Kylmän mätikastikkeen ja tillin kanssa tarjotut haukipullat kruunaavat joulupöydän.
Hauki on elinvoimainen laji, jonka kannat ovat suhteellisen vakaat, erityisesti sisävesissä. Jopa 95 prosenttia haukisaaliista on vapaa-ajan kalastajien saalista. Ammattimaisessa kalastuksessa hauki on lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas
Jouluresepti: Haukipullat ja mätikastike
Ainekset
Työvaiheet
Aloita valmistamalla mureketaikina. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna mureketaikinan levätä hetki. Voit keittää halutessasi koepullan, ja maustaa tarvittaessa lisää.
Tee seuraavaksi mätikastike. Silppua sipuli hienoksi ja sekoita mädin ja ranskankerman kanssa. Rouhi sekaan mustapippuria. Siirrä valmis mätikastike jääkaappiin maustumaan.
Kuumenna hyvä kalaliemi poreilevaksi. Tee kahdella kylmällä ruokalusikalla mureketaikinasta pöyryköitä ja tiputa kalapullat varovasti kiehuvaan liemeen. Anna kiehua noin 4 minuutin ajan. Paista kahdessa tai kolmessa erässä. Nosta kalapullat pois reikäkauhalla.
Tarjoile heti kylmän mätikastikeen ja tillin kanssa.