Näihin naposteltavan kokoisiin jouluherkkuihin on vaarassa jäädä koukkuun.
Sillin kalastus on tällä hetkellä kestävällä tasolla. Sillin kalastuksella on hyvin vähän haitallisia vaikutuksia muuhun meriluontoon, eikä kalastuksessa ole suurempia sivusaalisongelmia. Sitä voi siis syödä hyvällä omallatunnolla – niin jouluna kuin muulloinkin. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas
Jouluresepti: Tomaattinen joulusilli
Ainekset
Työvaiheet
Tee ensin kastike. Purista puolen sitruunan mehu (noin 5 rkl) kulhoon. Sekoita mehun joukkoon sokeri ja lisää ketsuppi. Mausta valkopippurilla ja tillisilpulla. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen öljy ohuena nauhana ja lisää lopuksi pieneksi kuutioitu punasipuli.
Pyyhi sillifileet kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa silli sopiviksi haarukkapaloiksi ja kääntele kastikkeeseen.