Valkoisen talon Reetta on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bircher mysli eli tuorepuuro

Ainekset

1
omena
2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
luonnonjogurttia
2,5
dl
tuorepuristettua omenamehua
0,5
dl
manteleita
0,5
dl
kuivattuja aprikooseja
rusinoita
kanelia
(hunajaa)

Työvaiheet

Raasta omena. Pieni mantelit ja aprikoosit. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna vaikuttaa yön yli jääkaapissa. Jos mysli tuntuu seuraavana aamuna liian jämäkältä, voit lisätä jogurttia sekaan.

Kommentit (1)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Työkaverini Hanna kehuu tätä ohjetta vuolaasti! Näyttää kyllä huomattavasti paremmalta kuin meikäläisen myslikokeilut. Voisi tehdä viikonloppuna :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä vegaaninen taatelikastike muistuttaa kinuskia, mutta valmistuu sauvasekoittimella surauttamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskin inspiroima taatelikastike

Ainekset

20
tuoretta taatelia
2
dl
kauramaitoa
ripaus vaniljauutetta tai vaniljasokeria
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista taateleista kivet ja laita taatelit tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon). Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

  2. Tarjoa esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon keitetyn kaurapuuron kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Näyttävä ja herkullinen pataleipä on hämmästyttävän helppo tehdä. Muista kuitenkin käsitellä taikinaa hellästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min + kohotus yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen pataleipä

Ainekset

1
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
6
dl
(speltti) vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
2
dl
neljän viljan hiutaleita
1
dl
auringonkukansiemeniä
5
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi ja anna kohota kelmun alla yön yli.

  2. Kumoa taikina nuolijaa apuna käyttäen runsaasti jauhotetulle työalustalle. Taita taikina jauhotetuin käsin kaikista kulmista kertaalleen. Älä vaivaa! Käännä taitettu, ryppyinen puoli alaspäin ja peitä liinalla. Anna kohota 30 minuuttia.

  3. Lämmitä sillä aikaa uuni 225-asteiseksi ja laita kannellinen valurautapata uuniin kuumenemaan.

  4. Ota kuuma pata uunista ja nosta leipä siihen. Paista leipää kannen alla 30 minuuttia ja vielä ilman kantta 15 minuuttia.

  5. Nosta kuuma leipä heti padasta ritilän tai leikkuulaudan päälle jäähtymään.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 280 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Halloween-aamiaisen hauskat oranssit croissantit muistuttavat ulkonäöltään pieniä kurpitsoja. Kurpitsan kantana on kanelitanko, joka napataan pois ennen haukkaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Halloweenin kurpitsacroissantit

Ainekset

1
tlk (240 g)
paistovalmista croissant-taikinaa (Danerolles)
Muotoiluun
uuninkestävää paistinarua
Pinnalle
1
kananmuna
1
ps (0,5 g)
sahramia
Koristeluun
2–4
kanelitankoa
Tarjoiluun
keksitahnaa, suklaa-pähkinätahnaa tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Avaa taikinatölkki ja irrota taikinarulla työlaudalle. Leikkaa se neljään yhtä suureen palaan ja pyörittele taikinapalat käsin palloiksi. 
  2. Leikkaa paistinarusta neljä noin 30 sentin pituista pätkää. Kiedo narupätkä taikinapallon ympärille kevyesti kolme kertaa niin, että naru kietoo taikinapallon paketiksi (katso kuva). Älä kiristä narua liikaa. Solmi naru. Tee samoin kaikille taikinapalloille.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
  4. Riko kananmuna pieneen kulhoon. Vatkaa sen rakenne haarukalla tasaiseksi. Kaada sahrami kananmunan joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes sahrami on värjännyt kananmunan.
  5. Kasta narulla solmittu taikinapallo kananmunaan kunnolla molemmin puolin, jolloin se värjäytyy kokonaan. Nosta uunipellille. Tee samoin kaikille taikinapalloille.
  6. Nosta pelti 175-asteiseen uuniin. Kypsennä croissanteja noin 17–20 minuuttia. Tarkkaile paistumista, jotta croissantit eivät pääse tummumaan liikaa.
  7. Nosta pelti uunista ja anna croissantien jäähtyä 10 minuuttia, jolloin voit koskea niihin käsin. Leikkaa naru saksilla katki ja irrota se huolellisesti croissantin ympäriltä. Tarkista, ettei narua jää croissantin uurteisiin. Lämpimästä croissantista naru irtoaa helpommin.
  8. Viimeistele croissantit. Jos kanelitangot ovat pitkiä, napsauta ne kahtia. Työnnä kanelitanko koristeeksi jokaisen croissantin keskelle, jolloin lopputulos muistuttaa pientä kurpitsaa.
  9. Tarjoa kurpitsacroissantit keksitahnan, suklaa-pähkinätahnan tai maapähkinävoin kanssa.

