Emilia Soppa365 on lisännyt 28 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kuohkea raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. Ripaus kardemummaa ja vaniljaa tekee siitä ekstrahyvää. Upota ylimääräiset raparperinvartesi tähän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min + 1 t jäähdytys + 5 min vatkaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

3–5 (noin 300 g)
raparperinvartta
noin 1 l vettä
2
dl
mannasuurimoita
½
tl
suolaa
1½–2
dl
sokeria
½
tl
rouhittua kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
maitoa, kaura- tai mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää niiden päälle vettä niin, että pinta on kattilassa noin puolentoista litran kohdalla.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Jos raparperipalat ovat isoja, anna kiehua kannen alla muutama minuutti. Jos ne ovat pieniä, voit jatkaa saman tien, koska raparperit kypsyvät samassa ajassa kuin puurokin.
  3. Ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Alenna lämpöä ja anna puuron hautua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Varo, ettei puuro tartu pohjaan. Mausta hautumisen aikana suolalla, sokerilla ja kardemummalla.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä kansi raollaan ainakin tunnin ajan. Puuro vatkautuu parhaiten huoneenlämpöisenä tai viileänä.
  5. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
  6. Jos pidät valuvan pehmeästä vispipuurosta, se on valmista syötäväksi saman tien. Jääkaapissa se kiinteytyy herkullisen lohkeavaksi, mutta säilyttää silti kuohkeutensa. Tarjoa puuro kylmänä maidon kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 Jaakko on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panua Pälviä

Tämä raikas, mutta mausteinen smoothie saa makeutensa aurinkokuivatuista luumuista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen minttu-luumusmoothie

Ainekset

2
dl
minttuteetä (esim. Lipton)
1
dl
kuivattuja luumuja
1
dl
luonnonjogurttia
1
dl
maitoa tai valitsemaasi kasvimaitoa (esim. soija- tai kauramaitoa)
1
tl
appelsiininkukkavettä
1
tl
(paahdettuja) aniksen siemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä kaksia desiä vettä. Uuta kuumaan veteen kaksi teepussia. Laita yöksi jääkaappiin. 
  2. Juuri ennen tarjoilua soseuta kaikki ainekset blenderissä. 

Kommentit (0)

Pähkinäpuu_2 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pannari Helppo

Ainekset

0,5
dl
maitoa
1
tl
suolaa
2
kpl
munaa
2
rkl
sokeria
0,5
dl
ruokaöljyä
2,5
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

1. Sekoita aineet keskenään.
2. Anna kohota 30 min.
3. Laita leivinpaperi syvälle uunipellille.
4. Kaada uunipellille ja paista n. 30-35 min 200-225 C
5. Tarjoa lettuhillon ja kermavaahdon kanssa. Nauti!

Kommentit (0)

Soppa365 Jaakko on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahvi ja hedelmät soseutetaan samaan herkulliseen aamusmoothieen. Pähkinäinen aamupiristäjä on täydellinen kiireiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + jäähdytys yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Piristävä kahvi-banaanismoothie

Ainekset

3
jäistä banaania
2
dl
hasselpähkinämaitoa
2
dl
kylmää vahvaa kahvia (vahvan kahvin ystävälle extraksi espressoshotti)
1/2
dl
(paahdettua) hasselpähkinärouhetta
1
tl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele banaani jo edellisenä iltana. Pakasta. Keitä kahvi. Paahda hasselpähkinöitä kattilassa miedolla-keskivahvalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita kahvin kanssa ja laita yöksi jääkaappiin.
  2. Ennen nauttimista laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta sileäksi.

Vinkki: Jos pidät ylellisestä ja silkkisestä suutuntumasta, siivilöi smoothie ennen tarjoilua.


     

Kommentit (1)

Vierailija

Ohjeessa lukee 3 banaania, tämän on pakko olla virhe.

Soppa365 Jaakko on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Tämä smoothie tuo aurinkoisen tuulahduksen idän aromeita. Sesongin appelsiinit yhdessä auringon kuivaamien taateleiden kanssa on taivaallinen yhdistelmä. Pellavan siemenet sisältävät runsaasti kuituja sekä E- ja B-vitamiineja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Appelsiini-taatelismoothie

Ainekset

3
dl
(tuorepuristettua) appelsiinimehua
1,5
dl
kuivattuja taateleita
1/2
dl
pellavan siemeniä
1
dl
luonnonjogurttia
1
rkl
jauhettua kurkumaa

Työvaiheet

  1. Kaada appelsiinimehu blenderin kulhoon. Lisää taatelit. Mittaa kulhoon myös pellavansiemenet, jogurtti ja kurkuma. Soseuta tasaiseksi.  

Kommentit (0)