Emilia Soppa365 on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 142 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kuohkea raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. Ripaus kardemummaa ja vaniljaa tekee siitä ekstrahyvää. Upota ylimääräiset raparperinvartesi tähän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min + 1 t jäähdytys + 5 min vatkaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

3–5 (noin 300 g)
raparperinvartta
noin 1 l vettä
2
dl
mannasuurimoita
½
tl
suolaa
1½–2
dl
sokeria
½
tl
rouhittua kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
maitoa, kaura- tai mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää niiden päälle vettä niin, että pinta on kattilassa noin puolentoista litran kohdalla.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Jos raparperipalat ovat isoja, anna kiehua kannen alla muutama minuutti. Jos ne ovat pieniä, voit jatkaa saman tien, koska raparperit kypsyvät samassa ajassa kuin puurokin.
  3. Ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Alenna lämpöä ja anna puuron hautua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Varo, ettei puuro tartu pohjaan. Mausta hautumisen aikana suolalla, sokerilla ja kardemummalla.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä kansi raollaan ainakin tunnin ajan. Puuro vatkautuu parhaiten huoneenlämpöisenä tai viileänä.
  5. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
  6. Jos pidät valuvan pehmeästä vispipuurosta, se on valmista syötäväksi saman tien. Jääkaapissa se kiinteytyy herkullisen lohkeavaksi, mutta säilyttää silti kuohkeutensa. Tarjoa puuro kylmänä maidon kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä18181 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Tässä helppo ja nopea resepti hmmlle :)!

Vain ammattilais tason kokkaajille.Erittäin vaikea mutta vaikean työn arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50
Valmistusaika
13 vuorokautta kokonaisuudessaan
Vaikeustaso
Vaikea

Hmm

Ainekset

2
L
Neste = viina
5
dl
Leivinjauhetta
1
L
Rommi
3
kg
Mansikoita
1
tl
Vehnä jauho
300
G
Kanaa
200
G
Possua

Työvaiheet

Ensiksi juomat sekotetaan isoon kulhoon ja laitetaa lumi-hanken noin 20-min jonka jälkeen aloitetaan paistamaan lihat.Paista lihaoja noin 40-min tai kunnes väri muistuttaa pikimustaa ja tuoksuu hyvin vahvasti palanut. Varo ettei mikään syty palamaan. Sitten kun lihat on paistuneet aletaan pilkkomaan tuoreet tai pakastetut mansikat jotka sitten sekotetaan yhteen lihojen kanssa. Lopuksi lisätään sekaan jauhot. Laita liha-mansikka seos jääkaappiin säilymään .Juomat on 5-pv lumi-hangessa sitten kun juomat ovat valmiita ja seisseet pihalla 5-päivää otetaan esille liha-mansikka seos ja kaikki sekotetaan ämpärissä yhteen jonka jälkeen laitetaan koko seos sängyn alle 8 päiväksi .Kyseistä ämpäriä missä seos on niin täytyy hellästi käsillä silittää sitä joka aamu, päivä ja illoin . Kun yhteensä 13pv on kulunut voit tarjolla hmm:n pieniin kulhoihin ja nauttia siitä hymy huulilla
Vinkki: lisää päälle ripaus suolaa ja kermavaahtoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Aivan mahtava resepti! Eikun kokeilemaan!

MimmiMämmi on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään

Aina kun tätä purjo-pekonipiirakkaa olen tarjonnut ovat syöjät myhäilleet tyytyväisinä ja kyselleet sen reseptiä. Ohje on simppeli ja maku yllättävän täydellinen. Piirakka toimii etenkin hapokkaan valkoviinin tai raikkaan oluen kanssa. Salaatti sopii myös kylkeen keventämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1,5 h (Taikina reilu 0,5h jääkaapissa)
Vaikeustaso
Helppo

-Täydellinen purjo-pekonipiiras-

Ainekset

Pohja
160
g
voita, huoneenlämpöisenä
1,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1,5
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
2
rkl
vettä
Täyte
1
pkt
savustettua pekonia, 120 g
1
kpl
purjo, yksi iso tai kaksi hoikempaa
2
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulia
2
rkl
dijon-sinappia,maun mukaan
2
tl
siirappia
mustapippuria jauhettuna
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
kananmunaa
2
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
1,5
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Laita  uuni lämpenemään 225 c

2.   Aloita pohjasta. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää muutamassa osassa kylmä vesi kunnes taikina on  koostumukseltaan käsiteltävää ja yhtenäistä.