HUOM. Kanelitanko on tarkoitettu koristeeksi. Muistuta jokaista ruokailijaa poistamaan se ennen haukkaamista.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2737 reseptiä.
Linkitetty 191 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Anna kuivahtaneelle leivälle uusi elämä! Tämän suolaisen leipävanukkaan makumaailma on poimittu Croque Madame -leivästä.

Parhaat päivät nähneestä leivästä syntyy viikonlopun yltäkylläinen aamupala, Croque Madame -leipävanukas. Ranskalainen klassikkoleipä Croque Madame valmistetaan perinteisesti gruyèrejuustosta ja kinkusta ja kruunataan paistetulla kananmunalla. Leipävanukkaassa nämä maut yhdistyvät herkullisella...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + vetäytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Croque Madame -leipävanukas

Ainekset

1
(n. 500 g)
speltti- tai maalaisleipä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
ruokakermaa
½
dl
vettä
8
kananmunaa
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
200
g
gruyèrejuustoa
150
g
savukinkkua
5
timjamin oksaa
Pinnalle
4
kananmunaa
25
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipä noin 2 cm:n kuutioiksi. Paista ne rapeiksi öljyssä pannussa. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm). 
  2. Vatkaa kerma, vesi ja munat kulhossa. Lisää sinappi, suola ja pippuri.
  3. Raasta gruyère. Revi kinkku paloiksi. Hienonna timjami.
  4. Laita vuoan pohjalle puolet leipäkuutioista ja kaikki timjami. Lisää puolet juustoraasteesta ja kinkusta. Levitä päälle loput leipäkuutiot, juustoraaste ja kinkku. Kaada päälle kerma-munaseos. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
  5. Ota vuoka huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  6. Paista leipävanukasta folion alla 20 minuuttia. Poista folio, riko pinnalle kananmunat ja raasta päälle parmesaanijuusto. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Anna leipävanukkaan vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehdessä 8/2021. Glorian ruoka & viinin ohjeesta puuttui yksi työvaihe, kerma-munaseoksen lisääminen.

Kommentit (12)

Vierailija

Onko munien määrä oikein?
Printtiversiossa oli unohtunut kermaseokseen lisäys.

Vierailija

Onko tosiaan oikein että kermamunaseokseen tulee peräti 8 munaa ja 3dl kermaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kyllä, kahdeksan munaa on oikein, eli leipävanukkaasta tulee ruokaisa ja riittoisa aamiaisherkku. Halutessaan pinnalle erikseen tulevat kananmunat voi jättää pois.

Vierailija

Laitoin munia 4 seokseen ja 4 pinnalle. Oli varsin ruokaisa niinkin.

Lumia1969

Tää oli super hyvä ja täyttävä.

Vierailija

Kertokaa te jotka kokeilitte: tuleeko tuosta tosiaan vanukas? Syödään siis lusikalla?

Vierailija

12 munaa on aika tuhti määrä.

Kävelyä harrastava painostaan ...

Kuinka paljon pitää kävellä, että saa nuo kalorit kulutettua?

Vierailija

Riippumatta siitä mitä tuossa vuoassa on, ruokalajin nimi on STRATA

Löytyy wikipediahaulla strata (food)

Vierailija

Mitä saavuttaa sillä että kiertää reseptien kommenttiosioissa valittamassa niiden kalorimääristä? Pakottaako joku kokkaamaan kyseisiä ruokia? Eikö terveellisiä reseptejä löydy?

Vierailija

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa, kalorimääristä on turha valittaa. Eihän sitä runsaskaloripitoista ruokaa tarvitse syödä pesuvadillista.

Mutta en ymmärrä, miksi leivästä pitää tehdä "vanukasta". Croque Madame on väännös, paitsi ettei siinä(kään) leivästä tehdä vanukasta, mikä olisikin aivan tolkuton ajatus. No tällä palstalla juurikin niitä viljellään....  Näissä kerrosvoileivissä kun sattuu olemaan idea, ETTEIVÄT kastikkeet imeytyisi niin helposti leipä_viipaleisiin_ kun ne paistetaan rapeiksi. Tarkoitus kun ei ole syödä lusikalla mitään pullamössöä :-/

Vierailija

"Leipävanukas"? Kuulostaa yhtä houkuttelevalta kuin vuosikymmenten takaiset vatkulit. Vanhempi väki muistanee munuaisvatkulin jne.