Kuohkea raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. Ripaus kardemummaa ja vaniljaa tekee siitä ekstrahyvää. Upota ylimääräiset raparperinvartesi tähän!
Raparperivispipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää niiden päälle vettä niin, että pinta on kattilassa noin puolentoista litran kohdalla.
- Kuumenna kiehuvaksi. Jos raparperipalat ovat isoja, anna kiehua kannen alla muutama minuutti. Jos ne ovat pieniä, voit jatkaa saman tien, koska raparperit kypsyvät samassa ajassa kuin puurokin.
- Ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Alenna lämpöä ja anna puuron hautua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Varo, ettei puuro tartu pohjaan. Mausta hautumisen aikana suolalla, sokerilla ja kardemummalla.
- Nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä kansi raollaan ainakin tunnin ajan. Puuro vatkautuu parhaiten huoneenlämpöisenä tai viileänä.
- Lisää vaniljasokeri. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Jos pidät valuvan pehmeästä vispipuurosta, se on valmista syötäväksi saman tien. Jääkaapissa se kiinteytyy herkullisen lohkeavaksi, mutta säilyttää silti kuohkeutensa. Tarjoa puuro kylmänä maidon kanssa.