Emilia Soppa365 on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kuohkea raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. Ripaus kardemummaa ja vaniljaa tekee siitä ekstrahyvää. Upota ylimääräiset raparperinvartesi tähän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min + 1 t jäähdytys + 5 min vatkaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

3–5 (noin 350 g)
raparperinvartta
noin 1 l vettä
2
dl
mannasuurimoita
½
tl
suolaa
noin 1½
dl
sokeria
½
tl
rouhittua kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
maitoa, kaura- tai mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää niiden päälle vettä niin, että pinta on kattilassa noin puolentoista litran kohdalla.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Jos raparperipalat ovat isoja, anna kiehua kannen alla muutama minuutti. Jos ne ovat pieniä, voit jatkaa saman tien, koska raparperit kypsyvät samassa ajassa kuin puurokin.
  3. Ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Alenna lämpöä ja anna puuron hautua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Varo, ettei puuro tartu pohjaan. Mausta hautumisen aikana suolalla, sokerilla ja kardemummalla.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä kansi raollaan ainakin tunnin ajan. Puuro vatkautuu parhaiten huoneenlämpöisenä tai viileänä.
  5. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
  6. Jos pidät valuvan pehmeästä vispipuurosta, se on valmista syötäväksi saman tien. Jääkaapissa se kiinteytyy herkullisen lohkeavaksi, mutta säilyttää silti kuohkeutensa. Tarjoa puuro kylmänä maidon kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juustokierteet ovat erittäin helppoja tehdä, mutta sitäkin herkullisempia!🤗 Juustokierteet sopivat vallan mainiosti vaikkapa juhlakattaukseen tai ihan vaan iltateen seuralaiseksi. Juustokierteet kestävät myös pakastuksen ja ohjeen voi halutessaan puolittaa, jolloin niitä tulee 15 kpl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 30 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokierteet

Ainekset

Taikina:
200
g
voita
10
dl
vehnäjauhoja
150
g
Punaleima-emmentaalia
400
g
kermaviiliä
2
tl
suolaa
4,5
tl
leivinjauhetta
1
kpl
kananmuna
Täyte:
200
g
Punaleima-emmentaalia
3
kpl
kananmunia
2
dl
parmesaani-raastetta
30
kpl
paperisia muffinivuokia

Työvaiheet

Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi(yleiskoneessa tai käsin). Raasta emmentaali.
Lisää voi-vehnäjauhoseokseen raastettu juusto, kermaviili, suola, leivinjauhe ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään 30 minuuttia.

Raasta täytteen emmentaali (200g). Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste.

Kauli jähmettynyt taikina jauhotetulla alustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (n. 60 x 30 cm)

Levitä taikinalevylle juustoraaste-kananmunaseos ja kääri taikina napakaksi rullaksi.

Leikkaa taikinarullasta 30 kpl juustokierteitä. (leveys n. 2 cm)

Asettele juustokierteet paperisiin muffinivuokiin ja siirrä muffinivuoat uunipelleille. (15 kpl / pelti)

Ripottele jokaisen juustokierteen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta.

Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 1 pelti kerrallaan 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.👌🏻

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihana puolivalmis currymajoneesi ja muhennettu kananmuna riittävät herkkuleipien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-currymajoneesikolmioleivät

Ainekset

6
kananmunaa
4
kevätsipulin vartta
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
rkl
majoneesia
4
tl
mietoa currytahnaa
2
tl
hunajaa
(ripaus
suolaa)
LISÄKSI
12
suurta paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi (noin 8 minuuttia) kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja hienonna. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

  2. Levitä tahnaa puolelle leivistä ja paina toiset päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 90 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Surauta päivän päätteeksi kaurapitoinen smoothie. Saat reippaasti kuitua, proteiinia ja vitamiineja. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Back on track -smoothie

Ainekset

2
banaania
1
mango kuutioina
4
dl
kauramaitoa
½
dl
voimakauraa (esim. Fazer Alku)
1
dl
jäisiä mustaherukoita
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Mittaa banaanit, mango, kauramaito ja kaurajauhe tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Kaada noin puolet juomasta erilleen toiseen kannuun.

  2. Lisää tehosekoittimeen mustaherukat ja soseuta tasaiseksi. Jaa juoma kerroksittain laseihin.

  3. Leikkaa kiivi kuutioiksi smoothien pinnalle.

Kommentit (2)

Vierailija

Ohje ei kyllä nyt vastaa kuvaa.