3. Litistä taikina n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja laita kelmuun tai tiiviiseen astiaan vetäytymään jääkaappiin. 

4. Paista pekoni. Levitä pekonit leivinpaperille ja paista uunissa 225 c 15-20 min.

5. Viipaloi purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

 6. Paista voinokareen ja öljytilkan kanssa purjot ja sipulit hartaudella n.10 min. Niiden pinta saa kuulottua kunnolla ja ottaa väriä. Lisää seokseen sinappi, siirappi, mustapippuri ja puolet suolasta. Ota levy pois päältä.

7. Jauhota pöytä  ja kaulitse taikinaa pyöreään muotoon. Nosta taikina voideltuun vuokaan (minulla käytössä 20cm, korkea reunainen vuoka). Painele muoto sormin sopivaksi. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 10 min  200 c.

8. Lisää purjo-sipuliseos  ja viipaloidut  pekonit esipaistetun taikinan päälle. 

9. Sekoita kerma, munat  ja juustoraaste sekä puolet suolasta ja kaada seos piirakkavuokaan.

10. Paista 200c n.30-40 min. 

Kommentit (2)

Vierailija

Tuntuu suurelta määrältä tuo ohjeen kaksi valkosipulia. Onkohan laatija tarkoittanut kahta kynttä?

Vierailija

Samaa tässä juuri mietiskelen.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2063 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ryynirieska, särkitäyte ja hölskyporkkanat ovat kuin tehty toisilleen. Herkkurieska maistuu varsinkin saunan jälkeen kylmän oluen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 t + turpoaminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkurieska

Ainekset

8
dl
maitoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
4
dl
rikottuja ohrasuurimoita
½
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
tl
suolaa
50
g
voita
Särkitäyte
1
prk (145 g)
savusärkeä (Järki Särki)
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Hölskyporkkanat
2
porkkanaa
2
rkl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, jogurtti ja ohrasuurimot kulhossa. Anna turvota yön yli jääkaapissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kananmuna ja suola turvonneiden ohrasuurimoiden joukkoon. Sulata voi ja sekoita siitä puolet taikinaan.
  3. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi lopulla voisulalla. Kaada taikina pannuun. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Siivilöi särjet liemestään. Yhdistä särjet, jogurtti, sitruunamehu ja suola.
  5. Suikaloi porkkanat julienne-raudalla tai yleiskoneen leikkuuterällä. Laita raaste tiiviskantiseen rasiaan, lisää etikka, sokeri ja suola. Sulje ja hölskytä pari minuuttia.
  6. Lusikoi särkitäyte rieskalle. Valuta porkkanasuikaleista liemi pois ja lisää porkkanat särkitäytteen päälle. Hienonna kevätsipuli ja ripottele se rieskalle. Koristele tillillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1021 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström


Okonomiyaki on täydellinen pannukakun ja munakkaan yhdistelmä. Munakaslettu maistuu ihanalta teriyakimajoneesin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Okonomiyaki eli japanilainen munakaslettu

Ainekset

1/2
pkt (75 g)
pekonikuutioita
1
kananmuna
3/4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
75
g
raastettua valkokaalia
1
kevätsipulin varsi
80
g
(sulatettuja) pakastekatkarapuja
1
rkl
öljyä
Päälle
1
kevätsipulin varsi
Teriyakimajoneesi
1
rkl
majoneesia
1
rkl
teriyakikastiketta

Työvaiheet

  1. Laita pekoni kylmälle pannulle ja kuumenna. Paista keskilämmöllä, kunnes pekoni on kypsää. Siirrä sivuun.
  2. Sekoita keskenään muna, jauhot ja vesi. Mausta. Raasta joukkoon kaali ja hienonna kevätsipuli. Lisää myös katkaravut ja pekoni.
  3. Lisää öljy pannulle ja kaada munakasmassa. Kypsennä 5 minuuttia keskilämmöllä. Käännä varovasti ja kypsennä toiset 5 minuuttia.
  4. Siirrä lautaselle ja hienonna päälle kevätsipulia. Yhdistä teriyakimajoneesin ainekset keskenään ja tarjoa munakasletun kanssa.

Kommentit (3)

Käyttäjä17116
Seuraa 
Liittynyt19.8.2019

Mitähän noilla paineilla oli tarkoitus tehdä ?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, hyvä huomio, ohje on nyt korjattu. Pekoni lisätään katkarapujen kanssa munakasmassaan.