Kuohkea raparperivispipuuro on piirakan jälkeen parasta, mitä raparperista voi tehdä. Ripaus kardemummaa ja vaniljaa tekee siitä ekstrahyvää. Upota ylimääräiset raparperinvartesi tähän!
Raparperivispipuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa ohuelti. Paloittele raparperit kattilaan. Lisää niiden päälle vettä niin, että pinta on kattilassa noin puolentoista litran kohdalla.
- Kuumenna kiehuvaksi. Jos raparperipalat ovat isoja, anna kiehua kannen alla muutama minuutti. Jos ne ovat pieniä, voit jatkaa saman tien, koska raparperit kypsyvät samassa ajassa kuin puurokin.
- Ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Alenna lämpöä ja anna puuron hautua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Varo, ettei puuro tartu pohjaan. Mausta hautumisen aikana suolalla, sokerilla ja kardemummalla.
- Nosta kattila liedeltä ja anna puuron jäähtyä kansi raollaan ainakin tunnin ajan. Puuro vatkautuu parhaiten huoneenlämpöisenä tai viileänä.
- Lisää vaniljasokeri. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Jos pidät valuvan pehmeästä vispipuurosta, se on valmista syötäväksi saman tien. Jääkaapissa se kiinteytyy herkullisen lohkeavaksi, mutta säilyttää silti kuohkeutensa. Tarjoa puuro kylmänä maidon kanssa.
Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...
Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...