WWF Suomi on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.

Kylmän mätikastikkeen ja tillin kanssa tarjotut haukipullat kruunaavat joulupöydän.

Hauki on elinvoimainen laji, jonka kannat ovat suhteellisen vakaat, erityisesti sisävesissä. Jopa 95 prosenttia haukisaaliista on vapaa-ajan kalastajien saalista. Ammattimaisessa kalastuksessa hauki on lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jouluresepti: Haukipullat ja mätikastike

Ainekset

Mureketaikina
400
g
jauhettua haukea
1
dl
kermaa
1/2
dl
ranskankermaa
kananmuna
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
1
tl
suolaa
Keitinliemi
1
l
kalalientä
2
laakerinlehteä
3
valkopippuria
reilusti tuoreen tillin varsia
Mätikastike
100
g
muikun mätiä
1
dl
crème fraichea
pieni punasipuli
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Aloita valmistamalla mureketaikina. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna mureketaikinan levätä hetki. Voit keittää halutessasi koepullan, ja maustaa tarvittaessa lisää.

Tee seuraavaksi mätikastike. Silppua sipuli hienoksi ja sekoita mädin ja ranskankerman kanssa. Rouhi sekaan mustapippuria. Siirrä valmis mätikastike jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna hyvä kalaliemi poreilevaksi. Tee kahdella kylmällä ruokalusikalla mureketaikinasta pöyryköitä ja tiputa kalapullat varovasti kiehuvaan liemeen. Anna kiehua noin 4 minuutin ajan. Paista kahdessa tai kolmessa erässä. Nosta kalapullat pois reikäkauhalla.

Tarjoile heti kylmän mätikastikeen ja tillin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla