Sekoita keltuaiset ja mausteliemi kulhossa ja siirrä se sitten hiljaa poreilevan vesihauteen päälle. Sekoita kastiketta koko ajan huolellisesti. Kastike saostuu vähitellen, noin 10 minuutin kuluttua se on kiiltävää, kuplatonta ja tasaista. Siirrä kulho pois vesihauteesta.
  5. Sekoita tilkka kirkastettua voita kerrallaan kastikkeeseen ja kaada
    voi lopuksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. Hienonna yrtit ja lisää
    ne kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1031 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Chimichurri on argentiinalainen lihan klassikkokastike, joka taipuu loistavasti myös maustevoiksi.

Vinkki! Jos maustevoita jää yli, käytä sitä levitteenä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lehtipihvi ja chimichurri-maustevoi

Ainekset

4
lehtipihviä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
CHIMICHURRI-MAUSTEVOI
100
g
voita
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa
1/2
ruukkua
korianteria
4
oreganonoksaa
1/2
punainen chili
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Nosta pihvit ja voi huoneenlämpöön. Kuutioi voi.
  2. Tee maustevoi. Kuori valkosipulit. Irrottele yrttien lehdet karkeasti varsistaan. Poista chilistä kanta
    ja siemenet. Kokoa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lisää noin neljäsosa öljystä, ja anna sen kuumentua noin minuutti. Paista ensimmäinen pihvi. Paina sitä paistinlastalla pannua vasten, jotta se ruskistuu nopeasti. Kun pihvi kypsyy reunoista ja irtoaa pannusta, käännä se. Paista toiselta puolelta nopeasti, noin 30 sekuntia. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista loput pihvit samaan tapaan.

Kommentit (3)

RexDurio

Kokeileppa tätä:

Osta pari entregote pihviä ja nuiji niistä lehtipihvit ja paista tai grillaa. Sen jälkeen ei enää tavanomainen lehtipihi maistu muulle kuin paistetulle kengänpohjalle!

Lihamestari

Entregotelihaa ei ole olemassakaan. Jos nuijit entrecote pihvin, niin se on pyhäinhäväistys ko. pihville.

JohannaX

Entrecote (=välikyljys)on ulkofileetä, mitä marmoroituneempaa, sen parempaa. Parasta laatua ei tosiaankaan kannata hakata lehtipihveiksi. Nuorempaa ja vähemmän marmoroitunutta (vähemmän rasvaa) voi hyvin käyttää tähänkin tarkoitukseen .