Emilia Soppa365 on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 142 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kuohkea raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. Ripaus kardemummaa ja vaniljaa tekee siitä ekstrahyvää. Upota ylimääräiset raparperinvartesi tähän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min + 1 t jäähdytys + 5 min vatkaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

3–5 (noin 300 g)
raparperinvartta
noin 1 l vettä
2
dl
mannasuurimoita
½
tl
suolaa
1½–2
dl
sokeria
½
tl
rouhittua kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
maitoa, kaura- tai mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää niiden päälle vettä niin, että pinta on kattilassa noin puolentoista litran kohdalla.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Jos raparperipalat ovat isoja, anna kiehua kannen alla muutama minuutti. Jos ne ovat pieniä, voit jatkaa saman tien, koska raparperit kypsyvät samassa ajassa kuin puurokin.
  3. Ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Alenna lämpöä ja anna puuron hautua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Varo, ettei puuro tartu pohjaan. Mausta hautumisen aikana suolalla, sokerilla ja kardemummalla.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä kansi raollaan ainakin tunnin ajan. Puuro vatkautuu parhaiten huoneenlämpöisenä tai viileänä.
  5. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
  6. Jos pidät valuvan pehmeästä vispipuurosta, se on valmista syötäväksi saman tien. Jääkaapissa se kiinteytyy herkullisen lohkeavaksi, mutta säilyttää silti kuohkeutensa. Tarjoa puuro kylmänä maidon kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Iipiwee on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Ei mitään ruokaa jääkaapissa? Tämä herkku syntyy jämistä ja on kokeilemisen arvoinen. Lounaaksi töihin, iltapalaksi, brunssille... Käytä vihannesten jämät, raasta, käytä juustojen jämät raasteena ja kananmuna sitomaan edelliset yhteen. Pellillinen herkkua on käsillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen kasvisrösti

Ainekset

2
Kpl
Isoja porkkanoita
Puolikas
Kesäkurpitsa
1-1,5
Keltasipulia
2
Kpl
Varsisellerin vartta
3
Perunaa
2-3
dl
juustoraastetta (tässä mozzarella ja cheddar)
1
Kananmuna
2
tl
Suolaa
Mustapippuria maun mukaan pinnalle

Työvaiheet

Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Lisää suola ja jätä kulhoon siksi aikaa, kun raastat juustoraasteen, jotta ylimääräinen neste irtoaa kasviksista.
Laita kasvikset lävikköön ja paina raastetta lävikköä vasten, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Laita raaste takaisin kulhoon ja sekoita siihen juustoraaste. Vatkaa eri kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää se raasteeseen.
Kumoa seos leivinpaperille uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Rouhi myllystä muutama pyöräytys mustapippuria paistoksen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-25 min.

Koristele esim. basilikasilpulla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Munakas on pikalounas parhaimmillaan! Lisää munakasmassaan pinaattia ja tee munakkaan sisälle mehevä täyte lehtikaalista, vuohenjuustosta ja pinjansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-pinaattimunakas

Ainekset

6
munaa
1
dl
hienonnettua pakastepinaattia sulatettuna
ripaus
suolaa ja mustapippuria
2
rkl
vettä
Täyte
1
rkl
pinjansiemeniä
1
valkosipulinkynsi
7
dl
suikaloitua lehtikaalia
ripaus
suolaa
50
g
vuohenjuustoa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
babypinaattia, ituja

Työvaiheet

  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon pinaatti, mausteet ja vesi.
  2. Paista pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla paistinpannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä siemenet syrjään pannulta.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi. Paista valkosipulia ja kaalia pari minuuttia öljyssä pannulla. Siirrä lehtikaali syrjään.
  4. Kaada munakasmassa pannulle ja paista pari minuuttia tai kunnes munakas on reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä juokseva. Lusikoi  lehtikaali päälle ja jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia.
  5. Ripottele kypsän munakkaan päälle pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa murusteltuna. Tarjoa munakas tuoreen pinaatin ja itujen kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Kaura ja omena ovat upea makupari. Tämän leivän vilja on kokonaan kauraa. Vuokaleipä on oikein helppo valmistaa. Suutuntuma on mukavan rouheinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paisto 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kauravuokaleipä

Ainekset

3
dl
omenamehua
2
tl
sokeria
2
tl
suolaa
35
g
hiivaa
2
dl
kauraleseitä
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
omanasosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
rkl
kaura- tai rypsiöljyä

Työvaiheet

Kuumenna omenamehu kädenlämpöiseksi.
Lisää sokeri, suola, murennettu hiiva, kauraleseet ja -hiutaleet.
Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna omenasose kädenlämpöiseksi. (Kattilassa tai mikrossa)
Sekoita taikinan joukkoon omenasose, kaurajauhot ja öljy.
Vaivaa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi joko yleiskoneella tai käsin.

Nosta taikina voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 2 litraa) ja tasoita pinta.
Anna kohota leivinliinalla peitettynä tunnin ajan.
Paista 190-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Kumoa ja anna jäähtyä hetki ennnen leikkaamista.
Nauti vaikkapa Oivariinin ja luomu brie-juuston kera.

Kommentit (2)

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Onnistuuko gluteenittomista kaurajauhoista, -hiutaleista ja -leseistä?

Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 129 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Itse tehdyt kolmioleivät ovat parasta, mitä eväsrepusta voi löytää. Täytä ne meheviksi tsatsikilla ja fetalla. Kun annat leipien vetäytyä, niin täytteetkään eivät tursua haukatessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kolmioleipää
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kolmioleivät

Ainekset

12
isoa
täysjyväpaahtoleipää
Kukkakaali-minttutsatsiki
pala
kurkkua
lohko
(200 g)
kukkakaalia
1
ruukku
minttua
1
valkosipulinkynsi
200
g
paksua kreikkalaista jugurttia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Fetatäyte
200
g
pehmeää fetajuustoa
½
dl
kreikkalaista jugurttia
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Hienonna kukkakaali muruiksi. Hienonna minttu ja valkosipuli. Valuta jugurtista ylimääräinen neste ja sekoita kasvikset sen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista fetatäyte. Murskaa pehmeä juusto haarukalla. Sekoita joukkoon jugurtti, hunaja ja pippuri.
  3. Levitä kahdeksan leipää leikkuulaudalle. Jaa tsatsikitäyte neljälle leivälle ja fetatäyte neljälle. Nostele päällystetyt leivät päällekkäin niin, että pohjalle tulee tsatsikitäytteinen leipä ja päälle fetatäytteinen. Aseta päälle täyttämättömät leivät.
  4. Nosta leipien päälle toinen leikkuulauta ja kevyt paino. Anna niiden vetäytyä vartti painon alla jääkaapissa ennen leikkaamista kolmioiksi. Näin kosteus imeytyy leipiin ja ne leikkautuvat helpommin.
  5. Kääräise kolmiot tiiviiksi paketeiksi esimerkiksi voipaperiin. Nappaa mukaan reissuun.

Kommentit (3)

Vierailija

Ja kaloreita on puhdas nolla?

Joojoo

Ei kai kaloreita syödä laihtumisen takia?

Vierailija

Mitä luulet kaupankolmioiden sisältävän.