Emilia Soppa365 on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 197 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kuohkea raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. Ripaus kardemummaa ja vaniljaa tekee siitä ekstrahyvää. Upota ylimääräiset raparperinvartesi tähän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min + 1 t jäähdytys + 5 min vatkaaminen
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

3–5 (noin 350 g)
raparperinvartta
noin 1 l vettä
2
dl
mannasuurimoita
½
tl
suolaa
noin 1½
dl
sokeria
½
tl
rouhittua kardemummaa
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
maitoa, kaura- tai mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää niiden päälle vettä niin, että pinta on kattilassa noin puolentoista litran kohdalla.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Jos raparperipalat ovat isoja, anna kiehua kannen alla muutama minuutti. Jos ne ovat pieniä, voit jatkaa saman tien, koska raparperit kypsyvät samassa ajassa kuin puurokin.
  3. Ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Alenna lämpöä ja anna puuron hautua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Varo, ettei puuro tartu pohjaan. Mausta hautumisen aikana suolalla, sokerilla ja kardemummalla.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä kansi raollaan ainakin tunnin ajan. Puuro vatkautuu parhaiten huoneenlämpöisenä tai viileänä.
  5. Lisää vaniljasokeri. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
  6. Jos pidät valuvan pehmeästä vispipuurosta, se on valmista syötäväksi saman tien. Jääkaapissa se kiinteytyy herkullisen lohkeavaksi, mutta säilyttää silti kuohkeutensa. Tarjoa puuro kylmänä maidon kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
125
g
voita
Päälle
25
g
voita
noin
½ dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm). 
  3. Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  4. Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Kommentit (0)

Ketoketo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla
mantelijauho-vuokaleipä avokadolla ja kananmunalla

Helppo mantelijauhoihin perustuva vuokaleipä joka sopii esim. ketoilijalle

Pyrin noudattamaan vähähiilihydraadraattista ja gluteenitonta ruokavaliota, jolloin tavalliset leivät eivät ole sallittuja.

Lähdin etsimään sopivia leipäreseptejä, mutta lähes kaikki olivat liian monimutkaisia, joten kehittelin tälläisen aivan simppelin, mutta hyvältä maistuvan reseptin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelijauho-vuokaleipä (VHH, GL)

Ainekset

100
g
Mantelijauhoja
4
kpl
Kananmunia
40
g
Kirnuvoita
2
tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Sulata voi mikrossa ja sekoita mukaan kananmunat sekä kuivat ainesosat. Seos on valmis, kun ainesosat ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada seos leipävuokaan ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Herkuttele mieleistesi lisukkeiden kanssa.

Kommentit (0)

Nämä ovat todella herkullisen pehmeän makuisia ja paistamisen seurauksena muodostuneen rapean pitsireunan ansiosta, kun ne ovat ruskistuneet ja sokeroituneet. Maku on todella herkullinen ja varsinkin mansikkahillon kera m.m.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 - 3
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkulliset pitsireunaiset räiskäleet

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
3
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
2
kpl
kanamunia
1
tl
suolaa
Esim. Flora Gulinesse kasvisöljyvalmiste ja tai Oivariinia/voita paistamiseen

Työvaiheet

Lisää kulhoon nesteet ja vatkaa joukkoon vehnäjauho, suola ja kanamunat, anna hetken aikaa olla ennen kuin alat paistamaan.

Laita paistinpanulle rasvaa niin, että räiskäleet eivät ota kiinni pohjaan ja tulee paremman makuisia ja pitsireunaisia.

Kun rasva alkaa väreilemään ja tai voi hiukan ruskistumaan on hyvä alkaa paistamaan räiskäleitä. Älä laita räiskäletaikinaa liian paksulti paistinpannuun, räiskäleiden pitää olla ohuita, niin ne ovat ihanan pehmeitä ja reunat rapeita syödä.

Ja ei muuta kuin herkuttelemaan kun räiskäleet ovat valmiita.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvilatyyliset avokadoleivät onnistuvat myös kotioloissa. Tämän leivän päällä on sekä avokadoa, paahtopaistia että mozzarellaa. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleivät

Ainekset

4
viipaletta
maalaisleipää
4
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
avokado
2
tomaattia
1
pallo
mozzarellaa (buffalo)
paahtopaistia viipaleina
basilikaa

Työvaiheet

  1. Paista leivät kummaltakin puolelta paistinpannussa öljyssä. Kuori valkosipulinkynsi ja rapsuta sillä leivän pintaa.
  2. Kuori avokado ja poista kivi. Viipaloi hedelmä sekä tomaatit. Lohko mozzarella.
  3. Kokoa leivät. Viimeistele basilikalla ja lorauksella oliiviöljyä.

Vinkki! Vegeversiossa paahtopaistin voi jättää pois ja pilkkoa päälle reilummin avokadoa.

Kommentit (0)